Články

Videa

Mooji - nemoc a sebepoznani - (komentáře)

Adanom
Zbynku
11. 05. 2014 13:22

Predevsim bych chtela Ti rict Zbynku,ze me se nemas za co omlouvat.
Tady neni nic proc se omlouvat a uz vubec nedava smysl proc me se omlouvat a proc se vubec omlouvat za Tve nazory nebo jednoduse Tvuj pohled na vec.
Jak uz jsem uvedla,je myslitelny a plne pochopitelny ze Kazda bytost pojme cokoli z okoli skutecne v ramci svych momentalnich moznosti.
Za to se preci neni potreba se omlouvat.
Kazdy jde zivotem v souladu se svymi predpoklady a momentalnimi moznostmi, ruku v ruce s tim si vybira z toku informaci.
Neni preci nikde psano a ani nam nemuze byt nikym jinym vnucovano nebo prikazovano jake informace si kazdy dle svych dispozic vybere a vybira. To uz je ciste kazdeho vec. :)

Znam dnesni svet, vim co se v nem deje. Vim jaka skala bytosti se v nem pohybuje.
Presto me to nijak neovlivnuje. Jdu podle sveho poznani ktere jako jedine je pro mne platne. :)


Zbyněk P.
Pro Adanom
11. 05. 2014 12:34

Adanom, nic ve zlém! I já bych velice rád věřil, ale znáš dnešní svět.... je to samý podvodník, kteří májí jen setsakramentskou snahu oblbnouti lidi a vyždímat z nich peníze, či jiné.... Proto, bohužel či bohudík (nyní nevím rychle co napsat, proto uvádím obé), při sebemenší nesrovnalosti tak končím s příjmem daného toku informací, tedy uzavírám se před danými, pro mne v ten daný moment již "závadnými" informacemi. Ač určitě jsou na světě lidé, kteří jednoznačně poznají, co je a co není závadné, tak bohužel, tak dalece jsem nepokročil, a proto se tudíž musím uspokojit jen s tím, co mi bylo naděleno do vínku při narození, co jsem snad či možná trošičku prohloubil možná svým studiem...... Promiň, ale nejsem ochoten dělat neustále tzv. tupou ovci, které když se něco předloží či řekne, tak se vším souhlasí a mlčí. Už i tak člověk dělá ze sebe tu tupou ovci během celého svého života a to za situacích, když mnozí dělají rozhodování za mne, a já o tom vůbec ani nevím..... a když se to dozvím, tak už je stejně vždy pozdě...... Pěkný den. Zbyněk P.
Garfi
Moudré,
9. 05. 2014 22:59

laskavé, osvícené. Pohlazení srdce, otevření nikoli očí, spíš otevření se podstatě a poznání. Je úžasnej.:-)
Adanom
:)
9. 05. 2014 21:04


Pro Ty kdo tudy treba jen prochazi/te cte/ctete a zaujme Vas nejak jakkoli hloubeji vnitrne tahle promluva z videa a budete-li to chtit pochopit nikoliv jen  mentalne a povrchove podle Vasich nynejsich mentalnich moznosti ale naopak prat si to pojmout vnitrnim subjektivnim prozitim- zkusenosti a poznanim o cem je rec, tak nevahejte. :)

Hlavou- raciem  to nelze pojmout. Je to v srdci. Promluvy tohodle muze jsou urceny k primym vnitrnim prozitkum. 

Neni 'ja' jsem ...jako ' Ja ' jsem. 
" Ja" jsem s velkym pismenem nema nic spolecneho s jakoukoli osobni predstavou o sobe. Neni to nic osobniho. 
Tohle univerzalni proste byti nema nic spolecneho s zadnou s casti osoby, s zadnou casti osobnosti.  Takova pochopeni , jsou pochopeni ktera nebyly , nejsou prozity vnitrni zkusenosti ale pochopeny mentalne dle moznosti te ktere bytosti. 

Ve videu je receno neco velmi podstatneho a na to bych poukazala tem kdo treba jen prochazi a maji- mate zajem o nemz nahore pisu. 
Cituji: 

" Pokud se pocit 'ja'  posune smerem k telu a mysli a ztotozni se s nimi a uverite ze jste osoba. 
Pokud vezmete 'ja' a udelate z nej osobu, pak je ta osoba zodpovedna za peci o svuj zivot. 
Ale pokud je 'Ja' ztotoznene s Vedomim pak se stava zodpovednosti Vesmiru postarat se o vase telo. "  

Ukryva se v tom pozadi sdelovaneho o sebepoznani. :)

Neosobniho ' Ja ' ;)



Sylvia
Zbynek
9. 05. 2014 19:36

Vyborny koment. Hlavne k pravemu a nepravemu ja. Vacsinou sa hovori, ze vo vypatych alebo inak vyhrotenych situaciach sa pozna, co v cloveku je. Ale o pravom JA neviem, ci moze byt vobec rec. Je to jak s opilcami. Mozu byt ini, ked su triezvi a ini, ked su opiti. Alkohol tiez nenosi nic nove do osobnosti, len volne nechava plynut von, co v cloveku uz davno je.

