Články

- Zamyšlení -

Ochránci
Mistr skrze Benjamina Cremeho
Kdykoli se člověk ocitne na křižovatce tváří v tvář složité volbě směru, může si být jist, že pomoc je nablízku. Tak je tomu i dnes, kdy člověk stojí hotov zvolit Spravedlnost nebo smrt. Starší Bratři člověka se navrací, aby mu pomohli v jeho rozhodování, nastínili možnosti a nebezpečí, posloužili mu a vedli jej. Dlouho očekávali tuto příležitost. Dlouho byli připraveni vystoupit. Nyní, když nastala ona hodina, přistupují ke svému úkolu s radostí a vědomím jistého úspěchu. Vědí, že jakkoli závažné jsou problémy, budou překonány; jakkoli těžké rozhodování, bude nabrán správný kurz.

Vědí také, že bez Jejich pomoci by člověk byl v nebezpečí sebezničení. Vědí, že jsou i tací, kteří by rozpoutali ve světě chaos totální války. V takové válce by nebylo vítězů ani poražených, neboť by zanikl veškerý život.

Starší Bratři jsou připraveni chránit a vést. Vědí, že lidé touží po míru, ale cítí se bezmocní uprostřed zmatku a oddělenosti. Očekávají znamení, že jejich nářek o pomoc byl zaslechnut, jejich tužby rozpoznány a modlitby o vysvobození vyslyšeny.

Pro lidi, jež vidí, jsou zde znamení. Oni však, pochybujíc, oslepili své oči. Hledíce do dálky nevidí přítomnost. Hledají nebesa a nevidí cizince u svých dveří.
Výzva
Již brzy Pán Lásky představí sám sebe světu. Potom bude člověk postaven před výzvu: nadále zůstat bezmocně vězet v bažině a pozbýt veškerého pokroku lidského rodu, nebo přemoci chamtivost a pýchu a projevit svou božskost. My, vaši Starší Bratři, pozorujeme a vyčkáváme připraveni zareagovat, když lidé zažádají o radu a zkušenost. Tato Naše zkušenost je těžce vydobytá a tvoří základ Našeho dohledu nad cestou návratu lidí.

Brzy lidé objeví, že nejsou a nikdy nebyli sami. Že vždy v obdobích krizí stáli jejich Ochránci blízko. Naše pomoc vždy přicházela v mezích Zákona a na tuto skutečnost se lidé mohou spolehnout. Spatří Nás jako Bratry poněkud zkušenější než jsou oni sami, jejichž šlépěje mohou s jistotou následovat. Jako Učitele na Stezce Nekonečné Cesty, kteří je bezpečně dovedou k nohám Božím. Jako spolupracovníky připravené společně pracovat na přeměně světa a realizaci Božského Plánu.
Volání
Tak budeme My, Ochránci, poznáni lidmi. Takto společně vybudujeme nový svět na základech starého. Uchováme to nejlepší z minulosti a vytvoříme nové formy budoucího.

Nic nemůže zastavit toto projevení. My, vaši Starší Bratři, jsme zde. Do našeho odvěkého útočiště dolehlo volání „Vraťte se, vraťte se, hodina nadešla!“ Po jednom nebo po dvou jdeme zpět po svých stopách, vracejíce se ještě jednou do světa lidí. Činíme tak ochotně. Radostně přijímáme tuto příležitost ke službě a růstu. Naši radost neumenšuje vidina práce, která je před námi, vítáme novou spolupráci s lidmi. V partnerství vytvoříme slavnou budoucnost, která čeká celé lidstvo.

Vydáno:   15. 05. 2008

Přečetlo:  1712 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Valda



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ pro Deepblue:
20. 05. 2008 8:58
orime
¤ Proč?
17. 05. 2008 17:39
Deepblue
¤ Mistři bratři.
17. 05. 2008 6:08
Deepblue
¤ Ano, jsme tady coby
16. 05. 2008 19:53
Grush