Články

Zamyšlení

Životní úkol a karmické vlivy - (komentáře)

iveta
jestliže
30. 04. 2014 7:58

se umíme a vracíme ke zdroji,zjistíme že vše je jen pouhé bláznovství v jedné jediné vteřině,v jednom jediném záblesku,v jednom jediném třesku...v chaosu nekonečných plátů realit.
Tam jsme schopni zaregistrovat každičkou vteřinu naprosto naplno...tam jsme schopni vidět,vnímat byť jen každičké hnutí částečky,sledovat ji od počátku pohybu a ten pohyb vědomě programovat,protože jsme také jen pouhá částečka.
Jsme jen pouhá částečka světla a tmy a interagujeme s tím.
iveta
jsme
30. 04. 2014 7:34

zrozeni ze zdroje...neexistuje žádná vyjímka.
Někdy přemýšlím nad tím proč vlastně hledat tu pravou podstatu bytí?
Pravá podstata bytí je že JSEM,bylo mi umožněno to že jsem...prožívám,každou vteřinu žiju,dýchám,směji se,pláču a miluji,nenávidím,nadávám a chválím...:-)
Píšeš že čím víc člověk otvírá ty dveře,tím zjišťuje že nic neví...rozhodně to podle mého není o tom že člověk neví...on si NEPAMATUJE.
Jak si pamatovat něco co je vzhledem k časoprostoru jen miliontinka vteřinky,pouhý záblesk,něco jako velký třesk v celém tom nekonečném prostoru.

iveta
Tajemství astrologie
30. 04. 2014 6:51

děkuji za odpověď ale upřímně..čekala jsem trošku jinou odpověď,takhle si myslím že si se vyvlékla z pravdivé odpovědi co se týká té reklamy.
Jak si můžeš být jistá že cokoliv řekneme,učiníme a napíšeme byť jen jako reklamu na svoji vydělečnou činnost nikomu z nás neublíží?
Je to otázka "do pranice" totiž.
A jak se říká..rada nad zlato!páč zlato je studené ale opravdová láskyplná rada hřeje u srdce.
Co se týká osvícení a moudra...tak tam bych pouze doplnila...není nic co by člověk podvědomě a vědomě neprožíval jinak(zahrnuji do toho naprosto vše od prvního nadechnutí se,zrození,inkarnace...)vše se točí okolo stejných jevů a záblesků reality.
Vše má stejný základ a od něho se odvíjí další a další ty tvoje a naše otevřené dveře a až budeme někde "na konci"(píšu záměrně v uvozovkách na konci aby si pochopila že konec jako takový neexistuje) toho hledání....zjistíme že jsme nenašli nic co bychom neznali,nic vyjímečného a nepoznaného na nás nečeká protože vším jsme si od počátku zrození prošli,jen si sakriš vzpomenout!!!
Tajemstvi astrologie
Iveta
29. 04. 2014 22:42


Milá Iveto,

nemám bohužel (nebo bohudík) tolik času a prostoru, abych mohla hned na vše reagovat. Ano, také si dělám samozřejmě reklamu, tak jako každý v tomto státě, kdo něco dělá či nabízí. Ovšem narozdíl od zmíněných farmaceutických firem to nikomu neubližuje, ba naopak…Jinak tykání mi samozřejmě nevadí ?.

Kdo chce, ten si pomoc a radu najde, když potřebuje, ať už je to kdekoliv či u kohokoliv. Mimochodem předpokládala jsem, že sekce nazvaná „Kurzy, akce, semináře“, že je právě pro toto určena, a z tohoto důvodu jsem to tam také dávala.

Co se týče moudra a osvícení, upřímně nepřemýšlela jsem nad tím, líbila se mi tato metafora, jako pěkné moudro. Mám-li odpovědět na tuto tvoji otázku: ani jedno, ani druhé. A jak píši v předchozím textu, stále se hledám. A upřímně řečeno, myslím si, že nikdo toto nemůže říct, neboť čím více toho člověk zná a ví, tak zjišťuje, že nic neví, protože otevřením jedněch dveří se otevírají další, a stále je se co učit, stále je co poznávat a stále jistě na sobě každý nevyjímaje nikoho máme co pracovat a zlepšovat.

