Články

Bytosti světla

O poslání Indigových dětí - (komentáře)

mississippi
Klára
12. 08. 2012 12:00

Je škoda odejít. Teď jsem se vrátil z tábora a bylo tam víc takových dětí, jako jsi ty. Měl jsem na starost 10 holčin ve věku od 8 do 13 let. A asi jen kvůli tomu, že neumím vidět auru jsem neviděl kolem nich tu krásnou barvu. Ale některé z nich byly prostě jiné.
Perchta
Klárko,
23. 07. 2012 13:32

utéct před vysvětlováním svých názorů a tvrzení je to nejlehčí, co člověk může udělat. Zároveň nejnebezpečnější, protože se na to lehce zvykne....
Dost mě to utvrdilo v tom, že jsem uhodila hřebíček na hlavičku......
Ovšem svým způsobem Tě chápu a přeji hodně štěstí...
Adanom
:)
21. 07. 2012 23:44

Klaro Tvuj uhybny manevr me vubec neprekvapuje :D
Ty nejsi tou za koho se vydavas.
Mej se hezky. :)
Klára - Indigové dítě
:)
21. 07. 2012 18:22

Už do tohoto webu nebudu přispívat, mississippi, myslela jsem to, jako pokračovat v životě. :)

Adanom, promiň, ale nebudu se svěřovat se smyslem svého života zrovna Tobě. Nic ve zlém, ale nejsi zrovna člověk, kterému bych se chtěla svěřit.
Mějte se krásně,
Klára
Adanom
Klara
20. 07. 2012 14:59

"Stejně jako léčitel, či katářka ví hluboko ve své duši, co je jejich posláním. Prostě to vím. A i kdybych nebyla, nevadí mi to. Jsem tady, abych pomáhala."

Klato prosim te co presne je tvym poslanim. Jakym zpusobem jsi prisla sem pomahat?
Jaka je napln tve pomoci?
mississippi
Klára
19. 07. 2012 23:21

je dobře, že jsi neodešla.

To pozvání jsem myslel vážně, tak sleduj web-chat ke konci prázdnin, pokusím se to zorganizovat znovu.
Klára - Indigové dítě
:)
18. 07. 2012 14:06

Děkuji moc za pochvalu - dalo mi to sílu pokračovat v tom, co se snažím vytvořit ve svém okolí. Přeji hodně štěstí a lásky v životě.
Mějte se krásně, Radko.
Klára :)
radka
indigo
18. 07. 2012 2:44

Klárko, jsem velmi příjemně překvapena. Je dobře, že si uvědomuješ svoje indigo. Důkazem, že jsi skutečně indigová, je pro mě styl tvého vyjadřovaní, který je úchvatný na tvůj věk. Z tvého proje´vu čiší vysoká inteligence, laskavost i pokora. Udělalo to mně silný dojem. Radka
Dana P.
Klárko
17. 07. 2012 9:54

na netu zůstávají stopy. Ty jsi dala k dispozici celé své jméno (e-mail adresa) a tam se mi to v odkazu zobrazilo i s tvým datem narození, bohužel však s poznámkou, že blog "nenalezen". Docela škoda, člověk se přece přirozeně vyvíjí... Ale je to tvá věc, respektuji :o)
Klára - Indigové dítě
:)
17. 07. 2012 9:21

Ano, smazala jsem ho, nemám na něj čas a ani chuť ho vést. Už mne nevyjadřuje, ale chci založit nový (jsem spontánní, jakmile se pro něco nadchnu, už mne nic nezastaví.. :)), kde budu mluvit o esoterice, nauce Velkých Mistrů, sebepoznání a dalších věcech.
Děkuji za přání, přesto se musím zeptat, jak si na tento blog přišla a jak víš, že je můj?
S pozdravem,
Klára
Dana P.
Klárko
16. 07. 2012 10:06

přeju všecko nej ke Tvým dnešním narozeninám :o)
Mám dotaz - ty sama jsi smazala svůj blog Mezi dvěma světy??? Nebo aspoň já ho nemohu nalézt
Věra
Indigo
13. 07. 2012 23:34

Indigové děti, jsou děti, které se sem rodí z duchovna. Do duchovna dojde každý člověk ale nekaždý ho vnímá už za života a pak ho může vnímat, když odchází z tohoto světa. Takové bytosti jsou více inteligentní až moudré, je to podle toho za čím v minulém životě šli, tak se projevuje v jejich zrození.
Dana P.
Kláro
13. 07. 2012 22:25

na to, cos tu napsala, máš právo. A přiznám, že Tvůj přístup trochu zklamal mne. Dobře víš, že net je anonymní prostředí a je přirozené, že i nedůvěra v to, kdo sedí na druhé straně občas vyvstane. Nejsi tedy tolerantní. Je fajn, že si rozumíš s gariasem, jsi jedna z mála zde, pro nás ostatní má jen výraz, že jsme "slepo veriaci" ať už jde o cokoli. Nevím tedy, kde vzal tak silný argument, že v tvém případě slepě věřící není? Ale beru to, OK. Je jenom na tobě, jestli se rozhodneš už sem nechodit, měj se v každém případě pěkně :o)
Klára - Indigové dítě
:)
13. 07. 2012 21:01

Tak sem píši z počítače z dovolené, překvapilo mne, že se mohu z našeho hotelu připojit k síti.
Jen jsem chtěla, abyste věděli, jak mne mrzí, že mi nevěříte můj věk. Ano, je mi třináct let, narodila jsem se 16. 7. 1998. Víte, myslím, že vyjadřovací schopnosti nezáleží na věku a když k tomu přičtete ty kvanta knih, co jsem přečetla, od detektivek, přes fantasy až po historickou literaturu, tak Vám musí dojít, že pravopis aspoň trošku slušně ovládám. Jsem hrdá na svůj jazyk a chci ho umět. Zbyňku P. ano, občas se nějaká hrubka vloudí, ale nechci ostatní omamovat vidinou dokonalosti, protože dokonalost je prázdný pojem. Mým cílem je lidskost, chci být nejlepší verze sebe samé. :)

Upřímně, většina z Vás mne zklamala. Udělat z jednoho nevinného poděkování (možná) naivní třináctileté holky debatu o politice, kde na sebe akorát všichni hází špínu? Znechucení.

Unavují mne kousavé, či jinak šťouravé komentáře. Myslím, že se schopností dobře argumentovat se člověk rodí. Ano, lze se jí naučit, ale velice těžko.

Poskytla jsem Vám svou důvěru, ale Vy jste mi neposkytli tu svojí. To mne mrzí. Jediný, kdo na mne byl hodný a věřil mi, byl Garias. Takže díky a Vy ostatní, zkuste být trošku důvěřivější. U klávesnice nesedí znuděný puberťák, dospělák vyžívající se v sarkasmu, ani holka, co chce být středem pozornosti.

Pár lidí už se mi ozvalo a proto nemá smysl sem dále přispívat mým příběhem. Popravdě, ani se mi nechce. Zranili jste mou důvěru a teď bude chvíli trvat, než zase mé názory spatří světlo světa.

Přesto děkuji za Vaše názory. Děkuji, protože mne to obohatilo. Mějte se krásně a hodně štěstí do života.

Naposledy,
Klára

"Proč lhát, když stačí mluvit pravdu, aby ti stejně nikdo neuvěřil?" Guy De Maupassant
Adanom
Grush
10. 07. 2012 23:29

Ale Grushi ja se pouze ptala, nemusis v tom hledat nejaky mouchy.

Psal jsi ze -" různí lidé cítí nutkání se prohlásit výjimečným osobně. "

Ptala jsem se koho takoveho znas osobne. ( kdo se osobne prohlasil za vyjimecneho)
Tvoje odpoved byla nejasna proto jsem se ptala znova jestli zminovana Kludska se sama prohlasila za vyjimecnou.

