Články

- Zamyšlení -

Černá magie
    Okultní nauky a esoterické vědy skýtají přehršle informací, které na nás číhají ze všech stran. Každý z nás se s ní už nejednou v životě setkal, ať už vědomě či nevědomě. Všude kolem nás jsou a proudí energie, které si navzájem předáváme. Představte si např. situaci, kdy vejdete do obchodu, a uvítá Vás usměvavá prodavačka či jiná obsluha. Je to jistě příjemné a Vy se jí odvděčíte taktéž pozdravem a vykouzlíte k tomu úsměv na tváři. Pak si jistě rádi něco koupíte a odcházíte s dobrým pocitem, který předáváte také dál, třeba tím, že přijdete domů, pohladíte své dítě, či zvířecího mazlíčka, pochválíte manžela, partnera, děti, babičku, apod. V opačném případě, kdy vejdete do obchodu, kde se již od vchodu na Vás mračí a zhlídá nepříjemná, naštvaná, zakaboněná prodavačka, hned Vás přejde nálada, resp. přijímáte její energie, které vysílá, a to chtě nechtě. Oslovíte-li tuto osobu, přinejmenším se na něco odvážíte zeptat, záhy toho litujete, protože Vám odsekne, je nepřívětivá a neochotná. Co se stane v tomto případě? Odcházíte nervózní, podráždění a předáte tyto negativní vibrace někomu dalšímu, aniž byste to dělali cíleně. Třeba tím, že přijdete domů, a namísto pozdravu Vaši polovičku nebo ratolesti „zpucujete“, že něco neudělali, anebo udělali, ale stejně špatně. Co se stalo? Stali jsme se poslem, prostředníkem přenosu energie, vibrací, které jsme posunuli dál, předali jiným lidem, a nyní čekáte na další, či začnete vytvářet jiné, svoje. Stejné či podobné situace zažíváme denně, někdy i vědomě s tím, že když nám někdo něco udělá, či neudělá, my se chováme stejně, abychom mu to vrátili anebo ukázali „zač je toho loket“. Neumíme odpouštět, dělá nám potíže být příjemní, milí k druhým a namísto toho, abychom šířili dál dobrou náladu díky pozitivnímu myšlení, chováme se zcela naopak. A to tak, že závidíme, pomlouváme, nepřejeme těm druhým, protože když nemám já, proč by soused měl na tom být lépe. Jenže existuje karma, neboli spravedlnost, tedy jak se chováme, k druhým, co vytváříme, co šíříme, to se nám vše navrací. Jak zasejeme, tak posléze sklidíme, a to nejen radost a lásku, ale i nenávist a vztek. Jenže všechna semínka, která zaklíčíme dříve, či později vyrostou, a my bychom se měli snažit sázet jen krásné květiny, ze kterých se budeme těšit z jejich krásy, a ne bodavé a ostré bodláky.

    I známe pořekadlo, oko za oko, zub za zub toto vystihuje naprosto přesně. Ale na druhé straně, kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá a já dodávám někdy hodně hluboko. Nehledě k tomu, že když druhým nebudeme přát nic milého, nebudete je brát jako sobě rovnoprávné, vrátí se nám to jako bumerang, a to i s úroky.

    V poslední době se setkávám s lidmi, kteří se stali obětí tzv. emočních, fyzických či energetických upírů. Smutné je, že to bohužel dost často bývají různí učitelé Reiky, Shambaly, a jiných podobných odvětví. Je smutné a politováníhodné, když jdete v dobré víře k nějakému takovému esoterikovi a namísto toho, aby Vám pomohl a rozvíjel Vaše schopnosti, vlohy, talent a dovednosti, tak Vás doslova a do písmene vysává, a to i na dálku.

Vydáno:   21. 04. 2014

Přečetlo:  1431 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Tajemstvi astrologie



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Jardovi
29. 04. 2014 23:09
Tajemstvi astrologie
¤ re:
29. 04. 2014 0:09
Jarda