Články

- Knižní novinky -

Skryté světy, kalendář pro rok 2019

Skryté světy, kalendář pro rok 2019

    Poetický Tarot skrytých světů je nezapomenutelný těmi rozvláčnými obrázky, které připomínají snové výjevy při nejhlubším spánku. Stephanie Pui-Mun Law přináší i do kalendáře na příští rok tento asijský a keltský výtvarný styl. Jednou ho uvidíte, a už nezapomenete.

    A přiznám se, že Tarot skrytých světů je hodně o zvláštním psychickém rozpoložení, který vyvolává a který si ráda čas od času navodím. A vpiju se do obrázků. A přesto, vidět obrázky této autorky v tak velkém formátu, je prostě jedno velké „ach!“ Moc silné? Možná se vám zatočí hlava z té pozvánky přímo do nitra všech obrazů.

    Znovu se v nich dostáváte do hluboké meditace, do nejniternějších emocí a snů, pocitů, kde netušíte, co přijde za další vteřinu. Už při pohledu na skryté světy na kartách jsem si často hrála s myšlenkou, jaké by to bylo, kdyby se tyto obrazy rozvlnily doopravdy. Kdyby byly pohyblivé. Kdyby Stephanie Pui-Mun Law vytvořila animovaný film.

Něha, krása a kouzlo

    Prostřednictvím tohoto kalendáře k vám domů vstoupí tajemno. Krása, pohádková atmosféra, která je neuchopitelná a neustále burcující mysl k tomu, aby se k ní vracela. Jsou to obrazy, které nelze projet pouhým letmým pohledem, ale zavolají si vaši pozornost, pozvou vás pod jednotlivé své slupky a vtáhnou do příběhu.
Zajímavé na tom je, že ten příběh může být pokaždé jiný: podle rozpoložení a nálady?
    A což teprve až s těmito obrázky strávíte celý měsíc se všemi jeho proměnami? Nebudou se obrazy měnit ve svém vyzařování i podle fází měsíce? Popravdě, nedivila bych se tomu.

    Vejděte tedy mezi krásné křehké víly plné moudrosti, do lesů plných tajemných zvířat, do míst, kde duchové stromů a rostlin vyvstávají a zviditelňují se, nebo doprostřed struktury křídel vážky.

    Neruší vás nic, žádný text, jen čisté vnímání. Snad až škoda využít ty praktické kolonky každý měsíc k poznámkám, no ne? I když, znáte ten pocit, když na čistý list papíru napíšete první řádku?

Tak tady se na to vážně těším.
O autorce:
    Stephanie Pui-Mun Law malovala fantazijní obrazy jiných světů už od raného dětství, ale její profesionální umělecká dráha začala až v roce 1998, kdy na vysoké škole dostudovala výpočetní techniku. Po třech letech, během nichž celé dny trávila programováním pro počítačovou firmu a pak spěchala domů, aby hluboko do noci malovala, opustila svět přede dané logiky čísel a dala přednost malovaným světům snů a nadpřirozených bytostí. Její ilustrace využívají klienti jako Wizzards od the Coast, HarperCollins, LUNA Books a další. Je autorkou a ilustrátorkou knihy Dreamscapes (2008). Čerpá inspiraci ve folklóru, mytologii a legendách. Jejím podpisem je šepotavý šelest v pokroucených větvích dubu, světlo prosvítající listím a nekonečná paleta oblohy. A obraz, který vyznívá jako tanec, přičemž tanečníky nejsou vždy jen lidské bytosti, stačí se jen pozorně dívat.
Kalendář Skryté světy - kalendář 2019 vydalo nakladatelství Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, 2018, www.synergiepublishing.com



Vydáno:   16. 08. 2018

Přečetlo:  879 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Renata Petříčková



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)