Uz je to jasne? :)
Grush
2Adanom
10. 07. 2012 18:14

nevím proč se mě pořád pokoušíš vmanévrovat do odpovědi na otázku, kterou sis vymyslela sama :-) Já jsem snad tvrdil že Kludská osobně prohlašovala že je výjimečná??? Nevím o tom. Ale jak jsem už jednou jasně napsal níže, mám dost důvodů zařadit jí do škatulky lidí, kteří ze sebe dělají něco co nejsou.
Asi sis spojila dva odstavečky dohromady, řekl bych, protože právě ti dva pánové na které jsem se ptal zas já Tebe, imho jasně splňují to, na co se mě pokoušíš ptát, a také to u nich píšu, je tak? Ale pokud Ti to nedává dobrý smysl, lepší už to z mé strany asi nebude.
A svou první poznámku jsem uvedl zrovna pod článek Kláry z důvodu, který už jsem zde také odpověděl, ačli si i tak myslím, že důvody proč něco píšu, můžu, ale nemusím vysvětlovat... :-)
Adanom
Gari
9. 07. 2012 22:46

Tak se nenech premlouvat a rekni nam neco o indigovym Garim ale Neco smysluplnyho prosim. :-) :D
Dana P.
garias 20:00
9. 07. 2012 22:04

zdá se mně to nebo se tvoje aura začíná barvit do indigova...? :o)
Dana P.
garias
9. 07. 2012 20:16

tolik zajímavostí! :o) Představa například divokého prasete v zádech tě nechává chladným??? Než se Klára vrátí z dovolené, bude tu nezávazný způsob zábavy, víš
garias
...
9. 07. 2012 20:00

Čítam čítam a nič som sa nedozvedel. Ako na trhu :DD Posledný kto niečo zmysluplného napísal z nás je Klára :DD
mississippi
Zbyněk P.
9. 07. 2012 19:55

Nepsal jsem, že nevyzkoušel. A kde si myslíš, že jsem přišel na to s tím prasetem? A byl to divočák a tenkrát jsem měl pocit, že je velký jako kráva.
V lese se pohybovat umím a ze zkušenosti doporučuji alespoň kalhoty. Obzvláště pro pány :-)) A věř, nebo ne , dokonce jsem chodil celý výkend v Českém Ráji v dámských šatech. A mohu jen prohlásit: "Ať žijí kalhoty"

Zbyněk P.
Pro mississippi
9. 07. 2012 19:36

Kolegáčku, ještě než-li se začneš smát nad mou chybou, tak musím kosntatovat, že v ukazovacím zájménu "Ty" má býti velké písmenko, a né to maličké. Tím se Ti omlouvám za to, že jsem Tě nechtěně pomenšil. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Zbyněk P.
Pro mississippi
9. 07. 2012 19:34

Kolegáčku, ty, tak velký traper, a nevyzkoušel jsi to ještě? To je zvláštní, neboť právě u Tebe bych předpokládal, že komunikuješ s přírodou po všech líniích, tudíž i s touto!! Je to překrásné! Zkus to! Zkus po ránu (ještě za rosy) brouzdat na lesním palouku travou, dovolit větru, aby dýchal na Tvé tělo; aby Ti ranní vycházející slunce přiběhlo vysát kapky rosy z Tvého těla a začalo Tě hladit svými sametově hřejivými prstíky a prohřívat Tvé prochladlé tělo!! Toto jsi opravdu nevyzkoušel? Jakáž to škoda!! Nicméně, není všem dnům konec! Doporučoval bych Ti to vyzkoušet! A co se toho prasete týče, máš na mysli divočáka, či zatoulané chovné prase? Přeji hezký den. Zbyněk P.
mississippi
Zbyněk P.
9. 07. 2012 19:16

Být nahý v lůně přírody, nic proti. Teda pokud se neřítíš s nahým zadkem po svahu a za tebou se žene naštvané prase :-)
Adanom
Grush
9. 07. 2012 19:03

Tvrdis teda ze Kludska o sobe prohlasila ze je vyjimecna? Nebo to je Pouze Tvuj dojem ? Grushi nevim tak se ptam, protoze prohlaseni z ust toho cloveka ( napr. Kludske) nebo neci dojem ( Tvuj) to jsou dve ruzne veci ( podle mne rozumej) :)

A jasne rozumim Ti. Je pochopitelne ze Tva skepse v tomhle figuruje, jestlize jsi zatim nepotkal jak pises zadneho indigoveho genia.
Ale co neni muze byt. :)

Adanom
Grush
9. 07. 2012 19:03

Tvrdis teda ze Kludska o sobe prohlasila ze je vyjimecna? Nebo to je Pouze Tvuj dojem ? Grushi nevim tak se ptam, protoze prohlaseni z ust toho cloveka ( napr. Kludske) nebo neci dojem ( Tvuj) to jsou dve ruzne veci ( podle mne rozumej) :)

A jasne rozumim Ti. Je pochopitelne ze Tva skepse v tomhle figuruje, jestlize jsi zatim nepotkal jak pises zadneho indigoveho genia.
Ale co neni muze byt. :)

Adanom
Zbynecek
9. 07. 2012 18:48

Jasně d´áblíku v kůži boží nebo ........ . to je výstižný. :-)
A jesliže VÍŠ ze Adanom odvážne to děvčev, pak teda poklona Mistre. :-)
Pokrčím určo. ;)
Grush
2Garias
9. 07. 2012 17:56

Prosímtě, kolik let je tomu tebou uváděnému mladému matematikovi A. Hicksovi? Já jsem našel na Drexel University jednoho Hickse, to je profesor který v 1980-84 chodil na Bronx High School of Science. To na mladíka moc nevypadá, leda že by BHSoS skončil řekněme zrychleným studiem ve třech letech :-)
Zbyněk P.
Pro mississippi
9. 07. 2012 17:45

Ach jóóóó, kolegáčku! Máš recht! Ale zase z druhé stránky, jsem tomu rád, neboť aspoň vím moc dobře, že se mé vstupy čtou a neříká se: proboha, zase ten blb něco píše, tak to honem přehopsnem...!! A když to vězmu ještě z hlediska dnešního parna, tak nakonec zvítězím já, neboť, co je příjemnějšího, než-li svlečen býti v lůně přírody? Přeji hezký den. Zbyněk P.
mississippi
Zbyněk P.
9. 07. 2012 17:36

Tak tady aspoň vidíš, o co to mám jednodužší. Když napíši hrubku (a už jsem jich napsal dost), tak se kvůli tomu nemusím svlékat :-))
Grush
2Adanom
9. 07. 2012 17:31

Pány nechme klidně bokem, stejně by z nich imho nekoukalo nic než ztráta času.
Paní Kludské jsem absolvoval jednu veřejnou produkci a dojem, který jsem si odnesl byl nehezký a na základě toho a již popsané příhody jsem jí zmínil v té souvislosti v jaké zmíněna byla.
A, co bych víceméně odpověděl na onu opakovanou otázku, za mne již napsala Perchta 9. 07. 2012 11:04.
Je to obdobné, jako je pro leckteré rodiče snadnější nechat si u psychologa napsat hyperaktivní dítě, než se řádně věnovat výchově.
Takže zatímco jsem potkal dost mládežníků, kteří byli sice přesvědčeni o své výjimečnosti ale ve skutečnosti byli prostě řečeno nevychovaní a neschopní se ovládat, nepotkal jsem zatím žádného indigového géniuse. Odtud má skepse.
Zbyněk P.
Pro Adanom
9. 07. 2012 17:27

Jenom, aby jste se pak nezděsila toho, na co přijdete!! No to víte, ďábel v kůži boží, nebo bůh v kůži Satanově?! Takový jsem já má matinko!! Nicméně, jste-li odvéžné děvče (a já vím moc dobře že ano), tak pokračujte v poznávání. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Adanom
Zbynecek
9. 07. 2012 17:19

:D. Rada Te poznavam. :-)
Zbyněk P.
Pro Adanom
9. 07. 2012 17:18

Co mistr tesař - ten je jen bez prstu! Ale já mám z ostudy kabát na celý život!!! Proboha, co já chudák budu dělat? Už to vím: "Svléknu se, a budu běhat!!" Přeji hezký den. Zbyněk P.
Adanom
:D
9. 07. 2012 17:15

On se i ten mistr tesar utne vid? :D
Zbyněk P.
Pro Adanom
9. 07. 2012 17:14

Jéééééje, chybička - hrubčička!! No tak to vidíte milá kolegyňko má!! Ještě dobře, že se všichni hlídáme navzájem! No, není to překrásné???? Přeji hezký den. Zbyněk P.
Adanom
Zbynecek :-)
9. 07. 2012 17:00

" A tady bych Vás chtěl moc a moc poprosit a požádat o určitou sdrženlivost. Ať ukáže, co nám chce předložit! Třebas budeme časem mile překvapeni a budeme se moci třeba něčemu novému přiučit a dozvědět! Dopřejme ji prostor a časy "

Ty muj dozajiste mily kolego , rada bych Te pozadala aby jsi neucil trinactiletou holku Sve vlastni chyby. :D
Mel by jsi jit prikladem a nepsat chyby. :DDD. ( Zdrzenlivost :-) )

Jo a vis co? Jestli je indigova tak ji nic nezastavi, ver mi nebo ne. :)))))
Zbyněk P.
Pro Sylvii
9. 07. 2012 16:55

Milá a krásná kolegyňko!! Je zcela zbytečné se stydět za něco, když to je! Každá žena je krásná!!! Proto bych Vás chtěl požádat i poprosit, aby jste byla hrda na to, jak přirozeně krásná jste! Věřte si! Kdybych se takovéhoto motta nedržel, tak bych si nedokázal ze sebe dělat srandu a "volka" pro vyloudění úsměvů na Vašich rtech, tedy na rtech všech diskutujících! Přeji hezký den. Zbyněk P.
Zbyněk P.
Do diskuse
9. 07. 2012 16:42

