Články

Videa

Pohled z druhého břehu - (komentáře)

Adanom
:)
28. 09. 2014 8:50

Bez vnitrniho prozitku tohodle druhu o nemz je ve videu rec ,se prirozene to Nesdelitelne sdeleni z druhe ruky tomu kdo jej vnitrne neprozil ani nemuze ze sve podstaty ( protoze je neprenosne ) stat presvecenim a vnitrni pravdou. :-)

Kazdy si prirozene ponese tu ke ktere v sobe dosel.





iveta
danuš
27. 09. 2014 20:36

jinak s tebou naprosto souhlasím že se k takovému stavu dokáže dopracovat každý a nepotřebuje k tomu ani žádnou sebekázeň,skromnost a podobné žvásty.
iveta
Danuš
27. 09. 2014 19:53

díky za tip..ale nemám zájem,tuším že mi tento muž už nemá co nabídnout.
To ostatní nebudu komentovat.
Adanom
Abych
27. 09. 2014 13:38

To upresnila..... Poznani docasne- vhled.
Adanom
A
27. 09. 2014 13:24

Jsme opet u toho jak to muze byt Danou mysleno kdyz pise slovo - kazdy.
Osobne jeji pouzite slovo vnimam presne v takovem svetle jako Kdyz ma na mysli pohled z te nejhlubsi podstaty Byti. Z tohoto pohledu kazdy Avsak nikoli kazdy ted a tady.

Garf
jestlize jsem dosla k poznani o nemz mluvi pan Tomas pak I presto ze se s nim nebudu srovnavat v nicem, nestalo se me to jen tak pro nic za nic.
Dana P.
Garfi
27. 09. 2014 13:15

no jistě,však o tom pan Tomáš stále hovoří.
Teoreticky - každý, prakticky - nemnoho :o)
Garfi
Dano,
27. 09. 2014 13:10

teoreticky může, ale skutečnost je tomu na hony vzdálená. Už jen proto, že to chce velkou sebekázeň, trpělivost, skromnost a ještě i povahu. A tu každý stejnou nemá ani omylem. Čili v tomto případě to slovo každý není dle mého možné.
Dana P.
Garfi
27. 09. 2014 13:05

stavu, k jakému se dopracoval pan Tomáš, se může dopracovat každý. Přínosem pana Tomáše je, že poutavě a živě přibližuje učení Buddhy Siddhartha Gautama (žil cca 500 let před příchodem Ježíše, který v jeho učení pokračoval, ale nebyl pochopen, jak mi z učení církve plyne)
Adanom
Garf
27. 09. 2014 12:50

No ano a na to odpovidam za sebe ze se nehodlam srovnavat ackoli u sebe vim jake mam poznani.
Garfi
Adanom,
27. 09. 2014 12:27

napsala jsem to takto jednoznačně proto,abych vypíchla kvalitu nejen výši poznání a zkušeností člověka. Pan Tomáš je pro mě navíc ještě (byl)charakterní,dobrý člověk. A i proto se dostal až tam,kam se dostal-v poznání i zkušenostech.
Adanom
Garf
27. 09. 2014 12:15

Za sebe muzu spolehlive rict ze se nehodlam srovnavat s panem Tomasem, avsak pozani obsahuju.
Dana P.
iveta 21:58
27. 09. 2014 12:14

Ivet možná to, co ti chybí tady, je obsaženo v jiném dokumentu? S panem Tomášem byl natočený celý cyklus hovorů/přednášek na toto téma :o)
Garfi
Myslím si,
27. 09. 2014 12:07

že a´t jsme v poznání, kde jsme, na pana Tomáše tu nikdo z nás prostě nemá. Je dál. Jednoznačně. Tedy přesněji řečeno byl. Ivet, sama jsi tolikrát na chatu říkala, že tvé prožitky nejdou sdělit slovy, takže proč totéž vytýkáš panu Tomášovi? Kdo jiný než ty, by měl mít větší pochopení? ;-)
Adanom
Pokud
27. 09. 2014 11:17

By jsi skutecne vedela ( ve smyslu obsahovala toto poznani ) o cem tento muz hovori, v zadnem pripade by jsi nemohla postradat zadny " presnejsi " popis.
Z tvych reakci plne vyplyva ze nemas vnitrni prozitek neboli zkusenost o niz tento muz hovori.
Jedine skrze vlastni prozitek muzeme pochopit jeho sdeleni, slova ktera nikdy nemohou stacit k vysloveni neceho nevyslovitelnyho. Na to zadna slova nestaci, nebot tento vnitrni prozitek je ze sve podstaty nesdelitelny a nelze jej nikomu dalsimu sni touto formou predat. Pochopitelne.
Hned na zacatku sdeluje ze zadne podobenstvi to nenahradi.