Tajemství a….
iveta
Milé tajemství
28. 04. 2014 11:06

tak jsem nějak ve skrytu duše doufala,že jsi schopná odpovědi..zatím stále jen čekám.
Sylvia
Tajemstvi astrologie
27. 04. 2014 2:34

Nevadi mi, ze oplacate rovnakou mincou, len to vysvetlenie tam chybalo. Takze mozte urobit zaroven obidve veci naraz.

Myslela som si aj, ze myslite vyber cesty k urcenemu osudu povedane strucne. Ja sa totiz priklanam k teorii Michaela Newtona z knihy Cesty dusi. Bolo tam spomenute nieco podobne. Clovek ma urcitu povedzme metu, ktoru chce dosiahnut a urci si len dolezite pointy svojho zivota, jak k nim pride je na nom, cesta moze byt variabilna, ale cil je stale jeden a ten isty. Takze v podstate ano, mne dava tato teoria zmysel. Rozdiel je len v tom, ze kazdy si to urcuje sam, neni mo to urcene nikym a nicim inym. Povedzme, ze clovek v bardo je sucast univerzalneho vedomia alebo si jeho sucast uvedomuje a ciel je navrat do zdroja, z ktoreho vysiel. Niekto by to nazval Nirvana.

Co sa tyka ciernej magie, pre mna to neni manipulativna reklama a ani clovek, ktory ma zlu naladu, to, ze predavacka nema naladu este neznamena, ze mi praje vsetko zle. Ono je to vzdy Vase vysvetlenie resp. pocitu z toho. Ale samozrejme, clovek spozna aj ludi, co sa uzieraju zavistou a neprajnostou v zmysle, mne je zle, tak urcite je aj Tebe. Ale ani to nepovazujem za ciernu magiu. Vseobecne je to povazovane za povedzme "umenie", kde niekto zamerne chce uskodit. Aj ked myslim, ze magia je len jedna, zalezi, jak je vyuzita. Takze v tomto s Vami nesuhlasim. Keby som brala magiu tak, za co je povazovana, tak je to nieco daleko horsie nez len blba reklama, zavist, ziarlivost alebo zla nalada.

Navyse kazdy sa nejak zivi, takze to, ze clovek propaguje svoju pracu je uplne prirodzene, robi sa to tak veky vekov, je jedno, ci to vykrikuje na ulici jak v stredoveku alebo posiela plagaty. Predpokladam, ze aj Vy si za svoju pracu urcite nechavate platit a urcite ju nejak musite propagovat. Rozdiel je len v tom, ze Vam to vadi len u tych, o ktorych vyrobky alebo sluzby nemate zaujem.
iveta
Bigbiz
26. 04. 2014 22:48

Neměl by jsi být stejně kritický i ty?Též si vybíráš ke komu budeš víc kritický a ke komu míň..takže v tom co vytýkáš jiným jsi naprosto stejný...nezdá se ti to poněkud přirozené? :-))
iveta
Tajemství astrologie
26. 04. 2014 21:59

jestli dovolíš,mám ještě jednu otázku...četla jsem si něco na tvých stránkách a celkem mě oslovila jedna tučně zvýrazněná věta

" Znáš-li lidi, jsi moudrý, znáš-li sebe, jsi osvícený. "
tak bych se tedy zeptala...považuješ se za moudrou a nebo osvícenou?
Promiň za tykání ale příjde mi to přirozenější.:-)
iveta
Tajemství astrologie
26. 04. 2014 21:31

To, že Vás někdo chce ovládat nebo s Vámi manipulovat, byť jen nenápadnou reklamou, za pomocí médií, sdělením, podáním zpráv, reportáží, informací, apod. padá podle mého skromného názoru také pod černou magii. Nemusíme chodit daleko, např. farmaceutické firmy ovládající mysl lidí, resp. zastrašováním, že všichni potřebují právě jejich výrobky a právě jejich vakcíny, by se pod toto téma také dalo určitě zaškatulkovat. To, že ve skutečnosti jde pouze a jenom o jejich obrovské zisky, a nikoliv o skutečné zdraví kupujících, už je vedlejší.
Jen takový skromný dotaz...to znamená že provozuješ též černou magii když tu máš dvě nenápadné upozornění na
Esoterický workshop - ARCHETYPY V NÁS

