Články

Vize budoucnosti

Energie Kundaliny - (komentáře)

adija
blabla
13. 10. 2013 13:16

hmm pokud bys opravdu prožila takovou lásku, tak o ní nebudeš psát a je zřejmé že neprožila, tímto se tvoje povídka posouvá do oddělení scifi a jiných výmyslů
Asiel:-)
překlep!
19. 07. 2013 21:12

duchovní rozměr tam měl být :-D.
Asiel:-)
Ale...
19. 07. 2013 21:11

tohle už je na mě opravdu divoké. Pečeť Šalamouna, alchymie boha Hora, hadi...Nevím, co si pod těmi pojmy představit. Připadá mi, jak kdyby se někdo snažil prostý pohlavní akt přiodít do hávu tajemna a magična. :)
Myslíte si, že sex (z lásky) může mít duchnovní rozměr? Že při něm může dojít ke splynutí duchovních těl a energií partnerů a tak... Nevím - já ho neprovozuji. :-D.
Garfield
Ivet,
18. 07. 2013 14:31

já si o něm dnes už přečetla mnohé a teď i jeho slova, proti nimž nemám ničehož nic, naprosto jim rozumím. Ale to nemá nic společného s tímhle slepencem teorií, učení, kterému se dává rámec historických událostí. Jak už jsem napsala níže, pojďme se bavit o prožitcích, vnímání, ale nechme nebohou Máří být. Sylvia má pravdu v tom, že to znehodnotí obsah-myšlenku, která je jinak velmi zajímavá, nicméně když se vsadí do špatného rámce, je to špatně. Takže bavme se ne Máří, ale o energiích, vjemech, citech, lásce atd.
Adanom
Garf
18. 07. 2013 13:39

Je skutecne dulezite jak je napsan text ktery nese poselstvi obsahu.
V tomhle s Tebou souznim.
iveta
Garfi...
18. 07. 2013 13:34

znovu opakuji že není důležité komu se to připisuje ale co v tom textu je.Ikdyby tam měla být místo Máří třeba moje sousedka :-)
iveta
garfí
18. 07. 2013 13:30

http://gnosis9.net/view.php?cisloclanku=2005010010
jenže tento pán to viděl zase v těchto slovech.
Adanom
No
18. 07. 2013 13:14

Po pravde receno. Nekteri si mysli ze je to bezvadny. Nekteri naopak ne.
Adanom
:)
18. 07. 2013 13:12

"Dalo sa to napisat inak......"

Tak tak. :)

"Věděli moc dobře jak ten text napsat,napsali tam vše podstatné,snažili se o to aby tomu porozumělo co nejvíc lidí. "

Jedine co se jim povedlo je ze se na to jak to napsali kazdy z nas podiva subjektivne.
Lide nepotrebuji porozumet necemu skrze takovehle magorie. :D


Sylvia
Ja
18. 07. 2013 12:36

ale suhlasim s Garfield, v momente jak si niekto primysli nejaky pribeh, tak uz to zavana. Keby to tam nemiesali, tak si mozu pisat teoriu jaku chcu, ale pritiahnut niekoho vdaka lzi a nespravnym faktom je prave zavadzajuce kvoli tomu, ze cely text potom ide do horucich pekiel a aj ked si niekto potom z toho vytiahne, co mu je blizke, tak to uz neni vierohodne. Ono to prave neni jedno, je to to iste ako keby som ukradla nejaku postavu a tvrdila, ze takto to je, pripisovala jej nieco, co nemala, nechapem to nakladanie s faktami takto nedostojne len preto, aby som niekoho pritiahla k nejakej teorii. Dalo sa to napisat inak a bez fantazmagorii, je to potom jak bestseller od Dana Browna vymysleny od A po Z.
Garfield
Adanom,
18. 07. 2013 12:07

ano, už mi to konečně došlo. Jde o umělecké podání, byl to takový záměr. když já se furt holt honím za tou pravdou...
Garfield
Ivet,
18. 07. 2013 11:58

Projela jsem teď databázi děl Gustava Meyrinka, jak jeho knihy, tak povídky, ale uvedený název tam není. Tak mi to prosím upřesni. Chci si to přečíst. Díky.
Adanom
Garfi
18. 07. 2013 11:52

Osobne chapu Tvuj pohled na vec z tohodle uhlu. Neni tezke to pochopit.
Sdeleni se daji napsat ruzne. Nekdo vsak zvolil tuhle cestu i kdyz by se to sdeleni dalo napsat nekym jinym zase uplne jinak. :)

