Články

- Knižní novinky -

Andělské vedení (Doreen Virtue)

    Jestli jste někdy uvažovali nad tím, jaký druh mimosmyslového vnímání je vám blízký, určitě vám pomůže tato kniha. Dopodrobna vysvětluje všechny způsoby, jakými můžeme přijímat hlas své duše, svých andělů, svého moudrého nitra, a na velmi zajímavých a propracovaných testech si budete moci rovnou zkusit, co je pro vás to pravé: jasnoslyšení, jasnovidění, jasnocítění nebo jasnovědění?

    V první třetině knihy zjistíte, ke kterému vnímání jste více příchylní a podle toho budete vnímat i další část knihy.

    „Jelikož už znáte svůj styl nebeské komunikace, pokud jste vizuálně orientovaní, budete dávat pozor na obraz či výjev pokud jste orientovaní sluchově, budete dávat pozor na hlas promlouvající ve vašem nitru nebo vně vás; pokud jste orientovaní citově a pocitově, budete dávat pozor na dojem, předtuchu a intuici a pokud jste orientovaní myšlenkově, budete dávat pozor na náhle nápady a vědění. V následujících kapitolách se budeme zabývat konkrétními kroky k plnému otevření každého ze čtyř kanálů nebeské komunikace. Seznámíte se v nich také s řadou mých klientů a dozvíte se, jak se naučili rozlišovat pravé vedení od hlasu jejich nižšího já.“

    A to jsem na této knize ocenila asi nejvíce. Někdy si nejsem jista, jestli to, co bych mohla teoreticky považovat za jistou mimosmyslovou záležitost, je moje vymyšlené cosi nebo to opravdu pochází z těch krásných vysokých výšin a je hlas mého moudra. Na několika místech této knihy a v jednom případě i trošku graficky, se autorka zabývá tím, jak tohle rozeznat. Jaké emoce a podprahová sdělení nám říkají naše nižší já a která jsou opravdu darem od Boha. Rozhodující jsou pocity a emoce.

    Pravé vedení má zralý tón a obsah, nepochybuje. Nese nám radost a přání radosti, je silné, mocné a je vám povědomé, ujišťuje vás, že to zvládnete, dodává vám sílu a motivaci a nedá se ignorovat. A může nás provázet dlouhodobě, třeba i roky…

    Naproti tomu falešné vedení nás mate, skáče od jednoho tématu ke druhému, nabádá nás k odkládání našich snů a úkolů, jde z něj osamělost, chlad a husí kůže, používá velmi kritický a nadřazený slovník, ponižuje nás, a přichází většinou postupně jako reakce na naše obavy.

Jednoduché, že?

    I když je to v této knize dopodrobna rozebráno, tak nějak obecně, hodně mne zaujaly právě příběhy klientů Doreen Virtue, kteří mají různé zážitky, dokonce i tepelné vjemy, pokud se setkaly s pravým nebo i falešným vedením. Mnohé z nich nám bude povědomé, některé zážitky jsou zcela specifické.

    Cením si toho, že autorka se velmi mile a podrobně snaží vysvětlit, jak si znovuotevřít komunikační kanály, které máme z důvodu bezpečnosti zavřeny. Ano, bojíme se, protože nás to život naučil, je to obrana před vnějším světem. A jak tedy zpět k sobě? Jak se napojit na univerzální inteligenci?

    A několik kapitol a praktických cvičení jsou věnovány přímo jednotlivým druhů vnímání. Asi si tady vyberete právě ten svůj a ten vás nejvíce osloví. Ale stojí za pokus zkusit si všechny další cvičení a prozkoumat, jak jste na tom s dalšími smysly.

    Je to mimořádně zajímavá kniha, snad až pracovní kniha, do které se musíte začíst. Musíte být trochu v klidu, trochu šťastní a trochu vyrovnaní. Není to čtení pro stresové situace vypjaté životní události. I když kdoví, každý jsme jiný, ale tohle je, jako když vám do duše proudí samopoznání. A pracujete opravdu na své duši a sami na sobě. A je to tvrdá, leč svým způsobem velmi něžná dřina.

    Sebeláska? Možná… Možná mi to celé nejvíce zavánělo tou fascinující schopností se mít ráda, poznat se a zůstat v němém úžasu sama nad sebou.

    Zabíhá se to i do snů a do snáře, do obecných snových symbolů, což třeba není tak úplně můj šálek kávy, protože si myslím, že snové symboly mají pro každého zcela individuální význam. Ale přesto z nich lze něco odvodit, obecné zásady vnímání moudrosti ve snu jsou stále stejné.


Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, 2014, www.synergiepublishing.com

Vydáno:   13. 04. 2014

Přečetlo:  1666 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Renata Petříčková



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ hmm
15. 04. 2014 13:02
adija