Články

- Knižní novinky -

Lucy Cavendish: Karty mořských panen

    Mořské panny nás učí, jak se spojit se svou emotivností, tedy s rysem, který je typicky spojován s ženskostí a je často považován za slabost. S pomocí mořských panen jsme schopni cítit do hloubky, aniž bychom se za to styděli. V tomto průvodci a na kartách najdete poselství a ponaučení od těchto úžasných bytostí. Toto je velmi zajímavá sada 45 karet, která vyniká především mystickými významy karet. Mystickými a mýtickými. O mořských pannách jsem toho popravdě mnoho nevěděla. Tak éterické a úžasně emotivní bytosti to jsou… Není divu, že jejich svodům podléhali námořníci a toužili po nich pohádkoví králové a vládci. Nejkomplexnější éterická bytost plná sexuální energie i moudrosti, jež je tak pomíjívá….A věděli jste, že mořské panny najdete nejen ve sladkých a slaných vodách, ale některé na sebe vzaly těžký úkol a žijí v městských stokách nebo záměrně žijí a čistí znečištěnou vodu a toky?


    Vybrala jsem pro vás jeden zajímavý výklad. Má podobu pentaklu. Mimo jiné ukáže, zda-li v tom kterém vztahu jsme opravdu milující a je to láska, nebo zda je pro nás pouze touhou po zamilování.

Takže modelový výklad vyšel takto:


    První karta představuje, to, co si myslíme, že od vztahu chceme. ČAS, PŘÍLIV A ODLIV. KOUZLA OCEÁNU A RITUÁLY. V tomto postavení vnímám tuto kartu jako osudovou věc, myslíme si, že chceme osudovost. Že to tak mělo být, že dozrál pro tento vztah čas.

    Druhá karta představuje, co byste měli dělat, abyste toho dosáhli. SNY, ŽIVÉ SNY, POSELSTVÍ A JEJICH PŘÍNOS. Všímejte si milá tazatelko, toho, co se kolem děje, drobných poselství, názorů těch, kteří Vás mají rádi (k tomuto vztahu, k Vaší lásce) a hlavně svých snů. Symbolika snů je silná, máte-li s tímto vztahem problém, zeptejte se na radu svých snů. V symbolech určitě odpoví.

    Třetí karta ukazuje, jaký vztah je pro vás v současnosti ten nejlepší. ZRANITELNOST, DOVOL SI BÝT NĚŽNÝ. Tedy vztah, který dokáže tuto Vaši vlastnost otevřít. Kdo dokáže ocenit drobné projevy něhy a potažmo i projevy vašich slabostí… Vztah na maximální možné vzájemné důvěrnosti.

    Čtvrtá karta představuje oblast, kde nesmíte dělat kompromisy, abyste mohli vztah mít. SESTERSTVÍ, PŘÁTELSTVÍ, SPOJENCI, DOPLŇUJÍCÍ SE DUŠE, RADOST, POTĚŠENÍ. Tak tohle je pro mě trochu oříšek, ale v tomto postavení bych si dovolila odhadnout, že je to o člověku, o kterého se nesmíte dělit. Jehož důvěru budete mít naplno a bez kompromisů a takových těch „mám tě rád, ale jen tehdy, když ty…“

    Pátá karta popisuje osobu, která se k vám nejlépe hodí. NEVIDĚNÉ. JE PŘÍLIŠ MNOHO SKRYTO. Zdá se, že tady karty mlčí. Ten někdo jakoby se ještě skrýval, ještě u oné osoby nebyl nebo by se teprve nějak projevit měl.

    Jsou to zvláštní karty na běžný výklad poměrně těžké. Je třeba nad nimi přemýšlet, často mne významy jednotlivých karet splývaly v jedno, ztrácela jsem se v popiscích. Tyto karty potřebují čas na hloubání a nalezení jejich pravého smyslu.

Ale potom to bude stát za to - věřím tomu.

Synergie Publishing SE, 2014, www.synergiepublishing.com

Vydáno:   05. 12. 2014

Přečetlo:  1634 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Renata Petříčková



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)