V mem odobnim vedomi neexistuji myslenky ktere jsou obsahem jen tveho vedomi.
Nesnazim se o nic takoveho se vznika v tve mysli.



iveta
myslíš
26. 09. 2014 23:55

že nepřipraveni nemohou cokoliv namítat a nesouhlasit?
Ovšem toto je jen tvoje osobní nastavené vědomí které se snaží někoho někam nasměrovat a pokud nepůjde je to "vyvrhel"...:-))

Takto se pravda nehledá...takto je pravda naservírovaná...
iveta
velmi jednoduchá otázka
26. 09. 2014 22:04

lze "chytit a držet"absolutno?...ne!dá se pouze vnímat naplno,splývat naplno.
Tedy co je absolutno jako takové?nestabilní forma,zrovna tak jako ta tvoje věčná iluze ve které nelze setrvat navěky.
iveta
vím
26. 09. 2014 21:58

o čem tento muž hovoří...ovšem postrádám od něho "přesnější" popis,hlubší náhled,vhled na to co je absolutno a co například iluze.
Jak by byl schopen dopodrobna popsat to o čem mluví.....
iveta
tak to je jen tvoje
26. 09. 2014 21:52

domněnka
iveta
vše je nestabilní
26. 09. 2014 21:51

zrovna tak jako iluze.
Co je vlastně iluze??nikdo netuší co doopravdy znamená...iluze je něco jako nestabilní forma nekonečných vlnových bodů které vytváří obrovskou rychlostí skutečnou duální realitu,kterou mohu vnímat,cítit a žít.
Jestliže prožívám skutečnou realitu nemohu mluvit o snu jako o dalším produktu absolutna.
Iluze má mnoho možností....má také možnost v duálním světě jako prvopočáteční základ toho "snu" zaniknout.
Má také možnost však se z toho základu rozdělit na jednotlivé další nestabilní vlnové body iluze.

Adanom
Nejsi
26. 09. 2014 20:44

Pripravena.
iveta
ha
26. 09. 2014 20:09

Jestliže je absolutno všude a nikde a není poznatelné,tak vyvstává jediná otázka pro mě...kde se tedy vstřebává a naopak zase vystupuje?
Musí se zákonitě někde projevit a jinde zase ne,prostě a jednoduše neustále se propasírovává mezi dalšími skutečnými realitami kde fungují naše další individuální já.
Nesouhlasím s Tomášem v jedné věci a to je právě tato.Nelze v osvícení tedy v absolutní stavu setrvat dlouho,vždy nás to absolutno vykopne ven!nelze v tomto stavu setrvat na věky věků!.Absolutno je na hranici horizontu naprosto všech možností kdy všechny možnosti a vědomí jako takové splývají se vším.
Hranice horizontu je absolutno,tedy to božské!a absolutno nám nedovolí setrvávat v jeho blízkosti napořád!
Tomáš tu stále mluví jen o věcech vedlejších....neotevírá otázku absolutna jako takovou,neustále jen mluví o absolutnu jako trvalém stavu...trvalý stav neexistuje!
Absolutno je jen velmi relativně kraťoulinká zkratka přes prostor a čas.
Jestliže někdo poznal absolutno,trvalo to jen krátký individuální čas.
Proto se někomu zdá že absolutno musí být trvalé....ale absolutno není trvalý stav,absolutno pracuje ze všemi individuálními časy a nastavuje je opět podle individuálního vnímání samotného pozorovatele ikdyž ve své podstatě splývá se vším ale neznamená to že samotný pozorovatel(vědomí) tam může zůstat napořád...nelze!
Adanom
:)
26. 09. 2014 9:43

Doporucuji vsem kdo v sobe vnimaji ze jsou pripraveni " jit " - prozit holou existenci Jedineho Nedelitelneho Byti- Pravdu. Nikoliv tu relativni a iluzorni.
Pravdu o tom kdo skutecne jsme.
Ta Pravda se skryva za vsemi temi atrakcemi mentalne projektovanych vjemu.
Zivot v dualitnim rozmeru je jako sen. Je to tvorivost Jedineho Absolutniho byti.
Stejne tak jako nocni sny i vsechna divadla ze zmenenych stavu vedomi kde pozorobatel pozoruje mentalni projekce- vytvory.
Az teprve za tim vsim kde uz neni zadne 'ja' a tamto , kde mizi veskera oddelenost a pozorovatel splyva s pozorovanym a naprosto se rozpousti v Absolutni byti- " Jsem "
tak proziva Pravdu , Pravdu o tom kym skutecne JE. :)

A ti kdo prozili, ti uz vedi o cem tento muz mluvi.
Je jasne ze to neni pro nepripravene. Nepripraveni mohou vzhledem ke svemu osobnimu stavu vedomi namitnout cokoli nebo nesouhlasit.
Ti pripravenejsi mohou sklidit co je zaseto.
Z ust zname osobnosti jsou tyto vzkazy pro kazdeho ale urcite prijimany i vstrebavany snadneji nez z ust uplne nezname a neviditelne bytosti.