Články

- Knižní novinky -

Studánka zdraví a léčivé 3D mandaly (Josef Schrötter)

    Knihu Studánka zdraví jsem si moc ráda přečetla už jen proto, že autor je držitelem Stříbrného bludného balvanu 2007 od spolu Sysifos. Jako jemu podobní, i on to bere jako poctu. Takže se velmi ráda začtu do něčeho, co spolek moudrých bere jako snůšku bludných informací. Léčitel Josef Schrötter je zastáncem prokázaného bioenergetického vlivu na živou a neživou hmotu.

Existuje bioenergie?

    Prý ano, léčí se s ní odpradávna a její existenci netřeba dokazovat, protože prostě JE. Navíc autor si všímá, že moderní lékařská mikroelektronika se frekvenčně stále více přibližuje právě energetickému působení bioenergie. Diagnostika energetikých drah v čínské medicíně, vznik psychosomatických nemocí a duchovní příčiny nemocí jsou stále jen projevy bioenergie v našem těle.

    Potud lze s autorem souhlasit a působení jakéhokoliv druhu víry, pozitivního působení sám na sebe, meditace a podobně rozhodně schvaluji. Pro mě osobně je v knize čas od času zmínka nebo tón, který mi není úplně při srdci, ale to je už věc názoru a osobního přesvědčení. Celkem chápu, že méně tolerantního člověka dokázal tento autor rozčílit natolik, že ho pasoval na Bludný kámen. Ostatně to je celkem prestižní ocenění, které rozhodně zviditelní. Mezi jeho nositele patří také Erich von Däniken, Jaroslav Dušek nebo Antonín Baudyš starší.

    Naše tělo neustále vysílá signály o svém stavu. A to jak ty energetické, tak i ty, které se již projevují navenek, na stavu našeho obličeje, jazyka, očí, kůže, rtech, mnoho se pozná i podle tělesného pachu nebo stavu zubů. Celou knihou se prolíná snaha nám pomoci pochopit ty jemné energie, které když se dostanou do nerovnováhy, berou s sebou duši, psychiku i tělo.Autor mě moc potěšil tím, že propaguje a v základech i vysvětluje a učí Pět Tibeťanů, což je cvičení nesmírně energeticky nabíjející.

    TIP: Rozhodně si Pět Tibeťanů, byť jen jednou jedinkrát, zkuste. Budete překvapeni tou úžasnou silou a energií v pár jednoduchých cvicích, do kterých byste to rozhodně neřekli!

    Velmi hezky shrnuje snad veškeré energetické principy na světě, některé jsem ani neznala (jako třeba energetické vesmírné tatvy, kdy v každou hodinu, minutu na nás každý den působí jiná cyklická energie)… ale energie stromů či nerostů nebo tibetských mís nebo léčivá síla hudby patřila k částem, které jsem si úsměvem a ráda pročetla.

Co třeba prsteny?

    Vyberu část, která se týkala prstenů. Pro mě mimořádně zajímavé, protože mívám období, kdy prsteny miluju a období, kdy se jich nemilosrdně, kdoví proč, na čas zbavuju a chodím „nahá“. Zatímco někdo prsteny pro jejich uzavřený tvar jednoznačně odsuzuje, Josef Schrötter celý problém vidí komplexněji:

    „Kruh a koule jsou harmonické tvary, jejichž vibrace příznivě působí na své okolí… U prstenů šperkového typu naopak může dojít k tomu, že energie není harmonizující, ale disharmonizující. Jejich tvar není vhodný pro každého a může někomu i ublížit. O tom jsem se při své léčitelské praxi přesvědčil již několikrát… Prsten, který nosíme, může naši auru zesílit, zeslabit, nebo co ještě horší, zdeformovat…Každý z prstenů má zcela jiný tvar a jiný je také jeho původ. Tady se navíc k enegetickému vyzařování tvaru přidává ještě energetický kód dárce, předchůdce apod…. Každý náš prsten je spojen s určitými orgány našeho těla. Tyhle kombinace prstenů, to byla skutečná energetická válka…“

    Prsteny tedy nelze paušalizovat a je třeba brát v úvahu jejich původ, materiál, přesný tvar i povahu a fyzickou kondici nositele. Zvláštní. Hned další kapitola byla také zajímavá a věnovala se ionizujícím a oko hřejivým solným lampám… orgánovým hodinám, znakům a symbolům a léčivým obrázkům.

    Na konci knihy je pak několik léčivých mandal a citátů, které jsou příjemným a důstojným zakončením knihy, jež ve vás rozproudí nejen bioenergii, ale hlavně myšlenky, intuici a chuť sami přicházet věcem na kloub.

Vydalo nakladatelství Eminent, 2013, www.eminent.cz



Vydáno:   15. 01. 2014

Přečetlo:  1584 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Renata Petříčková



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)