Články

- Knižní novinky -

Myšlenky moudrosti (Louise L. Hay)

Myšlenky moudrosti
Louise L. Hay

    Skrze upravení svých myšlenek se můžete dostat k vnitřní moudrosti. Či spíše - soudě dle vlastní zkušenosti - čím méně jsem se začala zabývat „telecími“ myšlenkami, tím lépe jsem se cítila nasoustředěná na sebe samotnou, tím lépe jsem se rozhodovala v běžných věcech a tím lépe a realističtěji jsem viděla svět kolem sebe. A to je živná půda pro opravdové zlepšení života, pro minimálně vidění věcí, které bych předtím neviděla, a které bych třeba ani nevyužila, protože jsem byla slepá. Louise L. Hay je proslulá tímto tématem a často vídáme její afirmace. Tady bych ale tak úplně nešla po afirmacích, které já sama příliš v oblibě nemám, ale šla bych po tom, o co se karty patrně pokoušejí.

Tady už můžete spatřit nikoliv ezoteriku, ale psychologii

    Myslím si, že v těchto kartičkách si díky jejich snadné přehlednosti (texty jsou přímo na kartách), přijdou na své jak příznivci jemné ezoteriky, tak i čisté psychologie, protože je tu pěkně od každého něco. Když vezmu v potaz i to, že kdovíproč se mi při desítkách výkladů těmito kartami vyloženými, zdálo, že jdou tak přímo k věci, až mrazí, jde o karty, které rozhodně budou mít jedno z lepších míst na mém stole.

    Jsou průrazné. Ačkoliv jejich vizáž je velmi jemná. Nedejte se zmást. Krásné veselé a rozpustilé obrázky Lucie Ernestové nám ukazují, že mnohá moudrost přichází právě skrze takové naladění, nic netlačit silou, jen lehce, hravě… a tehdy energie života proudí! Doopravdy proudí!

Jak takové karty použít?

Zkusíme si ukázkový výklad.

Pomyslíme třeba na svůj sen, který je věru velkolepý! Shodí nás karty pěkně k zemi, nebo dají naději?

    Důvěřuj své vnitřní moudrosti (Vše, co se děje ve vnějším světě, je pouze zrcadlem mého vlastního myšlení. S láskou odevzdávám rozhodnutí svému srdci.)

    Mám radost ze své práce (Co dělám, to dělám rád. Znám své talenty a mohu je nabídnout lidem, kteří hledají přesně to, co dobře umím.)

    Vzdávám se všech starých ran a bolestí a všem odpouštím - i sobě (Nikdy nemohu vyrovnat účty. Pomsta nefunguje, protože co vysílám, to dostávám. Ten kolotoč musí někde skončit.)


    Co si tedy vzít z těchto informací. První karta míří určitě k tomu, že když se svého snu nevzdáme a budeme přemýšlet a formovat svůj život tak, aby tento sen mohl růst, pak má šanci na úspěch. Máte k tomu také talent, máte k tomu předurčení. A je třeba v této záležitosti nepodléhat minulosti, zkušenostem, které nebyly dobré, a přidat velkou náruč odpuštění, velký čistý list papíru, za kterým bude obrovské pochopení všeho, k čemu míříte, co vás to stálo a jak chcete začít znovu. Šanci máme, ale jak vidno, v této záležitosti je ještě něco, co tíží a co potřebuje vyčistit a nechat definitivně za sebou. Vydržet v pevném nasměrování se vyplatí!
Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, 2017, www.synergiepublishing.com
Louise L. Hay a ilustrace Lucie Ernestová



Vydáno:   28. 06. 2017

Přečetlo:  1191 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Renata Petříčková



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)