Články

- Knižní novinky -

Svět tarotu (Renata Petříčková)

Svět tarotu
Renata Petříčková

    Tarot není magie ani nic nadpřirozeného. Rozložit si tarotové karty a získat z nich informaci, kterou potřebujete, totiž zvládne úplně každý. Alespoň to tvrdí autorka knihy Svět tarotu, kterou najdete také v sadě s Rider Waite tarotem s názvem Základní tarot. Kniha je v první řadě základní učebnicí významů podaných hravě, v souvislostech, v různých asociacích a příbězích, které se často objevují přímo na různých obrazových zpracováních tarotových karet. V druhé řadě je to právě návod na to, jak z těchto příběhů a významů tarotových karet poskládat svůj vlastní příběh. Jak najít přesně to, co potřebujete. Jak se nebát odpovědí, nenadržovat si při výkladech, ale ani do nich neprojektovat své zbytečné obavy.

    Autorka skutečně dbala na to, aby každá karta a čtení o ní zanechalo ve čtenáři nějakou emoční stopu, nezapomenutelný otisk, který se stává při výkladu nejdůležitějším pro intuici. Na tu se potom nachytají i obecně známé informace o každé kartě a když se takových kartiček spojí víc do příběhu, náhle máte před sebou otevřenou knihu s pár větami, pár informacemi, nebo snad i plnou hlavu vjemů, o kterých víte, že to je přesně ono - to, co hledáte. Zažíváte radost a nadšení z nacházení tajemství života? Možná…

    Důraz je kladen na obrázky, na různé typy karet, které u nás najdete na trhu, na drobnosti, kterým autoři věnovali snad někdy i nenápadnou pozornost a u výkladu vás to může hodně zaujmout a zahrát občas i důležitou roli! „Jako když vejdete do cukrárny s nepřeberným množstvím voňavých sladkostí od nejlepších cukrářů světa…“

Tak s tímhle tvrzením lze jen souhlasit.

    Najdete tu realistický pohled na tarotové karty jakožto na prostředek, který může posloužit jako ucho pro naše vnitřní problémy, jako prostředek, skrze který získáme odpovědi a máme možnost ještě lépe rozmlouvat se svou duší a hledat cestičky, které vedou k řešením, nebo pochopením souvislostí.

Tak si třeba vezměte, že vám vyjde Vůz:

    „Jednoznačně se pohneme kupředu. Možná to bude takový fofr, až nám z toho spadne klobouk. Jakým směrem to bude, naznačí další karty, ale partnerství dospělo do stádia, že je nutné vše přehodnotit a nastolit nové pořádky. Blíží se nový vztah nebo se oživí ten současný; hledáme vnitřní souznění s cestou toho druhého a podle toho se buď vydáme na cestu spolu, nebo se rozejdeme. V tuto chvíli jsme prostě připraveni překonat těžkosti.“

    No a bez zajímavosti není u této rychlé pohyblivé karty ani fakt, že nám někdy dává dokonce i šance napravit staré chyby, nesprávná životní rozhodnutí, protože tady je přítomen prvek moudrosti a poučení, prostě máme to ve svých rukou.

    A už třeba jen čtení o situaci, nebo o naladění, kdy můžeme ve svém životě něco změnit, mít odvahu a uplatnit nabyté zkušenosti a poučení z chyb, je velmi přínosné. A podle toho, s jakými kartami kolem vám přijde, se začne vrhat nové světlo na… Na co? To už záleží na tom, jaké karty leží právě před vámi.
O autorce:
    Renata Petříčková, od roku 2005 copywriterka, redaktorka a spisovatelka se sklonem dívat se na témata občas trochu netradičně. Specializuje se na knižní webovou propagaci, na vlastní knižní tvorbu, na témata pro ženy, ráda píše o jídle, ezoterice, psychologii, rozhovory se zajímavými osobnostmi a najdete ji na nejrůznějších webech pro ženy či podepsanou pod různými eshopy.

„Čím neobvyklejší téma, tím větší výzva.“
Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, 2017, www.synergiepublishing.com



Vydáno:   20. 04. 2018

Přečetlo:  770 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Renata Petříčková



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)