Diskusní fórum

- Magie, Hermetismus -

Spirituální pomoc
Dobrý den všem čtenářům tohoto webu. Mám opravdu vážný problém, nevím zda je to problém psychologický, nebo duševní. Jde o to že nemůžu najít sám sebe. Možná to je jen tím že mi je pouhých 17 let, ale s ohledem na mé vrstevníky si myslím že je to jen problém individuální. Zdá se mi že mám kritický nedostatek energie a pozitivního myšlení. Mám neustále deprese když jsem sám. Hledal jsem odpovědi v novém zákoně,na internetu, pokoušel jsem se meditovat, ale nic co by mi pomohlo na delší dobu než hodinu. Nyní hledám odpověď v magii a chci se ji dlouhodobě věnovat.Přečetl jsem už pár knih (např. o sigilské magii), ale také mě velmi zaujali duchové šťastného hoodoo. Mohl by mi prosím někdo poradit jestli by mi nepomohlo právě to hoodoo, nebo i jiné systémy?

Vydáno:   3. 02. 2012 [18:21]

Přečetlo:  2519 čtenářů
Autor (vložil): Jochánán



Michaelos
help
13. 06. 2015 [17:02]

Ahoj.potřeboval bich poradit jak odstranit astrální útok.Děkuji za odpovědi :)
Jochánán
:noli
2. 10. 2012 [21:41]

Díval jsem se na ty karty a jsou velice krásné, ale myslím že tohle není z Oshovi hlavy, ale jen další výrobek vydělávající na jeho jméně. V podstatě i většina jeho knih jsou jen přepsané přednášky od tohoto velkého myslitele. Chci si koupit knihu o aktivních meditacích, protože pro mladého člověka je utrpení meditovat hodinu v jedné poloze. A pokud je tady nějaký člověk věnující se runám, rád bych věděl zda je nutné věřit v Severský panteon, aby jeho runové rituály byli úspěšné..
noli
jochánán
7. 09. 2012 [21:05]

šílenými prázdninami si myslím tento hektický čas nekončí snad po novém roce,bude o trošku lépe.Oshovo knihy jsou velmi poučné ,a co takhle se kouknout na Osho zen tarot????
Jochánán
re:noli
4. 08. 2012 [13:06]

No začal jsem se zajímat např. o RUNY, už jsem něco přečetl a moc mě baví i severská mytologie a poezie, tak uvidím jestli mě chytnou tak i runy.:) Jinak čtu hodně knih od Osha a moc mi to dalo do života. No snad bude po těchto šílených prázdninách vše v pohodě.
noli
jochánán
15. 07. 2012 [22:28]

jak se ti daří??????
Jochánán
re:Jarda
25. 04. 2012 [13:07]

Jinak odkaz jenž jsi mi poslal je od příznivce Františka Bardona, není o žádně tajemství o jeho negativních názorech k hoodoo. Tedy autor článku pouze převzal jeho názor. Já hoodoo nezavrhuji k vůli názorům jiného člověka, ale systém mi nenabízí to co od života chci. Nabízí jen hmotné zisky jako peníze, práci, nejspíš i ženy ( nejspíš s nízkou inteligencí a vůli) atd. Já ovšem hledám pravdu, poznání, vědění, odvahu a lásku a to mi hoodoo nikdy nenabídne.
Jochánán
re
25. 04. 2012 [12:53]

Jo díky za radu, neboj nebudu uzavírat žádný pakt bez více informací od mnoha zdrojů, mám dost kritické myšlení a vše si ověřuji. Jinak jsem začal s jógou a velice mě to baví :)
Jarda
hoodoo
5. 04. 2012 [10:40]

Tak jsem zjistil o čem to hoodoo je! Než budeš s nějakou entitou uzavírat pakt, měl by jsi zatraceně dobře vědět co to vlastně děláš. Práce se bytostmi patří v magii k věcem, kde je nejsnadnější se dostat do velkých problémů po několik životů, takže to je na pováženou. Rozhodně bych to nedoporučoval do začátku.
http://frabato.cz/viewtopic.php?f=30&t=404
Jarda
re: Jochánán
27. 02. 2012 [14:58]

No v magii snad nejde ani tak o to jaký to na tebe dělá pocity, ale o to, aby se věci děli dle vůle mága. Taky jde o přirozený rozvoj a poznávání vesmírných zákonů, jak fungují...
Jochánán
re
26. 02. 2012 [20:34]

