Články

- Zamyšlení -

Velký příchod
Mistr skrze Benjamina Cremeho
V každém století dostává skupina učedníků zvláštní úkol: odkrýt nebo oznámit určité ideje a pravdy; odhalit doposud nepoznané skutečnosti o povaze člověka a vesmíru; obohatit lidský duchovní život skrze umění či náboženství. Všechny tyto přístupy byly použity skrytou Hierarchií, aby probudily člověka do reality, ve které žije. Věk za věkem pokračuje tento proces zajišťující nepřetržitost vyučovacích metod, kterých Mistři používají. Protože svět stojí připraven na prahu věku Vodnáře, vše je v pohybu, vše prochází kvasem změn.

Nejinak je tomu v kruzích Hierarchie. Mistři sami bez výjimky prožívají přeorientování postupů a metod odlišných od všech doposud známých. Během posledních pěti století postupně zavedli změny v přístupu k přípravám Velkého Příchodu i projevení Jejich práce ve světě.

Ne pro nic za nic Mistři prověřovali a nově pohlíželi na každý dlouhodobě probíhající děj, přizpůsobujíce se tam, kde toho bylo třeba, rostoucí vnímavosti lidí. Nyní v očekávání Dne Prohlášení, což bude signálem pro jejich příchod, Vůdci lidského rodu stojí připraveni ke službě rozvíjejícímu se lidstvu. Z řad lidí Mistři vzešli; do Svých řad přivolávají a vítají lidi.

Vědí dobře, že Jejich úkol bude nelehký. Po dlouhá staletí Jim bylo určeno pracovat bez ohlášení a aniž by byli spatřeni. Nyní musí v plném denním světle řídit osudy lidstva, vést je vědomě na vrchol hory. S pohledem odvráceným od vyššího k nižšímu centru musí společně prokázat Svou připravenost pro Vyšší Cestu. I když jsou dlouhodobě trénováni a připravováni, mnoho Jim zůstává nepoznáno. Lidé ze své svobodné božské vůle určují rychlost postupu a odezvu. Pouze takto se mohou synové člověka stát Syny Božími.
Příslib
Lidé očekávají Kristův příchod, avšak nevědí, že On je již zde. Jsou tak slepí v realitě života, že nevidí naději ve svém středu. Nejen sám Kristus, ale předvoj Jeho skupiny se nalézá již mezi vámi očekávajíc volání, aby mohl vstoupit do záležitostí lidí. Brzy se Mistři ujmou Svého úkolu a povedou lidstvo na pole Vědění a Lásky, Obětování a Služby, Spravedlnosti a Bratrství.

Tak lidé využijí vyššího vědění svých Starších Bratrů a vytvoří spolu s nimi civilizaci hodnou tohoto jména. Takto se dozvědí, že nejsou sami, nikdy nebyli a ani nikdy nebudou. Mistři jsou vždy nablízku, je-li potřeba Jejich pomoci; na to se mohou lidé spolehnout. Nyní tato pomoc bude přicházet v plném rozsahu a otevřeně bude ukázána celému světu.


Tímto se centra spojí a Pánova Vůle bude nastolena.

Tak se stane.


Vydáno:   16. 05. 2008

Přečetlo:  2222 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Valda



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Jediná možná reakce
16. 05. 2008 19:40
Grush
¤ :)
16. 05. 2008 18:22
Deepblue
¤ Valdo,
16. 05. 2008 9:04
orime