Diskusní fórum

- Magie, Hermetismus -

Magie a znamení
Má na magii nějaký vliv znamení?Máte s tím někdo zkušenosti?

Vydáno:   16. 12. 2007 [21:54]

Přečetlo:  1204 čtenářů
Autor (vložil): Nareya



barave
štír
4. 10. 2009 [15:41]

Já jsem svého znamení fakt.vše co se o štírech říká jsem prostě já.:-)
blackcat
heh...
16. 06. 2008 [10:55]

magie a znamení si jdou ruka v ruce...znamení jsou jevy, který "obyčejní lidé" vnímají jako náhodu, nebo tomu nevěnují vůbec pozornost. Lidé však s nadpřirozenými schopnostmi, když to tak řeknu čarodějové/ky toto naopak vnímají velice zřetelně, protože zde platí pravidlo: všechno se vším souvisí! Mág vnímá věci, u kterých by se dalo říct, že jsou běžné, přehlédutelné atd...Znamení jsou jakési zprávy se skrytým podtextem od...
Marianna
Nareya
25. 02. 2008 [8:52]

V Magii od, myslím, Josefa Veselého se píše, že hodně záleží na postavení planet v době tvého narození. Vykládá tam se spoustou příkaldů, např. na Eliphasu Lévim, který měl pro magii velký talent. Bylo to tam docela dobře popsáno a myslím, že je i natom něco pravdy, jelikož všechny osobnosti magie měli podobně postavení planet v době narození. To, jestli máš talent, souvisí s Marsem a Merkurem. Musí být v konjukci, potom máš velké předpoklady pro magii jako vědu.
Azirin
Tak jednoduché aby
1. 02. 2008 [17:48]

šlo o rozdělení na úrovni astrologického znamení zodiaku ( říci třeba tohle zamení je vhodné, tohle méně)to asi nebude. Tedy mluvíme-li o místní astrologii, ne třeba čínské nebo mayské atd, o tom nemám ani ponětí :-)))Chceš-li mermomocí vědět jak na tom jsi, nech si udělat horoskop narození (na vykreslení aspektů můžeš použít klidně jakýkoliv freewarový astrologický program co najdeš na internetu) ale pozor, o interpretaci vzájemných vztahů už musíš požádat znalce, nejlépe astrologa co už má s magií nějaké zkušenosti. Předpokladů pro magickou kariéru může být povícero, kupříkladu možno zhodnotit tři složky osobnosti - vůli, rozum a intuici. Každá složka je představována nějakými nebeskými tělesy (třeba pro rozumové schopnosti to bývá Merkur atd.) a pak jejich poloha v horoskopu a vzájemné další vztahy vypovídá o tendencích dotyčného jedince. A pokud ti vyjde ne zrovna potěšující výsledek, nic si z toho nedělej a zkus jiného vykladače, protože čtení jednoho a téhož horoskopu se může někdy diametrálně lišit v podání rozdílných astrologů :-)