Články

- Záhady a tajemno -

Draculovo zmrtvýchvstání
    Okultista Hans Rainer cestoval v roce 1903 po jižní Francii, byl přesvědčen, že se zde setkal s jakousi inkarnací hraběte Draculy, legendárního Vlada mladšího.


    Kdosi neznámý mu údajně do hotelu doručil pozvánku ke schůzce s tajemným mužem v černém. Prosil ho, aby mu pomohl v pátrání po ztraceném rodovém amuletu. Okultista nejprve souhlasil, ale když na krku neznámého spatřil magický náhrdelník, couvl. Poznal v něm předmět s destruktivní silou, podobné prý měli v držení členové řádu Zeleného draka a bratrstva Nesmrtelných.

    Celý život mlčel, až před smrtí o tajné schůzce promluvil se svým lékařem. Tento příběh není jediným z tohoto okruhu. Podivní „Draculové“ se vyskytovali i jinde. Například v Hollywoodu působil ve dvacátých a třicátých letech minulého století slavný herec Lugosi. Bydlel v tajemné vile a platil za svérázného podivína, dříve hrál v Německu pod jménem Arisztid Olt. Bela Lugosi (Bela bylo jedno ze jmen skutečného Vlada Tepese - Draculy) pocházel údajně z Maďarska, proslavil se nejprve v západní Evropě a potom odešel do USA.

    V maďarském městě Lugosi žil nějaký čas i skutečný Vlad, není to trochu podivné? Navíc Draculův otec vlastnil hrad u pramene řeky Olt! Lugosiho asistentku Bridget našli na zahradě hercova domu, kdosi neznámý ji brutálně zavraždil. Bela neměl mnoho přátel, snad kromě Borise Karloffa, nejslavnějšího filmového Frankensteina. Na procházky vycházel až po soumraku a když v roce 1956 zemřel, byl podle svého přání pochován v černém overalu, zahalen byl do dlouhého, černého pláště.

    Kým byl ve skutečnosti záhadný emigrant z Maďarska? Rafinovaným lhářem nebo Draculovou inkarnací? A shodoval se s tajemným mužem, který kontaktoval okultistu Rainera? Těžko říct, vlastně i titulek o Draculově zmrtvýchvstání je hloupý, upíři přece neumírají. Pokud jim ovšem k tomu někdo nepomůže a nevykoná protivampyrický rituál. Záhada nikdy rozluštěna nebyla.

Vydáno:   20. 08. 2010

Přečetlo:  2244 čtenářů
Zdroj: http://www.spirit.cz

Autor (vložil): Peter



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ zdroj spirit.cz
23. 08. 2010 14:16
Finita
¤ Admin
21. 08. 2010 11:05
Jarda
¤ .
20. 08. 2010 22:49
Hannibal King
¤ Bela Lugosi
20. 08. 2010 16:40
anub