Diskusní fórum

- Magie, Hermetismus -

K zamysleni ...
Cim sem starsi .. a cim vic si uvedomuju vlastni existenci a svoji konecnost, tim vic me tizi vedomi toho, ze na konci sveho zivota, vtom zlomku sekundy kdy budu umirat a postavim se pred sebe sama, pred jedineho spravedliveho soudce, vten okamzik kdy si uvedomim, kym jsem byl, kym jsem a cim jsem byt chtel, tim vic se bojim, ze sam pred sebou neobstojim. Bojim se, ze vsechny ty neopakovatelne momenty, vsednosti kazdodeniho zivota, jsou ztraceny a nepochopeny. Mam strach, umiram, v kazde sekunde sveho absolutne zbytecneho - presto naprosto dokonaleho zivota. Pomalu se blizi moment, kdy si i ja si zatancim posledni tanecek se svoji vernou kamaradkou. Mam strach. Smrt se blizi a ja stale neprisel na smysl sveho uboheho a smesneho zivota. Nebojim se smrti, mam strach, ze pri nejvetsi zkousce sveho zivota - pri konfrontaci se sebou samym si uvedomim, ze sem to nedokazal. Zemru, stejne jako Ty, stejne jako vsichni ostatni, to jedine nas spojuje. Vsichni zemrem a jedine vcem se odlisime, bude nas posledni tanec.

Vydáno:   8. 08. 2010 [12:45]

Přečetlo:  2221 čtenářů
Autor (vložil): Citron



gurudeva
Alenka
18. 01. 2011 [7:56]

Amen
Óm Bhur Bhuvaha Suvaha
Tath Savithur Varenyam
Bhargo Devasya Dhimahi
Dhiyo Yonaha Prachodayath
Alena Nováková
re
17. 01. 2011 [16:25]

Modlím se za vás za všechny, abyste došli spásy.
Jarda
re:
17. 01. 2011 [15:34]

Křesťanství pokud ho dobře chápu, počítá s tím že duše člověka může odejít z těla. Když může odejít z těla proč by nemohla jít do jiného těla?
gurudeva
Alenka
17. 01. 2011 [8:22]

Alenko v tomhle těle je tvá mysl omezená pouze na jeden tento život ,jen mě překvapuje proč vůbec chodíš na tento web když tomu nevěříš ????
strašit lidičky že půjdou do pekla ???
každý máme svou cestu, Reinkarnace je na 1000% bohužel církev svým ovečkám vymyla mozečky aby poslouchali jen je a strašili je peklem Alenko neboj až opustíš toto fyzické tělo ta to poznáš
měj moc krásný den a hodně Krystovo Lásky ať tě doprovází na tvé cestě životem
z láskou
Alena Nováková
re gurudeva
15. 01. 2011 [18:26]

Každý máme jen jeden život, žádná reinkarnace neexistuje.
gurudeva
Alenka
13. 01. 2011 [5:53]

Drahá Alenko je dokázané že spousta věcí v bibli není, třeba dám příklad (reinkarnace)
pro mě má větší váhu bhagavadgíta, védy jsou to texty starší než bible

Alena Nováková
re gurudeva
13. 01. 2011 [5:36]

Bible je pořád stejná, je to vědecky dokázáno. Odpuštění se za peníze koupit nedá. Zpověď je zadarmo. Odpustky jsou taky zadarmo.
gurudeva
cirkev
12. 01. 2011 [10:33]

nesnažte se boha(universum) pochopit
bible je hodně předělaná Vatikánem spousta věcí tam není nebo je jinak .
kdyby se to dostalo napovrch tak církev zkrachuje,
jen drží lidičky ve lži a ve strachu ale to se brzy změní co není v souladu se stejně rozpadne.
třeba že za peníze si koupíte odpuštění jak směšné!! boží odpuštění za prachy nekoupíš !!! církev je jedna velká hra ... bůh je všude ve všem mi jsem bůh, já jsem on, on je já ....je to tak jednoduché stačí pochopit Bhole baba ki jay
Alena Nováková
re: Jarda
12. 01. 2011 [10:08]

Věřím církvi, protože střeží učení Ježíše Krista. Ten o sobě prohlásil: "Já jsem se proto narodil a proto jsem přišel na svět, abych vydal svědectví pravdě. Každý, kdo je z pravdy, slyší můj hlas."
Jarda
re: michi a Alena
10. 01. 2011 [17:33]