S magii jsem začal zkoušet tzv. Sigiliární magii, která mě chytla natolik,že si vytvářím sigilia a symboly na vše možné. Zatím mi symboly které jsem jsem si nalepil v pokoji a k nimž jsem si přiřadil vlastnosti, či přání jako např. symbol dobré ráno, který mě dokáže pěkně nabudit. Medituji každý večer před spaním a cítím se odpočatý a celkově klidnější, ale mám před sebou dlouhou cestu.Jedno jsem k magii pochopil, není důležitý používaný systém, ale to jak rituál, nebo tvorba sigilia na člověku zanechá silný magický pocit. Ale možná se pletu.Uvidím jaké se dostaví výsledky..
Jarda
Jochánán
22. 02. 2012 [15:44]

tak co jak se daří?
Jochánán
re
12. 02. 2012 [18:19]

Ten pohled na svět ti závidím, také se ho pokusím v sobě najít, najít nějaký druh meditace a myšlení ve společnosti. Myslím že technik je mnoho, jen si musí každý zvolit tu správnou pro něj. Ono zklidnit emoce a mysl v pubertě je dost těžké, proto nejspíš lidé začínají s meditacemi až se jim ten chaos v hlavě uklidní. Ale já to nevzdám.:))
Jarda
re: Jochánán
12. 02. 2012 [17:15]

To rozžehnutí... na to jsem tak nějak přišel sám. Ale určitě jsem se někde inspiroval a něco podobnýho už existuje... jen je to třeba trochu jinak.
Nejdřív bylo potřeba, abych jakoby probudil svoje srdce a vnímal pocity v hrudi. Radost v hrudi apod. Abych to uměl vidět. Třeba v tenhle okamžik cítím velkou radost ve velkým množstvím. Ve slušný kvalitě. Kvalita je 2 (známkování jako ve škole :-) ) 1 je hodně jemná a je to takový pocit zamilování a spokojenosti. Stav ve kterým bych mohl být furt a nic mi nechybí... bohužel, jsem ho měl jen párkrát. A tu energii cítím od solaru k začátku krku. Takový ovál bez jasných okrajů.

Ta energie se tam dostala tak, že jsem byl na přednášce o buddhismu a otevřel jsem se tam těm lidem, takže ta energie mohla ke mě a já jsem jim přál taky dobro a pak se mi ta energie vracela :-)

Tohle s tou druhou metodou souvisí, ale je to o něčem trošku jiným. S átmavičárou se dají dělat mnohem zajímavější věci, ale je to o něco nesnadnější, protože člověk musí zapomenout sám na sebe nebo se musí ztotožnit se vším.
Jochánán
re: Jarda
12. 02. 2012 [15:55]

To je zajímavá metoda..:) Vím že můj způsob získávání štěstí byl doposud špatný, proto jsem zde napsal. Ten tvůj se mi líbí, a zůsob tvého rozžehnut na ten jsi přišel sám? Nebo je nějaký článek k tomu kde se píšou podrobnosti jak na to? Protože takhle jednoduše mi to asi vysvětlit nepůjde.
Jarda
re: Jochánán
11. 02. 2012 [1:29]

jj s trošku obdobným problémem se taky potýkal. Takže vlastně ti nestačí tvoje vlastní uznání, ale potřebuješ cizí a máš metodu jak to uznání dostat. Ale stejně je to tak, že ty uznáváš sebe, jen proto, že tě uznávají druzí... Ale to je stejně jedno jak tě kdo uznává... 1000 lidí a tisíc různých i protichůdných názorů na tebe ;-)

Mě na něco podobnýho pomohlo si uvědomit, že jsem vším. Vzpomněl jsem si na něco co mám rád a uvědomil jsem si že je to moje druhé já. Že jsem slunce, strom, vítr ve stromech, že jsem Aleš Valenta i buddha a to mi dodalo sebevědomí, hrdost, radost A taky že jsem i tím co nemám moc rád, ale taky to zcela přijímám(to mi dodalo klid)... že jsem klid i neklid, láska i nenávist... prostě vším na co si vzpomenu, celý vesmír a všechno to přijímám... Potom jsem měl lepší a radostnější náladu a nepotřeboval jsem tolik mluvit abych vyvolal zájem o sebe :-) Dokonce jsem si všiml, že když jsem si ve vlaku přisedl k hezkým holkám, tak jsem neměl potřebu s nima nějak navázat hovor a byl jsem spokojenej... což mi bylo poněkud divný :-D
http://www.odaha.com/ladislav-klima

Taky se mi na suprovou náladu osvědčila metoda; vnímat pocit radosti ve svý hrudi. Nejdřív bylo potřeba to něčím "rozžehnout" k tomu jsem měl na krku kámen a představoval jsem si tam světlo. Když se mi to povedlo, tak jsem si to udržoval a vyživoval. Jediná věc na který mi záleželo byl ten pocit radosti v hrudi, který jsem vnímal a který se mi líbil a byl pro mě žádoucí a přijímal jsem ho a proto ta radost i rostla. Ta radost pak způsobovala emoční nezávislost na tom co se děje kolem mě, protože to jediný důležitý byla ta téměř bezpříčinna radost uvnitř. Takhle není pro mě problém mít super náladu třeba pět dní v kuse :-)



noli
Jochánán
10. 02. 2012 [22:51]

pochopil jsi má slova.
Jochánán
re
10. 02. 2012 [15:54]

