Články

- Knižní novinky -

36 smoothies pro duši (Julia Gruber)

36 smoothies pro duši
Julia Gruber

    O živé stravě se říká, že pozvedává duši. O smoothies se říká, že když ho ráno posnídáte, máte energií naplněný celý den. I tou fyzickou, ale především takovým tím dobrý pocitem na duši. Schválně to někdy zkuste, já bych řekla, že to funguje, a to jsem celkem skeptik. Dobrou pomůckou do začátku nebo pro těžká rána, kdy se jen těžko rozjíždí mozkové závity, je tato sada 36 malých kartiček, které jsem po důkladném nastudování receptů uložila nikoliv mezi kuchařky, ale ke knihám o zdraví a domácím lékařům… a tak. Autorce se totiž povedlo nejen vybrat opravdu dobré recepty, které se mohou stát základem mnoha dalších variací, jež vás napadnou, ale také do kartiček vložila informace o tom, jak která použitá ingredience prospívá vašemu zdraví. Co léčí, co regeneruje, co nám pročišťuje.

    S jarem úžasné informace. Favoritem se mi staly kopřivy a hned jsem si vyhledala v různých raw skupinách čtivo o tom, že opravdu i chutná dobře. Stačí ovocné smoothie, banán, jablíčko a pár lístečků kopřivy. Denní dávky detoxikantu máte v sobě ani nemrknete a ještě to skoro nepocítíte. Ale vaše tělo ano. A poděkuje vám. Skvělé jsou kešu oříšky, které jsem se díky těmto kartičkám naučila máčet a tím tvoři ze smoothie smetanově hladké potěšení.

Nebo kaki?

    Tak tomu jsem propadla letošní zimu. Žluté sladké ovoce je však dokonalou zásobárnou toho nejlepšího pro naše tělo.

    „Božský oheň poskytují rovněž plody tomelu, tedy kaki, což je plod bohatý na vitální látky a který pochází z Japonska. V obchodech se objevuje především na podzim a v zimě. Na jaře a v létě bývá v obchodech k dostání pouze izraelská odrůda Sharon (také „šaronské ovoce“), která se vyznačuje tenkou slupkou, menším množstvím tříslové látky a méně jadérky.“

    Malý balíček skrývá obrovské bohatství. Věřím, že se jím vydržíte probírat celé hodiny a hlavně experimentovat! Sympaticky a čtivě popsané kartičky vyloženě lákají k tomu, abyste si jednu z nich vzali, položili na stůl a pořádně naplnili mixér. Hřejivé smoothie z hrušek, banánů, pomeranče a mateří kašičkou prý milují děti.

    Jarní detoxikační svěží mix. V létě zase zmrzlina nebo ledové nápoje. A s podzimem hřejivou mixovanou horkou čokoládu? Kdepak, tady se autorka ničeho nebojí a ukáže vám tak pestrou paletu vůní, chutí a kombinací, že budete chtít zkoušet také.

Přeju hodně štěstí při experimentech. Já jsem se u toho bavila skvěle…

    Anotace: V tomto balíčku najdete 36 báječných receptů na krémová smoothies z čerstvých bylin, ovoce a zeleniny. Smoothies mohou být sametově červená, tmavě zelená nebo křiklavě oranžová, rozpouštějí se na jazyku, zahřívají žaludek a rozzáří pokožku. A ta jejich jména! Elixír královen, Zběsilost v srdci, Luxusní fialové nebo Mangoldové smoothie pro imunitu. Hýčkají, chrání před nachlazením a působí jako očista, a to po celý rok. Díky praktické velikosti karet si své oblíbené recepty můžete připevnit na ledničku nebo nosit s sebou. Na vlastní kůži pak zažijete, jak smoothies změní váš všední den, dodají vám energii, chuť a radost ze života.
Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, 2015, www.synergiepublishing.com



Vydáno:   09. 03. 2016

Přečetlo:  929 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Renata Petříčková



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)