Diskusní fórum

- Magie, Hermetismus -

Moderná predstava neba
Čo hovoríte na teórie vi štýle "boh je asi tak štiritsiatnik v bielom smokingu ktorí sedí za Notebukom v obrovskej mramorovej sieni a na obrazovke sleduje čo sa deje na zemi".Trochu divné no možné.

Vydáno:   12. 11. 2007 [19:49]

Přečetlo:  1252 čtenářů
Autor (vložil): sape



sape
jjj
23. 03. 2008 [21:13]

no ja som tym skormyslel to ze to neco boh alebo hocico tymto sposobem prezentuje posmrtny zivot
Azirin
To Julie
22. 02. 2008 [21:35]

Připadá mi že se budu pouze opakovat... Uvedené názory jsou "lidské" protože vycházejí z lidských představ. Každý příspěvek si přizpůsobil dotyčný pojem dle obrazu svého autora. Tomu se říká antropocentrismus - pohled na svět jakoby byl člověk mírou všech věcí... Ono tomu tak do jisté míry je, protože neznáme jiného posuzovatele světa nežli lidstvo. Přečtěte si Ezechielova slova ve Starém zákoně! Ten člověk zjevně viděl něco, co totálně přesahovalo jeho představivost. Popisuje velmi snaživě "jako co" TO vypadalo, ale je vidět že naprosto netuší co TO doopravdy vidí. V úplně stejné pozici jsme my lidé vůči svým idejím. Nějak si je představujeme - lidskými představami. Přitom ale šance, že ona entita (bůh, nebe...) vypadá lidsky, nejspíš bude pranepatrně malá...
Julie
Azirin
5. 01. 2008 [13:57]

Neboj, na nic nenarážím ani nejsem proti tomu, co píšeš. Trošku jsem to totiž nepochopila. Můžeš to prosím vysvětlit? Jen se zajímám o všechno, co je zde psáno. A když něčemu nerozumím, tak se zeptám.
Azirin
2Julie
22. 12. 2007 [23:11]

Nebylo myšleno přímo na tebe, ale i na jiné příspěvky zde. Formulovali je lidé, a podle toho taky vypadají.
Julie
Azirin
3. 12. 2007 [9:35]

Proč myslíš?
Azirin
Tak tomuhle
27. 11. 2007 [19:00]

se myslím říká antropocentrismus :-)))
Julie
Re: Sape
14. 11. 2007 [8:05]

Problém je v tom, že když jde o dobu,tak nevím, jestli i věřící v něj si ho představují takto. Jsem nevěřící, takže si ho představuji podle historie (ne pravěku!!!). Kdybych věřící byla, tak pochybuju, že bych si ho s noťasem představila, protože Bůh nedělá nic pomocí moderní techniky. Nesnaží se jako my si všechno zlehčovat. To by pak byl líný asi jako my všichni. On používá jen svůj rozum. Sice je to nelogické, ale asi to stačí. Pochybuju že by bůh byl přesně to, co ve filmu Božský Bruce. A Bůh ví, jestli vůbec existuje. Jen doufám, že jsem se nedotkla nějakého věřícího. Předem se omlouvám.
Jarda
re: sape
13. 11. 2007 [18:58]

Jo představa je to zajímavá :-D mě se to líbí ale proč používat tak "pravěkou" techniku když se vše v pohodě dá pořídit i bez ní. Přestaňte už prosím používat to slovo bůh :-( vůbec se mi nelíbí - vyvolává přehnaný a nepřiměřený respekt.
sape
re.Julie
13. 11. 2007 [18:43]

no pocul som toho dost a aj ked som ties neveriaci tato predstava boha ma zaujala . Ved preco nie? boh usi ties kracat z dobou =) a napr. predstava ze nebo je ohranicene ostnatym plotom a ten strazi SBS-kar s vizitkou SV.peter mi pride dost kommicka ale ak je nebo najake kresne biele cistucke mesto kde je furt krasne pride mi to veselsie nez nejaky oblak na ktorom su nejke biele stany a na ktorom hraju anjeli na harfach
Julie
Re:
13. 11. 2007 [10:03]

Tohle se mi jeví spíš jako Bůh z pohádky. Jsem nevěřící, ale když se na to dívám z dob, kdy jsme se učili v českém jazyce o bibli, tak jsem si ho pokaždé představovala jako někoho, kdo nemá poruce nic. Prostě v bílých "šatech" s dlouhými vousy a přitom byl prostý a chudý. Odkud máš tuto myšlenku?