Články

- Zamyšlení -

Sebepoškozování - úleva, nebo prokletí?
    Při brouzdání mezi blogy mladých lidí jsem se mnohdy zhrozil a uvědomil si více nu nepříjemnou skutečnost - fenomén řezání se, pálení se, tlučení se...prostě "sebepoškozování". Mnozí v něm mají svůj smysl života - někteří dokonce i dobrovolně...je to však správně? Ať již jste věřící či ateisté, jistě vnímáte, že je zde něco špatně...

    Na internetu si můžete dohledat různé psychologické pohledy a teoretický rosbor tohoto jevu. Najdete si, jak a proč toto lidé dělají, jak s nimi máte mluvit apod. Tohle však není účelem mého článku.

    Jelikož se můj blog zabývá obhajobou existence vyšší síly, která nás stvořila (Bůh), pak se domnívám, že i toto téma musíme poměřovat a nahlížet na něj v souvislosti s Jeho existencí (stejně jako minulý článek, který se věnoval sebevraždám ZDE). Pokud totiž existuje, má k tomu jistě co říci...
Sebepoškozování - Tvůj denní chléb?
    Pak se právě Ty zastav! Nevěříš v Boha? Říkáš: "di s tím někam"? Přesto se zamysli!...Pokud totiž Bůh existuje, pak je právě On klíčem k vyřešení Tvých problémů!

    K sebepoškozování Tě jistě něco vedlo...někteří takto utíkají možná trochu oprávněně před různým násilím, zneužíváním a jiným neprávem. Jiní prostě z hecu, nebo proto, že je to "in"...Ať je Tvůj problém jakýkoliv, věřím, že má v konečném důsledků společný jmenovatel.

    Věřím v Boha, věřím v milujícího Boha, který se mi dal zázračně poznat a přitáhl mě k sobě (viz můj článek ZDE). Věřím tedy, že tento stejný Bůh, může uzdravit i Tvé zranění - ať už je jakékoliv! Mnoho lidí se ptá: "kde byl Bůh, když se mi stalo to a to"...

    Otázkou by však mělo možná být: "Kde máme my lidé Boha? Kde mu děkujeme za to, že nám dal život? Kde Jej neignorujeme? Kde jej nevyháníme z našich životů?" Více o tom, proč Bůh dopouští neštěstí ZDE.

    Pokud tedy existuje křesťanský Bůh (jsi si skutečně jist/a, že neexistuje?), pak existuje i druhá strana - Satan a jeho padlí andělé = které nazýváme démony. Tato strana se všemožně snaží, aby lidi udržela co nejdál od živého Boha, snaží se je držet ve všemožném klamu a trápení, jenom aby nepoznali Boha!

    Máte tedy jakési nevýslovné nutkání se poškozovat? Polévá Vás neskonalé blaho, když si ubližujete? Pak máte velký problém! Je totiž velmi pravděpodobné, že Vaše problémy mají na svědomí zlé síly, které velmi baví, když lidé trpí...Démoni se v podstatě snaží ovlivňovat a zasahovat (negativně) do života všech lidí...toto je také jejich specifická oblast, ve které se vyžívají!

    Netroufám si říci, že každé dlouhodobé sebepoškozování je démonického původu (jistě i zde mohou hrát svoji roli psychické nemoci). Pokud ale je, pak se z toho jenom tak nedostanete...
Někdo silnější...
    Chceš se upřímně ze spárů těchto problémů dostat? Pak slyš toto...Existuje Bůh! Bůh, který Tě vytvořil! Tento Bůh Tě miluje! Miluje Tě tak, že se rozhodl poslat mezi nás lidi svého Syna - Ježíše Krista, který byl ochoten zahodit svoji moc a nechat se umučit a zemřít! To všechno pro TEBE! Pro Tebe, pro mě...pro nás ztracené a hříšné lidi.

    Toto udělal proto, abychom už nemuseli být odděleni od osobního vztahu s Bohem! On přišel osvobodit zajaté! Smyslem života je živý a osobní vztah s Ním!

    V Bibli Ježíš říká: "byla mi dána veškerá moc na nebi i na zemi"....Není to úžasné? On je řešení! On nás miluje a chce mít s námI vztah! On Tě může osvobodit od čehokoliv, On Ti může uzdravit Tvá zranění...On Ti může dát nevýslovný pokoj, který jsem díky Němu mohl také zakusit "na vlastní kůži"...

    Hledej Jej tedy! Popros Jej o pomoc! Pokud budeš upřímně hledat, jistě Ti odpoví a dá se Ti nějak poznat...O znovunavázání přerušeného vztahu s Bohem se dozvíte více ZDE (jak na to).


Máš-li jakékoliv otázky, chceš-li s čímkoliv poradit, klidně mi napiš na e-mail "smyslzivota(zav)email.cz"


Vydáno:   11. 02. 2011

Přečetlo:  1784 čtenářů
Zdroj: http://zivot-nazory.blog.cz

Autor (vložil): Marpefi



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ dalila
11. 02. 2011 15:02
Marpefi
¤ :(
11. 02. 2011 11:11
dalila