Myslím že tvůj projev nebude mít mnoho účinku. Fanatici se projevují naprostou neschopností, třeba jenom pomyslet na to: "Co když je to jinak než si to myslím?" Prostě si myslí, že oni mají pravdu a jinak to NEMŮŽE být. Což se mi zdá být celkem hloupé a proti rozumu a zdravé logice ani to není moudré. Moudrost je ctnost. Podle jedné teorie můžu přesvědčit kohokoliv o čemkoliv, pokud má jenom jeden zdroj informací(ten můj) a pokud to dělám s dostatečnou intenzitou. Myslím, že Aleně se dostalo obojího(zdroje i intenzity). Jednoho zdroje a velké intenzity + víra je podmíněna strachem z boha.

re: Alena
I na jiných místech jsou tací fanatičtí lidé. Například Islám. I těm lidem se dostalo jenom jednoho zdroje informací a velký intenzity + podložení strachem jako bonus. A i oni si nejsou schopni připustit, že vše může být i trochu jinak než si myslí. A jsou si jisti tím, že oni mají pravdu a jinak to být nemůže. Avšak jejich i to vaše učení jsou rozdílná a proto stěží můžete mít pravdu oba současně. Samozřejmě vás napadne, že to Vaše je správné, ale to samé napadne stejně tak zastánce Islámu, že to jeho je správný.

Nezdá se mi moudré věřit informacím z nějakého zdroje pouze a jen proto, že to tvrdí a proto, že jsou ostatními uznávány.

Přeju pěkný den :-)
michi
alena
10. 01. 2011 [17:03]

ale ale, ze by jsme tady meli alenku z rise divu? asi ano. kdyby byl buh takovy jakym vy ho tady popisujete, tak by vas ted musel trefit blesk z cisteho nebe. lzete o nem, ale vy nechapete jednu vec, jemu je to jedno, co tady provadime. on nas stvoril, ano, je nas otec, ale dal nam hlavne svobodnou vuli a proto nam do zivota az tak moc nezasahuje, jen tam nahore sedi a diva se na nas jako na film, obcas se smeje, obcas place nad nasimi osudy a nad nasi hlouposti. ale uz jen tim mylnym nazorem, ze kdyz dite pokrtite, to je preci blbost, to dite to treba nechce, kona se tak proti svobodne vuli ditete, at se samo rozhodne, ke komu pak chce patrit. ja a spousty jinych se tesime na ten vas takzvany posledni soud, stane se neco, ale clovek jako vy to ani nepostrehne, vy si tady pekne zustanete a my, kdo opravdu v boha verime, my pujdeme jinam, do raje.jinak se to nazvat neda. uz ted se spousty vyvolenych snazi a snazi a pomaha tem ostatnim, ja jsem na te ceste take zacit pomahat a uz ji skoro jdu. s cistym srdcem a cistou dusi a verte mi. o vas aleno, ma buh svuj nazor, ale vsak on vam ho povi, az pred nim pokleknete, protoze vy to nechapete spravne. a az ho potkate, tak se budete hodne divit a budete si rikat, jak jste byla hloupa a nechala se presvedcit cirkvi, ktera to dela jen a jen ve vlastni prospech a slova bozi zmenila k obrazu svemu, tak jak se jim to hodi.
tak tedy stastnou cestu Alenko z rise divu.
Alena Nováková
re: Jarda
10. 01. 2011 [15:13]

Samozřejmě, že za tím, co tvrdím si stojím a věřím tomu. Věřím tomu, co učí církev. Jistěže si církev přeje, aby ji lidé poslouchali, protože poslušnost je cnost. Ježíš byl poslušný Boha až k smrti. Bůh je láska a miluje každého člověka. Je však svatý a co nenávidí je hřích. Hřích je urážkou Boha. Vy byste se nechali donekonečna urážet? Poslední soud bude dnem Božího hněvu, kdy bude pronesen soud nad dějinami světa.
Můžete mě považovat za fanatičku, mě to nevadí. Chtěla jsem vám jen napsat, jak si myslím, že to je. Co se týče té korunky, tak to učení církve není. Člověk se může stát Božím dítětem křtem na znamení pokání.
michi
alena
9. 01. 2011 [15:51]