Noli: děkuji za přání :)

Jarda: Snažím dosáhnout bezmyšlenkovité meditace. Na ty odkazy k těm meditacím se mrknu, dnes budu spát u babičky kde mám klid si je vyzkoušet..;-)
Odpověď jsem našel na: http://multidenik.cz, zjistil jsem že jsem typ člověka,který získává energii a pocit štěstí tak že se někdo díky mě zasměje (nejčastěji celá třída). Proto když jsem sám mám deprese (nemám zdroj smíchu), ovšem já nechci být takový, protože podvědomě i vědomě ze sebe dělám ve škole idiota bez špetky inteligence (prostě třídního šaška). Ano napadlo mě něco podobného, jenže jsem nechtěl tahat kámen nebo dělat uzlík na kapesníku, ale spíš nějaký náhrdelník, nebo tetování který ten nový zvyk jak říkáš připomene. Myslím že se znám dobře, vím jaký jsem, mé silné i slabé stránky, ale to asi není to co psala Noli: ,,najít sám sebe,,.
Jarda
re:
10. 02. 2012 [12:50]

http://zivotni-energie.cz/bdele-vedomi-bdelost-chuze-a-dech.html ještě tohle by mohlo bodnout k tomu jak meditovat... a vůbec na tom webu jsou samý kvalitní věci :-)
Jarda
re: Jochánán
9. 02. 2012 [22:13]

Jakou meditaci děláš? Meditace na formy nebo bez forem... resp. usiluješ o prázdnou mysl nebo o to koncentrovat se na něco?

jinak našel jsem dobrý meditační techniky: http://www.oslikuv.net/guru/data/prvpos.rtf úplně dole v příloze... ten text nad tím si taky můžeš přečíst je to kvalitní, řekl bych pravdivý, ale ne moc pozitivní na pohled, takže na vlastní nebezpečí :-D

jaký je tedy důvod v tvých depresích? :-)

Jinak ty deprese asi bude způsobovat zvyk nějak myslet... A až ho budeš předělávat, tak pamatuj, že současný zvyk má nějakou svojí setrvačnost a je třeba vyvinout dost síly a dostatečný impuls na to, aby jsi mu dal nový směr s novou setrvačností... To chce hodně častý opakování a myšlení na nový zvyk. Můžeš si zkusit dát do kapsy nějaký menší kámen nebo jiný předmět a pokaždý když ho nahmatáš v kapse tak pomyslet na ten nový zvyk. :-)
noli
**
9. 02. 2012 [20:12]

přeji ti hodně sily !!!!!
Jochánán
re
9. 02. 2012 [20:04]

Noli: Tvého názoru si cením, ale myslím že i s pomocí magie mohu svou dospívající mysl dostat pod kontrolu, v meditacích chci pokračovat každopádně dál. Jen mi neustále naskakují myšlenky po meditaci typu: ,,Dělám tu meditaci správně?,, Prostě je to jako se učit matematiku a nikde prostě nemít přístup k výsledkům svých dovedností.Nejčastěji medituji s hudbou, protože mám hlučnou rodinu a bydlím 2 metry od cesty :(, takže se potýkám s tím najít klid a pohodlí.

Jarda: Tak jsem zjistil že icq už nemám v počítači.:(
Dnes jsem si koupil knihu CHAOS MAGIE od P. Dunna. Takže se chci věnovat této knize mnoha cvičení mysli jenž obsahuje. Po pár stránkách jsem si uvědomil že tahle kniha je přesně to co jsem potřeboval k magické praxi. Děkuji ti mnohokrát za první 3 odkazy, našel jsem na těch stránkách odpovědi které jsem hledal. Zjistil jsem,jaký je důvod mích depresích, teď stačí najít vhodný způsob jak je konečně zažehnat..:))
noli
??
9. 02. 2012 [11:46]

neradím ,pouze Ti napíši můj názor.S magií bych se v žádném případě teď nezabývala.Naučila bych se opravdu meditovat a cestou meditace si našla sama sebe.Toto se naučit je vážně fuška.....
Jarda
re: Jochánán
9. 02. 2012 [8:13]

vegetariánství není nutnou podmínkou, ale doporučuje, prý proto, že má jemnější energii a nezasírá tolik tělo a mág pak může líp pracovat..
jestli tě bolí oči doporucuju snížit si ohodně jas na monitoru
Jochánán
re:noli
8. 02. 2012 [22:21]

