Články

Vize budoucnosti

Vanga (část III.) - (komentáře)

Sylvia
Lup
15. 12. 2013 13:06

Jedna len technicka, ja som citala, ze ona mala ten zrak poskodeny vdaka piesocnej burke, ze jej napadal do oci piesok a nedalo sa s tym nic robit, preto oslepla. Takze neviem, ci to bolo psychickeho charakteru, ze sa zlakla, ale bolo by to mozne.

Poznam aj ten pribeh s rontgonovymi ocami. Dievca zasiahol elektricky prud a zacala vidiet do utrob cloveka, infra ziarenie a lamanie svetla pod zemou.

Tieto dva priklady su ale podla mna dve rozdielne veci. Ta dievcina s rentgenovym zrakom by som povedala, ze je to cisto fyzicka schopnost. Ze svojim sposobom neni paranormalna, je to len nieco, co sa naozaj "osvetli" v mozgu, preskoci tam nejake prepojenie navyse, ktore inak spi a my to normalne nepotrebujeme, lebo povedzme by nam to mohlo brat moc energie, ale je to v podstate fyzicka schopnost mozgu, ktora neni pouzivana a patri medzi tych 90%, ktore sa nepouzivaju. A jej sa tym zasahom prudu nieco stalo fyzicky. Tak jak prud Ta o nejake schopnosti moze pripravit, vid v psychiatrickych liecebniach - Kukucie hniezdo, ked to vezmem do slova - teda ten film. Ale mozno urcita davka moze prave aktivovat nejake casti.

U Vangy je to psychicka schopnost by som povedala, vnimanie realit inych, odhliadnuc od toho, ze maloktora vestba jej vysla, ale niektore ano - myslim, ze dost velka bola smrt Diany, tak tam ta strata zraku, mohla pomoct prave ku vnimaniu alebo schopnosti jednoduchsie vyuzivat iny zrak. Ked vezmem teoriu paralelnych realit, tak skor videla to a nevedela, co vidi, nebola schopna rozoznat buducnost paralelnej reality s tou jej. Vestcom sa to stava casto, asi neni jednoduche napojit sa na spravnu linku, ked rozhodnuti je nekonecne mnozstvo a tie vytvaraju linky dalsich realit, tak teda si to vysvetlujem ja.

Ale pochybujem, ze Vanga bola nejaky meditator, ze sama o sebe bola jednoduchsia inak, takze toto len prijimala ako dar a nic nerozvijala, spadlo jej to z neba a nevedela ani co to je. Ale za urcitych okolnosti si dokazem predstavit, ze niektori ludia uz su sami nejak na toto naladeni a vdaka tymto udalostiam maju nejake schopnosti, ktore iny mat nebude, pretoze je to pripad jeden z miliona mozno a zrovna tito ludia nemusia vobec nic vediet o tom, ze su akoby na to pripravni zrovna oni. Podla mna u nej je kombinacia nevedomej pripravenosti na tuto schopnost spolu so spustacom (slepota, zapal pohrudnice) a bez toho by sa to nespustilo. Ale rovnaky scenar s inou osobou by takto nedopadol. Pride mi to jak jej schopnost vyuzivat mimosmyslove vnimanie, ked za tie roky mohla zistit, ze v urcitom stave ona dokaze sa prave napojit niekam na akasu, ale nevie v podstate preco to tak je a jak to funguje presne.
iveta
jojo
12. 12. 2013 21:49

colombo
Adanom
A to co ja pisu
12. 12. 2013 21:43

....To co chci ,se tebe netyky..... rikam to uz podruhe......cink Colombo. :-)
iveta
no
12. 12. 2013 21:37

však...představy budou představy a to co já chci nebo nechci se tebe rozhodně netýká.
Adanom
Predstavy
12. 12. 2013 20:40

Budou stale predstavy. :-)

Iveta: "Nevím proč vzpomínáš nějakou nadutost a nějaké houno a celosvětovou otázku...to s tím nemá nic společného.Ale asi možná proto že si neporozuměla tomu co jsem napsala. "

Tohleje ale naprosto citelny, viditelny tomu kdo umi videt , nikoli ze chce videt. V tom je podstatny rozdil. :-)

