Články

- Kurzy, Akce, Semináře -

Homeoterapie - ohňová léčebná technika podle véd
    Védy patří k nejstarším písmům naší Země. Obsahují původní vědění, které propojuje přírodní a spirituální zákony s vědou a základy etiky. HOMA terapie je ve Védách popsána jako proces, který vychází z vědy o bioenergii, lékařství, klimatologii a zemědělství a rovněž slouží k duchovnímu rozvoji člověka.

    AGNIHOTRA je základní ohňová technika Homa terapie, která se provádí při východu a západu slunce. Je velkým přínosem na řešení našich současných problemů. Účinně působí proti katastrofálnímu znečišťování životního prostředí. Při pálení předem určených látek v měděné pyramidě vzniká léčivá energie. V atmosféře vyčištěné Agnihotrou může příroda obnovit svou ekologickou rovnováhu, takže lidé, zvířata a rostliny na sebe navzájem harmonicky působí. Vědecké studie ukazují, že se v životním prostřední pomocí Agnihotry sníží toxiny a patogení bakterie dokonce až o 90%.

    Agnihotra posiluje fyzické a duševní zdraví, pohodu, podporuje produkci zdravých potravin na zahradě, je velkou pomocí pro životní prostředí a celý ekosystém. Globální zhoršování životního prostředí bylo popsané již před více než 2000 roky ve starověkých sanskrtských textech. Je v nich rovněž nabídnuta pomoc, která je popsaná ve Védách a Ájurvédě:

,,Uzdrav atmosféru a uzdravená atmosféra tě vyléčí.“

Homa statek Heiligenberg

    V roce 1974 se Horst Heigl jako první Němec dozvěděl o Agnihotře. Pod jeho vedením byl v roce 1988 založen zemědělský statek Homa Hof Heiligenberg, který se nachází 18 km severně od Bodamského jezera. Asi 50 zájemců tehdy oficiálně založilo dobročinné ekologické „Sdružení pro Homa terapii“. Statek členové obdělali jako neplacení dobrovolníci.

    Když členové sdružení poprvé pole kultivovali, tak zjistili, že půda je vyčerpaná a na pěstování zeleniny se nehodí. Kromě toho statek leží v nadmořské výšce asi 700 m nad mořem. Proti větrům, které se často mění, není vůbec chráněn. Za tak nepříznivých podmínek mohla Homa terapie nejlépe ukázat, co může zvládnou a co už ne. Členové obdělávali pole, pravidelně prováděli Agnihotru a další Yagny a jejich popel přidávali na poli do půdy. Překvapení nastalo v době sklizně. Nejenom, že všechno výborně vyrostlo, ale plodiny byly také velké, zdravé a dobře vypadaly. Nezúčastnění často nechtěli věřit, že se jedná o „bio“ produkty.

    V průběhu let se tak nashromáždila celá řada zkušeností. Rostliny vyrostly většinou zdravé, silné a odolné proti škůdcům. Velikost a vzhled plodin byl často výjimečný a co teprve chuť! Zjistilo se, že zvlášť zimní zelenina má výraznější a harmoničtější strukturu. Pokud se například rozřízne mrkev, tak se ukáže struktura, která připomíná mandalu plnou síly a harmonie.

    Kdo s Agnihotrou teprve začíná, zjistí, že v zahradě přibývají ptáci a užitečný hmyz, což je předpoklad zdravého ekosystému. Prostřednictvím Agnihotry se také obnoví život v půdě s bezpočtem organismů a žížal. Tím vznikne živý, zkypřený, úrodný a zdravý humus.

    Nejen popel, ale především ohňová technika sama o sobě rostlinám pomáhá. Vyčistí vzduch a obohatí ho o potřebné živiny. V procesu spalování vznikne malé množství uhlíku, takže rostliny ho mohou „dýchat“ přímo, což je posiluje a chrání. Velmi zvláštní účinek se připisuje kouři, který během Agnihotry vzniká a jehož účinky mají dosahovat až do velké výšky.

    Zahrádkařit a pěstovat potraviny v režimu ,,bio“ v dnešní době globálního znečištění už nestačí. Musíme zneutralizovat a proměnit toxické látky ve vzduchu, v půdě a ve vodě podle starobylé védské metody. Obnovit ekologickou rovnováhu, zažít mír, štěstí, spokojenost, pohodu, hojnost a vytvořit ráj na Zemi. Každý je povolán, aby se na tomto plánu mírového soužití spolupodílel.
Na přednášce bude BERND FRANK (Německo) - tiskový mluvčí ekologického statku Homa Hof Heiligenberg, hovořit o svých 40 letých zkušenostech s HOMA terapií. Dále představí projekt na ochranu životního prostředí, který na statku v jižním Německu funguje již 29 let.

Více na:
www.homa-hof-heiligenberg.de
nebo v češtině : www.homaterapie.cz

Přednáška se uskuteční v rámci festivalu

    Miluj svůj život v Plzni v pátek 7.7.2017 v Učebně C a v sobotu 8.7.2017 v Učebně D vždy od 18.00 hod. Součástí přednášky bude i praktická výuka, kde se naučíte ohňovou techniku Agnihotra sami připravit. Potřebné pomůcky a náčiní bude možné zakoupit na místě. Následně se pak po přednášce venku pod širým nebem uskuteční společná Agnihotra, a to přesně v čase západu slunce, tedy v pátek ve 21:08:47 hod. a v sobotu ve 21:08:12 hod.

Více k celé akci na www.festivalmilujsvujzivot.cz

Vydáno:   23. 04. 2017

Přečetlo:  1111 čtenářů



( Sekce Kurzy, akce, semináře není zahrnutá do diskuzí, má strukturu pouze informační )