Články

- Videa -

Země z vesmíru
    Představte si, že by u vzniku Země byly přítomny kamery, které by zaznamenávaly každou větší událost v její historii. Tak byl natočen pořad Země: Vznik planety. Počítačová grafika s fotografickou kvalitou unese diváky na cestu časem. Uvidíte bolestivý zrod planety před 4,5 miliardou let, doby ledové, velkolepé vulkanické erupce a říši dinosaurů i prvních lidí. Vůbec poprvé budete sledovat neuvěřitelný příběh zrození našeho světa v jednom jediném dlouhém záběru.

    Vydejte se do časů obrů, kdy škorpioni měli velikost vlků, mouchy připomínaly orly a dvoumetrové stonožky se proháněly po lesích mezi 30timetrovými borovicemi. Vyzkoušejte, zda vydržíte zničující teplotu nově vznikající planety, této vařící se koule horniny, na níž den, trvá pouhých šest hodin. A přežijte v mrazivé, neúrodné a pusté krajině planety pochované pod ledovým pláštěm tlustým až 3 kilometry. Vzhůru na cestu časem!

    Země je nejvíce prozkoumanou planetou v sluneční soustavě. Přesto v nitru i na jejím povrchu probíhá mnoho dějů, jejichž význam není zatím přesně objasněný. Cenné údaje nám v tomto směru poskytují družice a satelity, které sledují proměny podnebí, pohyby mořských proudů i kontinentů nebo planktonu. Monitorují povrch Země 24 hodin denně. Získané informace pomáhají lépe pochopit nejen pochody planety, ale i náš původ. Z dat překvapivě vyplývá, že se Země „chová“ jako živý organismus a její jednotlivé části na sebe vzájemně reagují. Událost, která se stane na jednom konci planety, má vliv na oblast vzdálenou tisíce kilometrů. To, co považuje lidstvo za katastrofy, je pro Zemi pouze přirozený a nezbytný cyklus. Všechno, co se děje, má svůj význam, nic není bezdůvodné nebo náhodné. Mezi všemi složkami panuje křehká rovnováha a lidstvo ji svým chováním neustále narušuje. Počítačové vizualizace vesmíru a údaje ze satelitů jsou zpracovány v informačně bohatém dokumentu, který dává nové údaje do širších souvislostí a vysvětluje vznik přírodních jevů a jejich dopad na naše životy.



Vydáno:   07. 06. 2016

Přečetlo:  885 čtenářů
Zdroj: https://www.youtube.com

Autor (vložil): Administrátor



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)