Články

Videa

Ve změněném stavu vědomí žijeme teď! - Jaroslav Dušek - (komentáře)

Dana P.
Askii
1. 05. 2014 15:53

O.K. :o)
Askii
Dana P.
30. 04. 2014 20:39

Jinými slovy - teplo domova je fajn, práce má také svůj smysl, ale bez prožitku, bez toho, že by člověk občas ukázal to nejlepší, co v něm je, by materiální pachtění nemělo smysl. Nevím, jestli jsem odpověděl přesně na to, na co jsi se ptala, kdyžtak blíže specifikuj. :-)
Askii
Dana P.
30. 04. 2014 20:34

Říct, že jsem vše pochopil bych si nedovolil tvrdit, kdybych si to myslel, nebyl bych to já. Mým poznáním je harmonie- vyváženost mezi vším. Hlavně mezi materiálnem a duchovnem. Materiálno není jen snaha nabýt materiálních statků, ale i bezduchá zábava, majetnická láska, která člověka příliš fixuje apod. Duchovnem chápu nejen individuální transcendenci nebo prožitek bytí, ale i výtvarnou tvorbu a nezištnou pomoc - ať už starost o mimino, nebo, že někomu na ulici jen tak s něčím pomohu. Protože je společnost příliš materialistická tak se samozřejmě snažím např. nepřijímat dary, kterými si mě chce někdo zavázat, snažím se udržet svůj osobní prostor a nezasahovat do prostoru druhým, nevnucovat svůj vkus druhým, ale nenechat si jej vnucovat.
Dana P.
Askii 18:28
29. 04. 2014 10:14

a jak tedy tu chybu napravuješ, našel jsi cestu nebo ještě nevíš?
Protože vždy byly a budou v životě člověka rituály, které prostě musí dodržovat k udržení svého života, ale může pracovat na tom, aby nejen přijímal i třeba na úkor jiných bytostí, neočekával od jiných to, co sám nechce dávat...?
Askii
Hmm
25. 04. 2014 20:15

určitě je těch důvodů více, jak píšeš, ovšem nějak tak cítím, že v sobě ony vymenované mají ono nevědomí stejnak ukryté a proto bych si dovolil tvrdit, že je jim jako pojem nadřazené.:-) Slepá láska může velmi ubližovat svou majetnickou povahou, precizní plnění povinností bez zamyšlení se proč? vede k promarnění života, přesvědčení podle mne také produktem nevědomosti. Už nejsem přesvědčen o ničem, protože, když jsem byl, protože jsem potřeboval nějakou berličku, tak jsem stejnak musel stále pochybovat a vnucovat si myšlenku, že něco je tak, jak chci já, ikdyž důkazy mluvily opačně a to bylo samozřejmě zdrojem mého utrpení. No možná pravdu nemám a spíš se jedná o lingvistický oříšek :-)
Garfi
Askii,
25. 04. 2014 19:17

tak to my všichni....Někdo z lásky, někdo z povinnosti, někdo z přesvědčení, že jen tak je to správně a mnozí právě z oné nevědomosti. Asi jsou ale ty důvody většinou namíchané, měli jsme nějaký mustr v rodině i okolí a tak se poznáváme(sami sebe) až v hluboké dospělosti. No a někdo "spí" pořád.:-)
Askii
Garfi
25. 04. 2014 18:28

tak tak, ale každopádně je ještě hodně co dohánět. Ten balast nevědomí, do kterého nás soudobý monetárně-materialistický koncentrák nutí, je stále velmi intenzivní a někteří lidé si prostě skutečnou podstatu bytí nedovolí prožít, už jen kvůli takzvaným ostatním. Žít tak jak chtějí ostatní je ta největší chyba, kterou jsem kdy udělal.
Garfi
Askii,
25. 04. 2014 8:20

taky jsem si všimla toho posunu u Duška, respektive v posunu vnímání lidí a jejich náhledu na něj. Před pár lety byl hodně lidem za blázna, dnes už je to, naštěstí, jiné....
iveta
Askii
25. 04. 2014 7:33