Milé a drahé (od slova vzácné, a ne od slova finančně předražené) kolegyňky! Dozajista máte své oprávněné námitky a připomínky! Ale zeptám se Vás skromně:" Je pro Vás tak moc důležité, aby jste věděly kolik že jí je let?" Podle mého názoru je zcela lhostejno, má-li 10, 13, 20, atd.. Důležitější pro mne jest to, co nám předkládá. A tady bych Vás chtěl moc a moc poprosit a požádat o určitou sdrženlivost. Ať ukáže, co nám chce předložit! Třebas budeme časem mile překvapeni a budeme se moci třeba něčemu novému přiučit a dozvědět! Dopřejme ji prostor a čas. Však čas nám ukáže, zda-li je vše čisté tak, jak se rýsuje, či nikolivě. Čas vše ukáže a skutečnost se nám pak zjeví ve své nahotě. Přeji hezký den. Zbyněk P.
iveta
Sylvia
9. 07. 2012 16:33

na dovče bylo super...opálená jsem a vymáchaná jako kachna snad do konce roku :-))))


Myslím ,že Klárka moc dobře ví co psát ale já už bych ji nechala být...myslím, že to není až tak podstatné :-) fakt je ten, že sem může psát svoje příběhy a komentáře kdokoli.
Sylvia
Ivet
9. 07. 2012 16:12

No ja som pochopila, ze prispevok bol povodne urceny jej rovesnikom, pise to v tom clanku. Podla mna niektorych aj za rovesnikov povodne povazovala :-). To som rada, ze som nebola v tom zozname....

No ale...myslim, ze je to chovanie klasicke pre tento vek, ona totiz nevie, jak co pisat, aby sa nestrapnila pred dospelymi, tak sa im snazi vyrovnat, prave to, ze chce dostavat tie emaily mne prave dospele nepride. Ale to je zas moj nazor. Ja totiz mam neter presne v tomto veku.....a moc velky rozdiel tam nevidim, dokonca ani vo vyjadrovani. Rozdiel je ten, ze Klarku? - nemusi sa tak volat...zaujimaju nadprirodzene veci, ci si indigovu farbu prifarbila, to uz je jedno teraz...ale ukaz mi len pointu jedinu, ktora by mala vyznam, ze by dospely pisal jak decko a chcel dostavat emaily....15 minut srandy? to zas mne pride pritiahnute za vlasy. A keby...nevymyslis lepsiu pecku, co sa tyka pribehu?
Adanom
Dana
9. 07. 2012 16:07

Ano i trinactilety umi mluvi jako mudrlanti. :D

Tady ale jde podle me o neco jineho. Neni to skutecny.
Sylvia
Ivet
9. 07. 2012 16:06

jak bolo vlastne v Chorvatsku, oddychnuta? opalena? vypeelingovana z morskej vody?
iveta
děcka
9. 07. 2012 16:05

je to čistě můj názor...souhlasím s adanom, že si z nás může někdo dělat legraci.
Jinak Danuš ano děti mají vysoké IQ,ovšem nesedí mi tady spoustu věcí, které sem slečna Klárka napsala.Třeba to ,že nejdříve chce aby si s ní někdo dopisoval a bral si její rady k srdci a v zápětí napíše,jaké rady žádáte od třináctileté holky?
Noo nic je to čistě můj osobní dojem :-))
Sylvia
Zbynek
9. 07. 2012 16:03

Ja Vam snad uz poslem nejaku tu fotku, aby som Vas o tej krase vyviedla z omylu :-). Potom ma clovek strach sa ukazat niekde, ked nesplni tie ocakavania :-). Kde ste sa vlastne tulali? Som Vas tu davno nevidela.
Sylvia
Danka
9. 07. 2012 15:59

S tym pytlom brambor si ma rozosmiala. A suhlasim, ze toto kludne moze byt 13 rocna holka, skor by som poveala, ze starsia uz nie, ina vec je, ci pouziva nejake vyrazy, ktore si precitala na nete.

Iveta; asi si proste musime uvedomit, ze oni naopak zas tym, ze stale sedia na kompe a citaju tie diskusie, dokonca aj dospelych ludi, tak zrovna je aj pristupna diskusia na tomto webe pre vsetkych, aj tych, ktori niesu registrovani, tak clovek co to pochyti aj zo sposobu aj vyrazov. To, ze niekto niekomu trefne odpoveda na jeho stiplave poznamky este neznamena, ze neni trinastrocny :-).

Otazka je skor ten obsah, to nech si uz kazdy urobi obrazok sam, mam namysli aj jej pribehy o minulych zivotoch.....no a Zbynecek si vsimol nejake gramaticke chyby (jediny?), tak neviem, rozoznas, ci su banalne a trinastrocne, alebo ich moze kludne robit aj dospely?
Zbyněk P.
Pro Danu P.
9. 07. 2012 15:51

Néééé nadarmo si říkám již 170 let, že jsem indigové dítko!!! Přeji hezký den. Zbyněk P.
Dana P.
Zbyňku
9. 07. 2012 15:49

vám také nic neujde :o)
Zbyněk P.
Pro Danu P.
9. 07. 2012 15:47

Kolegyňko, i když uvádíte, že s tím Gariem to byla legrace, tak s Vámi nemohu souhlasit! A zde budu zatvrzelým, a stále říkat : ne, ne, ne a ne..... Dozajista znáte pořekadlo: "Na každém šprochu, pravdy trochu...." A když si přečtete kolegovy reakce, resp. odpovědi, tak potom mezi řádky se něco dozvíte.... Je dozajista možné, že někdo podvědomě něco vycítil (změnu oproti normálu), a že to vyjádřil formou legrace. Ale jak říkám, je to opodstatněné. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Dana P.
Adanom, ivet
9. 07. 2012 15:45

i 13letá dívka nebo kluk - pokud mají vyšší IQ podle mne mohou klidně uvažovat a psát jako dospělí. A oni už i vlastně jsou, vzpomínám, na svých 13, nepřipadá mi neuvěřitelné, že Klára takto uvažuje (pokud to, co o sobě říká je pravdivé, což nemůžeme vědět jistě).
Ale nezapomínejte, podezření být může, že je vše jinak, jsme ve virtuální realitě a já, ač mám věk babičky se mohu klidně od začátku vydávat za 18letou slečnu a nikdo to nepoznáte :o)))
Adanom
Gari
9. 07. 2012 15:41

"Chce trochu ísť do diskusií s mladšími a zistíte, že sú to zaujímavejšie rozhovory."

O tom nepochybuju :DD vzdyt ja jsem taky dite. :DD ;)
Dana P.
Sylvia, iveta
9. 07. 2012 15:39

no tak něco na tom je. Jsou prázdniny a děcka jsou asi na táborech nebo doma zavřené u PC. Venku ticho, žádné hlasy a smích.
To dětství dnešních mladých jim nezávidím, nebudou mít žádné vzpomínky pokud je prožijou esemeskováním a chatováním nebo hrami na netu. Navíc opravdu kynou a přibývá jich čím dál víc. Kluci i holky co mají být ještě jako svižné proutky se valí jak pytle brambor. Pak si říkám jak tihle mladí často bez jiných zájmů mají "spasit" tento svět? Co o něm vůbec vědí o tom opravdovém? Ve virtuálním se orientují, ale...
garias se Sylvi samozřejmě nezměnil, to byla legrace. A podle jeho reakce si myslím, že i on využívá "all inclusive in mama hotel" :o))
Adanom
Iveta
9. 07. 2012 15:37

:-) trinactileta to napsat muze...... Ale jedine tak ze by ji to nekdo nadiktoval. :D

Ja otevrene reknu ze se nekdo nejspis dobre bavi. :-).
Adanom
Zbynda
9. 07. 2012 15:28

"Takhle zatím musím mlátit hlavou a pěstmi do stolu, tázajíce se, proč jste to tak redukovaně napsala. "

Né, neřííkej ?! :-)
iveta
...
9. 07. 2012 15:21

nějak se mi opravdu nechce věřit, že Klárce je 13 let?
Něco mi nehraje...mám pocit,že její písemné vyjadřování mi na třináctiletou dívku nesedí.

