Články

- Vize budoucnosti -

Září 2017 pro jednotlivá znamení
    Září bude podle výkladu pro jednotlivá znamení už měsícem úlevy, ve které se už lépe usadíme v nových rolích, oddechneme si, ovšem tam, kde není hotovo, tam bude práce nad hlavu. Odrazit se vám to může v jakékoliv oblasti, hlavní kartou pro září mi totiž vyšla Osmička mincí, která je o trpělivém zasednutí do školních, učebních lavic a práci, u které se z nás bude kouřit. Po těžkých prázdninách v rukou NĚCO máte - tak teď je čas na tom začít trpělivě, sami za sebe - pracovat.
Podobnost se školní docházkou je čistě náhodná… ?????
Berani (5 mincí, 10 mincí - Měsíc, 8 mincí)
    Září bude pro Berany měsícem, ve kterém zřetelně uvidí „účet svého života“. Co mají, co chtějí, co naopak nemají. Do jisté míry to může být velký zmatek, ve kterém nebude jednoduché se vyznat. Na jednu stranu se všechno může hroutit do pocitu bezmoci nebo bídy, na druhé straně bude zřetelněji vidět to, co opravdu chtějí. A dostanou k tomu i sílu, chuť a prostředky k tomu, aby za svými cíli šli.

