Články

Knižní novinky

Peníze a zákon přitažlivosti - (komentáře)

iveta
hmm
28. 09. 2014 18:30

Peníze jsou pro ty, co chtějí žít,co chtějí tento svět měnit.
Množství peněz je přímo úměrné kvantitě úcty k sobě.Jestliže nemám chuť konat a žít v tomto světě..nemám peníze!
Prachy jsou nástrojem tohoto světa a umožňují získat věci a služby tohoto světa,takto je to nastaveno.
Jestliže patříte mezi ty kdy peníze vás ovládají,je to tím že jste je obdařili obrovskou silou a mocí,máte je za modlu!
Jestliže ale patříte mezi ty co vlastní vnitřní sílu a moc...tím pádem řídíte peníze a uplatňujete je v realizaci svých záměrů,peníze vám prostě slouží!
Záleží na vás jakou cestu si vyberete.
Ten kdo se neumí radovat ze života nemá tím pádem ani prachy.Je velmi důležité pochopit že smysl života je v tom se plně seberealizovat...prostě dělejte to co umíte a co vás baví,pak přijdou peníze jako prostředník,pomocník,služebník ke svobodě.
Adanom
:)
24. 09. 2014 8:08

Nejen ze o rozdilech objektivniho a subjektivniho hlediska ale o rozdilnosti vnimani samotnych subjektu- subjektivni rozdilna vnimani. :)
Askii
:-)
23. 09. 2014 22:46

a jsme zase u konfliktu subjektivní vs. objektivní
Adanom
Protoze
23. 09. 2014 15:52

Co si pod pojmem svoboda predstavuje ten ci onen neni a nemusi byt totez co si pod tim pojmem predstavuje zase tamten ci onen. :-)

Jedno jedine slovo - svoboda a tak mnoho rozdilnych pohledu a zadna jednoznacna definice platici pro vsechny bez rozdilu.
No neni to nadhera jak je ten svet pestry? :-)

A stejne tak je to s pojmem stesti.
Askii
gARFI
22. 09. 2014 20:19

Hezky a výstižně napsané
Garfi
Askii,
21. 09. 2014 18:09

souhlasím. kdo byl někde po světě, tak si nemohl nevšimnout, že jsou mnohde chudí lidé, kteří nic nebo skoro nic nemají a přesto se usmívají a jsou rádi na světě. A jsou lidé, kteří mají velký majetek a zatraceně dobře vědí, že jim žádné štěstí nepřinese. U nás je zářným příkladem třeba jeden náš expremiér. Jasně, je fajn mít na zaplacení složenek a nepočítat v potravinách každou korunu. O tom žádná. Ale na to není třeba bůhvíjaké bohatství. Je to spíš o tom se umět radovat ze života a i z maličkostí. A to zvládají i indiáni s nafouknutými bříšky, tak proč skuhrají lidi uprostřed Evropy, že...
Askii
Zbyněk má pravdu
21. 09. 2014 10:52

ale pouze svou subjektivní. Znám spoustu lidí, co hledají štěstí pouze skrze peníze a pachtění se po nich, lidí, kteří zřejmě nenalezli lásku a tak v ní ani nevěří a kupují si "lásku" v bordelech, nebo krátkodobě uplácejí zlatokopky (těžší to mají v tomto ohledu ženy, u nich ani bohatství moc nepomáhá). Tito lidé také nepotřebují mít kontakt s přírodou, nemají potřebu se zastavit a zameditovat si, vychutnat si požitky z uměleckých objektů, z dobré knihy... Těmto lidem nikdy nevymluvíte jejich názory na to, že jenom peníze přinášejí člověku svobodu a činí jej šťasným.
Bigbiz
Abych pravdu řekl
21. 09. 2014 2:12

Taky mi připadá, že si z nás Zbyněk dělá jen srandu. A pokud to myslí vážně, tak je mi ho upřímně líto.
Adanom
:D
20. 09. 2014 12:48

Zbynek ma zvlastni pojimani jen co je pravda. Je to takovej jako kamenak. :-)
Grush
...
20. 09. 2014 12:33