Jinak co se týká dnešních dětí,tak můj názor na ně je ten...stávají se z nich bezcitní a rozmazlení fracci,kteří když nedostanou to co chtějí tak je zle,jsou schopni čehokoliv.
Není to jen o výchově ale hlavně o velkém vlivu dnešní doby.Páni rodiče se mohou snažit jak chtějí ale přesto neuspějí,protože vliv z venčí je tak obrovský a není možné ho zastavit.Zřejmě je to vše účelové a proto kde jsou ty časy kdy si děti pospolu hráli venku od rána do
večera a užívali si dětství.Dnes jsou otroky techniky a závisláci,sedí doma na zadku a kynou a kynou,obaluje se jim mozek tukem a už ani nerozeznají co je realita,devadesát procent jich komunikuje přes PC. Néé děkuji takové děti já osobně nechci...chci aby byli zase jako dřív,bohužel je to do budoucna jen přání.
Zbyněk P.
Pro Sylvii
9. 07. 2012 15:04

Milá a krásná kolegyňko, je překrásné, jak hezky odvážné děvče jste! Až na maličké věci, tak s Vámi zcela souhlasím - a to jak se zájmy a inteligencí mladistvých i dětí, tak i s oním bytem. Všude říkám, že dnešní lidstvo poněkud hloupne a tupne (od slova tupý) oproti dřívějšku (např. porovnání s 20.stol.). A pouze malá skupina lidí toto vše zachraňuje svými objevy a přehledem. Ale to bylo, je a bude!
Co se kolegáčka Gariho týče, tak určité náznaky změny v chování a hlavně v přístupu k nové mladé diskutující slečně jsou. To je patrné. Chraň bůh − nezávidím nikomu nic! Ano, je to vidět, a hlavně, je to krásné!! Přeji hezký den. Zbyněk P.
Sylvia
:-)
9. 07. 2012 14:24

Za prve neviem kto a jak prisiel na to, ze Garias sa zmenil, to je demagogia jak nabozenstvo, navyse to, ze pritakava Klare k par pekne usporiadanym vetam a milo myslenym slovickam neznamena, jak som sa ja a viaceri davno presvedcili az na par prispeivajucich (to je ale len statisticka odchylka a povedzme, co nechcem vidiet, nevidim), ze je to stale ten isty clovek bez argumentov a tam, kde nieje co vytknut ani smrt neberie. To len tak na okraj. Navyse nemam zaujem, aby sa Garias menil, pretoze by to bolo tak uveritelne jak fialky v zime.

Suhlasim s Perchtou, ze dnesne decka niesu zdaleka mudrejsie, nez boli niekedy, prave naopak su tuspie a menej vzdelane, bez zaujmu o nieco ine okrem hamburgerov a pocitacov. To, ze sa najde vynimocny jedinec je vdaka mediam, ktore su z toho paf, lebo sa objavil "vycnievajuci" maly jedinec. Kto tvrdi, ze neboli aj predtym? Zase. Ja nieco neviem, tak neboli. Dnesne decka nemaju prehlad o nicom a intelekt s inteligenciou suvisi. Polovica mladych Britov si mysli, ze hlavne mesto USA je New York. Podla mna takto primitivni ludia niekedy neboli - aby sme sa rozumeli, to bol len priklad.

Naopak mozno, co sa tyka techniky, tak su deti sikovne, ale s kym sa porovnavaju? S pradedom a prababkou? Ked technika nebola, a kto im tu techniku vymyslel a sem priniesol, snad oni? Nie, ten pradedo a ta prababka. Takze si nemylte vedecky pokrok, ktory vyuzivame, lebo ho mam k dispozicii s intelektom a inteligenciou. Niekedy ludia vymyslali lietadla, vzdusne balony, lode...dnes PC.

Garias s tym bytom to je dalsia uboha vyhovorka. Ked je prave niekto mudry, ten byt ma bez ohladu na to, ci je zadarmo alebo nie. Zas len si myslis, ze to nejde, ale mozem Ta ujistit, ze to ide, skrze vzdelanie, shcopnosti, snahy a hlavne nebyt lemra.

garias
...
9. 07. 2012 14:14

Inak "starým" nemyslím človeka 100 ročného, ani 50 ročného. Proste človeka nie 15 ročného.
garias
Zbynek
9. 07. 2012 14:13

Tak vidíš, mladý sa neurazí na to keď mu niekto povie "mladý"...v tom jet en rozdiel o ktorom tu píšem :D Starý si myslí že je mistr veta, tak dôležitá osoba, že musíme vyberať špeciálne slová aby sme ho neurazili :D TO ja osobne nemienim robiť :)
Zbyněk P.
Pro Gariase
9. 07. 2012 14:08

Kolegáčku, nyní se cítím poněkud uraženým Vašim tvrzením, že jsem starý člověk! To, že je mi něco málo přes 170 let, ještě neznamená, že jsem starým!! Jsem jako dítě!! I s plenkami!! Přeji hezký den. Zbyněk P.
Zbyněk P.
Pro Adanom
9. 07. 2012 14:02

Milá, a dozajista libá kolegyňko, nebuďte u mne tak skoupá, když tvrdíte a píšete, že jen kolega Gary a já jedno jsme. Jóóóó, kdyby jste napsala že každý z nás je i těmi ostatními, tedy všemi ostatními (a nejenom zde na těchto stránkách), potom bych se s úsměvem na rtech a tichoučkým vrněním kochal Vašeho názoru a postoje. Takhle zatím musím mlátit hlavou a pěstmi do stolu, tázajíce se, proč jste to tak redukovaně napsala. Přeji hezký den. Zbyněk P.
garias
...
9. 07. 2012 13:53

Ukazuje to len jedno. S mladými ste si vôbec nepísali, len tu medzi sebou starí ľudia :D Chce trochu ísť do diskusií s mladšími a zistíte, že sú to zaujímavejšie rozhovory.
garias
...
9. 07. 2012 13:52

Ver mi, že keby dostali byt zadarmo ako ich rodičia za komunizmu, alebo len za 20 000 korun, už by boli od rodičov dávno dávno preč :D
Ja by som nepodceňoval mladých ľudí. osobne mám s nimi omnoho lepšie skúsenosti ako práve so zarytými starými. Práveže mladí hýria humorom, rozumom a hlavne, nepovažujú sa za majstrov sveta. A aby som nezabudol, nehovoria na druhých, že sú nesamostatní a sebeckí :D Veľká väčšina z nich je tolerantná. Mám dosť veľké skúsenosti s písaním s mladými od 12 do 20 a môžeš odvážne prehlásiť, že to čo tu o mladých píšete sú naprosté lži :D
Perchta
garias
9. 07. 2012 13:35

".....Mladí ľudia sú stále chytrejší a vyspelejší ako starší - ich predkovia.....".

Děti se rodí stále stejné: některé více, jiné méně nadané. Pouze mají jiné možnosti nežli jejich předci.
A mladí lidé? Ve větším procentu,než kdy dříve, jsou nesamostatní a sobečtí (vidím to u svých vrstevníků...), kdyby mohli, tak by od rodičů nejraději nikdy neodešli, protože tam mají all inclusive téměř zadarmo a mama hotel je prostě nejpohodlnější...... Bylo na to uděláno dost sociologických průzkumů, které to dokládají, takže já bych se od glorifikace mladších ročníků raději distancovala.
garias
...
9. 07. 2012 13:28

Príklad (jún 2012):
Americký mladý matematik Andrew Hicks z Drexel University vo Filadelfii vypočítal algoritmus uhlov oblúkov zrkadiel na spätom zrkadle auta, čím vymazal "mŕtvy bod" zrkadla.
Kým klasické zrkadlá zobrazujú približne 15 až 17 stupňov zorného poľa, jeho nový patent pokrýva oblasť až 45 stupňov. Vďaka špeciálnej technológii navyše obraz neskresľuje tvary ani vzdialenosti, ako to bolo pri doterajších pokusoch o zrkadlá bez mŕtveho uhla.

Hicks použil pri konštrukcii matematický algoritmus, ktorý presne sleduje uhol svetla odrážajúceho sa od pokriveného zrkadla.

http://natankuj.sme.sk/c/6437097/matematik-vynasiel-zrkadlo-bez-mrtveho-uhla.html
garias
..
9. 07. 2012 13:23

Kiež by sa stále rodili takíto mladí ľudia, po celú ďalšiu históriu ! Kiež by sa nad nami staršími v dobrom povyšovali svojim vzdelaním, vedomosťami, výškou psychickej úrovne.
A kto vie, možno jedného dňa nám dokážu, že vedia spraviť dobrý svet, ktorý sme my NEVEDELI :)
garias
"mladá dívenka"
9. 07. 2012 13:19

Klára ako malá dívenka a iní chlapci ako malí chlapíčci poukazujú na to, čo už dávno hovorím.
Mladí ľudia sú stále chytrejší a vyspelejší ako starší - ich predkovia.
Neustále sa rodia chytrejšie deti, dostávajú vzdelanie podporujúce najmodernejšia veda a disponujú najvyspelejšou technológiou v dejinách.