Ano, rozumíš správně. Je to strašlivý psychický pád dolů, je to zvláštní, ale ve škole a s kamarády se cítím dobře. Široce se na každého směji, vtipkuji, zpívám si, hvízdám si nějakou melodii, prostě ze mě vyzařuje šťastný člověk, který je bez starostí. Možná že ve škole problémy házím za hlavu a nasypou se na mě až když jsem sám..
noli
??
8. 02. 2012 [21:59]

rozumím tomu dobře,že deprese se dostaví vždy,když jsi sám?????
Jochánán
re: Jarda
8. 02. 2012 [20:17]

Dobře, zítra budu doma tak si tě přidám. Z té knihy jsem četl začátek. Je moc pěkná a hned na začátku mi bylo jasné že to je velice těžká zkouška a změna života. Např. když se musím přejít na uplne vegetariánství.Na icq ti až budu mít čas napíšu, některé věci mi z toho magického výcviku nejsou jasné. Navíc tu knihu mám jen v elektronické podobě, takže ji budu muset asi někde koupit, protože mě ze čtení na počítači bolí oči.:(
Jarda
re: Jochánán
7. 02. 2012 [19:38]

Pokud trváš na tom, že chceš magickou praxi, tak bych ti mohl doporučit Bránu k opravdovému zasvědcení od Františka Bardona. Tu jsem si poněkud oblíbil. Považuji ji za nejlepší ze všech(z magie) Ale není to úplně pro kohokoliv, kdo má jen povrchní zájem nebo chce získat schopnosti aby s nimi mohl zářit. :-)
Není v tom biznys a nejsou tam ani sladké řečičky, které říkají lidem to co chtějí slyšet a spíše se snaží určité druhy lidí odradit. A taky to není napsaný pro nedůvtipné lidi, kteří nejsou schopni samostatně jednat. (ale to ty asi nebudeš) :-)
Jsou tam hezky vysvětlená magie, co, jak a proč funguje. Je to kvalitní a hodně mi to rozšířilo obzory. Ten kdo má celou praxi z knihy zvládnutou by měl být schopen dosáhnout všeho. Není to sice úplná rychlovka a jednoduchá věc a chce to dost času, vůle, mlčení, odvahy a intelektu. Ale výsledky jsou nemalé. Bardon měl i žáky, kteří k tomu taky napsali nějaké knihy a jsou k tomu i fora a různý kruhy lidí, co se tím zabývají, což je do začátku supr...
http://frabato.cz/
http://www.abardoncompanion.com/ (tohle může zdát trochu jako biznys)

Pokud se chceš věnovat magii víc, tak meditovat by jsi měl umět. I v magii se hodně pracuje s myslí, protože se skrze ní působí na věci okolo. Proto je třeba si tu mysl vytrénovat. Mysl je jako nástroj a čím líp se s ní naučíš zacházet tím líp můžeš působit na okolí a okolí vnímat. Je třeba ji ovládat. Bohužel u většiny lidí to je tak, že mysl ovládá je. Jsou otroky svých vlastních myšlenek i žádostí. Mysl je jako nástroj, jako ohen; "Dobrý sluha, ale špatný pán"

Nějaké zkušenosti mám, ale to nebudu psát sem. :-)
Jestli chceš napiš mi na Icq 372 138 532
Jochánán
re:Jarda
7. 02. 2012 [16:12]

Ahoj Jardo, moc díky za odpověď, ty odkazy zhlédnu a zkusím se nějak poučit. Vím že magie to asi vše nevylepší, ale byl bych vděčný kdybys mi přesto poradit, který magický směr, nebo kniha (autor) by mě naučila magickou praxi. S meditacemi to ještě nevzdám, ale opravdu nějaké informace a zkušenosti někoho v mém věku s praktickou magii by mi přišli vhod..:)
Jarda
re:
5. 02. 2012 [11:24]

Ahoj, jsem tvůj vrstevník (je mi 19) :-D ;-) Myslím, že magie ti úplně štěstí nepřinese... jistě, dají se s tím dělat fajn věci a měnit svět kolem sebe dle svojí vůle a potřeb. Je možný si s tím zvednout energii v těle a tím se zlepší i nálada, ale to řeší následek a ne příčinu. Příčina je mysli a v myšlení. :-) Taky jsem měl takový slabší období. Napsal jsem něco co by ti mohlo přijít vhod:
http://multidenik.cz/clanky/343-bloky-a-brzdy-psychicke-a-energeticke-dulezite-informace.html

http://multidenik.cz/clanky/502-tajemstvi-pocitu-stesti.html

http://multidenik.cz/clanky/355-energie.html

V meditaci se může člověk najít, ale někdy to nejde úplně hned. Je třeba zjistit čím člověk je a čím není... A vzdát se toho čím není, pak může vidět kdo je najít se.