"Peníze to jsou, co nám otevírají všechny uzamčené a zazděné dveře a srdce!" Zbyňku... símtě :-D
Zbyněk P.
Pro Askii
20. 09. 2014 11:01

kolegáčku, celkem povrchně a poněkud zvláštně to pojímáte! Ať chcete, či nikoliv, tak peníze v našem podělaném světě přinášejí vždy svobodu! A to v kterékoliv oblasti lidského pachtění! Peníze to jsou, co nám otevírají všechny uzamčené a zazděné dveře a srdce! Ano, uvádíte příklad multimilionáře, co akce pro chudé lidi s dětmi dělá zadarmo! To je krásné! Ale buďte si zcela jist tím, že to nedělá z lásky k nim, ale že to dělá ze zcela jiných pohnutek! Podle mne to mohou býti například tyto následující pohnutky: Jednak je to urážející a ponižující soucit, obrovská sebeláska, a ukončuje to ještě větší pýcha nad tím, že ON si to může dovolit! A co když to třeba dělá proto, aby si dveře do naší vlády otevřel?! A to, že pocity štěstí má, tak to dozajista pravdou jest! Ale není to z důvodu toho, jaký si idealisticky představujete! Dozajista to bude z toho, že své ukojení v oblasti pýchy a sebelásky vždy dosáhl! Apropó! Když má lidi tak moc rád, tak proč jim tedy nerozdělí ten svůj majetek?!
Né, každý jsme jiným! Mám za to, že chce-li někdo někoho posuzovati, tak jest zapotřebí neptati se má-li majetek, či nikoliv! Jest ale zapotřebí zjistit, z jakých pocitových oblastí sebe-sama to vlastně dělá! Přeji hezký den. Zbyněk P.
Zbyněk P.
Pro Renata P.
20. 09. 2014 10:46

Pár(?) Esterr a Jerry Hicksovi mají obrovskou pravdu! Neboť to jsou jen a jen peníze, které nám otevírají všechny uzamčené a zabarikádované dveře a tudíž nám přinášejí,v tom našem zmaterializovaném světě svobodu! A to bez ohledu na to, o kterou oblast se právě jedná! S tím mohu jedině souhlasit! Jen si vezměte takové lidi, kteří peněz nemají! A žít musejí! Jíst musejí! Spát musejí! Myslíte si, že takoví lidé přemýšlejí o bůhvíjakých duchovních věcech? Ne,ne! Přemýšlejí jen o tom, kde se najíst, kde ulehnout v such a vyspat se!
Druhá ale oblast je, kde již velké podezření vyciťuji, a které vskutku velmi podezřelé pro mne jest! Uvádíte, že každodenní kontakt s kartami má změnit to, že se ze mne stane boháč! NE,NE!! Tady nemohu s Vám vůbec souhlasit, neboť neříkáte plnou pravdu! Tady se nejedná o žádné karty! Vy zde žonglujete s autosugescí! A tím pádem, každý z nás, si může vybrati kterýkoliv předmět jako něco, co nám bude znázorňovat to naše budoucí zbohatnutí, a výsledek bude stejný! Není tudíž vůbec dobré, vnucovati lidem nějaké jistě předražené karty! A tady mne napadá jistá otázka! A nejedná se Vám nakonec jen o to, aby jste zde mnoha lidem prodala právě ty karty? Lidem, kteří v domnění, že se jim zlepší finanční situace, tak obětují těžce vydělané peníze! NE,NE!! Ještě jednou NE,NE! Ať žije autosugesce! Pěkný den. Zbyněk P.
Askii
Jednostranné tvrzení
20. 09. 2014 6:00

Peníze určitě mohou přinášet svobodu, ale také často závislost. Duchovně vyspělému člověku, který není pouze materialisticky zaměřen, přináší vyšší příjem opravdu větší svobodu. Materialista se pouze stává závislým na svém nabytém sociálním statusu. Znám jednoho multimilionáře, který jezdí do práce na kole a pořádá zdarma akce pro rodiny s dětma a to mu přináší pocit štěstí a naopak negativistickou striptérku, která se svým osmdesátitisícovým platem těžko vyjde a pouze si tím kompenzuje nějaké své mindráky, protože jinak nic neumí.