Články

- Vize budoucnosti -

Střípky budoucnosti
Nyní vám povím trošku jiný příběh, sice je také ze života, ale ne z toho reálného? Možná už tušíte, kam tím mířím. Mířím sice do života, ale do toho, který zažívá každý z nás, když venku svítí jen měsíční svit a naše víčka jsou zavřená ? samozřejmě, že mluvím o nočním spánku. Hned na začátek vás potěším, že nyní nepůjde o nějaké nesmyslné klasické snění, ale jak už sám název napovídá, půjde o zvláštní sny, které poodhalují některá z tajemství budoucnosti?

Teď jsem vás asi trošičku potěšil, ale teď vás také asi trošku zarmoutím, když vám prozradím, že to co ve svých snech vidím, není budoucnost lidstva, nebo nějaké známé skupiny lidí; ale zcela soukromé moje záležitosti. (Proto také nebudu zasahovat do podrobností.) Ale nejde o to ? čí je to budoucnost, ale hlavně tu nyní půjde o smyslu, podstaty, původu a významu samotných snů. Jde o to, představit vám jejich obdivuhodnou zajímavost, přesnost a (ne)smyslnost. Proč mi sny ukazují zlomky budoucnosti tak přesně a tak daleko dopředu Vždy se mi zjeví jen kousek nějaké situace, třeba věta ? něčí slova, obličeje přítomných lidí a nálada ? jen pocit, jaký v tu chvíli mezi přítomnými lidmi je. Kupodivu je v těchto snech nejhůř vidět prostředí ? místo, kde se tato situace děje. Někdy však nejde o situaci mezi mými známými, jde o úplně něco jiného, jde pouze právě o to prostředí (jakoby zátiší ? postavení určitých věcí na nějakém místě) a o nějaký určitý pocit (hlavně jde o tento pocit). Jediné, co tyto sny mají společného je to, že jsou velmi živé a do rána je „nezaspím“ (nezapomenu). Teď budu o něco konkrétnější, teď se jdeme podívat na jednotlivé situace, předpovězené záhadným sněním.

- Ve snech se mi například zjevil kousek situace, ve které se mě bývalí kamarádi snažili podvést. V té situaci šlo o určité „vyjednávání“ (těmi uvozovkami ve slově „vyjednávání“ nemám na mysli vyjednávání pěstmi, ale ústy ), spíše šlo o vyzvídání a určité tzv. „oťukávání“. V pozorování reakcí (odhadování kdy lžou) těch podvodníků a s tím jednáním mi pomáhal jeden můj opravdový kamarád. A i o něj právě jde, protože když se mi zdála ta předpověď, tak jsem jej ještě neznal. (Ale v tom snu jsem cítil, že je to někdo, kdo se mi snaží pomoci.)

- Nebo se mi ukázala situace, ve které se mě jiný kamarád snažil obelhávat a vymluvit se (oprávnit se), když jsem mu dal najevo, že jsem mu jeho pokus o podvod odhalil. Opět se mi ve snu vybavila jen jeho tvář, jedna věta kterou říkal (včetně tónu ? nálady, která je ve hlase slyšet a cítit) a mé pocity, které dění této události doprovázely. Opět tu nebyl žádný náznak místa a času, kdy se měla tato situace stát.

- A abych nezůstal jen u popisování situací s určitým dějem, popíšu vám i jednu událost, ve které nejde o nějaké dění, ale jen o pocity a strohý pohled na postavení a polohu určitých věcí (jak jsem se o tom na začátku zmínil). Protože se o různých „pohledech“ a doprovázejících „pocitech“ mluví špatně, pojmu ten „popis“ následovně. Všiml jsem si, že jde o situace, kdy přemýšlím.