    Září může být pro někoho zezačátku zmatené tímto směrem, ale postupně se rozejde do nových cest a k novým rozhodnutím. Může to také být o tom, že naopak - to, co se do této doby zdálo zmatené, se v září objasní a bude zřejmé, kudy se dát nebo jak svou situaci řešit. Září bude pro Berany bilanční, jasněji bude vidět, co zažívali minulé týdny a měsíce a s větší chutí a vervou se pustí do nových záležitostí. Nevylučuji ovšem, že mnozí Berani se nebudou zkraje měsíce ještě cítit jako oběti svých životů, ten pocit, že se nemůžu hnout z místa tu je… Nezbyde než se do všeho zakousnout a potom uvidíte, že to nejenže jde, ale že vám to dělá i dokonce dobře.
Býci (Kolo osudu, Měsíc, 10 holí, 2 mečů)
    Pro Býky může být září měsícem nějaké zásadní životní změny, která je ale v první chvíli moc nepotěší. Jako by je zatížila. Jak fyzicky, tak především fyzicky. A uvrhne je to nejistot zítřků. Dokonce to podle karet mohou být i zážitky takové, že před nimi budete chtít raději zavřít oči. Nějakým způsobem může být ohrožen váš pocit bezpečí a stability, něco se v této oblasti vyjasní a ve výsledku vám to spíše přitíží. Jsou to událostí spíše zvenčí, než že byste vy sami byli jejich hybateli. Osud se už na něco nemůže dívat ,a tak nějakým způsobem zasáhne. Najednou můžete stát jako soudci svého života uprostřed svých citů i hmotného světa a nebude moc vědět, kudy se dát. Nespěchejte na svá rozhodnutí, nebo lépe řečeno - nedělejte ukvapené závěry ve smyslu „a stejně jsem chudáček“ (Viselec, 5 mincí), ale dejte si více času. Mnoho z toho, co zažíváte, je ještě skryto a potřebuje uzrát. Jiné názory a jiné úhly pohledu ale berte v potaz. Vše posuzujte optikou, že „jsem se mýlil“, nebo „mohl bych se mýlit“ a zpomalte své reakce. Jen zdálky vnímejte a dělejte závěry jen velmi pomalu.
Blíženci (10 pohárů, Královna pohárů, Slunce, Poslední soud)
    Září by vám mělo dopřát. Úlevu, vidiny lepší budoucnosti, odpočinek, dostatek citů a také vzduchu. Nad vším vám sice leží ta boží ruka, trochu někdy Damoklův meč, ale spíše bude dohlížet na to, abyste nedělali to, co je pro vás „zpátečnickým chováním“. Snad dostanete plnou náruč náznaků, akcí, posunů nebo dokonce výsledků (záleží na každém), které vás nekompromisně přesvědčují o tom, že je třeba šlápnout do pedálů, chytit všechno dobré, co máte k dispozici a naložit s tím tak, jak potřebujete, a především beze strachu. Tato kombinace karet může přinést cokoliv, od velkých happyendů až po pouhá rozjasnění situací, které se delší dobu táhnou, odvahu k zásadnějším krokům v životě, pochopení předchozích „porodních bolestí“ svého života nebo prostě jen téměř neviditelnou nabídku a podanou ruku „pojď, vytáhnu tě z mrtvých, ale musíš za sebou něco definitivně nechat“. Jakou to na sebe vezme podobu, už je na každém, energie je ale společná.
Rak (Svět, Poslední soud, 7 pentaklů, Mág)
    Pro Raky může být září měsícem definitivního se rozloučení s něčím a vykročením zcela novým směrem. Nebo objevení dosud netušených možností, které do jisté míry mohou přijít zvenčí, to nevylučuji, ale spíše mám dojem, že to jsou schopnosti, možnosti a příležitosti, které objevíte v sobě jako netušené síly (talenty, možnosti). Minimálně vám měsíc do cesty rád přistrčí křižovatku, na které do vás šťouchne „tak co, dáš to?“. A protože z minulých měsíců vím, že toto se vám opakuje už v tomto roce vícekrát, dá se říci, že to bude šťouchnutí ze všech nejviditelnější podpořené právě tím, že zcela zřetelně uvidíte, že zpátky už nechcete, nebo nemůžete. Buďte trpěliví, s osudem, se sebou samými. Mezi rozhodnutím něco udělat, někam se vydat a první realizací nebo jen sbalením si pomyslných kufrů, může být ještě poměrně dlouhé období pečlivého plánování, zvažování nebo prostě jen čekání, až dozraje ten správný čas. V toto směru je velkou výhodou vaše dobrá intuice, která vás povede…
Lvi (Královna pohárů, 7 pohárů, Eso mečů, Slunce)
    Jako první mě napadlo, že Lvům, kteří dlouze čekají na jakýsi výsledek - se velmi uleví, protože se výsledek objeví. Může to být proces trvající celý měsíc, ale nakonec se vyloupne. Přinese úlevu a energii k tomu se hnout z místa. Pokud nebudete mít před sebou tak bouřlivé události, tak pro vás bude září milým měsícem, ve kterém bude hlavním tématem hledání něčeho milého, život vám nabízí spoustu různých možností, z nichž nebude tak lehké vybírat. Ale zdá se, že když použijete minulé zkušenosti, svou moudrost, budete se rozhodovat srdcem, tak ze všeho, co vás v září potká, dokážete vytěžit i v reálu hmatatelné záležitosti. Můžete odvážně vykročit za svými sny, rozhodnout se o zásadnějších životních věcech. Udělat krok sami. Září v tom bude mohutně podporovat i ty váhavé….
