Články

- Zajímavosti -

Pro všechna znamení po SLUNOVRATU: Druhá půlka září...
    22. září nám odešel Merkur z retrográdního postavení, ale také se začala přibližovat doba zklidňování, nabírání sil, prostě podzim a zima. Podzimní rovnodennost nás bude energeticky připravovat na období pomalejších činností, takového „spánku“ a odpočinku a rozjímání. Věděli to i naši předkové a tuhle dobu využívali pro sběr plodů, pro zpracování poslední úrody a pro přípravu. Příroda začíná utichat, listí pomalu opadávat…

    Podíváme se do tarotů, co nám přináší jejich energie a jestli se už vylepší to zadrhnuté září. A troufnu se říci, že obecné ladění podzimu se promítá i tady.

Pro všechny nám tato doba přináší Mírnost - Síla - Milenci

    Dobu uklidnění, zmírnění, vyrovnání. A to na všech rovinách, ve vztahové a mezilidské rovině tady jsou tendence lépe chápat své negativní stránky, negativní stránky těch druhých, rozvíjet soucit a stavět se ve výsledku k ROZHODNUTÍ. A dobrou zprávou je, že druhá polovina září bude o tom, že nás to bude táhnout tam, kde máme srdce. Je to kombinace karet, která jako puzzle skládá obraz, který jste se v minulých dnech, týdnech, snažili jen marně složit. Nyní složíte poslední dílek a - výsledek bude na světě! A v mnohých případech půjde buď na další křižovatku, tedy vás navede k nějakému zásadnímu životnímu rozhodnutí, nebo bude o zcela jasné cestě! Tady záleží na tom, co máte kde jak nachystáno. Někdo dojde jen k tomu, že se už opravdu MUSÍ ROZHODNOUT, nebo se už ROZHODNE pro konkrétní cestu. Je to energie změn, konců, i nových začátků. Velmi výrazně v tuto dobu, následujících dnech a týdnech budeme vidět to, co je v našich životech NEVYROVNANÉ, právě pro tu schopnost vycítit vyrovnanost. Tím víc budou vidět kameny, věci, které nám do životě nepatří a které vadí.

    Bude před námi možná i více křižovatek, které se „vyloupnou“ z napětí minulosti, řešení, která přijdou s úlevou - i když nás v mnohých případech bude čekat pěkná hora práce. Ale bude tam pevně daný směr a odhodlání. Jasnost záměru.

    I kdybyste v tuto dobu neudělali to, co chcete… a vydali se jinou cestou, pamatujte, co se právě v tuhle dobu letos dělo. Možná jste posléze uhnuli z cesty, ale je pravděpodobné, že vás osud nějakým způsobem časem v dalších měsících vrátí zpátky.

Ohnivá znamení (Berani, Lvi, Střelci)

    Co tedy rozuzlení podzimní rovnodenností přinese ohnivým znamením obecně? Těm podzim bude prospívat. 2 pohárů - Spravedlnost ? - mincí. Ohnivá znamení budou mít stoprocentně nějaké rozhodování až osudové, karmické. Spojené s událostmi nebo ještě více možná s konkrétními lidmi, se kterými chtějí sdílet život, na kterých jim záleží. Budou mít chuť se spojovat do svazků, výborná doba pro sňatky, zásnuby, posuny vztahů, pro nové pracovní nabídky (které budou úžasné), cokoliv, co lze úředně stvrdit. A bude to pro ně mít až trochu nutkavou příchuť to vyřešit, udělat, protože strašně moc touží po nějakém zázemí nebo jistotě, držet v rukou jistotu. Připravte se na to, že třeba budou zbrklejší, nebo vás budou chtít trošku „škrtit“ do něčeho, co ještě tak úplně nechcete, ale věřte, že jejich rozhodnutí je za plného vědomí a to, co ho posouvá vpřed je nějaké jejich podvědomé nutkání, že to je „osud“, že to tak má být. Ohnivá znamení budou mít chuť věci dotahovat do konců, začínat nová, zásadní rozhodnutí… odcházet ze situací a přicházet do nových i za tu cenu, že něco někde riskují…Oni si jsou jisti, že to půjde…

Podíváme se ještě na jednotlivá znamení

    Berani (Mág) - Ti to mají velmi dobře promyšlené. To, o čem přemýšleli, co chtěli, co nevěděli - najednou budou vědět, budou mít, půjdou za tím. Budou mít jasno. Ti jednoznačně drží v rukou s koncem září ten poslední dílek puzzle. Dívejte se kolem sebe pečlivěji, osud se vám právě teď mimořádně snaží říct, kam se máte vydat….

    Lvi (Mírnost) - Lvi se budou snažit o rovnováhu, o napravení, o minimalizování rizika ztrát, které mohly přijít zásahem osudu. Jako by vám osud něco vzal a nyní se snažíte co nejvíce napravit způsobené škody. Mělo by to jít, Mírnost je karta ochranná, stačí se k situaci postavit s pokorou a nechtít jít hlavou proti zdi.

