Diskusní fórum

- Magie, Hermetismus -

Boh a Satan
Vela ludi zije v predstave, ze Boh neexistuje, ale veria carodejniciam a potom, ked maju problemy s duchmi sa obracaju na fararov s prosbou o pomoc, pricom neveria v Boha...

Su situacie, v ktorych uz mame namale a nevieme co dalej, mame pocit, ze uz nam ani Boh nepomoze. To su pripady, kedy ideme za carodejnicami, alebo zkusame okultizmus na vlastnej kozi.

Aj ked su to vecsinou len banality, bezne problemy, ktore by sa daly riesit klasickymi sposobmi, my sa obraciame na satana v nadeji, ze vypocuje nase volanie, ked uz si myslime, ze Boh na nas zabudol. Lenze su situacie, ked nas Boh len skusa, ci nieco vydrzime, on vie vsetko. Vie, co je pre nas najlepsie.... Preto obcas nam nepomoze hned, lebo az ked je clovek na pokraji svojich moznosti, na uplnom dne sameho seba, moze dojst k vnutornemu rastu a mnohokrat ludia, ktori nieco taketo zaziju si uvedomia, ze to kratke obdobie, ked vsetko bolo tazke, stalo za to. Lebo nakonec vsetko dobre dopadlo...

Satanovym cielom je ludi presvedcit, ze neexistuje. Ked sa mu to podari, bude mat otvorenu cestu k nasim zivotom, preto sa snazte byt dobri. Viem, ze to nejde stale, obcas clovek hriechu podlahne, ale nie ciel ale cesta je dolezita. Ciel zivota je smrt, cesta je zivot a na tom zalezi.

Este aby som odpovedal na otazku: „preco chce satan dostat nasu dusu do pekla?“ Sam uz prisiel o sancu stravit vecnost v nebi..., prisiel o nu kvoli ludom. Zo vsetkeho najviac nenavidi nas a preto si na neho treba davat pozor. Pre ludi nikdy z neho nic dobre nezyde, to plati aj pre carodejnikov a vestice. Prestante s tym.... O nase duse sa snasi uskokmi, podvodom, slubmi. Tym, ze s nim prichadzame do styku, nech uz ako media alebo zakaznici, vzdy mame z toho problemy, mozno nie hned, ale raz na to doplatime a pekne tvrdo.

PS: neexistuje cierna a biela magia.... Je len cierna, vsetka moc carodejnic je od satana, preto za nimi nikdy nechodte.

Komunikacia s mrtvymi: mrtvi su mrtvi, so zivymi sa nemaju ako spojit, preto je to hlupost. Satan je anjel, zly, ale anjel. Preto vie o vas vsetko, pozna kazdu vasu myslienku a kazde vase slovo. Takze vas lahko presvedci, ze je to vas zosnuly blizky, ale neni.

A este vestenie, nikdy vam nepomoze... vzdy sa vam casom vypomsti. Z toho isteho dovodu, ako magia.....

Ak mate daky dotaz alebo otazku, mozte mi napisat na email: Kruger889@azet.sk


Vydáno:   21. 03. 2008 [10:16]

Přečetlo:  1219 čtenářů
Autor (vložil): crow



pentagramové oko
čarodějové a věštění
9. 10. 2010 [23:07]

kdo ti dal právo soudit čarodějnice a mági,i věštce bez nich by byl svět prázdný a bůh by na všechno nestačil.o magii víš asi velice málo já jí mám za koníčka 15 let a pomohla jsem hodně lidem,ty pomáháš jak?jen odsuzováním něčeho čemu ale vůbec nerozumíš!!!jak můžeš tvrdit,že magie je od satana,takový hloupý argument jsem už dlouho nečetla to by se ti naši hermetici pořádně vysmáli.jak můžeš tvrdit,že neexistuje bílá magie?
tady v české republice existujou dvě magické školy jedna v Brně druhá v Praze,A SPIRITUALISTÉ jsou také
velice potřebný lidé pomáhájí lidem dostat zpátky mrtvé kam patří.máš to celé v hlavě poplatené!!!!
nebyl ty jsi v minulém životě zarputilý inkvizitor!!!!!!
odpovídají tomu tvé názory.
Janator
Re
12. 09. 2009 [20:54]

Rozhodně si nemyslím že vše co uděláš je v božím plánu. Bůh sice ví jak to dopadne ale to neznamená že je to přesně naplánováno. Bůh ví jak to skončí, ale ty si můžeš vybrat jak dosáhnout toho výsledku. Jako v matematice k výsledku se můžeš dopracovat různými způsoby
Azirin
z 28. 05.
8. 06. 2008 [10:34]

to bylo ode mně (Azirin). Nevím proč to neuvedlo můj podpis. Možná v tom má prsty satan :-)))
crow
bast
26. 05. 2008 [21:48]

ja viem o com je satanizmus. viem ze so satanom nema vlastne nic spolocne a ze ide o "anarchiu". lenze ja som tu pisal o satanovi ako padlom anjielovi a ak by si sa zacal touto temou zaoberat trocha viac, asi by si si vsimol ze som nepisal uplne odveci :D
Marianna
Bast
6. 05. 2008 [9:27]

Díky za podporu. :-) Nejsem satanistka, ani křesťanka ani ateista, ani pohan, ani buddhista ... a tak. Každý by si to ve své hlavince měl ujasnit sám, já jsem na všechno svému učiteli také nekývala. :-)
Marianna
Milý Azirin
6. 05. 2008 [9:24]

Tak proč jsem píšeš, když o tom nechceš mluvit ani vysvětlovat? Já vím, že každý pramen tvrdí něco jiného (jsem tak trochu v oboru), ale věz: Lucifer není Satan.
Bast
marianna souhlas
15. 04. 2008 [2:48]

