Vaše příběhy

Sny a realita

Sen o konci světa? 3. světové válce? - (komentáře)

BB24
re Martina77
9. 06. 2011 0:27

to je velmi zajímavé...i to jak si pamatuješ skvěle příběh...možná to mělo něco znamenat, protože to že jednou bude země bez zásob to už je teď jisté...ale lidé si to dělají sami. Jinak velmi zajímavý sen. Kdo ví co nás ještě čeká teď někdy proběhl výbuch na slunci a jestli budou pokračovat další padne celí elektronický sistém...a kde budeme v dnešní době bez elektriky? v...
Martina77
...Dolkar
4. 06. 2011 16:17

To je zajímavé, mě se před několika měsíci zdálo o konci světa také. Ovšem nebyl to konec jaký seasi každému vybaví. Děj byl celkem prostý.

Seděli jsem s několi přáteli v jednom starém baru, kde se měl odehrávat jakýsi koncert naprosto neznámé kapely a zároveň se měl představit nový film naprosto neznámého amerického režiséra. Ten sám osobně se také účastnil. Za starým lokálem totiž bylo velmi staré a zdevastované kino, kde byl film promítán. Vybavuji si, že byl o různých etápách vývoje života na Zemi, od dinosaurů, přes první civilizace, středověk až po druhou světovou válku......
Zvláštní bylo, že režisér ten film vlastně nevytvořil jako svoje dílo, ale použil již nasbírané materiály z archívů.
Všichni jsme seděli v tom polorozpadlém kině, a najednou se děj přetrhl a na tom starém plátně se začaly vysílat zprávy z USA. Nejaktuálnější zprávy, zprávy o tom, že New York smetla velká lavina a po městě nezbylo vůbec nic. V tom samém okamžiku byly vidět záběry z amerických domácností o totální inflaci, bankovky najednou neměly vůbec žádnou hodnotu. Lidé plakali nad svými dolarovkami a věděli, že z našetřených peněz si nekoupí ani chleba.......
Zvláštní bylo, že mi tady jsme z toho zase takovoý strach neměli, naopak. Oslavovali jsme život v původních hodnotách, věděli jsme, že každý člověk může být druhému užitečný.
Pak tam k tomu měl slovo onem neslavný rešisér, pamatuji si až dodnes, jak mluvil o nevýhodách socialismu i kapitalismu. Na jeho oslavu jsme všichni v tom podivném kině začali zapalovat svíčky a z něho vypadla věta, kterou asi nikdy ze svého vědomí nedostanu:"Co lidstvo čeká, když přírodu soustavně připravujeme o vše co jí patří a snažíme se to, co nám ve své podstatě vůbec nepatří zpeněžit a zbohatnout na tom! A ty svíčky, kterými tu nyní svítíte jsou po celém světě ohromným byznzsem, byť jsou přírodní. A co potom ROPA!"

Tento sen si opravdu pamatuji, jakoby se to opravdu stalo a musím přiznat, že se mi velmi často při pohledu na zprávy ze světa připomíná.

BB24
Dík moc kouknu na to
10. 04. 2011 18:38

To je divné...nevím sci-fi knihy vůbec nečtu. Nevím jak se to do té mé hlavy dostalo...
Engai
;)
27. 03. 2011 4:45

Ted jsem docetla knizku,jmenuje se Mayan Prophecy(Predpoved Mayanu)a je hodne zajimave jak se pribeh v knize podoba tvemu snu.V pribehu jde o konec sveta,(podle Mayskeho kalendare 21.12 2012;)a zjisti se ze pod Pyramidami v egypte,u Mexickeho zalivu pod kraterem,v jizni americe pod pyramidou slunce jsou kosmicke lode ktere jsou aktivovany vesmirnym signalem a vypukne 3 svetova nuklearni valka,zacne silena panika,nebot lide se to dovidaji ze zprav a oteviraji se takove portaly...Jen mi prislo docela vtipne,ze se ti zdalo o necem velmi podobnem o cem ja sem asi 3 mesice po tvem snu cetla;)
BB24
re: Grush
30. 01. 2011 20:01

hm divný já to nečetl...
Grush
Na tohle téma
30. 01. 2011 18:58

jsem kdysi četl nějaké scifi, nejsem si jist zda od Strugackých... ale prakticky se stejným tématem portálů, kterými kdosi lidi kamsi lákal... a ti co nechtěli tak pak vybíjel... :-)
BB24
dodatek
29. 01. 2011 0:14

na technický věci moc nejsem...zajímám se o historické záhady a legendy
BB24
Ahoj
29. 01. 2011 0:11

no většínou články a dokumenty o konci světa přepínám( nezajímá mě to)...
Houba: jo já jen prosil o výklad snu...jestli se tu někdo náhodou nezabívá...
Engai
Cau
28. 01. 2011 21:59

Jen by me zajimalo,jestli se o konec sveta zajimas,je toho(a bylo)kolem uz opravdu mnoho,vsech ruznych varovani na 2000,pak 2010,ted 2012..napadeni mimozemstani,nuklearni zbrane...atd atd...je to snad v kazdym casopise a bylo zfilmovaych uz i par filmu....tak me jen napadlo,pokud se o to zajimas v realite,tak se ti to jen treba preneslo do snu....
Houba
jen sen
28. 01. 2011 19:22

No já bych nad tím moc nekoumal. Byl to prostě sen. Každý sen nemusí být nutně pohled do budoucnosti nebo jiné dimenze :-)
BB24
možná.
26. 01. 2011 19:52

no na to si právě nemohu vspomenout tělo sem nezkoumal ale objevovala se tam moje rodina a jméno jedné mé známé na tom mobilu.(ale víte jak to chodí ve snách prázdná místa si člověk něčím dolácne)
Z jinýho světa? to by mohlo být možný..
Jelitko
a co kdyz
26. 01. 2011 16:40

co kdyz jste to nebyl Vy a odehralo se to nekde jinde a videl jste do nejakeho jineho sveta.Jste si jist ze to bylo Vase telo?
BB24
Nevim..
26. 01. 2011 16:02

řek bych že oblečení tak nějk normální..ale myslím že ty vymoženosti a zbraně nebyli z této doby...
domy byli docela zachmuřené jakoby zastaralé na tu dobu...ti organizátoři měli docela dobrou výbavu..ale jinak nic nevim..
blackorchid
sen
25. 01. 2011 22:14

Ahoj, to je hodně zajímavej sen. Chci se zeptat jestli v tom snu byl ten dům a prostředí jakoby z dnešní doby nebo vyloženě "scifi". Jak byli lidi obleční atd.

Třeba ses "podíval" do budoucnosti, kdo ví co jednou na Zemi nastane.