Za 50 - 100 rokov nás budú mladí ľudia pokladať za ľudí pravekých :D
Adanom
Zbynda
9. 07. 2012 13:02

"Ale i tak, jsem přesvědčený o tom, že my všichni jsme asi "pátým kolem", a že hlavní příčinnost ve změně spočívá v oné přemladičké dívence. "

A v cem spociva zaklad Tveho presvedceni Zbyndo? :D
Gary a Ty jedno jste? Nebo? :-)
Perchta
Zbyněk P.
9. 07. 2012 12:51

Opět nemohu s Vámi, jak jinak :D, než souhlasit. Jak s "motykou", tak i s tím, že užitečné lidi je třeba hledat i jinde, nejen mezi "intelektuály"...
Zbyněk P.
Pro Ivetu
9. 07. 2012 12:47

Kolegyňko, četl jsem to správně. Pouze má chyba byla v tom, že i když jsem to bral povšechně, tak jsem to napsal ne tou správnou formulací, za což se Vám omlouvám. Ano, máte pravdi v tom, že to mohlo působit dojmem, že se to má vztahovat jen na Vás. Ale i tak, jsem přesvědčený o tom, že my všichni jsme asi "pátým kolem", a že hlavní příčinnost ve změně spočívá v oné přemladičké dívence. Prosím, neberte to ve špatném. A jak se říká: "Když pánbů dopustí, motyka spustí.....". Přeji hezký den. Zbyněk P.
iveta
Zbyněk P.
9. 07. 2012 11:45

čtete nepozorně neboť jsem psala... MÁME na něho vliv.
Tím jsem myslela my všichni,né jen já nebo Klárka. :-)
Zbyněk P.
Pro Ivetu
9. 07. 2012 11:33

Kolegyňko, no nevím, nevím... má-li na svědomí změnu přístupu (u kolegáčka Gari-ho) Vaše snažení, nebo spíše ten fakt, že na druhé straně jest mladá dívenka? Já osobně bych si tím tvrzením tak jist nebyl. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Zbyněk P.
Do diskuse
9. 07. 2012 11:23

Všichni jsou výjimeční svým způsobem!! Někdo v myšlení, někdo slovem, jiní svou prací! I takový dlaždič jest výjimečným, neboť když položí dlažbu či dlažební kostky na cestu, tak je radost se na to dívat, a člověk ví, že kdyby se do toho pustil někdo jiný, tak by si plno lidí přelámalo všechny kosti v těle. A proto volám: Zaněchmež nicotných a zbytečných půtek obdobného charakteru, neboť každá práce jest nám platná, a není možné upřednostňovat tu či onu profesi, tu či onu vlastnost člověka, atd.
Kolegyňko Klárko, držím Vám pěsti do Vámi vybrané a vytyčené služby pomoci potřebným. To jest velmi krásné, ale také velmi náročné konání. Pouze bych si dovolil Vás upozornit na jeden Váš maličký nešvar, a to, že (asi) ráda pouštíte písemný materiál s občasnými hrubkami. Člověk si i na tuto formu také může zvyknouti, ale je jiný důvod, proč Vám to píši. Neboť, chci-li vskutku pomáhat lidem, potom bych měl býti pokud-možno bez chyby. Tedy neučit lidi i mých chyb. Neberte to prosím jako nějakou výtku, či kárání, ale i toto jest cesta ovládání a poznání sebe-sama. Je vskutku velmi zapotřebí umět ovládat své emoce a případnou zbrklost.
Ještě jeden skromný dotaz. Ve Vašem vstupu ze dne: 08.07.2012n (20:03) uvádíte větu, která mne poněkud zarazila, a které zřejmě málokdo dává nějaký význam. Je to − cituji:“ Už brzy se prokáže, jak potřební tu starší jsou………..“ Tato věta má mnohý význam, a to od výsměchu, suchého konstatování a zvěstování budoucnosti, tak až po případnou úctu. Bylo by tudíž možno mi vyjevit význam této věty z hlediska Vašeho postoje a ze směru toku Vašich myšlének? Děkuji. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Perchta
Indigo barva v auře
9. 07. 2012 11:04

Interpretace této barvy se od sebe liší a často si odporují. Indigu bývají přisuzovány vlastnosti fialové barvy. Lidé s tímto odstínem v auře mívají léčitelské schopnosti, bývají laskaví, většinou mlčenliví a vážní. Indigová barva bývá označována za barvu klidu a důvěry ve vyšší Já. Při nedostatečné duchovní úrovni mívají nositelé této barvy sklony moralizovat a obracet se k zisku ze své činnosti.
(Zdroj:http://www.pannacz.com/esoterika.11/vyznam-barev-aura.302.html)

Takže nic, co by se "nerodilo" již dříve.

Pokud se týká ostatních charakteristik indigo dětí:

Přicházejí na svět s vědomím královské důstojnosti a často tak jednají.
Uvědomují si, že "jsou hodny toho, že mohou být zde", a jsou překvapeny, že druzí tento jejich pocit nesdílejí.
Vědomí vlastní hodnoty není pro ně velkým problémem. Často říkají rodičům, "kdo a odkud jsou".
Mají potíže s autoritou (bez možnosti výměny názorů, diskuse či volby).
Některé věci jednoduše nedělají, například čekání ve frontě je pro ně nesnesitelné.
Jsou frustrovány systémy, jež jsou zaměřené rituálně a nevyžadují kreativní myšlení.
Často nacházejí lepší způsoby, jak něco doma či ve škole udělat, takže vypadají jako "likvidátoři systému" (jsou v opozici vůči jakémukoli řádu).
Na první pohled se chovají asociálně, i když jsou mezi sobě rovnými. Jestliže kolem sebe nemají nikoho podobného smýšlení, uzavírají se do sebe s pocitem, že jim nikdo nerozumí. Ze společenského hlediska je pro ně školní docházka neobyčejně obtížnou záležitostí.
Nereagují na prostředky výchovy typu provinění a trest ("Počkej, až přijde táta domů a uvidí, cos udělal").
Neostýchají se dát najevo své potřeby.
(Zdroj: http://rodina-deti.doktorka.cz/indigove-deti/)

Tak na tyto všechny projevy (pokud přerostou únosnou mez,kt. je běžná v dětské populaci) se pamatuje např. i v dětské psychiatrii, kde je to ovšem zahrnuto pod termíny např. "obtíže v chování", "poruchy chování", "hyperaktivita", "egoistická osobnost", "dissociální chování" apod. Takže opět nic, co by se tu ještě neukázalo....

Podle mého názoru se jedná jen o módu. Lidé se rodí stále stejní (stejně se "vyrábí" a stejně se rodí :D), jenom na ně mají vliv jiné formující vlivy. Proto se jednotlivé generace od sebe liší....
iveta
Kláro
9. 07. 2012 10:34

Už brzy se prokáže, jak potřební tu starší jsou. :)

Jak se to podle tebe prokáže? a kdy bude to..Brzy?
iveta
čaute lidi
9. 07. 2012 10:22

tak jsem to všechno dočetla a čumím taky na drát....náš milý gari je očarovááán!
Je vidět ,že máme na něho dobrý vliv :-)
Adanom
Dana
9. 07. 2012 9:03

Žeby okouzlený ? Žeby to bylo tím? No nevím, ale pozoruhodne to je. :D.
Je tady jako vyměněnej. :D
Dana P.
Adanom
8. 07. 2012 23:47

si myslím, že jsme svědky zázraku. Náš přítel je... okouzlený! :o))
Adanom
Gari
8. 07. 2012 21:36

Kam se zde podela Tva znama role? Kam se podel stary znamy Garias? :D
Adanom
Grush
8. 07. 2012 21:34

" Líbí se mi tvá (v tomto případě maličko zbytečná) odvaha, jít rovnou do osobního střetu, když do mého výroku o samochvále rovnou montuješ mě. Oki, nejsem proti, nedělá mi problém odpovědět ve stejném duchu: Kde ze sebe dělám já něco výjimečného? Napsal bych: cituj, nebo kušuj, ale směju se tomu :-D. "

Take se tomu vsemu smeju a ten smailik to zduraznoval uz tady ( cituji se :-) ) :
"Koho takoveho znas osobne? Sebe ? Neboli soudis podle svych interpretaci? :D "

Takze zadny osobni stred mily Grushi. Z me szrany urcine ne. ;)

Ty pány co uvadis vubec nezmnam. Znam jen Kludskou ale nevim o ni ze by se sama prohlasila za výjímečnou. To o sobe nekde tvrdila, jakoze do slova a do pismene ze je vyjimecna?