Panna (9 mečů, 4 holí, 6 holí, 5 pohárů)
    Co když se tento měsíc budete více věnovat tomu, co vás tíží, trápí, zklamává v životě? Zdá se, že narozeninové kritické období je o to těžší, oč vám chybí to, co pro vás znamená zázemí, bezpečí, stabilitu, pocit vítězství nebo odvaha. Možná je něco takového před vámi a bojíte se…Pak tohle všechno překonejte, protože na úspěch máte opravdu dobře nakročeno, a to okolo jsem jen noční můry a strachy. Pokud však máte skutečně pocit, že v tom, abyste byli úspěšní, je vám zvenčí bráněno, zkuste na to jít zcela novou cestou. Novým způsobem spojeným s odlehčením, vystoupením ze zkostnatělosti. Nebuďte na sebe v září moc přísní. Něco se nepovede, no a co… není důvod se za to bičovat. Něčeho se bojíte. Nepěstujte ten strach ještě víc svými obavami ze strachu. Důležité také je vědět, že i kdyby vám jakkoliv přitížilo, tak jsou tu dvě pomocné ruce - jedna je někde venku v podobě člověka (od kterého to nemusíte ani čekat)… druhá je pak v tom, co už máte a co jste dokázali a co v panice a hrůze nevidíte. Zastavte se a otočte se. Najdete tam oboje - a z toho vzejde odvaha a úspěch.
Váhy (Eso pentaklů, 2 holí, 8 holí, 4 mečů)
    Snad za to budou moci narozeniny, snad celé září ve své energii nových začátků, ale vy budete ze všech znamení stát před nejhlubšími výzvami. Dvojí karty zvažování, jedna odpočinková a jedna o novém začátku. Vše jako celek působí velmi něžně, ale hluboce. Záleží potom na každém, kde ho tato energie zastihne. Mohou to být zásadní životní změny, změny myšlení a nastavení, výzvy, vztahy nebo práce. Kdekoliv. Důležité bude se umět v září zastavit. Nebránit se tomu, co se vám děje a s jakými následky minulosti se potýkáte. Naopak ? berte to jako výzvu, kterou nyní máte šanci si dobře prohlédnout a pochopit do samotné podstaty. Rozhodnout se, jak dál. Osud vám bude velmi nápomocem a můžete se potkávat více než kdy jindy s následky svých minulých činů. Ať v dobrém, tak ve zlém, oboje ale bude o zastavení se, o nutnosti se zastavit třeba někde, kde děláte chybu. Nebo naopak, tam kde jste zaseli to dobré, dostanete semínko pro novou rostlinku. Nevyroste hned, nespěchejte na něj… ale vyroste po čase. Je to citlivá doba, ve které se vyplatí mít oči na stopkách a uši plně nastražené. Nesoudit, ale potichu vnímat a snažit se pochopit. Září pro Váhy může být měsícem plným nových možností, pokud je správně chytí do dlaní.
Štír (Král holí, 3 mincí, Eso mečů, Královna pentaklů)
    Štíři budou pevně sedět na svém trůnu. A budou vládnout. Buď pevnou rukou, rozhodnou a jasnou - pozor, tady se nevyplatí se jim dostat do spárů či je chtít nějak obalamutit. Prohlédnou vás! Pronikavost bude jejich silnou stránkou. Ne, že by jindy nebyla, ale v září to bude dvojnásob patrné. Nebo budou řešit věci velmi dobře promyšleným kompromisem, budou mít štěstí na lidi kolem sebe, protože jim pod ruku přijde právě ten, koho potřebují, nebo naopak - sami se stanou pomocníky pro náhodné i cílené kolemjdoucí. Štíři budou v září lidmi na svém místě - lhostejno, kam vám tato energie zamíří. Ideálním cílem jsou ale místa, kde je vidět růst, klid, nebo dokončení nějaké situace či uhlazení životní oblasti. Tam zaměřte směle svou energii a klidně i přitlačte!
Střelci (Císař, Eso pentaklů, Královna holí, 6 mečů)
    Hlavní kartou pro vás na září je Šestka mečů, která je ovšem hodně podpořena zvenčí. Zdá se, že se pohnete z místa. Fakticky, v reálu, či ve svém přesvědčení - ale bude to něco, co bude navenek viditelného nebo zásadnějšího. Zvenčí to mohou podpořit konkrétní lidé, kteří vám něco vyjasní, dají energii, zápal, důležitou informaci a možná uvidíte i naději, která je na tom druhém břehu. Kdo potřebuje opustit situaci, vztah, vlastní zlozvyky, je to ideální měsíc se nad tím vším zamyslet z reálného hlediska. Vidět to otevřenýma očima a odpíchnout se nově. Do neznámého, do nového území. Dalo by se říci, že co nyní opustíte, to najdete v posílené formě na druhém břehu. Jen je tady nějaká ta kratší či delší cesta od jednoho k druhému, což nemusí být příjemné období.