Jde o ty situace, kdy každý z nás při usilovném přemýšlení či uvažování bezpřítomně hledí na nějaké věci. V takové situaci naše vědomí podvědomě vnímá jen ty „pozorované“ věci a naše pocity, které nám vlastně pomáhají přemýšlet (teď mám na mysli takové to uvažování a rozhodování ? „je to správné, není to správné“). I tyto situace hrají v našich životech důležitou roli. Protože jak se při tomto přemýšlení rozhodneme (třeba zamyšlení nad určitým problémem) a máme pocit, že jsme dospěli ke správnému závěru, řídíme se pak tímto svým rozhodnutím. Protože v mnoha situacích mnohdy nemáme čas na přemýšlení, proto jednáme tak, jak jsme se rozhodli v soustředěném přemýšlení v minulosti. Tím myslím to, že si na konci každého přemýšlení třeba řekneme „A když on mi zase bude nadávat, tak budu reagovat tímto způsobem.“ (Mimochodem A tohoto rozhodování „dopředu“ o určitých problémech využívají i různé vědmy a věštitelky. Neumí přímo „vidět“ budoucnost, umí v nás číst a na základě toho jací jsme, jaké máme předpoklady a jaké jsme udělali rozhodnutí, umí naši budoucnost vydedukovat, odhadnout. Vědmy z větší části umí budoucnost přesně odhadovat, než ji vidět. Protože o všem budoucím dění teprve rozhodne svobodná vůle, svobodné rozhodování. A věštkyně čtou tohle rozhodování, které je předzvěstí budoucna, takže na základě toho „vidí“ budoucnost. Pozor, neřekl jsem „vědmy budoucnost nevidí, ale hádají“, řekl jsem něco jiného.)

Všechny tyto sny, mi přijdou jako varování. Jako varování na zdánlivě nepodstatné situace, ve kterých když uděláte malou chybku, stala by se ta chyba osudovým okamžikem, který by závažně změnil následné dění (pravděpodobně ke zlému).

Ale popis těchto situací snů berte jako bonus, protože dění popisovaných situací (jak jsem tu už podotknul) není podstatné, hlavně tu jde o původ a princip fungování těch záhadných snů.

Co je mi však líto je to, že právě kvůli tomu, že jsou předpovídající sny velmi krátké, nedávají tudíž smysl, a proto se mi ani nevryjí do paměti. Takže to většinou končí tak, že vidím „předpověď“ (která je vytržená z kontextu) ? nedává tedy smysl, nevěnuji jí velkou pozornost ? pozapomenu na ni, a až se ta určitá situace doopravdy stane a skončí, teprve potom si uvědomím „Tuto situaci jsem už někdy někde zažil.“ Teprve po krátkém přemýšlení si uvědomím, že poprvé jsem ji zažil v tom „nesmyslném“ snu. Takže si z těchto předpovědí nemůžu vzít žádné ponaučení, ty sny mě tudíž většinou nemůžou proti ničemu varovat, nebo mi pomoct. Jediné, jak mi trošku pomáhají je vlastně to, že když ta určitá „předpovězená“ situace začíná, začínám mít divný nepopsatelný pocit, který mě svojí tajemností nutí k určité opatrnosti (opatrnosti během té právě dějící se situace). A ten divný pocit se po skončení (situace) pomaličku díky zmíněnému přemýšlení a vzpomínání promění v to zmíněné uvědomění si „Tu situaci jsem už jednou (ne)zažil ve snu?“

To je asi tak vše. A chci se zeptat, jestli zažívá někdo z vás něco podobného A pokud ano, co o tom celém ví on?

Vydáno:   08. 01. 2007

Přečetlo:  4347 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Spiorit



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ strach
20. 07. 2009 0:55
iales
¤ mě to ustalo
7. 01. 2008 15:06
Lucianetta
¤ ja hlava derava :o)
7. 01. 2008 15:00
Lucianetta
¤ sny, teré mě zaujmou si zapi
11. 04. 2007 16:54
zdenka
¤ taky taky
5. 02. 2007 14:57
Afra
¤ Neurčité varování
22. 01. 2007 21:55
Kalimero
¤ Stává se mi přesně to samé
18. 01. 2007 19:20
magicgirl
¤ PS
9. 01. 2007 11:42
Spiorit
¤ Odpovídám
9. 01. 2007 11:35
Spiorit
¤ Varování nebo náznak??
8. 01. 2007 13:46
davky