    Střelci (9 pohárů) - u vás se může stát to, že dostanete něco, co jste už ani nečekali a po čem jste prahli. Nebo to uvidíte v dálce a rozhodnete se za tím jít. Dejte si pozor jen na uspěchanost nebo ztráty spojené s předčasnou realizací těchto projektů, snů… nápadů. Velmi dobře by se vám mělo dařit v mezilidských vztazích, tady může být největší koncentrace těch „splněných přání“…

Vzdušná znamení (Blíženci, Vodnáři, Váhy)

    Vzdušným znamením se retrográdním Merkurem velmi přitěžovalo, o to víc nyní pocítí úlevu. Vůz - 3 mečů - 2 pohárů. Uleví se jim především díky posunu událostí nebo záležitostí (z větší části se týkající lidských vztahů nebo práce či záležitostí, na kterých vám nejvíce záleží) a bude to posun, který umožní se „vyplakat“ ze starých ran. Může to být stejně tak období několika dnů nebo týdnů, který budou ve znamení konců starých nefunkčních věcí, ale vzhledem k poslední kartě tohoto výkladu bych se přiklonila spíše k tomu, že odejde to, co vadilo plnému spojení s něčím nebo někým, ke komu patříte. 3 mečů je tady o vyplakaném srdci, které už netíží srdce, ale bylo puštěno ven… ta veškerá bolest byla puštěna ven. Když dám metaforický příklad, tak si představte, že se rozpláčete úlevou při odjezdu z vězení, jste za branami, už pryč… a doznívá ten stres. Rozhodně se vám vyjasní něco, co vás velice do této doby tížilo a vyvstane prostor pro čistou lásku a pro spojení, které vás bude energií nabíjet.

    Blíženci (7 mincí) - pro vás může být ještě to období pomalejší, jako byste ještě čekali na tu úrodu, ale je tam pocit, který si užívejte, máte zasazeno, stojíte pod tím stromem, na kterém zrají jablíčka. Ještě chvíli a dozrají, netrhejte je nezralá….Tuhle úrodu vám nikdo nevezme. Je vaše.

    Vodnáři (Král pohárů, Rytíř mečů) - vaše záležitosti se mohou řešit ještě prostřednictvím nějaké další osoby, prostřednictvím soucitu, lékaře, psychologa, nějakého prostředníka, který vás situací provede. U vás je to spíš hledání směru, kterým se dát a určitě se dívejte kolem sebe, protože můžete velmi dobře využít nějakou pomocnou ruku od člověka soucitného a empatického. A řešení, které tento člověk navrhne, bude rázné a možná pod vlivem nashromážděných emocí. „Takhle to už dál nejde, ve tvém nejlepším zájmu je….“

    Váhy (Věž) - Vaše ztráty budou způsobeny tím, že jste si možná mysleli na něco, na co nemáte. Příliš vysoká noha. Nyní se události pohnou směry, které budou možná bolet, ale na jejich konci máte tu úlevu. U vás je velmi zvýrazněn ten očistný proces. To bolavé bude možná ještě víc bolet, aby to mohlo definitivně odejít. Vyčistí se to, co vám špinilo srdce, co vás táhlo dolů, bolelo…

Zemská znamení (Býci, Kozorozi, Panny)

    Vás čeká obrovská úleva. Cokoliv vás tížilo, odpadne… Dalo by se dokonce říci, že dostanete nápad, dostanete peníze na jízdenku a odjedete. Eso pohárů - Král mincí - Vůz. Jako jediný zdá se, máte možnost nechat za sebou to, co vám Merkur brzdil, zdá se, že to bylo dořešeno, nebo jste si z toho vzali ponaučení a budete to dál řešit už za pochodu. Rozvolnění celé situace bude pro vás příjemné v tom, že bude spojeno s něčím citovým, s příjemným ovanutím srdce, které vás motivuje k sebrání svých sil, možná trochu až k sobeckosti, protože najednou začnete dělat to, co OPRAVDU CHCETE. A co lépe, ještě si osedláte koně a za tím svým se vydáte… Zemská znamení mají pro následující dny a týdny skvělou možnost se vydat na cesty, obrazně i fakticky… protože „výbavu na to máte“, protože „víte, kam jít“, ačkoliv to nemusí být jisté výsledky, důležitá je pro vás v tuto chvíli vůle a energie to učinit.

    Býci (Rytíř mincí ) - Zdá se, že půjdete především za kvalitou. A to i za cenu pomalejšího tempa. Ještě si chcete všechno více rozmyslet, nabrat více sil, nechat své koně ještě odpočívat. Jako byste chtěli dát všechno ještě do větší rovnováhy před samotným prásknutím do koní a rozjetí se k cíli. Máte jasno, ale ještě jednou chcete projít všechny záležitosti kolem, aby nikde nebyla chyba. Následující dobu pro vás vnímám jako precizní. V čemkoliv, co děláte, o co usilujete.

