Vaše příběhy

Něčí přítomnost

Nápadník, pozorovatel nebo výmysl? II. část - (komentáře)

Nayami
...
4. 09. 2013 23:19

Náhodou jsem teď narazila na tenhle článek a potřebovala bych se tě na pár věcí zeptat. Možná vím o koho jde, udělala jsem i narychlo portrét mého modrookého neznámého, kterého vídá i víc lidí. Zajímá mě jestli je to ta samá osoba jako ten, kterého jsi viděla ty. Můj mail: xxbloodprincessxx@seznam.cz
Elena
cargo, Engai, dhegrova
29. 03. 2011 17:59

cargo:
Prosím, přestaňte mi tykat. Já sice chápu, že to je zavádějící, ale aspoň já mám tedy takový zvyk, že když se někomu nepředstavím, netykám mu. Děkuji.
A teď za druhé....
rozčiluji se?
Možná pro Vás, ale věřte mi, že má rozčílenost ani není tak rozčílenost jako spíše popuzenost.
Nebaví mě stále dokola opakovat, že si nevymýšlím. Nevěříte? Fajn, nevěřte si. Nebaví mě stále dokola opakovat, že se to stalo a nebaví mě stále dokola někoho přesvědčovat. Nemám to zapotřebí.
Neuráží mě, že jste mě v podstatě poslal/a do vzdálených končin, to ne. Je to Váš názor, neberu ho. Ale co mě skutečně dráždí je ten styl. Jste přesvědčený/á, že víte víc než já.
A zkuste se zamyslet, prosím....
Podle Vás jsem si jednoho krásného odpoledne sedla ke stolu a řekla si: Fajn, udělám ze sebe cvoka a vymyslím si příběh. Schválně kolik lidí na to skočí.... takhle nějak? Dobře, podle Vás. Víte ono až se to stane Vám, zažijete si to, uvidíte jaké to je. Možná se Vám i rozsvítí (což není narážka, chraň bůh). Protože po pravdě řečeno, nikdy mě nic nevyděsilo tak strašně, jako tohle a to víc mě děsí, že jsem si zvykla.
A opět okřídlená věta typu: kdo říká, že nelže... atd. Jistě. Je skutečně tak nemožné, že mě rodiče vychovali tak, abych nelhala? Je skutečně tak nemožné, že nelžu já? A třeba Vás ani nenapadne, že za tím možná něco stojí, že?
Ano, jako malá jsem lhala. Poměrně často a ráda. Problém byl, že jsem si lži nepamatovala, takže vždy nastal problém. Když se u nás doma stal menší incident, který jsem zavinila já (a nebudu říkat co!), od té doby jsem skutečně vyléčená!
Krom toho, jak silně tu obhajujete názor, že kdo říká, že nelže... atd., jste to nejspíše Vy, kdo lže jako na běžícím páse.
Vy nemáte problém s tímhle, máte problém se stylem sepsání a se základním kamenem celé události. Máte problém věřit.
Nevěříte mi? Dobrá, ale nemusíte mě schazovat.
O to víc mě to pak mrzí, když mě tu nazýváte podvodnicí. Narážka vždy bolí nejvíce, není-li oprávněná.

Pro Engai:
Skutečně pozitivní člověk, který má můj obdiv.
Děkuji za podporu.
dhegrova
Pro Engai
29. 03. 2011 11:54

Tak, jak jste to naspal/a, bych to naspala i ja, naprosto presne ;) Souhlasim s Vami.
Engai
Pro cargo
27. 03. 2011 4:30

Kazdy jedinec na tehle planete skatulkuje lidi,to je normalni,ale navazet se do lidi,ktere jste v zivote nevideli je povrchni.Je rozdil mit vlastni nazor a rozdil nekoho zesmesnit ci shodit(viz konstatovani-v pribehu jsou nesrovanlosti,tudiz je vymysleny!).Kazdy clovek je individum tudiz nemuzete na kazdeho pouzivat stejne meritko...Nemyslim si,ze se slecna/pani Elena rozcilovala,myslim,ze se ji jen dotklo,jak jste ji okamzite odsoudila.Nazyvat nekoho ubohym jen proto,ze se Vam jeji pribeh nezdal nebo nejakym zpusobem nedosahoval vasich meritek,by s prominutim nasralo i me.

