Články

- Zamyšlení -

Fenomén EVP
Už vynálezce Thomas Edison předpověděl, že svět mrtvých bude usilovat o kontakt s naším světem a že naše technika bude schopná zaznamenat v budoucnu tyto jevy (1928). Už když se začaly vyrábět první magnetofony a podobné věci, už byly zaznamenány první hlasy. Tato teorie byla potvrzena roku 1959, kdy bylo EVP objeveno švédským mistrem Friedrichem Jurgensonem. Když si přehrával svou živou nahrávku zpěvu ptáků, jasně slyšel v pozadí zastřené, ale inteligentní hlasy, které mu něco sdělovaly. Tento fenomén byl následně objeven německým parapsychologem Hansem Benderem a lotyšským psychologem Konstantinem Raudivem.

V roce 1971 byla vydána publikace od Raudiva pojednávající o jeho výzkumech. EVP bylo často označováno jako „Raudivovy hlasy.“ EVP je zkratka pro anglický výraz „Elektronic Voice Phenomena“, což by se dalo přeložit jako Fenomén elektronického hlasu. Týká se hlasů zachycených na různých nahrávacích médiích, které nepatří žádné rozhlasové stanici, ani staré nahrávce. Bývají často útržkovité, náhodně se objevující. Je to způsob posmrtné komunikace s druhým světem. ITC značí „Instrumental TransCommunication“, což je novější termín, pod kterým se skrývají všechny formy těchto neočekávaných hlasů, fotografií, ale i videa záznamů, které jsou zahrnuty do této technologie, včetně již zmíněné EVP. Komunikace je tedy možná skrz elektronické přístroje, jako jsou videa, televize, kamery, foťáky, počítače (ale i jiným způsobem...).

Mnoho hypotéz se snaží vysvětlit tyto fenomény, jedna z nich se zdá být nejefektivnější v odpovědích a nazývá se „Věčná“. Tato hypotéza se domnívá, že jsme nefyzické bytosti, které jsou schopny existovat ve fyzických aspektech skutečnosti kvůli našemu fyzickému tělu, ale když naše fyzické tělo zemře, naše Já změní úhel pohledu směrem k nefyzické realitě. Ve skutečnosti existujeme před a po našem současném životě. Nejnovější hypotéza podporuje použití EVP a domnívá se, že tyto vzkazy jsou, vskutku, původně nehmotné a že tato hypotéza je v podstatě správná. Je to cílem EVP nalézt způsob zlepšit příjem těchto vzkazů a lépe porozumět původnímu významu. Nyní je tento fenomén předmětem výzkumu, který má přinést důkazy o komunikaci se zesnulými z druhé strany...

Vydáno:   27. 05. 2009

Přečetlo:  4177 čtenářů
Zdroj: http://www.nde.okamzite.eu

Autor (vložil): Lukmen89



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ ...
2. 06. 2009 11:27
Menuelt