To vis ....ze vsechno muzeme razem nechat Radeji tak ( chtela by jsi ? :D ) ale taky
nemusime. ( cntela bych? )
iveta
nic
12. 12. 2013 20:15

jsem si osobně nevzala,to je zase tvoje představa.
Koukám že každá mluvíme o něčem jiném...takže nechíme to raději tak.:-))
Adanom
Hmm
12. 12. 2013 20:02

Nevzpominam si ze bych tvrdila ze jsem omezena. :D A jesttli si ty myslis ze nejsi omezena , je to tva predstava- pravda, to ale jeste neznamena ze sirsiho hlediska ze tomu nebuze byt i jinak. Tak jak pisu- svoji predstavu a pravdu.
To co pises , pises asi proto ze jsi neporozulela tomu o cem pisu. :-))
Nicmene nevim proc jsi si to vzala osobne. Btlo to do diskuze ale bylo to muj nazor slerovany na Lupa.
Chytla jsi to za spatny konec ale nedivim se tomu.
Proc vzpominam to co pisu je proto ,ze vse je propojene. NeTyka se to specielne niceho o cem nsi psala ty.
Fiha.
iveta
ahoj lup
12. 12. 2013 19:45

pokud ti tvůj mozek bude stimulovat elektromagnetický přístroj tak je jasné že budeš mít nějaký prožitek neb elektromagnetismus je možná hlavní složka ve tvých energetických centrech,jsme složeni s energetických center.Takže je jasné že ti tu schopnost otevře ale jen na ten jeden daný zážitek.
Pokud budeš intenzivně ty sám stimulovat tyto centra tak těch prožitků bude samozřejmě víc.Jinak si myslím že každý by ten prožitek měl.Vede mě k tomu několik důvodů.
iveta
no vidíš
12. 12. 2013 19:31

Adanom ,ty si myslíš že jsi omezená a já zase že ne...každý má tu svoji pravdu.To není o tom že musíš bezpodmínečně znát všechny univerzální otázky a odpovědi,je to o tom že pokud tě něco zajímá tak se pídíš po těch odpovědích,které se týkají bezpodmínečně jen tebe.Nevím proč vzpomínáš nějakou nadutost a nějaké houno a celosvětovou otázku...to s tím nemá nic společného.Ale asi možná proto že si neporozuměla tomu co jsem napsala.
Garfi
Myslím, že
12. 12. 2013 17:30

ne každému je dáno stejně. Někdo je dál než jiný. Někdo nedokáže být vnímavý, i kdyby chtěl. Někdo o zvláštní schopnosti nestojí, ani k nim nedozrál-a přece je má, už se s nimi narodil. Asi bude více cest, jak dojít k témuž cíli, ale nemyslím, že je to dáno úplně každému, i kdyby "trénoval" dnem i nocí. Stejně, jako je to třena s hudebním sluchem...
Adanom
Clovek
12. 12. 2013 14:12

Je omezeny jen si mysli ze neni.
Mysli si ze ZNÁ ( ha ha ha ) nebo ze muze znat odpovedi na vsechny otazky na nez se pta cele lidstvo a pritom nevi , ze vi stale houno, ze teoretizuje a jen si ve sve nadutosti predstsvuje ze nasel univerzslni odpovedi na otazky lidstva. :D

lup
...
12. 12. 2013 13:23

Adanon, čítam aj Tvoje príspevky. Ak nereagujem, tak to môže mať minimálne dve príčiny:
- súhlas, ztotožnenie názorov a musel by som opakovať Tvoje myšlienky
- z mojej strany neznalosť alebo nezáujem o danú tému a preto k danej téme nemôžem vyjadriť vlastný názor

Iveta
K umelému vyvolaniu stavu, odblokovaniu.
Mal som na mysli umelú stimuláciu mozgu napríklad elektromagnetickým žiarením. A práve v tomto to je tajomné, pretože nevieme, či k odblokovaniu za prežitej situácie dochádza u každého človeka, alebo len u jedincov, ktorí majú k tomu nejaké predpoklady − dedičné, duchovné,....
S pozdravom LuP
iveta
adanom
12. 12. 2013 12:08

člověk není omezený.
Jen o tom neví,že omezený není...právě že potřebuje znát všechy odpovědi,od toho existuje aby experimentoval a zjišťoval ty odpovědi.Pokud to neudělá je právěže omezen.
Adanom
Tak
12. 12. 2013 11:00

Jako klinicka smrt, nebo zazitky blizke smrti, tak stejne tak i uraz nebo tezka nemoc , je branou k ruznym schopnostem a vnimanim sveta z uplne jineho uhlu.
Ne vsak uplne kazdemu se to ci ono stane. A paklize stane tak pouze tomu kdo je na to vnitrne vyzraly.
Jako samane. Samanem nemuze byt kazdy. Samane jsou vnitrne zprabidla iniciovani tim ze tezce, smrtelne onemocni. Projde tkouskou na kterou je prave on- ta bytost stavajici se samanem pripravena vnitrne. Nekdo jiny onemocni ale samanem se nestane a ani lecitelem nebo bytosti disponujici necim co ostatni postradaji.