Ale stejne Gruschi nejak me zatim unika proc jsi sem do clanku Klary prisel zminit tohle? : " Dnes je holt jiná doba, a různí lidé cítí nutkání se prohlásit výjimečným osobně. "
garias
Adanom
8. 07. 2012 20:21

Neber to ako urážku, fakt som nepochopil tvoju otázku..
Adanom
Gari
8. 07. 2012 20:14

:DDDD nekecej...... Ani Ty nevies?! Aha. :DD.
Haaaaadej. ;)
Klára - Indigové dítě
:)
8. 07. 2012 20:03

Gariasi dobře, beru to na vědomí. Jsi velmi sympatický člověk. :)
Daiterr ano, s Vaším názorem se opět ztotožňuji. Každý je zde z nějakého důvodu. A starší lidi uznávám. Už brzy se prokáže, jak potřební tu starší jsou. :)
daiterr
Kláro
8. 07. 2012 18:44

Cítit se být indigovým je sice jistě moc fajn, ale ke zlepšení stavu světa jsou potřeba všechny stávající generace a jejich vzájemné propojení na všech úrovních.

Je pravdou, že každá nová generace si přinese něco, co "už zkrátka ví" a nemusí se to učit tak, jako generace předchozí, ale zase ty starší generace nám tady tak trochu prošlapávaly cestu, takže rozhodně je lepší brát všechny generace za bernou minci "o)
garias
Klára
8. 07. 2012 16:05

Mne môžeš rozhodne tykať :D
garias
Adanom
8. 07. 2012 16:04

Inak ani ja neviem prečo si sa pýtala na to vykanie, keď ti to nevadí :D

Grush
2Adanom
8. 07. 2012 14:58

Ano, znám osobně některé lidi, se kterými jsem se v životě potkal, a kteří ze sebe dělali něco co nejsou, a to jak v oblasti duchovna, tak kupříkladu v oblasti BU, anebo v oblasti pracovní. Protože jsme v esoterice, jeden příklad za všechny - slavná madam Kludská, která za peníze napovídala jisté osobě z mého příbuzenstva kterou jsem provázel, takové bludy, že jsem z toho málem dostal vyrážku když jsem to slyšel. Jen pro zajímavost výsledek: dodnes se ani jeden z těch keců nesplnil, ačkoli se měly vyplnit už před mnoha lety.
Co třeba takový pán Benda? Co takový pán Dvorský? Jak to vidíš ty osobně - kdo o nich prohlásil že jsou výjimeční, kromě jich samých? A ty osobně - věříš těmto pánům jejich výjimečnost? Já ani náhodou.
Líbí se mi tvá (v tomto případě maličko zbytečná) odvaha, jít rovnou do osobního střetu, když do mého výroku o samochvále rovnou montuješ mě. Oki, nejsem proti, nedělá mi problém odpovědět ve stejném duchu: Kde ze sebe dělám já něco výjimečného? Napsal bych: cituj, nebo kušuj, ale směju se tomu :-D
Adanom
Klara
8. 07. 2012 14:22

A opet...... Neptala jsem se proto ze by me na tom ze me tykas neco vadilo.
Klaro Klaro. Nedomyslej si. :)
Sylvia
Klara
8. 07. 2012 13:28

pardon oprava - tyka mi kludne moze aj on. Mam tam preklep
Klára - Indigové dítě
:)
8. 07. 2012 13:27

Díky. Snažím se být slušná.
Sylvia
Klara
8. 07. 2012 13:26

Mne teda mozes tykat, som to tam uz niekde pisala, ja si na tieto veci nepotrpim a hlavne, uz ked ja niekomu tykam bez ohladu na vek, tak mi vykat kludne moze aj on. Ja povazujem za slusne oplacat to vykanie a nie pytat si ho.
Klára - Indigové dítě
Sylvia
8. 07. 2012 13:26

Děkuji moc za radu, jsem velice spntánní a řídím se intuicí. Píšu dříve, než myslím, slova ze mě vycházejí sami od sebe. Doufám, že je všichni zde berou jako upřímné a od srdce.
Hodně štěstí v životě,
Klára
Klára - Indigové dítě
:)
8. 07. 2012 13:24

Adanom píšu to tak, jak cítím srdcem, jestli to vadí, okamžitě mohu začít vykat. :)
Sylvie máte naprostou pravdu. Souhlasím s Vaším názorem. Právě proto nechci moc mudrovat o oblasti , v níž nemám žádné zkušenosti.
Sylvia
Klara
8. 07. 2012 13:22

Jednu radu Ti dam, vzdy ten prvy dojem je spravny, ostatne je potom spekulacia, nenechaj sa zvyklat do nicoho. Jak sme sa bavili o tej pravde, na to prides skor, ci neskor, ale intuicia je nieco, co by Ta sklamat nemalo a ja Ti preto davam plusovy bod. Vzdy komunikacia, ktora dava viac moznosti na pravdu je nefer a dost slizka, tot moja prax a skusenost.
Sylvia
Danka
8. 07. 2012 13:16

Nieco podobne som chcela napisat. Je lahke brblat o vychove deti, ked ziadne neni. Ono je to tazke, pretoze nielen kazdy rodic je iny, ale aj dieta. Nieco ma dane a nieco pochyti od rodicov a nastavuje mu zrkadlo. Ked je matka nervna, tak dieta ju len napodobuje. Mam kamaratku, co sa stazuje stale na svoju dceru, ze s nou zvadza kazdodenny boj, pretoze je hyperaktivne a aj tie najbanalnejsie cinnosti su problem.

Ono ale ja viem, ze v prvom rade je nervna ta kamaratka, ona ju potresta a behom minuty to lutuje, a to decko nevie, na co ten trest bol, ked uz prisiel. Suhlasim, ze deti treba smerovat niekam a je lahsie ho placnut, nez vychovavat, vychova totiz nieco stoji a dnes chcu mat vsetci klud. Preto asi je treba rozmyslat, ci chcem dieta alebo loutku k obrazu svojmu, citala som aj, ze Einstein bol hyperaktivne decko, nezvladnutelne a pozrime, co je z neho. Dolezite asi je vychovavat tak, aby sme nezatlacili to dolezite, ale rozoznat to je prave to tazke. Ked je rodic tupy a ma mudre decko, tak to nerozozna a pojde s vychovou v svojej lajne a nie v tej jeho.

Potom aj rodicia, ked dostavali vychovne facky, tak si mozno myslia, ze sa nic nestalo, tak to praktikuju aj na svojich detoch.
Adanom
Klaro
8. 07. 2012 13:13

Jsem prirozene zvedava :D tak se zeptam. Proc nekomunvykas a nekomu tykas?
Adanom
Klaro
8. 07. 2012 13:11

To je predevsim informace. :).

Klára - Indigové dítě
:)
8. 07. 2012 13:07

Dobrá, beru si Tvou radu k srdci, ale myslím, že v sobě mám celkem pořádek. :)
Adanom
Klara
8. 07. 2012 13:04

Ano to me mysleni neres. Ty potrebujes pochopit predevsim sve reakce a pohled jakym ses podivala.
Klára - Indigové dítě
:)
8. 07. 2012 12:59

Snažím se na to koukat i jinak, ale první co mne napadne je, že si myslíš tohle.
Nechápu Tvůj způsob myšlení.. Vím, že bych ho stejně nikdy pochopit nemohla, ale stejně..
No, zrovna tohle mi nevadí.
:)
Dana P.
garias
8. 07. 2012 12:58

ty jsi takový životní teoretik. Přirozeně, pokud jsi svobodný, nemáš děti. Takže to, co říkáš, je zatím vyčtené, chybí ti praxe. Adanom má pravdu - není dobro a zlo, jsou chyby z nevědomosti (kdo dělá chyby vědomě s úmyslem ublížit či být zlomyslný, ten už je většinou nemocný anebo v něm styl tvrdé a bezohledné výchovy a špatný osobní příklad rodiče toto vypěstoval?) Někdo dělá chyby z nevědomosti z dobrého úmyslu, např. sám měl život v nedostatku, tak svému dítěti chce dopřát do sytosti - to ale bývá často taky chyba.
Souhlasím s tím, co tu řekl Morld a čím jsem starší, tím více ty staré moudrosti pokorně přijímám :o) ale k tomu si dojde každý sám
Adanom
Gari
8. 07. 2012 12:58

Ok jak je libo. :D
Adanom
Klara
8. 07. 2012 12:55

"Nejsem dospělý převlečený za dítě, proč bych to dělala? :)"

Proc tohle pises vlastne Klaro? Neco takoveho jsem rekla?
Ne nerekla. Psala jsem pouze ze je to zajimavy. Zkus se divat jeste jinak a ne jen tak jak jsi to prave predvedla.

