Články

- Knižní novinky -

Chci změnit svůj život, ale nemám na to čas (Doreen Virtue)

Chcete změnit svůj život a nemáte na to čas? Doreen Virtue poradí

    „Po vydání mých knih V zajetí jídla a Zbavte se svých kil bolesti říkalo mnoho čtenářů, že je inspiroval můj příběh proměny škaredého kačátka v krásnou labuť. Kdysi jsem byla tlustá, nevzdělaná a nešťastná hospodyně s dvěma malými dětmi, bez příjmu, s nezdravým manželstvím a nízkým sebevědomím. Moji jedinou předností byla hluboká touha změnit svůj život.“

    Ano, tady se odrážíme spolu s Doreen Virtue od pomyslné startovní čáry, kolik žen je ve stejném postavení jako kdysi ona? Čekala jsem málo uvěřitelné návody, i když už vím, že třeba kniha V zajetí jídla je doslova pokladem, kdy hltáte každé slovo. Ani tady to nebylo jinak, Doreen vůbec nezklamala a i když je považována za andělskou psycholožku, anděly tu nikomu nevnucuje. Její kniha vypadá velmi seriozně a návod, jež tu předkládá, je propacovanou dokonalou psychologickou mapou a pavučinou, po které můžete spolu s ní šplhat za svými sny.

Někde na terapii byste za tohle možná zaplatily majlant.

Tajemství tkví v tom, že to JDE.


    Její teorie nejsou nereálné. Doreen nechce hodinu, dvě vašeho času denně, naopak, stačí minuta, dvě, pár… jakýkoliv kousek času, který věnujete právě tomu, co vám v životě chybí. Vizualizaci, praktické činnosti na splnění svých snů. Drobné jednoduchosti, které ve víru dne ani nepřijdou na mysl. Praktická probírka denních činností je dalším překvapením. Kolik času trávíme bezplodně. Kolik činností nám ubírá energii? Velmi mne zaujaly její Myšlenky založené na strachu. Jsou mi tak blízké!

    „Bojím se, že mi dojdou peníze a budu v nouzi. Všichni svobodní lidé, kteří za něco stojí, jsou zadaní. Nikdy nebudu mít dobrý vztah a budu sama do konce života. Měl bych se rychle prosadit ve své práci. Nikdy nemám na nic dost času. Všichni mě chtějí pořád jen využívat, apod.“ Je jich prostě dost a jistě se v nich poznáváte. Zaměnit je za ty pozitivní je nesmírně těžké, ale už jen vědomí, že existují, je nesmírně osvobozující. Na něm může dál stavět i ryze praktický člověk. Notýsek a časový rozvrh si vezměte k sobě.

Prozradím jednu ze zajímavých metod, které tu Doreen Virtue doporučuje:

    „Ráno, během meditace se rozhodněte, na jakou otázku byste chtěli během dne dostat odpověď nebo s jakým přáním byste chtěli pomoct. Pak tu myšlenku v sobě noste, dokud se ve vás nerozhostí hřejivý, spokojený pocit. Tento stav je pocitem víry; je to zázračné „lepidlo“, které dává do pohybu náhodné události. Pamatujte, že v tomto snazení rozhodně nemůžete selhat, protože funguje ve 100% případů, ovšem s tou podmínkou, že jste si vědomi a připraveni přijmout pomoc, když vám zaklepe na dveře.“

    Pokud budete dostatečně vnímaví, tato kniha vám vnímání ještě více zjemní. Najednou v sobě při čtení najdete ty jemné záchvěvy intuice, to vědění duše, které máme všichni. A náhle budete vědět, kam se ubírat svým životem. Je to první a základní kámen. Po něm následuje cesta, možná dlouhá, možná neuvěřitelně trnitá, ale nakonec, proč ne...

    To vše je možné praktikovat i v hektickém způsobu života. Ale garantuji vám, že když protřídíte polovinu svých činností, které nemají valného smyslu (dívání bez myšlenek na televizi, čtení novin od začátku do konce, tlachání s kamarádkou o jejích nekonečných problémech), najednou budete zírat, kolik máte času. Zásadní to poznání této knihy.

    Energie se nám také velmi ztrácí v negativních emocích. Cena za hněv je velmi vysoká. Tuhle větu si chci pamatovat do konce života.

Takže jdete do toho taky?

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, 2013, www.synergiepublishing.com



Vydáno:   21. 02. 2013

Přečetlo:  2018 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Renata Petříčková



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Pravda
21. 02. 2013 21:00
Askii