Diskusní fórum

- Psychologie -

Nespavost
Lidé trpící nespavostí mají narušenou psychyku , většina lidí se něčeho bojí nebo mají lekařské potíže.Lidé kteří se bojí si myslí že noc je dlouhá a do rána je času dost a nebo se bojí něčeho v noci a snaží se usnout ale nejdejimto.Tito lidé i když se ničeho nebojí tak si už nato navykli a přes den jim to může přinést problémi .

Vydáno:   31. 05. 2006 [16:54]

Přečetlo:  2415 čtenářů
Autor (vložil): Berbora 1.



Viky
Nespavost
23. 07. 2010 [10:24]

Typické pro mnoho žen. Je i vědecky dokázáno, že ženský mozek i při odpočinku pracuje pořád na 70% zatímco mužskž na 10%. Asi to zná každý. Přemýšlíte, že zítra musíte k lékaři. "A ježiš zapomněla jsem koupit maso na polévku, musím si to do rána zapamatovat." A všechny kraviny, co musíte, nemusíte, co vás trápí... Sama nevím, jak z toho ven, tak těžko poradím. Mě často pomáhá si představovat krásnou zelenou krajinu a vodopád. Představovat si, že se tam procházím a slyším to příjemné bublání vodopádu, dokonce když si to představím, tak i cítim tu vůni zeleně... Prostě se 100% uvolnit a myslet na vodopád než na zítřejší maso. :) Pak samozřejmě bylinky nebo prášky, ale to jsem nikdy na nespavost brát nechtěla :)
Natty
Nespavost
17. 07. 2010 [16:11]

Nespavost má mnoho příčin .A pokud chcete spát, to co ve spánku vadí,by jste mněli řešit.Jinak pokud nechcete užívat prášky na spaní,zkuste bylinky a přírodní prostředky,ale ty zase lze aplikovat jen na přesně stanovený problém,ale nejběžnější a nejznámější je meduňkový čaj.Ale usnout se dá i jinak.Pohodlně si lehněte,proveďte uvolnění jako před meditací a soustřeďte se na svůj dech.Za zavřenýma očima vyzualizujte obraz vlnicího se pole obylí,nebo pomalu tekoucí řeky.Někomu pomáhá obraz vlajících závojů,nebo záclon.Pokud to ještě nedokážete ,tak v uvolněné poloze za zavřenýma očima si pomalu malujte číslice od 1OO do 1 v barvě vám příjemné.Vyzualizací odeženete myšlenky,které jen číhají až ulehnete a soustředění na vlastní dech Vám připomene,že jste,že žijete,a teď že chcete odpočívat.Pokud máte chrápajícího partnera a není úniku,pořiďte si v lékárně špunty do uší.Osobně používám ty nejlevnější.Ty jsou příjemné,netlačí a nedřou.Přeji všem nespavcům dobrou noc a klidný spánek.
Miris
Jo to znám
30. 07. 2009 [1:55]

Nespavostí trpím odmalička. Nejhorší je, když i při velké únavě překonám krizi tím, že se snažím dohnat doma ještě některé činnosti, které by klidně ještě do rána počkaly a někdy se převaluju v posteli a nezaberu a nezaberu, protože mne zase ruší neutuchající proud myšlenek, kdy neustále nad něčím nesmyslně přemítám a nejde to prostě zastavit. Pak jsem nevyspalá a občas přes den mžourám a spala bych, jenže povinnosti následujícího dne to už nedovolí. Velmi jsme si zvykla to řešit prací na nočních směnách, ale sami dobře všichni víte, že to jen převrátí přirozený biorytmus a problém to v jádru neřeší. Prostě se musím brát tak jak jsem, ikdyž vím, že si do budoucna zadělávám i na nějaký vážnější problém. Řešit to léky na spaní ovšem odmítám.
Julie
Stejný problém
27. 01. 2009 [14:37]

Mám stejný problém. Vím jistě, čím to je, ale také i tím, že pořád nad něčím přemýšlím (většinou nad každodenními problémy a trápeními) a jakmile usnu většinou po půlnoci, tak se zase probudím pokaždé kolem třetí hodiny v noci a pak než usnu je pět a za hodinu zase vstávám. Potom jsem celý den unavená. Nemám přímo zdravotní potíže, ale trošku to i s tím zdravím souvisí.
baraskaska
jj
26. 11. 2008 [21:40]

Spíš mi to přijde,jakoby člověk hrál slovní fotbal sám se sebou...As tak že myslím na vodu a okamžitě mě napadne,že už bych se chtěla koupat,v té chvíli si najednou vzpomenu jak by bylo asi u moře.když vzpomínám na moře tak mě napadne perla a takhle to jde do nekonečna...věčný fotbálek s myšlenkami.
Bee
Nespavost
15. 08. 2008 [23:42]

Nespavostí trpím taky hodně často, ale nejspíš vím, čím to je. Nedokážu se zbavit myšlenek, vyčistit si hlavu. Ležím v posteli, převaluju se a hlavou mi víří desítky vzpomínek, představ, nápadů, mnohdy naprostých nesmyslů. Jakoby to probíhalo takhle: "Chci spát." "Nene, ty spát nebudeš. Musíš přece vymyslet, co zítra budeš dělat." "Ok, mám naplánovaný celý den. A teď chci spát." "Ne. Ještě ne. Vzpomeň, jaks minulý týden..." atd. atd. Člověk by se z toho zbláznil ;)
baraskaska
já takyy
5. 02. 2008 [18:35]

taky to znám...Jsem schopná třeba i pět hodin neusnout ale druhej den to samý zase...nechápu to za tejden naspím strašně málo ale stejnak usnu dlouho
Lukas
Re:Anubis
14. 11. 2007 [22:06]

Mám to hodně podobné
Anubis
I já
7. 09. 2007 [15:49]

Já to cítím každou noc. Tedy skoro každou. Tak v průměru jednou do měsíce si připadám ve tmě naprosto nepřemožitelný a uplně klidně projdu půlkou baráku v noci po tmě, zalezu do postele, otočim se ke zdi a hned usnu. Ale drtivou většinu večerů čumim do tmy s nevysvetlitelným čekáním na něco strašnýho a usnu většinou cca po dvou hodinách ani nevim jak.
Patejl UH
jeden z nich
8. 05. 2007 [14:14]

Měl jsem takové problémy,když jsem byl mladší a občas se mi to stává i teď.Nechápu proč.Připadám si zdravý a svědomí mám taky čisté.Tak proč?!