Jinak Klaro ty dalsi imformace s kym jedes jsou prilis osobni . To nebylo treba. :D
Klára - Indigové dítě
:)
8. 07. 2012 12:54

Mimochodem poslala jsem další článek a příběh na zveřejnění. Pokud vyjdou, v tu dobu tu asi nebudu, takže na všechny komentáře odpovím, až se vrátím.
První je poklonou pro všechny lidi, kterých si vážím. (ne jmenovitě :D) Druhý se týká jednoho ducha, kterému jsem se snažila pomoci. Snad se budou líbit, jsou psány srdcem, nejsou lživé.
Klára
garias
Adanom
8. 07. 2012 12:52

ďakujem, ale ja sa tento krát radšej vynorím :DD
Adanom
.
8. 07. 2012 12:50

Ani ja nemluvim o tom ci je rodic zly ci dobry. :D.
Jeste se do tech slov vic ponorit Gari. ;)
Klára - Indigové dítě
:)
8. 07. 2012 12:49

Adanom ano, jedeme na dovolenou, protože prázdniny už mám. :) Jedu s mamkou, jejím přítelem, mými dvěma nevlastními bratry a vlastním bráchou. Nejsem dospělý převlečený za dítě, proč bych to dělala? :)
Gariasi moc děkuji za poklonu...(Nevím, co mám jiného říct..Moc lidí mne nechválí, takže upřímně děkuju.)
Morlde, tento údaj není pravdivý, jak už jsem uznala v předchozím komentáři. Nechci se opakovat. Avšak většina lidí svou výjimečnost nehlásá na sto honů před sebe. I ten nejobyčejnější člověk může oplývat velkým talentem. :)
Děkuji za další příspěvky.
Klára :)
Adanom
.
8. 07. 2012 12:48

Napodobne :DD
garias
...
8. 07. 2012 12:46

Akoby hádzal hrach na stenu... :DD
garias
Adanom
8. 07. 2012 12:46

My sa nebavíme či je rodič zlý dobrý, vedomý nevedomý, ale akú má výchovu - ako je dieťa vychované.
Adanom
Gari :D
8. 07. 2012 12:44

Cti me znovu- neexistuje spatny a dobry. Vychovava v nevedomosti nebo ve vedomosti . :D
garias
Adanom
8. 07. 2012 12:42

Čítaj ma znovu. Niekto má chyby z nevedomosti, ale stále môže zle vychovávať, nezávisle na dôvode.
Adanom
Gari
8. 07. 2012 12:39

Cti me znovu: existuji pouze lidske chyby z nevedomosti. :D
Adanom
Morld
8. 07. 2012 12:37

"Je pravdou, že se v poslední době začali rodit lidé více uvědomělí podstaty své existence."

Podle mne se rodili uz davno davno lide s timto uvedomenim, akurat se o tom tehda nemluvilo jako dnes. Svetnnebyl pripraven a otevren tomuhle uvedomeni a poznani ze tady uz tyto " deti " - lide existuji, jsou. :)






garias
Adanom
8. 07. 2012 12:33

Existuje, na tom sa určite zhodneme :D
Adanom
Gari
8. 07. 2012 12:30

Takze beres vlastne zpet ze zla vychova neexistuje. :-)
garias
Adanom
8. 07. 2012 12:25

Naprosto súhlasím. Rozdiel medzi dobrom a zlom je v štruktúre chémie mozgu. Doslova.
Adanom
Gari
8. 07. 2012 12:22

"Podľa mňa neexistujú zlé deti, existuje iba zlá výchova."

Podla mna neexistuje rozdeleni na spatny a dobry, existuji pouze lidske chyby z nevedomosti. :)
Morld
:-)
8. 07. 2012 12:17

kdysi sem žil v podobném akvárku... něčím vyvolený či výmečný... takových myšlenek s modrýma očima už tu bylo.
"Boom Indigo dětí začal rokem 2000, kdy 98% procent narozených miminek bylo indigových." tato informace je podle mě naprostý žvást. Je pravdou, že se v poslední době začali rodit lidé více uvědomělí podstaty své existence. Rozhodně to však není 98%. Na takovéhoto člověka narazím asi tak v rozptylu 1/100.
Dřív jsem tak žil v iluzi vyvolených a předurčených. Bohužel rád čerpám moudrost od starých lidí, kteří mě vyvedli z iluze. Lidé jsou skutečně pořád stejní, mění se jen prostředí. Naše babičky a dědečkové měli stejné lásky, radosti, neřesti. A stejně tak opakují stejné chyby!
garias
KLára
8. 07. 2012 12:10

Veru, učiť sa máme čo celý život. Preto treba byť rozvážny a trpezlivý vo všetkom.
garias
Sylvia
8. 07. 2012 12:08

V tom prípade dávam dole klobúk a sklaniam sa až úplne k zemi k vyzretosti a rozumu tohto dievčatka :)

A mením Klára si, na budeš dobrá matka :D
Sylvia
Garias
8. 07. 2012 11:51

Klara Ty musis byt super matka? Klara ma 13 rokov.
Adanom
Klara
8. 07. 2012 11:14

"do ničeho Tě nenutím. "

Klaro ver nebo ne ale ani me nenapadlo pomyslet ze by jsi me nutila. Tohle slovo vzeslo z Tve hlavy.
Ja Te pouze otevrene informovala o svem postoji.
Adanom
Grush
8. 07. 2012 11:09


Psal jsi: " a různí lidé cítí nutkání se prohlásit výjimečným osobně."

A ja reaguju: "Koho takoveho znas osobne? Sebe ? Neboli soudis podle svych interpretaci? :D "

Ptala jsem se koho takoveho kdo se sam prohlasuje za vyjimecneho znas osobne?
O kom mluvis?




Adanom
Klaro
8. 07. 2012 10:49

Kdyz jsi uz na me otazky polozene v 15:14 h odpovedla uz davno predtim vcera rano v sekci pribehy/ temata tak o to vic ted nechapu proc me odpovidas ze je to stale dost osobni a ze me kdyztak odpovis v mailu. ?
Neplanovala jsem nic rozebirat. :-)

Klaro Ty nejedes na prazdniny ale na dovolenou, to me prijde zajimavy. ( me osobne) :-)
Klára - Indigové dítě
:)
8. 07. 2012 10:41

Děkuji za další příspěvky. Gariasi moc děkuji za pochvalu, avšak myslím, že se mám ještě hodně co učit, nejen co se týče výchovy dětí. Souhlasím s Danou P., že rodič by měl být víc, než jen přítel, ale zhruba jste vystihl to, co jsem měla na mysli.

Adanom, myslela jsem, že sis mého příběhu všimla a nechci "na veřejnosti" rozebírat podrobnosti. Respektuji, že mail sát nechceš, do ničeho Tě nenutím.

Dano P. Souhlasím s Vámi, jistě by se dítě nemělo do ničeho nutit, ale když ho něco baví, tak by ho měli rodiče podporovat. (Teda bylo by to dobré.)

Děkuji za názory,
Klára :)
Adanom
Danu
8. 07. 2012 10:13

Diky za informaci, protoze jsem si toho nevsimla , nedivala jsem se. :)
Dana P.
Adanom
8. 07. 2012 9:45

nejsem jistá, jestli jsi už četla : Klára už vložila svůj příběh s názvem "Mé minulé životy". Je to v sekci Příběhy/Témata
Dana P.
Klára 7:50
8. 07. 2012 9:37

je to bezvadné, když se povede vychovávat děti tímto způsobem. Je opravdu velmi důležité nebrat je jako něco "nižšího" a každému rodiči se to nemusí podařit. Já jsem se při výchově svých dětí tohoto držela. Prosgtě jsem věděla, že musím, měla jsem k nim respekt, že ač malé, jsou to mně rovné bytosti a nemůžu je ponižovat rozkazy, nesmyslnými požadavky a fyzickými tresty. Nikdy jsem nechápala rodiče, kteří svoje děti bijí! Rodič vždycky musí být pro svoje dítě autorita, ale přirozená, přátelská, otevřená, milující, o kterou se dítě při svém růstu může opřít. Pro dítě nemůžete být jen "kamoš", jak tu říká garias, kamarády si najde venku, to už je zase je o něčem úplně jiném.
Jo a ještě něco. Byla jsem ten "líný" rodič, který nechává svoje děti, aby rozvíjely svoje schopnosti přirozeně podle toho jak to cítí, nikdy jsem je nenutila dělat něco, co by je nebavilo. Protože jsem vždy zastávala názor, že pro co má dítě nadání, to se přirozeně projeví!
Mně se tento styl výchovy dnes plně a hodnotně od dětí vrací zpět. Mnozí si asi řeknete, že samochvála smrdí, ale píšu jen o své zkušenosti. :o)
Adanom
Klara
8. 07. 2012 9:27

Rozumim ze odpoved na otazku kym jsi byla je osobni. Pro me je naopak osobni Ti psat mail kdyz Te " znam" sotva pet minut.
Jelitko pise o tom ze nemusis nikoho presvedcovat. To neni totez jako napsat svuj pribeh otevrene.
Ale rozumim Ti, stale se mozna obavas toho ze Ti nekdo nebude verit.
Podle mne to sice nevadi ze nebude nekdo verit ci pochybovat ale pro Tebe je to naopak mozna hacek.