Kurzy - numerologie a její význam v tarotu
nebo jak tomu mám rozumět?
Tajemstvi astrologie
Pro Sylvu :))
26. 04. 2014 21:19

Milá Sylvo,

pokusím se tedy vysvětlit jisté rozpory, jak píšete. Samozřejmě nehodlám, ani nechci ztrácet svůj čas a energii hodnocení něčí povahy, za to mi věřte, nikdo nestojí. Jen nějak nechápu, proč se někteří lidé mají potřebu stále do někoho navážet, ale to je možná podnětem na další téma článku, zvané zrcadla, či skryté agresivity, negativního myšlení, vnitřní slabosti, apod. Na Vaši otázku, proč hodnotit něčí povahu, protože každá akce s sebou nese zákonitě reakci, tedy odezvu. Na hrubý pytel, hrubá záplata….

Ano, píši, že osud je předem daný, stejně jako je dle mého názoru daná dejme tomu cesta třeba v mapě, resp. v automapě. Když se po ní vydáte, je možno jet tzv. obklikou a vyhnout se třeba uzavření silnice, náledí, špatné kvalitě vozovky, poplatkům, apod. A to je právě to, co je psáno následně, že když pojedete cestou, kterou cítíte intuitivně, že se Vám po ní nechce, ale přesto se po ní vydáte, třeba můžete narazit po cestě na spadlou haluz přes cestu, apod., což může být to varování, jet jinudy. Do stejného cíle dojedete pokaždé, což může být onen zmíněný osud, jakou cestou se tam dopravíte, a to podle mě můžeme ovlivnit, jestli se vydáme na křižovatce osudu doprava či doleva. Takže myslím si, že osud je sice daný, náhody neexistují, ale přitom různé situace, kterým říkáme různě, třeba i někdy pojmem náhody, mají co do činění se slovem synchronicita, kdy se nám některé momenty dějí tak nějak sami, jinak nebo právě náhodně? Sama jsem nedávno něco podobného zažila, díky čemuž jsem se vyhnula poměrně škaredé hromadné havárii. Jinak bych se to ještě pokusila vysvětlit tím způsobem, že když nějakou ženu zklame její muž s nějakou jinou, a slibuje, že se to nestane, je ve většině případů velmi pravděpodobné, že se dá očekávat repete. Myslím, že na otázku, zda osud či náhoda existuje, či nikoliv odpoví každý jinak. A věřím tomu, že když se zeptáte dvaceti lidí, jistě bude mnoho rozličných názorů, kdy se ne všichni shodnou na tomtéž. Ale to je jistě v pořádku, že člověk, to názor, ale určitě jde o podání a prezentaci jiného názoru, a určitě není třeba hned agrese a silných urážejících slov…Vždy jde o podání, z jakých úst a od jakého člověka lze tyto výtky přijmout.

Co se týče černé magie, ano, dle mě je černá magie, už jen to, že na Vás někdo škaredě podívá, negativně myslí, nepřeje Vám nic dobrého, ba právě naopak. To, že Vás někdo chce ovládat nebo s Vámi manipulovat, byť jen nenápadnou reklamou, za pomocí médií, sdělením, podáním zpráv, reportáží, informací, apod. padá podle mého skromného názoru také pod černou magii. Nemusíme chodit daleko, např. farmaceutické firmy ovládající mysl lidí, resp. zastrašováním, že všichni potřebují právě jejich výrobky a právě jejich vakcíny, by se pod toto téma také dalo určitě zaškatulkovat. To, že ve skutečnosti jde pouze a jenom o jejich obrovské zisky, a nikoliv o skutečné zdraví kupujících, už je vedlejší.

Černá magie bývá označována jako přetransformovaná energie, a třeba i právě ona zmíněná nepříjemná prodavačka, proč ne. Nebo také někteří negativní lidé, stále nespokojení, stále kritizující, apod. Možná si pod pojmem černá magie každý představí černé temné síly, spojení s rituály, peklem, apod., ale třeba to tak ani nemusí být, třeba se tyto vlivy mohou plížit nenápadným krokem.