cargo
Stmívání
24. 03. 2011 12:28

Je zvláštní, že se tak rozčiluješ, pokud se v tobě pletu. Pokud tu hledáš pomoc, nebudeš mít přece potřebu přesvědčovat nevěřící. Z tvých příspěvků i článků ale spíš vyplývá, že se chceš bavit o "svém" příběhu, který bys možná ráda zažila. Ale to už je jen detail. Hlavně v popisu příběhu jsou nesrovnalosti, protože je vymyšlený. Přestože je pěkně napsaný. Jinak, to se stává často, že člověk, který rád opakuje, že "nesnáší lež", "nikdy by nelhal" atd., tím zakrývá právě opak.
Elena
Pro: cargo
19. 03. 2011 19:44

Stále mě překvapuje neochota lidí uvěřit. Myslíte si, že všeobecná měřítka na lidi typu: ten kdo říká, že nelže... atd.. na mě platí? Poslyšte. Já nemám nejmenší důvod někoho tahat za nos. To, co napadne vás je vaše věc. Já jenom říkám, co se mi děje a byla bych ráda, kdybych se dozvěděla, co za tím je. Blog si skutečně nevedu. Romantickej-mystery příběh? Prosím? Děláte si ze mě srandu?
Od té doby, co jsem ho viděla naposledy, se mi dějí pouze špatné věci. Hrozné hádky, hororové sny, zlomila jsem si nohu, přelomila prsty, spadla ze schodů a pokousal mě pes. Děda má rakovinu. To vše během 14 dnů.

Ale já to, že tohle je pravda pravdoucí nikomu necpu. Tak prosím, nemáte-li co říct, neříkejte nic.

Víte kdyby se tohle stalo vám, chtěla bych vás vidět. Teď jsem si všimla toho Stmívání.
No jistě. Celé jsem si to vymyslela, stresuju se jenom jako. Ve skutečnosti chodím s upírem a můj kamarád je vlkodlak. Teď jste mě tedy skutečně dostala! Vážně si myslíte, že trávím čas sepisováním báchorek? Ne. To skutečně ne.
A skutečně se snažím nelhat. Jednak proto, že to nesnáším a jednak proto, že si své lži nepamatuji.

Tak prosím, běžte zpochybňovat články někam jinam někomu jinému.
Děkuji.
cargo
Stmívání
14. 03. 2011 16:25

Jako romantickej-mystery příběh (to je posledních pár let v módě) docela dobrý. Když to čtu, hned si vzpomenu na jednoho upíra, co taky bleskurychle mizel oknem z jednoho pokoje. Řekněme, že máš i určitej pisatelskej talent, proč si to ale potřebuješ dokazovat tim, že tu budeš někoho balamutit? Vlastně - chápu, chceš vidět, jak moc věrohodný příběh dokážeš napsat? :) Po týhle stránce myslím že nic moc, a to je dobře. Jinak moje zkušenost s tím, že někdo tvrdí, že "nesnáší lež" - často jsou to právě lidi, který lžou dost často. Takže shrnutí - kdybys to dala na nějakej blog jako četbu na pokračování, tak ti fandim; jako tahání za nos je to ubohost; a pokud jsi chtěla poukázat na určitou přízemnost a naivnost některých zdejších účastníků (na což tě ale netipuju), tak celkem dobrý.
Elena
Pro: Andre
8. 03. 2011 19:06

Děkuji,
skutečně bych jednou ráda psala, ale je-li to narážka, pak si myslím, že je vskutku nemístná.
Nelžu, nesnáším to.
Elena
Pro: Jelitko
8. 03. 2011 19:05