Plne souhlasim s mariannou...Satan neni lucifer.A povazovat ho za nejakeho vladce temna je taky zcestne. Autor clanku ocividne nevi ktera bije. Jeho nazor...ale tyto utoky na satana (rekl bych zcela smyslene) satanisty primo urazi. Satan znamena Protiklad. A satanismus, v ktery verim ja, nema nic spolecneho s dablem a jako nabozenstvi je mnohem racionalnejsi nez krestanstvi... -to bylo vymysleno lidmi stejne jako Kristus. Doporucuju si o tom neco precist,nez zacnu placat nesmysly o satanovi. K bohovi se vyjadrovat nebudu...mimochodem i Lucifer je buh - rimsky buh, nositel svetla a osviceni...Spousta bohu je dnes odepsana na cerne listine. Vzdy kdyz se zmeni rezim,tak davni hrdinove sou naraz ty nejvetsi svine(postarsi rocniky jiste odsouhlasi).V nabozenstvi je to stejne.... Mimochodem jeste k tomu bohu-silne pochybuju,ze ma nas krok vymysleny. Po tom vsem,co se deje,si myslim ze je mu nase existence silne u ***. Neni o nic lepsi nez Satan!
Azirin
2Marianna
9. 04. 2008 [18:50]

Ano vím že bible deklaruje od Boha danou svobodnou vůli. Ale současně tvrdí že Bůh je vševědoucí. Takže je na křesťanech, aby vysvětlili jak mohou mít lidé svobodu se rozhodnout co udělají za půl hodiny, když to Bůh stejně už dávno ví jak se rozhodnou. Tohle řešit opravdu není můj problém... :-) A co se týče vztahu Lucifer je či není Satan, prosím najdi si to sama. Pramenů je hodně a snad každý z nich tvrdí trochu něco jiného. Analyzovat tohle téma to by asi bylo na moc dlouhé dohadování :-) Mohu říci jen svůj soukromý názor, který nemám potřebu dále zdůvodňovat: Lucifer byl v průběhu událostí "odluciferován" a stal se z něj Satan.
Marianna
???
6. 04. 2008 [11:49]

Jak to myslíš? Povíš mi o tom něco? Já znám Satana jako démona, ne jako někoho ve spojitosti s Luciferem. Setkala jsem se s ďáblem jako obecným výrazem pro mnoho věcí. :-)
Grush
Pro Mariannu
4. 04. 2008 [20:57]

Pojmová roztříštěnost v prostředí kde se míchala minimálně tři náboženství není nic překvapujícího. Pokud mě paměť neklame, Luciferův pád byl krátce po našem letopočtu přiřknut Satanovi.
Marianna
Dodatek pro Azirina
4. 04. 2008 [13:10]

Naopak si myslím, že se chce dát překvapit. Viník se vždy může napravit, dobrý člověk vždy zkazit. Na co by měl jinak anděle, kdyby každý krok byl předurčen?
Marianna
Azirin
4. 04. 2008 [13:08]

Boží plán ... Ty věříš v to, že každý tvůj krok je předurčen? Pokud nevíš, Bůh nám dal svobodnou vůli. Já bych si tedy ráda určila, co budu a nebudu dělat. A víš, co od nás Bůh chce? .... Naprosto nic. Tady nejde o to prosadit si svou vůli proti němu, protože On se tobě nikdy protivit nebude. :-) Víš, musíš pochopit, že kdyby ti Bůh maloval každý tvůj krok, co by to bylo za život? Myslíš, že by ho to bavilo?
Marianna
Satan?
4. 04. 2008 [13:03]

Proboha, lidi, vy tu zaměňujete Satana za Lucifera potažmo za ďábla? Opravdu si myslíte, že je to to samé?
iv
Zajimave myslenky
28. 03. 2008 [3:44]

Ale co kdyz Satana vymysleli lidi?Kdo si prostuduje vyvoj bible zjisti ze vse je dodatecne pridano a upraveno a v podstate bible o nem moc nerika.Autor G. Messadie tvrdi,ze byl vytvoren iranckymi knezi nekdy pred Kristem,kdyz chteli lidi zastrasit a donutit je k poslusnosti.Jak to ze zadne nejstarsi nabozenstvi nema Boha co predstavuje jen Zlo.Co kdyz peklo,je ten nas zivot na Zemi.Staci se kolem nas rozhlednout,tolik bolest, co pak muze existovat horsi misto?
Jarda
re:
25. 03. 2008 [17:42]

moc pěkná dedukce :-D
Azirin
Definovat Satana
25. 03. 2008 [16:58]

potažmo Boha je přetěžký úkol ;-) Nicméně, pakliže Bůh je vševědoucí, musel vědět co se stane když stvorí anděla jménem Lucifer; z čehož vyplývá, že vše co Satan dělá, dělá s tichým Božím souhlasem a požehnáním, neboť Bůh je údajně i všemocný = mohl by Satanovi kdykoli cokoli zarazit, ovšem... kdyby chtěl. Co z toho plyne: je jedno co děláte; protože Bůh údajně zná vše (tj. i vaši budoucnost) ví co uděláte a takzvaná svobodná vůle je jen důsledkem toho že my do budoucnosti nevidíme :-) A proč je jedno co děláte? Ať uděláte to nebo ono, je to vždy v Božím plánu. Anebo je tu snad někdo, kdo si troufne udělat něco s čím by Bůh nesouhlasil - a prosadit si svou vůli proti Jeho? :-))) Tak... čekám plnokrevnou debatu ať tu není nuda.