Články

- Kurzy, Akce, Semináře -

Nedotýkej se mě železem - vzkaz Matky Země, Mgr. J. Popelka
    Ve třicátých letech minulého století došlo v Bulharsku k dramatickému poklesu výnosu polí. Tato událost byla pro agrární zemi tak závažná, že tehdejší král Boris povolal do země rakouského vědce a vynálezce Viktora Schaubergera, aby zjistil příčinu. Ten dospěl k závěru, že příčinou poklesu úrodnosti půdy jsou železné pluhy, které byly krátce předtím ve velkém množství dovezeny z Německa. K poklesu výnosu polí totiž vůbec nedošlo v části země obývané tureckou menšinou, která i nadále používala dřevěné pluhy a motyky…

    Už dlouho je známo, že celosvětově klesá kvalita orné půdy. Donedávna byla za příčinu tohoto jevu označována chemizace polí a používání těžkých strojů k obdělávání půdy, popř. kyselé deště. Hlavním důvodem, proč se zhoršuje kvalita půdy je však používání železných nástrojů.

    Jak může železo nepříznivě ovlivnit kvalitu půdy? Toto nářadí narušuje nebo i přetíná magnetické siločáry země. Kromě toho mikročástečky železa, které se z něho dostávají do půdy, mění elektromagnetické poměry v ornici, půda pak hůře váže vodu, vysušuje se a zhutňuje, ztrácí humus. Na takto narušené půdě, poničené ještě používáním chemikálií a umělých hnojiv, vyrůstají oslabené rostliny, které pak mají vliv na zmenšení životní síly a odolnosti svých konzumentů - lidí i zvířat.

    Když Viktor Schauberger zjistil škodlivost železa pro půdu, začal experimentovat s různými materiály pro zhotovování zemědělského nářadí. Z těchto pokusů nejlépe vyšel bronz, který má mechanické vlastnosti blízké železu, nepoškozuje magnetismus země a kvůli vysokému obsahu mědi půdu uzdravuje.

    Při opakovaných pokusech, kdy byla jedna část pozemku obdělávána výhradně bronzovým nářadím, další za použití stejné sadby a závlahy železným, dávala první část výnosy minimálně o třetinu vyšší a kvalita půdy se začala zlepšovat.

    Brzy poté, co se v Rakousku začaly ve velkém množství vyrábět a používat bronzové pluhy, je místní vláda zakázala z obavy z nadprodukce.

    Naši dávní předkové používali k orání polí dřevěné pluhy opatřené bronzovými destičkami a pravděpodobně i bronzové motyky a další nástroje. V návaznosti na tyto staré tradice byla u nás zahájena výroba bronzového nářadí na obdělávání půdy.

    Něco obdobného jako při obdělávání půdy železem se děje, když krájíme "živé" potraviny železným nožem. Dochází nejen k narušení přirozeného magnetického pole plodin, ale i k výraznému snížení obsahu vitaminů a enzymů. Také železné lžičky a příbory nepříznivě působí na své uživatele, každý jejich dotyk nám bere část životní energie. Lidé dřívějších staletí zřejmě dobře věděli, proč používají stříbrné lžíce a jídelní náčiní. Ti chudší jedli dřevěnými lžícemi.

    Železo má samo o sobě energii nepříznivou pro člověka. Kromě toho má schopnost negativní energii přitahovat a zesilovat. Doba, která nyní začíná, se bude mj. vyznačovat tím, že lidí budou ze svého okolí odstraňovat předměty vyrobené ze železa.

Autor článku bude přednášet na toto téma na výstavě EZOTERA v Praze v sobotu 20.9.2014 a bude také nabízet bronzové nářadí ke koupi. Podrobný program na www.ezotera.cz/ano

Vydáno:   13. 09. 2014

Přečetlo:  1600 čtenářů
Zdroj: http://www.ezotera.cz

Autor (vložil): agentura ANO



( Sekce Kurzy, akce, semináře není zahrnutá do diskuzí, má strukturu pouze informační )