Já už bych se ničemu nedivila...
Andre
....
7. 03. 2011 16:09

Jako lyrický příběh dobrý. Jen tak dál, jednou s tebe bude opravdová spisovatelka.
Jelitko
mozna
2. 03. 2011 19:37

ze ten,co za tebou chodi,ceka,az budes spatna a neodchazej od rodicu,ublizis jim.Potom by mohl byt jiny...dej pozor.
Elena
Pro: Engai
2. 03. 2011 14:21

Také si myslím, že kdyby mi chtěl ublížit, udělá to už dávno a nechodí na návštevu po cca 2 letech.
Jinak ano, podívám se po nějakém odborníkovi.
Za měsíc mi bude 17, ale znáte to. Hlavně vše hlásit doma a vzhledem k tomu, jak zvláštní už jsem, nechci přidat ještě tohle. Možná si počkám ještě ten rok do 18 a prostě se sbalím a půjdu.
Engai
Muj nazor
27. 02. 2011 17:22

At je to cokoliv,nemyslim si,ze by ti (tedy on)chtel ublizit,kdyby ano,udelal by to uz davno.Kazdopadne dohadovat se o tom co to je,nebo kdo to je je vazne zbytecne,existuje kolem nas tisice nevysvetlitelnych jevu a jak se na ne divame nebo si je vysvetlujeme jsou jen nase lidske domenky.teorie,ktere jsme si vymysleli my lide,aby jsme se aspon trochu priblizili k tomu,co si neumime vysvetlit.vzdyt jako lide pouzivame jen zhruba 8% naseho mozku,nikdo nevi,co se deje ve zbylych zhruba 90 procentech.takze to,co vnimame,ci vidime,muze byt opravdu cokoliv:jine dimenze,pararelni svety ktere se prolinaji nasim svetem,duchove(pokud neco takoveho existuje) a nebo jen vyplod naseho neprozkoumaneho mozku...jak uz sem rekla,opravdu bych doporucila hypnozu.samozrejme od profesionala.nevim kolik je ti ale let,protoze si tu psala,ze bys to musela rict doma?!?
Elena
Pro: Jelitko
26. 02. 2011 15:56

Nechce se mi uvěřit, že by to mělo bý ze špatné strany, i když mi přijde, že ani ne z dobré... já nevím. Nikdy mi nic neudělal. A pořád nechápu, co by z toho měl. To se teď jako takhle baví peklo? :D
Místo televize si pohrávají se mnou...
Dolkar
to Jelitko
26. 02. 2011 12:42

Co myslite tou hypnozou? V hypnoze vami nikdo nemuze manipulovat!
Jelitko
a jeste
25. 02. 2011 13:54

kdyz nekdo ovlada hypnozu tak nemusi Vam videt do oci,klidne to zmakne nad Vasim telem jak spite.
Nemyslim,ze by byl dobry...
Jelitko
treba
25. 02. 2011 13:52

Vas chce zmanipulovat a nebo ho nekdo poslal.Ja myslim,brante se tomu a nepodlehejte,nechtejte ho videt.Jestli je poslan od spatnych,tak mu bude vadit jmeno Buh+Jezis,zkuste neco v tomto smeru podniknout.
Elena
Pro: Jelitko
23. 02. 2011 19:35

Tak tahle alternativa mne skutečně nenapadla. Připouštím, že je to možné, ale skutečně do očí jsem mu viděla až teď...po několika letech. Jak by to tedy udělal? Ve spánku? Možná, že máte pravdu, ale co by z toho měl?
Jelitko
Eleno
21. 02. 2011 15:16

co kdyz on te zhypnotizoval,kdyz na nem tak visis?Je to taky mozne vychodisko.Ty pises,ze nemuzes od nej...
Elena
Pro: Finita
21. 02. 2011 13:57