Mějte se krásně

Tajemství astrologie
Sylvia
Tajemstvi astrologie
26. 04. 2014 18:07

Mozte teda vysvetlit Vase rozpory v clanku, kde ste to vzali a co je teda Vase rozhodnutie a co je predom dane? Preco je pre Vas dolezite hodnotit Zbynka a jeho povahu skor, nez vysvetlit svoj vlastny clanok?

Podla mna totiz uz u Vasho clanku o ciernej magii zamienate zlu naladu s tymto pojmom, v samotnom clanku totiz o ciernej magii nebolo ani reci, zakial co je to dobry nadpis na prilakanie pozornosti. Alebo povazujete za ciernu magiu aj to, ked predavacka v obchode nema zrovna dobru naladu?
Zbyněk P.
Pro Bigbíza
26. 04. 2014 17:41

Kolego Bigbízu, tady je věc zcela jasná, neboť něco málo také dělám v oblasti astrologie, a tudíž vím, co to obnáší!! A nemohu tudíž vůbec přijmouti názory někoho, kdo tu astrologii sráží, uvádí tam ony protichůdné nesmysly, a doslova mne to uráží, že si někdo dovoluje tuto, skoro až svatou vědu, takovým způsobem prznit!! Ať ji autorka využívá a propaguje - já budu jenom rád, ale ať si uvědomuje co říká, resp. co píše!! Nemůže nikdy psát, že to či ono nemůže existovat,. a v následné větě tvrdit, že to vlastně může existuje!! To je v mých očích prachobyčejný kočkopes a snaha přilákat k sobě lidi, abych je mohl "podojit", i když jim vykládám nesmysly!!! Milý kolego Bigbízu, promiň, ale tady neznám bratra!!!! Pěkný den. Zbyněk P.
Bigbiz
Zbyňku
26. 04. 2014 17:17

Tady se musím zastat autorky článku. Podle mě je totiž dobře napsaný a dává smysl. Je sice fakt, že některé body v něm jsou poněkud hůř formulované, ale i tak s jeho obsahem nemám problém a chápu, co tím autorka myslela. Je zvláštní, že v tomto případě ti to vadí, ale u jiných, kteří si ve svých textech velmi často protiřečí, anebo píšou totální nesmysly, ti to nevadí. Neměl by jsi být stejně kritický i k těmhle lidem, Když ti to vadí tady?
Tajemstvi astrologie
Zbyněk...
26. 04. 2014 13:03

NO COMENT...:))

že by se někdo dotkl Vašeho ega?
Zbyněk P.
Pro Tajemství astrologie
26. 04. 2014 12:56

Vážené a milé Tajemství astrologie, proboha vynechte mou maličkost, a přečtěte si to, co jste psala ve Vašem článku s názvem:" Životní úkol a karmické vlivy" a také si přečtěte to, na co jsem Vás upozorňoval!! Není možné tvrdit a konstatovat něco, aby jste hnedle v druhé následné větě tu konstrukci, kterou jste vytvořila, tak aby jste ji zcela popřela a vyvrátila!!! Tak se zamyslete spíše nad sebou Vy sama, co vlastně děláte a co píšete!! A druhé, tedy mne, nechte v klidu, však já se s tím nějak už porvu!! Tuším, ono to bolí, když Vám někdo dokáže, že nemluvíte pravdu a že tady překládáte něco, co jest jenom a jenom blábol, a blábolem to vlastně také i zůstane!! Pěkný den. Zbyněk P.
Tajemstvi astrologie
Pro věčného kritika....
26. 04. 2014 12:32

Kde berete tu jistotu, že právě Vy máte pravdu, že jen a pouze Vaše názory jsou ty správné? Kde je skutečná pravda, kde jsou dané nějaké mantinely? Co člověk, to názor, a má to jak jistě i být, a věřte, že každý má vesměs tu „svoji pravdu“, která bývá uprostřed. Jak je vidět, Vaše oblíbené rčení vrážet klíny do hlavy a jemu podobné morbidity − že by Vaše potlačená agresivita?
Mé výroky nejsou ani lživé, ani nepravdivé, ovšem Vaše pro změnu jsou poněkud jemně řečeno „zvláštní“, viz. předchozí komentář….
Nepovažuji Váš falešný pocit vítězství za vyřešený, vyřešte nejdříve sám sebe…?.
Přeji krásný, vyrovnanější a lepší den!
Zbyněk P.
Pro Tajemství astrologie
26. 04. 2014 12:18