    Na druhou stranu - začněte všechno, co jste si naplánovali! Ideální doba pro zásadnější rozhodnutí v životě nebo pro začátky toho, kde cítíte už první znaky potenciálu do budoucna.
Kozorozi (5 mečů, 8mečů, 2 mincí, 10 holí)
    Vás může září zastihnout mimořádně vyčerpané. Nebo s pocitem poraženosti. Můžete se dostat do situace, kdy si nebudete vědět rady, kdy se budete pouze cítit okradeni, na rozbouřené vodě, svázáni okolnostmi a naprosto přetíženi. Celý měsíc si hlídejte zdraví a odpočívejte, protože vás může září testovat ve schopnosti přežít v těžkých podmínkách. Jak z toho co nejlépe ven? Podvedli jste někoho, nezachovali se fér? Právě v tuhle dobu možná sklidíte plody této „práce“. S tím se nedá nic dělat a můžete se tomu jen postavit s pokorou, snad se pokusit něco napravit, i když i tady je hodně ztráty energie, jakákoliv činnost vás může v září mimořádně unavovat a vyčerpávat. Zkuste vzít to, co ještě zůstalo nepoškozené a zvážit, nakolik se vám vyplatí to všechno ještě spravit, i přesto, že je to tak rozbité. Pokud někdo naopak porazí vás a zůstanete s prázdnýma rukama, znovu zvažte svou vlastní vinu na situaci, ačkoliv sklon k sebelítosti tu bude veliký. Pak vezměte opět to, co máte - a přejděte tu rozbouřenou řeku s grácií. Opřete se o zkušenosti z minulosti.
Vodnáři (3 mincí, Královna pohárů, 8 holí, Eso pohárů)
    Září vám také může nadělit něco nového, něco, co jste si zasloužili, po čem dlouho toužili, nebo s čím dlouhodobě zacházeli. Mohou se vynořovat ve zvýšené míře nové možnosti, jdoucí spíše zvenčí, od ostatních lidí nebo díky změně nějaké situace. Změně úhlu pohledu. Připadá mi to jako sklízen výsledků vlastní píle, kdy se k vám najednou přidá okolí (nebo okolnosti) a možná projdete tím finále - ke konečnému výsledku, jež bude zároveň i novým začátkem. Přitom stále pozor na to, co zasejete, to také sklidíte, ona ta Osmička holí nese opravdu neměnné události. Už je nemáte moc možnost ovlivnit, a tak ať se stalo cokoliv v předcházejících týdnech, tak nyní je čas se k té nové situaci nějak postavit. Tak, aby už bylo jasné, že jste se s ní smířili a jste ochotni se za ni postavit. Podporu zvenčí mít budete.
Ryby (Ďábel - Vůz - Rytíř holí)
    Rybičkám bude zářijová voda možná hodně horká. Snad si uvědomíte s nezvyklou palčivostí, co vás tíží, svazuje, co nasazuje okovy. Škála uvědomění je velmi široká - od úlevy z toho, že si konečně něco přiznám nebo to vidím, až po bolestivé mrskání se v bažině a snaha si nadále namluvit, že i tohle je čistá voda vhodná pro rybičku. Vzhledem k vašemu znamení bych řekla, že vás může ve zvýšené míře trápit špatné spaní, zlé sny, noční můry, dejte si také pozor na to, co po vás kdo chce, abyste se nestali snadnou obětí a nevklouzli někomu do pasti nebo se nenechali okrást, obrat o svou vlastní energii. Zároveň je ale září plné energie k tomu, abyste se z toho vymanili, abyste práskli do koní a změnili směr svého života - v práci, ve vztazích, ve svém myšlení, v domově, možná i stěhování - nebo zásadnější životní změny. K tomu všemu bude tento měsíc výhodný, a to i v případě, že o tom teprve budete uvažovat nebo plánovat. Jakýkoliv posun směrem od vězení, zlozvyků, destrukce - bude bolet, ale bude v tomto měsíci mimořádně účinný.

Renata Petříčková, www.umodrekocky.blog.cz

Vydáno:   02. 09. 2017

Přečetlo:  1063 čtenářů



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)