Odepíšu na e-mail. Něco k tomu totiž i přidám..
Finita
dotaz
20. 02. 2011 21:49

Elen chtěla jsem se tě zeptat, kolik ti je let, zní to asi divně taková otázka, ale ptám se proto, že v určitém věku je člověk k určitým věcem vnímavější... Pokud to nechceš psát sem, tak mi klidně napiš na mail: winter.cat@seznam.cz ...
Jinak s tou hypnózou fakt bacha, protože vybrat si nějakého šarlatána nebo amatéra by se opravdu nemuselo vyplatit...
Elena
Pro: Bubaku
20. 02. 2011 14:54

Nic ve zlém, ale tento argument nepřijmu. Byla bych ochotná ho přijmout, kdybych si někoho takového přála mít. Tenkrát...když to začalo, jsem si nic takového nepřála, netušila jsem, že by se něco takového dělo. Byla jsem psychicky v pohodě, žádné problémy. Viděla jsem ho teď již 3x. Poprvé obličej a jsem si jistá, že tam byl. Abych pravdu řekla...myslela jsem si, že se mi to zdá nebo je to má fantazie, když jsem ho viděla jen tak tam stát. Nechtěla jsem proto mrknout. Nechtěla jsem, byť jen na okamžik zavřít oči. Jenže pak jsem si řekla, že jestli je to má fantazie, pak bych to měla ukončit. Proto jsem mrkla a byl tam. Mrkala jsem naprosto normálně a byl tam. Navíc ten obličej bych nikdy nevymyslela. Nedokážu to popsat. V životě bych takové rysy nedala dohromady. Navíc to ani není "můj" typ, kterého bych já vytvořila. Podívejte. Když se mi to stalo 2x, nevěřila jsem tomu. Jenže teď jsem ho viděla naprosto jasně, tak jasně, jako teď vidím klávesnici. Vím, co jsem viděla.
Elena
Pro: Lican
20. 02. 2011 14:45

Tak napadalo mě skutečně všechno, co to může být, ale nebyla bych už mrtvá?
Elena
Pro: Engai
20. 02. 2011 14:42

No, co na to říct. Myslím, že na tom bude něco pravdy. Fixuji? Asi ano. Proč? Netuším. Ano, už jsem o tom přemýšlela, že si tam zajdu, ale jak to řeknu doma? Musím si dávat velký pozor na to, co říkám. Ale děkuji, myslím, že tam zajdu.
Elena
Pro: Jelitko
20. 02. 2011 14:39

Já vím, ale prostě se toho nemůžu zbavit. Já nevím, vždycky se cítím líp, když se objeví. Prostě nedokážu jít od toho stranou, přestože jsem si to jednou už přála. Nedokázala jsem to vydržet
bubaku
Tvoje představa
20. 02. 2011 5:15

Myslím,že sis to všechno vymyslela.
Lican
Upír?
19. 02. 2011 21:26

Ten popis (úprava paměti, rychlost..) je jak na upíra, myslíš si, že je to upír?
Engai
Hypnoza
19. 02. 2011 20:49

Tvuj prvni pribeh jsem cetla taky,myslim,ze jsem ti na nej i odepisovala.Jen nechapu,proc ses tolik fixovana na nejakou 'bytost'?!!?prijde mi,ze uplne ztracis sebe sama k vuli nejakemu fantomu!kazdopadne,proc nezkusit regresni hypnozu,dela ji u nas nespocetne mnoho lidi,vyber si z internetu nekoho zkuseneho no a vrat se v hypnoze zpet a uvidis uplne jasne to co si prejes videt,snad ti to nejak pomuze a budes mit klid na srdci:))hodne stesti
Jelitko
holka!
19. 02. 2011 19:04

ja bych na tu osobu radeji nemyslela a moc bych ji nevolala,protoze si opravdu muses privolat nejake zle bytosti kterych je okolo nas dost a jakmile vyciti tvoji slabost,tak se klidne ozvou a pak budes mit opravdu problem.Vyzen to z hlavy !Abys spatne nedopadla.Ahoj a preji ti dostatek sily.