Články

Zajímavosti

Kapacitor - transformátor energie - (komentáře)

Kybernaut
Ach, tá fyzika.
1. 05. 2014 20:27

Tak to si mu teda dobre natrel.
petrobi
??? WTF
1. 05. 2014 10:23

Dobrý den, teda nechci být přehnaně rýpavý, na tyto stránky chodím rád a rád také čtu o zajímavých věcech, ale přece jenom jsem technik a zabývám se i fyzikou a tak samozřejmě nemohu opomenout fyzikální aspekty článku.

1) Nevím, jestli většina lidí navštěvovala hodiny fyziky na základní škole. Ať už se jedná o motor nebo lahev - jedná se o OBJEM - ne OBSAH !!!! PROBOHA !!!!!
2) Kapacita není v mV (milivoltech) ale ve FARADECH ! Náboj je v Coulombech !!!
v "milivoltech" se uvádí napětí na kondenzátoru, které bez dalších znalostí složení - dielektrika atd. nic neříká !
3) To napětí na kondenzátorech v mV je určitě způsobeno jak potenciálem atmosféry tak i nedokonalostí VŠECH součástek - žádná IDEÁLNÍ NEEXISTUJE a také v podstatě jakýkoliv předmět může vytvářet menší či větší deformace EM pole, které obklopuje ZEMI a je součástí ! Proto se i na vodičích, které jsou součástí kondenzátoru se mohou indukovat el.proudy společně s dalšími okolnostmi, které vytváří slabé elektrické pole - napětí v mV a jelikož je kondenzátor složen z dielektrika - dojde k vytvoření elektrického náboje v Coulombech při určité kapacitě, která je dána taktéž dielektrikem (C = er*e0*S/d (F)) a konstantami relativní permitivity vakua a izolantu a podílem rozměrových veličin elektrod!

Proč sakra píšete o něčem, čemu VŮBEC nerozumíte a plácáte v článku nesmysly !!!!!!