Vážené a milé Tajemství astrologie, jakmile Vy ustanete vrážet ne-pravdivé klíny do hlav ostatních zdejších účastníků, přestanu okamžitě upozorňovat na Vaše protichůdné a ne-pravdivé informace! Takže jsme dohodnuti!! Vy přestanete s lživými a nepravdivými výroky a já přestanu kritizovat! No není to krásné a rychlé vyřešení dané problematiky??? Pěkný den. Zbyněk P.
Tajemstvi astrologie
Pro věčného kritika....
26. 04. 2014 12:01

Pane Zbyňku,

stejné doporučení bych dala ráda Vám: přestaňte psát a neustále všechny a všechno kritizovat!!

Není těžké se podívat na Vaše příspěvky, které hovoří za vše, zejména charakterizují Vaši rozpolcenou osobnost. Zřejmě se toto stalo Vaším hobby, zalíbením či nějakou úchylkou…Viditelně se Vám v životě nedostává štěstí, zkuste se zaměřit na sebe a hledat je, třeba je najdete a stanete se jiným, lepším člověkem. Třeba je naleznete a budete šťastnější a vyrovnanější a nebudete mát zapotřebí svoje mindráky stále někde „kompenzovat...“.

Toť vše, rada ode mě a věřím, že od lidí, kteří Vás znají trochu blíže: soustřeďte se sám na sebe, na svůj růst, vyrovnanou mysl a hlavně si osvojte svoje „pozitivní myšlení“, který je Vám jak je vidět hodně cizí, a
které bezesporu hodně, ale opravdu hodně potřebujete!!!!

Vyrovnaný, klidný, inteligentní a pokojený čtenář jistě pochopí…
Zbyněk P.
Pro Tajemství astrologie
26. 04. 2014 11:32

Vážené a milé Tajemství astrologie! Když jsem uviděl velmi zajímavý nadpis Vašeho vstupu, tak jsem se těšil na to, co všechno zajímavého a nového se dozvím, o co bude má osoba opětně obohacena!! Začal jsem tudíž hltavě čísti Váš vstup.......alespoň do té doby, co jsem narazil na takové nesrovnalosti, které se vyvracely, popíraly a usvědčovaly ze lži! Nemíním všechny uvádět, jen pár na ukázku...........
1.) Odstavec začínající slovy: " Vše má svůj účel...." V následující větě uvádíte, cituji:" Náhody neexistují, vše je již předem dané a stanovené!!!" A vzápětí na to, v další větě píšete, opět cituji: "Jestliže se Vám něco stane jedenkrát, poprvé, může to býti náhoda...." Co prosím????? Takže jsou náhody, nebo nejsou????? Vidím, že to slovo "Náhoda" máte poněkud v oblibě, a ráda jej používáte! Ale pojďme k druhému Vašemu přešlapu....
2.) V tomtéž odstavci - opět se to týká druhé věty, která začíná slovy: " Náhody neexistují, vše je již předem dané a nastavené!!!!" A o několik vět později píšete a tvrdíte, že (cituji): "Máme každý svobodnou vůli a volbu rozhodnutí, proto se můžeme každý po svém rozmyslet, zda půjdeme vpravo, nalevo, vpřed či nazpět! Jen na nás každém z nás záleží, jak svůj život prožijeme!! (Konec citace).
Takže vážené Tajemství astrologie, sama vidíte, že jest to rozpor velký jako Brno!!!! Tak buď je vše dopředu všechno dané a stanovené (tedy zcela pasívní a nevyhnutelný postup), nebo máme všichni svobodnou vůli. Tak se prosím rozhodněte!!! Obé totiž nelze uvádět!!! Možná ano, ale to jen ve Vašem snovém světě!
Přiznám, že po takovýchto šlápnutí do metabolitu jsem jaksi přestal Vašim slovům věřit a důvěřovat, neboť jsou tvořeny z mýdlových bublin a také jsou šity horkou jehlou..... A kdybych se chtěl opříti o takováto slova či myšlenky, tak bych se dozajista propadl až do samého horoucího pekla!! A to jen proto, že uvádíte ne-pravdu!! Doporučoval bych Vám tudíž méně psát, ale o to více přemýšlet!!" Pěkný den. Zbyněk P.