Lup
Vsimla jsem si ze na moje komentare si nikdy nereagoval, nevim zda je vubec ctec ale nevadi, stejne k tomu neco reknu do diskuze. :)

Clovek by stale chtel cokoli chapat, znat odpovedi na otazky ktere se rodi v jeho hlave a pritom v tom je ten zakopany pes. Clovek se svym omezenim nemuze a ani nepotrebuje chapat a znat odpovedi na to co presahuje jeho limit. ;)
iveta
ahoj lup
12. 12. 2013 9:49

no můj názor je ten že tyto schopnosti se hlavně spouštějí díky naší přirozené psychické připravenosti.
Ikdyž si dotyčná osoba prožije nějaký fyzický úraz,tak on sám o sobě rozhodně spouštěčem není.Vše je propojené.
Je to a to hlavně naše psychická stránka!
Takový úraz člověka dostává do polohy,pozice psychicky velmi odolné.V mozku se odehrává velký boj o přežití.Jeho vědomí je někde mimo tuto realitu a díky tomu se dostává na tu správnou frekvenci ze které čerpá.
Ptáš se jestli je možné si takový psychický stav uměle naladit...a tady s tebou nemohu souhlasit.
Nic není uměle vyvolané,vše je přirozeně aktivní už od počátku.
Pokud toto chceme vyvolat tak stačí se na tu frekvenci naladit a to za pomocí našich energetických center.Musíme jít do sebe,měli bychom nejdříve zjistit jaký jsme.Měli bychom v sobě číst jak v knize.Otevřít naše vyšší Já.
Jinak to není možné!Člověk který nezná sám sebe,nikdy nepochopí tento systém.Jak jste si jistě všichni všimli,tak většinou se to děje samo od sebe....to znamená že žádný,žádný jiný člověk Vás to nemůže naučit!!Musíte sami,nestačí přijít na nějaký kurz sebepoznávání,protože ten Vám nezaručí nic.Platíte jak mourovatí a kde nic tu nic!V drtivé většině zjistíte že tento kurz Vám nic světoborného nezdělil,neotevřel...snad jen tu Vaši peněženku.Netvrdím však že Vás ty "chytřejší"nenasměruje.
Jediná naprosto spolehlivá metoda je ta Vaše!!Naučte se meditovat,protože jedině meditativní stavy Vám prozrazují jak dál,intuice tady v tomto stavu pracuje na plný obrátky.Intuice je to nejcenější co máme.
Ten kdo prožije klinickou smrt nebo jakýkoliv ohrožující úraz na životě tak defacto v tom kritickém stavu medituje...je odpojen od reality automaticky a přirozeně.Poté když procitne a jeho fyzické tělo se uzdravuje tak zjišťuje že je něco jinak.Někde se něco změnilo,přepsalo do jeho DNA.
Od té doby je jiný,otevřeli se mu brány poznání.
Takže tělo(hmota) fyzicky spolupracuje s psychickou(energetickou) stránkou a nepotřebuje k tomu vážný úraz aby se vše o čem je řeč otevřelo.
Je to jen a jen na nás samotných jak k celé věci přistoupíme.Je to jen zavededeno jaksi v nevědomí,je to jakási linka nevědomí po které jdeme už tisíce let.Odtrhli jsme se od ní sami naší hloupostí.Ano "hloupost" převládá neustále!"hloupost" vládne světem!
Garfi
Taky to na mě
12. 12. 2013 9:09

dělá dojem, že úraz či vážná choroba jsou spouštěči těchto schopností. Skutečně to tak vypadá, jako kdyby se něco odblokovalo. V případě Vangy se jí "bloknul"zrak a naopak přišly jiné schopnosti. Bůhví, co na tom poli zažila... A ona navíc tedy ještě bojovala o život i jinak, musela být silná osobnost, že to zvládla.