naše společnost je bohužel na tom ještě stále velmi špatně už právě díky tomu protože si myslí,že za prachy si koupí duchovní poznatky!
Dokud lidé budou věřit že někdo druhý(cizí) je naučí tomu pravému přirozenému cyklu tak nikdy nedojdou poznání...bude to falešné poznání za prachy.
Pravé poznání je pro každého zadarmo,jen si pro něho sáhnout do svého nitra.
Upřímně...žádné sezení není schopno stvořit člověka tak jak je mu přirozeně dáno do vínku.
Ovšem nezatracuji že takovéto akce nejsou prospěšné pro samotného člověka,možná je to nastartuje,nasměruje někam a za druhé se potkají s lidmi a vytvoří si přátelství.
iveta
pořád mi
25. 04. 2014 7:20

strašně vadí jedna věc která je nepřirozeně nastavená od člověka...a tím je jakékoliv skloňování peněz!
Proč se za takové "přátelské duchovní sezení a akce" vybírá vstupné???
Vždyť na takových akcích by měla být otevřená náruč pro každého bez rozdílu a to hlavně zadarmo!!
Kde je potom ta láskyplná otevřená náruč pro každého?kam se poděla opravdová otevřená snaha o to aby člověk šel vstříc duchovní cestě o které je řeč na všech těchto akcích a seminářích?
Vidím zásadní chybu na těchto sezeních...dokud se ty prachy budou skloňovat ve "všech pádech",nikdy nebude takový sezení upřímné!Vždy bude cíl a snaha která se bude točit okolo nich.
Může být sebelepší duchovní učitel! ale nepřesvědčí mě osobně díky tomu,že si za své rádoby přátelské a duchovní učení bere prachy!
Absolutně neberu v potaz ani to že údajně takové sezení něco stojí!nezájem!
Pokud budu chtít,tak si tu cestu najdu i bez peněz protože prostě chci.
Askii
Je dobře
24. 04. 2014 21:21

že to Jarda říká takhle polopatě, ale přitom srozumitelně, nekonfliktně a přirozeně. Na jeho představení je údajně vždy vyprodáno a to značí, že na tom naše společnost tak špatně nebude. Už i konzumeristé od kosti z korporace, kde teď pracuji, občas o polední pauze nadhodili téma Dušek, a dokonce i někteří začali klást filosofické otázky - před pár lety nevídané :-)
iveta
dnešní svět vidím
24. 04. 2014 8:29

jako to největší omezování osobní svobody a rozletu myšlenek aniž by si člověk uvědomoval co to vlastně doopravdy znamená... kdy lidé začnou věřit opravdu sami sobě a nebudou se spoléhat na nastavený akční plán?Kdy se začnou vnímat jako bytost,která je osvobozena od těchto dogmat?
Proč lidé neustále spoléhají na druhé,proč se tato druhá cizí pravda krade?
Proč si neotevřou tu Pandořinu skříňku...no přeci sami tu svoji pravdu?
To je neustále samé proč..proč?když to můžeme změnit.:-))




iveta
ano
24. 04. 2014 7:43

Jde o to...posunout hranice zdánlivě nemožného a vytvořit tak podmínky k opravdovému bytí.
Máme v hlavách nejvýkonnější počítač ve vesmíru a nejsme schopni si uvědomit, že ho můžeme našimi myšlenkami programovat.
Je to naprostý paradox ,že tento nejvýkonější počítač(mozek)je schopný nekonečného zdokonalování a lidi ho naopak trénuji jak ho omezit,jak potlačit devadesát procent výkonu.
Naštěstí se doba mění a už se nebudeme tak vehementně zabívat jen hmotou ale příjdou na řadu informace!
Informace z vašich zazipovaných škatulek a informace z prostoru.Tam je vaše podvědomí doma.
Změněné stavy vědomí jsou tou největší hybnou silou a metodou jak změnit způsob jakým vnímáme náš svět.
Řekla bych že lidstvo je postiženo nějakou globální dislexií a tím pádem je samo sobě hrozbou.Změněné stavy jsou nápravou a východiskem z tohoto defektu,jinak není možé se posunout za tu hranici zdánlivě nemožného.
Ještě snad..někdo si může změněné stavy vysvětlovat jako hrozbu(zešílím,budu magor a lidé na mě budou pohlížet jako na blázna,který okamžitě potřebuje léčbu pilulkama) ale není to hrozba(hrozbu vidím právě teď a nyní,lidé do sebe rvou pilulky pod tlakem a neuvědomují si že těmi blázny jsou právě oni)ale opravdové východisko.
Čas se zpomaluje a je to výsledek toho pomalého přibližování se k tomu nejvýkonnějšímu počítači.