Ale zaroven je to len jedna cast osoby, ktora povedzme spi alebo je utlacena do pozadia a urcite situacie alebo stavy mysli urobia to, ze ju nekontrolovatelne uvolnia a nejde to zastavit, zatial co v inom stave to drzat pod poklicou ide. Ale nemoze byt reci o pravom ja, lebo pokial jedna cast osobnosti tu druhu dokaze drzat pod poklicou, tak to k sebe patri a clovek je tym, cim potom chce byt viac. To je jeho JA.
Adanom
:)
9. 05. 2014 17:34

Zbynku uskutecnil jsi svoji pritomnosti primou ukazku - priklad toho ze jsi tu bytost z videa pojmul ( jeho promluvu ) jedine podle svych moznosti. Jinak to sni nejde.
Moznosti vsak existuje mnohem vic jak jeste lze pojmout jeho slova.
Slova nikdy nebudou dostacujici. Slova jsou zavadejici, neobsahuji vseobecne platne chapani jejich vyznamu vsem bytostem planety.
Ja nepochybuju ze by jsi tohle co pisu nevedel. :)

Hezky den. :)
Zbyněk P.
Do diskuse
9. 05. 2014 15:46

Vzhledově i příjemný, hlasem příznivý a dobře se poslouchá..... ale jako obvykle mám své velké výhrady - no však mne zde už tak znáte, že neustále do něčeho vrtám a nejsem skoro s ničím spokojený. Nicméně jde mi o následující záležitosti:
1.) Říká tam, že zdravotní problémy (nemoci) mohou býti obrovskou pomocí v objevení vlastního pravého Já. Bohužel, i když také znám tuto větu moc dobře, tak přesto si tím zrovna jist nejsem! A je to vskutku pravda, že nám ty nemoci obrovsky pomáhají poznat, tedy objevit, naše pravé Já? Není to náhodou jen naše společenská a společná demagogie, abychom si byli schopni vůbec něco namluvit? Není to spíše třeba jen oklamání nás samotných tím, že náš nějaký rys, který se neprojevuje až tak silně, a bereme jej spíše jako druhořadý, tak v případech vyhrocené situace se razantně ztopoří a my jej pak vnímáme jako prvořadý.......ale to přeci není poznání svého pravého Já, neboť o něm víme!! A vezmeme-li jiný případ, kdy se píše v samých superlativech jak soudruhbůch jest milosrdným, s láskou na rtech, a další všemožné kladné superlativy, a najednou se dočteme, že dal příkaz vyvraždit obyvatele v místech, kde skupinka vyvolených židů dorazila, jak toužil po krvi, po krvavých obětech, atd...... Tak potom, kdybychom vskutku dělali takovéto posuzování, tak dojdeme k tomu, že onen stréčekpanbíček jest prachobyčejná krvelačná hyena a bestie, neznajíce milost, a ani lásku.....
2.) Co je to za pojem "Pravé Já"? A existuje snad i pojem "Nepravé Já"?
3.) ˇ5íká, že když lidé za ním přišlí, jsouce býti nemocnými, tak že více zářili, byli více pokorní, více otevření, a jaksi více živí.... a jakmile uzdravení nabyli, tak že domýšlivými začali býti, a mysleje na bůhví co..... A tak má raději, když lidé nemocní jsou..... Nebo, že lidé vyplýtvají získanou energii na nesmysly či na pochybných místech ..... No ať se na mne nikdo nezlobí, ale tohoto člověka v žádném případě nemohu bráti jako nějakého učitele, natož jako nějakého gurua, neboť toto jest člověk obrovským sobcem, otevřeně přiznává, že je rád, když lidé trpí a on né, tedy, svým způsobem by nejraději chtěl, aby všichni lidé žili jako on a dělali to stejné jako on..... Opravdu hrůza! A přitom všichni si dozajista uvědomujeme, že duchovní člověk spíše jen poslouchá, a spíše každého podpoří v jeho cestě, neboť ta cesta, kterou si dotyčný vybral, tak že je jen pro něho, a není radno, aby někdo si dovoloval kritizovat jeho postup na oné cestě!! Pěkný den. Zbyněk P.