Články

- Zajímavosti -

Menhiry jako antény
Nedávno jsem četl knížku: „Z říše tajemství a záhad" od Jitky Lenkové a v ní byla část věnovaná právě Menhirům. Podle jedné teorie se jedná o starověké „antény".

S touto teorií přišla skupina vědců ( nepamatuju si odkud, myslím, že z Británie ), když zkoumali seskupení menších menhirů v kruhovém postavení s velikým menhirem uprostřed.

Vědci zjistili, že při svítání sluneční záření ohřívá menší menhiry a ty, vlivem toho uvolňují ultrazvukové vlny směrem k menhiru uprostřed. Ten poté „vysílá" vlny na velmi velké vzdálenosti.

Není jasné, zda-li si stavitelé těchto kamenů tento úkaz uvědomovali a jestli ano, tak jak mohli ultrazvuk vůbec zachytit. Na to existuje spousta více či méně pravděpodných odpovědí: od zásahu mimozemských civilizací, přes pomoci vysoce vnímavých lidí až po cvičené netopýry ( toto je podle mě hloupost ).

Stejný pokus se snažili zopakovat i naši záhadologové, ale bohužel se většina českých menhirů nedochovala. Takže jedinou zvláštností, kterou zpozorovali je, že se v blízkosti menhiru rychleji vybíjejí baterie do kamer a jiných přístrojů.

Vydáno:   31. 08. 2007

Přečetlo:  1970 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Markus



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ hmm
31. 08. 2007 19:16
leear