Články

- Knižní novinky -

Orgasmická meditace (Nicole Daedone)

Orgasmická meditace
Nicole Daedone

    Orgasmická meditace není klasický sex. Je to plné vnímání těla, plné vnímání přítomného okamžiku, plné vnímání těla samotného. Autorka tvrdí, že její program je takovým elixírem, který ve vás probudí touhu žít. Otevře nové světy, dodá odvahu, dodá energii. V tom jí určitě musíme dát za pravdu, protože tak nějak to doopravdy funguje.

    A velmi ráda jsem se tedy začetla do knihy hlouběji. Jsem možná z těch čtenářů, kteří se rádi odkloní od tématu, ale asi s polovinou knihy jsem si uvědomila, že o sexu se toho zase tolik nedozvídám. Že jsem se plně přesunula přemýšlením nad textem kamsi k psychice ženy, k mužům, k rozdílům mezi oběma a to nejen těm tělesným. Jak najednou skrze příběhy autorky vyvstávaly problémy, které řeší možná každá druhá žena, ale…

    … ale ono se o nich nemluví. A už vůbec by se nikomu nedařilo přesvědčit takové ženy, aby své problémy řešily právě třeba orgasmickou meditací…

    „Dostala jsem se do bodu, kdy jsem se už vůbec nepovažovala za sexuální bytost. Dlouhé roky jsem necítila žádnou touhu. Když jsme začali s orgasmickou meditací, jeho dotek jsem zpočátku vůbec nepostřehla. Ale po několika týdnech jsem ho vnímala čím dál tím více. A tyto pocity se časem proměnily v pravidelný sex. Poprvé po mnoha letech jsem se na něj začala těšit.“ Shari, 51 let

… svěřovala se jedna z nich.

Co s tím - život vyhasíná…

    Vyhasíná samotná chuť žít, motivace, smysluplnost. S takovým nastavením, jak měla Shari, tomu se jistě dokážete dostat pod kůži, už nejspíš ani samotná paní moc od života neočekávala. Snad jen, že ho nějak dožije, že najde snad trochu radosti v něčem, co život jenom připomíná. Kniha Orgasmická meditace připomíná květinu. Nejprve nevíte, co čekat od toho exotického poupátka, protože snad vám přijde až trochu nepatřičné, ale potom náhle se rozvíjí tak, že zůstáváte v úžasu. A šíří kolem sebe nejen pochopení života, ale i motivaci k tomu, k čemu jste možná neměli odvahu ještě ve chvíli, kdy jste tuto knihu jen tak drželi v ruce.

    A to nemluvím jenom o těch intimních hrátkách s tělem. Tady jde i o hluboké napojení na lidskou duši. Zejména tu ženskou. Autorka se chová k ženám velmi přátelsky, hluboce a otevřeně - najednou je tu někdo, kdo rozumí vaší podstatě, která je běžným životem spíše potlačována než rozvíjena. A metoda, kterou dopodrobna popisuje, umožňuje muži ženě vyjadřovat úctu tím nejkrásnějším možným způsobem.

Je to klíč k porozumění i ohledně ponožek a uvařené večeře!

    Nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že nejsem jediná, kdo si z této knihy odnesl tento dojem. Skrze sex, skrze to tajemné speciální milování si totiž odnesete partnerské napojení na toho druhého. Naučíte se ho vnímat skrze jeho tělesné projevy, skrze jemné záchvěvy duše a z toho potom pramení zcela logicky i jiný vztah v běžném životě. Proces, při kterém se možná znovu zamilujete. Kdy se láska prohloubí. Kdy přijde kýžené porozumění. A najednou nebudou problémem ty ponožky nebo uvařená večeře a možná se tomu všemu jen zasmějete. Nebo tento problém už prostě nebude existovat. Partner si začne po sobě uklízet. Začnete spolu více mluvit… Začnete ŽÍT.

A mít ze svého života společnou radost.

    Další, co mne zaujalo, je necitlivost našich těl. Sama autorka tu připomíná, že často byla doslova zmítána pochybnostmi o tom, zda-li vůbec je schopna něco cítit, snad otlučena prudkou a ráznou sexuální manipulací let minulých, kterou ale dnes považujeme za normální, stačí se podívat na sexuální hračky, které se nám nabízí… to jsou mašiny a sbíječky - nemá to nic společného s pravým prožíváním jemné sexuality.

    Od intimního zpovídání autorky, jejích klientů, i logických souvislostí, které uvádí a tvoří z nich konkrétní návod pro čtenáře, se dostáváte k receptu, jak žít. Jak probudit svoji tvořivost!
O autorce:
    Nicole Daedone je zakladatelkou komunity One Taste, která sdružuje učitele a studenty věnující se rozvoji inovativních přístupů k otázce vztahů, vedení a léčení pomocí sexuality. Hlavní oblast její práce - orgasmická meditace - jedinečným způsobem kombinuje tradici prodlouženého orgasmu s moudrostí jógy, tantry a zenbuddhismu.

    Nicole pracuje v sanfranciském centru, píše, vyučuje a přednáší o vztahu jazyka a spirituality, těla a mysli. Od roku 1998 zkoumá orgasmickou meditaci a související techniky. Vyrůstala v Los Gatos v Kalifornii, nyní žije v San Francisku se svým partnerem Reesem Jonesem. Její stránky: nicoledaedone.com , onetaste.us
Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, 2016, www.synergiepublishing.com


Vydáno:   15. 01. 2017

Přečetlo:  929 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Renata Petříčková



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Ano
17. 01. 2017 20:01
Energi