    Kozorozi (Poslední soud) - U vás bude celá tato energie následujících dnů ještě obohacena o úlevu, protože tady je obrovský potenciál věci pochopit, vše, co bylo zabržděno, se vyjasní, objasní, vyjde na povrch a vy si neskutečně oddechnete. Alespoň do té míry, že budete mít chuť a energii, a to až nevídanou, se pohnout kupředu. Energii žít, nacházet smysluplný život, budete se tak cítit. Je to i o uzdravení, obnovení, asi nejsilnější možná energie na tu úlevu, že už se to KONEČNĚ VYJASNILO.

    Panny (Mág) - u vás je to podobné jako u Kozorohů, ale vy k těm výsledkům spíše dojdete sami, spíše si je vymyslíte, zapadnou vám tam, kam mají, je tady víc „ruční“ práce než u všech jiných znamení. Tam se to uvolnění může dít samo, vy se svým puntičkářským zaujetím konečně dorýsujete to, co vám před měsícem nešlo. Vaše znamení zaznamená úlevu především na té rovině, že se mu bude dařit přemýšlet, že bude mít bystrou mysl, konečně zase tu, na kterou je zvyklé. A ty činy, skutky a události na sebe potom nenechají v praktické rovině dlouho čekat.

Vodní znamení (Ryby, Raci, Štíři)

    Vodní znamení v předchozím období velice trpěla nechápavostí a to jak od okolí, tak i třeba tím, že nechápali sami sebe. 5 holí - 5 mečů - 6 mincí. Budete mít asi nejnáročnější období, nejnáročnější konec září ze všech ostatních znamení, protože do něj vstupujete sice s úlevou, ale zároveň s velkou roztříštěností. S energií, kterou cítíte, ale nevíte, kam ji nasměrovat. Mohou to být až sebedestruktivní sklony spojené s pocitem porážky. „Nic si nezasloužím, nic nemám, atd…“ Pro vás bude nejdůležitější v následujícím období a několika dnech a týdnech najít to, co máte. Najít to zlato, které máte. Protože vy ho máte, máte ho v dlaních, můžete ho od někoho dostat a může se vám přihodit i to, že událost, kterou budete vnímat jako příjemnou, budete cítit i jako jisté zadostiučinění nebo odměnu od osudu. Pozor na ty sebedestrukce, mají obrovskou sílu a mohou vás ještě více zahrabat do bahna prohry. Přijde mi, že vodní znamení možná v tom zastaveném čase retrográdního Merkuru mnohé pokazily a nyní si to vyčítají, přesto si buďte jisti, že to zvednutí se tady je. A bude mít podobu buď pomoci od druhého, nebo že budete vy sami moci někomu pomoct. Dotknete se něčeho tak kvalitního, že vás to okouzlí, ať už je to pocit, mezilidský vztah nebo nějaká hmotná věc, ale tahle drobnost vás zvedne na nohy právě proto vám do života vstoupí. Abyste se díky jí postavili!

Podíváme se na jednotlivá znanení:

    Ryby (3 mincí ) - Prosím, nepropadejte žádné depresi. Cesta ven z toho, co se vám přihodilo je ve ztišení, sedněte si za stůl, začněte plánovat, rýsovat, malovat si svou budoucnost, projekty a začněte na nich pracovat. Podívejte se do minulosti, co jste všechno dokázali a z těch minulých zkušeností postavte budoucnost. Vám se to povede možná i do té míry, že to budete právě vy, kdo svým příkladem někomu pomůže… Nebo to, co nyní v potu tváře vypracujete na základě minulých zkušeností, velmi využijete i v budoucnu!

    Raci (6 mečů ) - Pro Raky mohlo být minulé období tím, ve kterém si pouze ujasnili to, co nechtějí. A to s sebou nese pocit porážky, zmatenosti, energie, která vyšla nazmar nebo kterou máte sklony použít proti sobě v nějakém sebetrestu. V tuto chvíli, po této zkušenosti se vám otvírá možnost odejít z toho, co nevyhovuje. Vyloženě dostáváte loď, na kterou můžete nasednout. Plni strachu, ale… tam na druhé straně něco je… je tam pomocná ruka. U vás je tam už i vidět, takže v následujících dnech, týdnech, se dobře dívejte, kde na vás čeká laskavé slovo, laskavý čin a tudy se vydejte. Vězení se otvírá, problém pouze je, abyste se nebáli vyjít ven. Aby ten strach nebyl větší než strach se do vězení vrátit.

Vydáno:   28. 09. 2016

Přečetlo:  1096 čtenářů



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)