Ty ctyri hadi To bude asi preklep. :-)
Garfield
Ivet,
18. 07. 2013 11:42

a proč tedy vše namixovali a naroubovali k Máří? Pokuď jde o reinkarnace, tak my dnes houby víme, čím byla předtím a potom a i za svého vlastního života jako dospělá neměla s největší pravděpodobností povědomost, kým byla předtím. proto mluvím o autorské fantazii. Jinak přirozeně můžeme vždy říct, že vše souvisí se vším. Jenže já nemám ráda, kdžž se s historií nakládá až příliš fantazijně.:-)
iveta
autoři tohoto
18. 07. 2013 11:38

textu věděli moc dobře proč tam namíchat egyptské božstvo a další jiné věci.Věděli moc dobře jak ten text napsat,napsali tam vše podstatné,snažili se o to aby tomu porozumělo co nejvíc lidí.
Další text ve kterém je celá pravda je od Gustava Meynrinka,jmenuje se podivuhodý text.
Garfield
Ivet,
18. 07. 2013 11:37

zážitky jsou jedna věc, ale pak proč to podsouvat zrovna nebohé Máří, to je skutečně čistá fantazie. Tak se pojďme bavit o těch zážitcích jako takových,jsem pro. Faktem je, že kdo to psal, tak překombinoval ty čtyři hady. Ale to už je detail. Tobě jde o ty zážitky, které prožíváš. Potřebovala bys někoho, kdo prožívá to, co ty. A takových zas tak moc není. Věřím, že to je ale zážitek ohromující a slovy nepopsatelný a upřímně závidím.
iveta
garfí
18. 07. 2013 11:26

nezáleží na tom kdo to byl a kdo to prožíval ale rozhodně ta podstata toho příběhu nebo zážitků mišmaš není,za tím si stojím.
Garfield
jenže Ivet,
18. 07. 2013 11:03

tohle nepsala Máří Magdalena, je to fantazie autora či autorů, kteří spojili dohromady jogínskou nauku a energii Kundaliní s Máří Magdalénou a ještě do toho zamíchali egyptská Božstva. Já se těšila na nějaké informace o Máří Magdaléně, ale tohle je něčí fantazie, kterou si někdo vymysle, byť je to zajímavě podáno. Já bych si radši podiskutovala o tom, že Kundaliní dokáže vzbudit ty a ty pocity až po tu extázi, nebo o tom, co byla Máří a co dokázala, ale tohle je nereálnej mišmaš. Škoda..
iveta
musím
18. 07. 2013 8:10

se přiznat...čekala jsem spíš názory na to jak tomu textu kdo porozumí a co je v něm ukryto.
V podstatě není ani tak důležité kdo byla ta osoba o které je tu řeč ale co uměla a co nám tímto textem chtěla říct.
okolojdouci
...
17. 07. 2013 13:36

nechapu proc je tento text podan jako vypraveni "Máří Magdaleny" protoze by jej nemohla popsat tak je tu predkladano... dnes je znamo jeji evangelium ale i to vzniklo cca 150 naseho letopoctu (alespon nalezeny prepis) a uvedeny text rozhodne neobsahuje nicmene dnesni mitus o teto osobe at uz cirkevni nebo to predkladane panem D. Brownem je zcela zavadejici nebot vznikl sloucenim tri ruznych zenskych postav a vsechny jejich zazitky s J.K. pak zapadni cirkev pripsale pouze jedne z nich a zbyle dve zeny pozdeji temer vymazala z textu

i samo jeji jmeno je patrne vubec neodkazuje na mesto Magdala ktere v prekladu oznacuje vez ale udajne jde o popis rybarske veze ktera se uzivala k suseni ryb coz byla kamenna stavba dosti draha a vzdy v majetku slechty proto i tato Marie mohla byt dcerou slechtice ale patrne nesouhlasila s osudem ze bude provdana za urceneho zenicha casto i o generaci starsiho a radsi predstirala posednuti duchem cimz byla nepouzitelna k vdavkam a setkala se v tomto "stavu" s J.K. jenz tehdy putoval tou oblasti a zivil se jako vymitac kdyz zjistil oc jde tak predvedl vymitani ale ji vzal na cesty take aby ji pomohl od nechteneho snatku nebo pred smrti ukamenovanim pokud by odmitla zenicha...
Garfield
Máří Magdalena
17. 07. 2013 9:37

byla regulérní ženou Ježíše a měli spolu minimálně dvě děti. Je více zdrojů, které se o tom zmiňují, včetně části svitku nalezeného před časem, který pochází z té doby a rovněž se o ženě Ježíše zmiňuje. Totéž tvrdili od své výpravy do Jeruzaléma i templáři.