Články

- Zajímavosti -

V čase podzimní rovnodennosti rosekruciáni staví pyramidu...
V čase podzimní rovnodennosti rosekruciáni staví pyramidu a vzpomínají
    I letos v období podzimní rovnodennosti, která letos připadá na 22. září, rosekruciáni na celém světě uspořádají ve svých Lóžích, Kapitulách a Pronaoi Vzpomínkovou slavnost, která se také někdy nazývá Svátek pyramidy.


    Jak vyplývá z obou pojmenování, vzpomínají na své předchůdce (některé egyptské faraony - zejména Achnatona, Francise Bacona, Benjamina Franklina, Immanuela Kanta, Jana Amose Komenského, Harveye Spencera Lewise a mnohé další) a stavějí symbolickou kamennou pyramidu jako výraz úcty a duchovního spojení s dávnou minulostí, kdy se především v Egyptě stavěly skutečné pyramidy.

    Vzpomínková slavnost není veřejný rituál, ale za určitých okolností se ho mohou zúčastnit i nečlenové, kteří se zajímají o mystiku. Vážní zájemci z České republiky a Slovenska mají možnost kontaktovat Velkou lóži Starého Mystického Řádu Růže a Kříže (nejlépe napsat na e-mail info@amorc.cz) a požádat o vstup.

    Kromě Vzpomínkové slavnosti rosekruciáni pravidelně slaví také Nový rok, Svátek světla a provádějí i další rituály.

    Samostatnou kapitolu tvoří iniciace neboli zasvěcování členů A.M.O.R.C. do jednotlivých "chrámových stupňů". Jejich cílem je, aby si každý kandidát uvědomil svou vlastní duchovní podstatu, jinými slovy "poznal sám sebe". A to je hlavní cíl rosekruciánského studia, které se řídí starověkým heslem "Poznej sám sebe a poznáš vesmír a bohy".
Více informací o Starém Mystickém Řádu Růže a Kříže získáte na webové stránce: www.amorc.cz

Vydáno:   21. 09. 2017

Přečetlo:  1046 čtenářů
Zdroj: http://www.amorc.cz

Autor (vložil): HaKr



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)