Diskusní fórum

- Psychologie -

Psychoanalýza
Myslíte si, že je psychoanalýza nejúčinnější terapeutickou metodou?

Vydáno:   28. 03. 2006 [16:39]

Přečetlo:  2516 čtenářů
Autor (vložil): Admin



Xena
Psychoanalýza
28. 12. 2015 [18:27]

Myslím si, že je velmi účinnou.Každá analýza vydá důležité informace.
Vilma
Těžko říct
25. 03. 2010 [21:38]

Těžko říct, mně psychoanalýza cizích lidí připadá hodně zajímavá. Ale mám pocit, že to škatulkování neprospívá vůbec nikomu. Pochopit člověka, to jo, ale kdyby s tím nebyla spojená kritičnost - a jde to oddělit? Málokdo má dost pokory na to, aby nad někým slabším neohrnul nos, málokdo je tak schopný. Dokud bude s léčením duševních nemocí spojené jakékoli pohrdání, nehne se to z místa.
Klerik
:D
1. 07. 2009 [0:49]

Psychoanalýza je nejvetsi chyba jake se lide kteri ji vymysleli dopustili. Vsechny psychoanalyzi jsou naprosto chybne. Taky vsechny psychiatricke lecebny jsou jen ustavy kde se provadi pokusi na lidech a nic vic. Sice ty ustavy by meli lidi lecit ale jsou tam ti lidej jenom jako testovaci krysi kterym provadi ruzne zvracenosti napr.: lobotomii a dalsi veci. Vsichni psychologove a psychiatri jsou povolani zalozena na domenakach, statistikach a k tomu jeste spatne. Toto by nemelo byt uznavano jako povolani a melo by to by budto restruktualizovano nebo zruseno. Toto je jedna z nejcastejsich pricin lidske demence , spatne vychovy (predevsim deti) a dalsich veci naprosto pro nasi spolecnost nejdulezitezsich. Jak muze nejaky hnup s nekolika doktoraty psychlogie neznajici 1. sam sebe a 2. co je to zivot3. ... me rikat jak se mam chovat a zit, co je spravne a co neni, co je normalni a co neni, co je skutecne a co neni. Ani ja sam ktery jsem empatik a mam hodne ruznych pohledu a znalosti se vam neodvazim neco o tomto tvrdit. PS tohle je pro me nezkutecne absurdni az jse mi z toho chce nekdy brecet.
Quipu
Zamyšlení
18. 06. 2007 [17:01]

Pokud vezmeme v úvahu, že v každé národnostní skupině je menší nebo větší počet osob s nedostatečně probuzenou rozumovou schopností, jejichž život se řídí spíš pudově, lze předpokládat, že tyto osoby mohou s daleko menší pravděpodobností onemocnět duševními chorobami. Pokud v tom nehraje třeba roli alkohol nebo nějaká jiná nemoc, která způsobí tento efekt. Tento "druh" lidí poměrně málo podléhá citům, iluzím a nějakým výčitkám svědomí. Velmi snadno plodí potomstvo, žije nenáročným spokojeným životem, co se týká společenského života jsou tito lidé k sobě málo citoví, pokud jim jde o přežití, chovají se neohroženě, protože v nich "pracuje" jakási hrubá síla, už méně rozum a vůle. Proto jsou snadno ovladatelní rozumem a vůlí silnějších. Proto rádi pracují ve skupinách pod nějakým "velením". A protože jsou neurózy spíš důsledkem probuzených schopností rozumu a vůle, tedy smyslových schopností, je pravděpodobné, že psychoanalýza bude účinnější u lidí, kteří "nejsou jednoduše rozumově vybaveni". Psychoanalýzu lze tedy využít, dejme tomu, v lehčích případech neuróz, ale v případě úplné rozpolcenosti osobnosti (schizofrenii), už by nám moc platná nebyla, protože nemocní jsou jí nepřístupní.
Julie
Sporné
14. 06. 2007 [8:08]

Jak se to vezme. Je pravda, že každý přístup k problémům musí být jiný. To je fakt. Ale psychoanalýza není jen jedno řešení problémů. Každý problém je jiný a podle toho se toto provádí. Vím co říkám. Pohybuji se v tom už od dětství (pouze díky zdravotníků, které mám v rodině a tím i u známých...)
Skunkless
Nemyslim.
6. 04. 2006 [13:48]

Nemyslim si, ze psychoanalyza je nejucinnejsi terapeutickou metodou, jelikoz jsem presvedcena, ze o nicem nemuzeme tvrdit, ze je to nejlepsi pro vsechny. Lide jsou ruzni a proto i pristup k jejich problemum musi byt ruzny. Pro mnoho lidi jiste psychoanalyza prospesna bude, pro jine bude ucinnejsi jiny terapeuticky pristup.. Skunkless