Články

- Knižní novinky -

Je to pravda, Tygříku? (Byron Katie)
    Malý tygřík se domnívá, že se mu hroutí celý svět. Rodiče ho nemají rádi, kamarádi ho opustili a život mu připadá nespravedlivý. Kdo by tuhle situaci důvěrně neznal. Sáhneme-li si na dno vzpomínek do svého dětství, jistojistě jsme si někdy takhle připadali. A tehdy by se hodila knížka, která by nás ujistila, že to,co si myslíme, rozhodně není pravda.


Pro samouky?

    A vlastně u toho ani nemusí být rodiče, aby nás ujistili o opaku, nemusí u toho být kamarádi, kteří by nám řekli, jak se mýlíme. My si totiž na tu pravdu, přijdeme sami.

    Pro dítě asi není cennější škola života.

    Příběh malého tygříka obsahuje mocné poselství, které dokáže změnit život nejen dětem. Slova Byron Katie naplněná moudrostí a kouzelné ilustrace Hanse Wilhelma vytvořily knihu, která je předurčena stát se jedním z klasických titulů dětské literatury.

Je to pravda?

    Určitě, kdyby jen jednomu jedinému dítěti dokázala osušit slzičky smutku, pak tato kniha zaslouží velký dík.

„Tygřík ucítil, jak mu zlostí vyhrkly slzy do očí. Najednou se voda začala čeřit. Byla to želva.

„Co je ti?“

„Nic,“ řekl Tygřík.

„Aha, jestli tě tedy nic dokáže rozplakat, tak mi o tom NIC něco pověz. Musí mít VELKOU MOC.“


    Knížka je maličká svým textovým rozsahem, obsahuje vlastně jen uvedení do nešťastné situace malého Tygříka a rozmluvu se želvou. Jak velký vliv to ale mělo na celý Tygříkův život, to už si můžeme jenom domýšlet. A možná je to tak trochu škoda, že knížka není jednou taková, abychom tedy viděli, jak vše funguje v praxi a jak se ta malá pruhovaná šelmička měla po všem tom poznání.

    Na druhou stranu se tato knížka stává tím nejmilejším, co můžete dětem vzít do postýlek.

    Prvočtenáři už můžou číst úplně samy, množství textu je rozhodně neodradí a vlastně čím víc si budete tuto knížku číst, tím více budete získávat důvěry v sebe sama a svět kolem. A to… přiznejme si, je dost často potřeba.

    Nejprodávanější knihy Katie Byron byly přeloženy do 29 jazyků a Je to pravda, Tygříku, je její první knížka pro děti. Slávu ji přinesla kniha s názvem The Work (Dílo) a od roku 1986 si ji přečetlo několik milionů čtenářů na celém světě.

Vydalo nakladatelství Synergie, 2012, www.synergiepublishing.com



Vydáno:   27. 09. 2012

Přečetlo:  1954 čtenářů



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Admine
28. 09. 2012 10:02
Dana P.
¤ -
28. 09. 2012 9:56
Administrátor
¤ jo
27. 09. 2012 14:39
Jelitko
¤ Moje
27. 09. 2012 13:44
Dana P.