aleno, kdo vam dal pravo takhle mluvit za Boha. to, co tady o nem pisete je hodne vzdalene od pravdy, on takovy vubec neni, nehneva se, nikdy. vy tady kazete veci, ktere si vymyslela cirkev na to, aby lidi donutila k poslusnosti. schovavate se tady za svata slova, ale vite vy vubec, kdo je udelal svatymi? buh to rozhodne nebyl. ja si mohu dovolit za nej mluvit, protoze ho znam, znam ho z te nejblizsi blizkosti, kazdy den u nej usedam, u jeho nohou a nechavam se od nej hladit po vlasech. kazdy den se k nemu vracim, je to muj domov, muj pravy domov a rozhodne neni takovy jakym vy ho tady popisujete. on nezna nenavist, zlobu, hnev, zavist, toto jsou vsechno lidske vlastnosti, ale ne jeho. bylo by na case, aby jste si v tom trochu udelala poradek. nevim, kdo vam tohle leje vsechno do hlavy, ale neni to spravne. a ano, ptam se vas na to same, jako Jarda. Jardu znam uz leta a on me take, takze jsme si za jedno, odpovezte nam, na nase otazky.
Jarda
re: Alena Nováková
8. 01. 2011 [23:03]

Jste si jistá tím co zde tvrdíte? Pokud ano, proč?
Alena Nováková
Ježíš zvítězil nad smrtí
29. 12. 2010 [14:31]

Smyslem každého života je být Božím dítětem. Tím se můžeme stát, když věříme v Ježíše Krista.

Před smrtí je nejdůležitější přijmout svátost smíření a svaté přijímání. Pokud se to nestihne je při samotném umírání důležité litovat všech svých hříchů (z lásky k Bohu).

Umírající se mohou modlit tzv. korunku. Je to modlitba na usmíření Božího hněvu. Kdo se jí bude modlit dojde velkého milosrdenství v hodině smrti, i kdyby to byl nejzatvrzelejší hříšník, pomodlí-li se jedinkrát tuto korunku, dojde milosti z Ježíšova nekonečného milosrdenství. Lze jí vyprosit všechno, je-li to shodné s Boží vůli.

Korunka k Božímu Milosrdenství - se modlí na obyčejném růženci.
Nejprve se pomodlíš jednou Otčenáš, Zdrávas Maria a Věřím v Boha, potom budeš na zrnkách Otčenáše říkat tato slova: Věčný Otče, obětuji Ti tělo a krev, duši i božství Tvého nejmilejšího Syna a našeho Pána Ježíše Krista, na smír za hříchy naše i celého světa; na zrnkách Zdrávasu budeš říkat tato slova: Pro jeho bolestné utrpení buď milosrdný k nám i celému světu. Na závěr se pomodlíš třikrát: Svatý Bože, Svatý silný, Svatý nesmrtelný, smiluj se nad námi a nad celým světem.

Po smrti následuje osobní soud, při něm se rozhodne, zda půjde duše do nebe nebo do pekla. Záležet bude na tom, jak moc jsme v životě milovali Boha, a prostřednictvím této lásky i jiné lidi. Každý, kdo věří v Ježíše Krista a nechal se pokřtít, nezahyne, ale má život věčný.
WhiteWolf
...
26. 11. 2010 [13:08]

Při našem odchodu z tohoto hmotného světa mějme na paměti jen jedno ...vděčnost za to, co každý z nás mohl prožít. Buďme šťastný a vzpomeňme si na to to, co jsme ve svém životě udělali dobře. Není proč se trápit! Své dosavadní chyby budeme mít opět možnost napravit...
Bezinka
Citronovo zamyšlení
1. 10. 2010 [12:49]

Bát se nemusíte, prozřetelnost je laskavá a nenakládá na naše bedra to, co bychom nezvládli. To spíš my sami. Svůj úkol plníme, i když třeba za celý řivot nepřijdeme na to, oč jde. A možné je taky, že Vaším úkolem, je smířit se s tím, že jste na to nepřišel.Pokoušíte se, zamýšlíte, snažíte se žít svůj život nejlépe, nikomu vědomě neubližovat. Když se ohlédnete, tak sám musíte vidět, že Váš život běží v klidu a pokoji. To se každému nepodaří. Přeji Vám, když se na sebe podíváte do zrcadla, abyste se usmál, měl se rád a nebičoval se zbytečným zármutkem. Bezinka
pentagramové oko
zajímavé
31. 08. 2010 [22:09]

Myslím,že hodně lidí uvažuje jako ty!!Ale svůj život žijeme ted a tady a přemýšlet co bude,myslím si,že stejně tomu neutečeme,tak je to jedno.
Citron
..
8. 08. 2010 [12:51]

http://www.youtube.com/watch?v=o22eIJDtKho