Články

- Knižní novinky -

Tarot andělů strážných (Virtue, Valentine)

Tarot andělů strážných
Virtue, Valentine

    Tak je tu nejsladší tarotový výkladový den na světě! Tvrdí se tedy na těchto parádních a opravdu velmi netypických tarotových kartách.

    Nejprve jsem si myslela, že jde o nějakou dekoraci k vintage, provence stylu. No tak tam by se rozhodně tyhle kartičky hodily…. A jsem moc ráda, že tři z kartiček se objevují i na krabičce a tak máte možnost poznat, že to není jen o andělech, ale je to i o těch krásných starobylých obrázcích, jež známe z knih a příběhů našich babiček, no, někdy už i prababiček. Příznivci buclatých andílků si také přijdou na své….

    Mne ale více zajímalo to, co udělali autoři s textem. Je to opět osvědčená autorská dvojice Doreen Virtue a Radleigh Valentine. Karty jsou opatřeny krátkými texty, které jsou jako když zaobalíte tarotové významy do hebké krajky. Jestli andělské karty byly jemné, tak tyhle jsou ještě s extra smetanou.

    Budiž, někdy je něco takového potřeba a autoři ještě více vchází do možných řešení těch karet, jež lze považovat za negativní. Snaží se ze všech sil nevystrašit tazatele, ale rovnou ho navést k tomu, jak se má těžkým situacím vyhnout či se jimi prokousat bez ztráty kytičky. Snad i doslova, protože kytiček a kudrlinek je tady plná louka!

A tak si zkusíme jen tak vytáhnout jednu kartu a popovídat si o ní:

Sedmička myšlenek

    Byli jste zmateni ohledně určité situace v životě, ale teď je najednou vše jasné. Ať vám pravdu odhalili andělé, prozradil přítel, nebo jste na ni přišli sami, je to skvělý pocit procitnout a uvědomit si ji. Pokud potřebujete čas o samotě, nebojte se o ni požádat.


    Je to karta symbolizující Sedmičku mečů. Ta je o podvodu, lži, falši… o nějakém pocitu okradení. Tady autoři mluví o vyjasnění situace, o chvíli, kdy se dozvíme pravdu. Ano - a může tady být i ten strach z toho, že nic není tak, jak jsme si mysleli. Ale dobrou zprávou je, že pravda jako taková už je na cestě k vám a že se brzy stane něco, co vám osvětlí, jak na tom jste. Dejte si pozor na to, co uslyšíte i na to, co cítíte. Situaci, na kterou se ptáme, brzy vyřeší, a to pro vás úlevným a viditelným způsobem. Tím strachem a samotou může totiž být i to, že v tuhle chvíli ještě nevíme, na čem jsme…

Pro koho se hodí?

    Pro každého, kdo má rád spíše jemnější vzkazy a chce se s kartami víc pomazlit. Takový dobrý přechod mezi andělskými inspiračními kartami a opravdu ostrým tarotem. Anebo - u těchto karet můžete zůstat. Umí udržet mysl v chodu spíše pozitivním a umí výborně nacházet cesty z obtížných situací, kdy potřebujete podat pomocnou ruku, oprášit si kolena a pak - nadechnuti odejít za novými řešeními.
O autorech:
    Po vydání Andělských tarotových karet, které sklidily obrovský úspěch, zjistila Doreen Virtue, že se i nadále mnoho lidí tarotu bojí. Proto společně s Radleighem Valentinem vytvořila tento tarotový komplet pro vysoce citlivé vykladače, kteří touží po přesných a detailních odpovědích tarotu v doprovodu jemných obrazů a vět. A tak se opět spojili síly a posadili další karta do řady svých děl. Tentokrát v jemném a sladkém vintage stylu.
Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, 2017, www.synergiepublishing.com



Vydáno:   27. 07. 2017

Přečetlo:  827 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Renata Petříčková



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)