Články

- Zamyšlení -

Vzestup a pád
Je mnoho lidí, kteří se zajímají o různé záhady, duchy, tajemno a podobné nevysvětlitelné jevy. Někdo si občas něco vyslechne a pohovoří s kamarády na dané téma, jiný zase vyhledá náhodně nějakou literaturu, či si koupí časopis. Dá se říct, že to bere jako zprávy v televizi a nevěnuje se ničemu hlouběji.

Jiný člověk se zase pohybuje v konkrétním ezoterickém oboru, má znalosti určitého směru a ve svém vývoji postupuje vpřed. Zkouší podle knih různé praktiky, navštěvuje besedy a třeba má i svého Guru. Pomáhá ostatním a ví, jakou sílu má lidská myšlenka. Špatně o někom smýšlet znamená, jako bychom někomu ubližovali fyzicky - to všechno bylo už dávno objeveno. Myslet o sobě popsaným způsobem znamená totéž.

Hloubavý člověk je zasvěcený a nejlépe to vystihuje přirovnat ho ke tvoru, který se vydal po lávce přes propast a za ním se bortily dřevěné pražce. Zpátky cesta nevede, pouze několik dopředu a on, pokud neví, nechce, nebo se nemůže rozhodnout, se může zastavit a jen čekat. Tento čas je promrhán, pokud trvá příliž dlouhou dobu.

On sám si tuto cestu zvolil. A tak by se nikdo do ničeho neměl vrhnout bezmyšlenkovitě, pouze na základě názoru nějakého kamaráda, či přítelkyně, ve zlosti, ze strachu, a nebo ze zoufalství. Na základě toho nesmíme jednat. Musíme v sobě nalézt hlubší, ušlechtilejší smysl.

Co se však stane, když takový člověk sejde ze správné cesty? Někomu vědomě ubližuje, využívajíc svých schopností, kterých nabyl? Někdy dochází k zablokování této energie, mnohdy ne. Karmický osud se naplňuje a zákon odrazu je neúprosný.

Nepřísluší nám takového člověka soudit. Připomeňme si však, že on, protože , je souzen vesmírnými zákony mnohokrát přísněji než ten, který neví, pokud se proviní - Je jako policista, když udělá dopravní přestupek (vynechme korupci). Je souzen mnohem přísněji než civilní osoba.

To se týká naprosto všeho a všech! Mějte na mysli, než se do něčeho pustíte, že jste mnohem více zodpovědni za své činy a přebíráte část břemene věčného hledání na sebe. Pokud jste však rozhodnuti už dávno a je to posláním vaší duše, pak se nebojte vstoupit do tohoto krásného, pro někoho tak tajemného světa?

Vydáno:   22. 11. 2006

Přečetlo:  2555 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Administrátor



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ ....
29. 11. 2006 20:38
Templar
¤ Velmi hezké
25. 11. 2006 17:03
Michaela
¤ ...
24. 11. 2006 18:28
Liban
¤ Díky za článek
23. 11. 2006 20:39
Ester