Odpoved na otazku ( zde verejne kde odkryvas sve byti) jak jsi na to prisla ( jak se Ti to odkrylo a kdy) podle mne uz neni osobni,ale to je muj pohled na vec.

Psat Ti Klaro nebudu abych se to dovedela , Ty naopak nemusis odpovidat zde abych se dovedela Tve odkryti minuleho( minulych) zivotu ktere jsi tu nakousla. To si uvedomuju. :)
Grush
2Adanom
8. 07. 2012 9:19

"Koho takoveho znas osobne? Sebe ? Neboli soudis podle svych interpretaci? :D"
Nerozumím co tím myslíš. Jakého "takového"? Myšleno tlučhubu nebo známou osobnost uznávanou lidmi? Vyjádři se jasně, rád jasně odpovím.
garias
Klára
8. 07. 2012 9:06

Musím sa vyjadriť ku tvojmu príspevku a nebude to nič pekného. Pekného pre ostatných, pre TEBA to pekné bude :D

Myslím si, že si napísala najlepší príspevok ohľadom výchovy detí aký tu kedy zaznel. :) To myslím úplne seriózne vážne. Pekného to pre ostatných nieje preto, lebo si ich príspevky prevýšila niekoľkonásobne.

S každým bodom dokonale súhlasím. najdôležitejšie je, aby rodičia a deti boli v prvom rade "kamoši", "priatelia". Aby dieťa nechcelo byť neposlušné nie preto, že dostane trest, ale preto, že urazí "priateľa" rodiča (priateľ = človek, kt. milujeme).
A keď už aj robí neplechu, neriešiť to silou mocou krikom či dokonca bitkou.
Podľa mňa neexistujú zlé deti, existuje iba zlá výchova.

//Myslím, že by se dětem mělo aspoň trochu vysvětlit, co po nich chceme a proč by to bylo dobré, než vydávat jen příkazy (Umyj nádobí! :D)//

Preeeeeesne. Presne to je tá finta výchovy. VYSVETLIŤ mladému človiečiku, že jeho práca, pomoc rodiny nieje o tom, aby mal starosti navyše, ale aby pochopil, že každý musíme v domácnosti niečo urobiť - spojiť sily. Vysvetliť čo a hlavne PREČO sa musí tak a tak urobiť.
Klára, ty musíš byť super matka ! :)
Klára - Indigové dítě
:)
8. 07. 2012 7:50

Dobrá mississippi, zkusím napsat svůj názor.
I když jsou děti malé, mělo by se s nimi jednat jako se sobě rovnými (Tím nemyslím, že by se s nimi mělo mluvit o dospěláckých věcech, nebo jim prokazovat dospěláckou úctu, to ne, jen je nepovažovat za něco "nižšího", protože mnohdy ony vidí víc, než dospělí.)
Myslím, že by se dětem mělo aspoň trochu vysvětlit, co po nich chceme a proč by to bylo dobré, než vydávat jen příkazy (Umyj nádobí! :D)
Rozvíjet jejich talenty a ukázat jim, co je to domov a láskyplná rodina.(Což nevím, jak se dělá, neboťt jsem to nikdy nepoznala.) Mluvit s nimi na rovinu, otevřeně, ocení to mnohem víc, než milosrdné lži. Naučit je zdravé sebedůvěře a lásce k ostatním lidem, aby se z nich nestali sobečtí drzí fracci. To je jen málo, co bych napsala, ale doufám, že t můj postoj k výchově vyjadřuje jasně. Děkuji všem, co na své děti nekašlou. Jak si je vychovávají, je už jejich věc.
Jo a poslední: Nesnažte se je přetvořit k obrazu svému.

S přáním pěkného dne,
Klára

P.S.: Mezi dny 9.7. - 19.7. tu nejsem, jsme na dovolené, tudíž nebudu mici odpovídat na Vaše komentáře, či názory.
mississippi
Klára
7. 07. 2012 20:57

Když už jsme to nakousli, bylo by dobré znát Tvůj pohled na věc. S vlastními dětmi se to nedá řešit. Tvůj názor bude spíš nezaujatý.
garias
...
7. 07. 2012 20:00

Ja tak deti nevnímam, že by boli nejaké drzé neposlušné. Každý človek je takým, akým v tom momente, najlepšie dokáže byť.
Mladí ľudia sú občas búrliví, drzí, skrátka živí - ono je to chémia.
Klára - Indigové dítě
:)
7. 07. 2012 19:22

Děkuji za Vaše názory. :)
Sylvie děkuji, Tvůj názor je mi blízký. Hledání Pravdy je dlouhodobá záležitost. Moc dobře to vím. Ale také vím, že to lze dokázat. Přeji Ti hodně štěstí v životě. :)
Adanom, pamatuji si pouze dva ze svých životů, ale nechci to moc rozebírat zde, neboť jak píše Jelitko, někteří tomu nevěří (což jim nemám za zlé), avšak stále je to dost osobní. Kdyžtak napiš na email, moc ráda Ti odpovím.
Alef nevím, jak ho pozná okolní svět. Vím jen, jak se pozná ono samo. :)
Misissipi, máš úplnou pravdu. Bohužel nemám žádné rodičovské zkušenosti a nechci se Vám "fušovat do řemesla". Každý své dítě vychovává jak nejlépe umí - to je to jediné, co mohu chtít. :)
Gariasi ano, někteří lidé jsou takoví. Doufám, že se mezi ně neřadím. :) Jen se chci podělit o pár mých skromných zkušeností a možná najít někoho, kdo by mi poradil. :)
Jelitko, opět Váš názor a já Vám jej neberu. Budu se snažit celou svou duší, to slibuji a taktéž Vám přeji hodně štěstí v životě.
Děkuji za zajímavé komentáře,
Klára :)
Jelitko
Klarko
7. 07. 2012 18:30

jak rikam v tvym pribehu.Neni mozne tady zit vic jak jednou...spis jsi mela moznost videt do nekoho zivota.
Tak pomahej jestli to umis,moc lidi(i mladych) to potrebuje.Nemusis zde nikoho presvedcovat,jak i sama rikas...ahoj holka,preji ti hodne stesti.J.
Jelitko
garias
7. 07. 2012 18:27

ano,v tomto s tebou souhlasim,je to tak,vetsinou jsou lide kteri neco dokazi velice nenapadni a skromni.
Dnesni mlades je dost suverenni az drza,je fakt,ze ziji v jine dobe,ktera jim toto dovoluje.No predstavte si,ze ucitel nesmi zaka trestat a tak moralka ve skole klesa,copak za nas to slo?To jsme si nemohli dovolit.Tim ale nemyslim fyzicke trestani.
garias
Grush
7. 07. 2012 17:00

Naprosto súhlasím. Niektorí ľudia sa akosi potrebujú prezentovať ako úžasní. Ale uvážme, prezentoval by sa tak navonok, a vychvaľoval sám seba skutočne úžasný človek? Asi moc nie :D
mississippi
Klara
7. 07. 2012 16:47

Někde dole píšeš, že pokud se nám dospělým nelíbí dnešní mládež, máme jí změnit. A tady bys zase Ty mohla pomoci nám dospělým a říct jak. Ono to totiž není jednoduché, dnešní děti jsou, tedy alespoň podle mne, úplně jinde.
Alef
?
7. 07. 2012 15:38

Jak se pozná indigové dítě? Podotýkám, že jsem laik, auru nevidím a přístroje na její focení považuju za podvodné.
Adanom
Klara
7. 07. 2012 15:14

Kdo jsi Klaro byla v minulem zivote? Take by me zajimalo kdy a jak jsi na to prisla?
Jak se to stalo? :).
Adanom
Grush
7. 07. 2012 14:54


"Za dřívějších časů hodnotilo výjimečnost jedince okolí. Dnes je holt jiná doba, a různí lidé cítí nutkání se prohlásit výjimečným osobně."

Koho takoveho znas osobne? Sebe ? Neboli soudis podle svych interpretaci? :D

Lide maji tendence podle svych pohledu hodnotit druheho a v tom je velky hacek.
Necht radeji druhe nehodnoti. :)
Grush
imho...
7. 07. 2012 14:42

Za dřívějších časů hodnotilo výjimečnost jedince okolí. Dnes je holt jiná doba, a různí lidé cítí nutkání se prohlásit výjimečným osobně.
Sylvia
Klarka
7. 07. 2012 14:24

Ano, ach ta podstata. Tot vecna otazka, pozri Klarka - kludne mi tykaj, ja viem len jedno, neni jednoduche rozoznat pravdu, na tomto webe si spravne, nieco vies. A je dolezitejsie kolkokrat v svojich pocitoch sa orientovat a tu pravu podstatnu pravdu najst. Mozno si ju objavila, ale ja myslim, ze je to uloha na dlhsie a viem, ze odpovede su tazsie nez otazky. Verim tomu, ze si to zhodnotis tak, aby si si bola ista, co je pravda a co polopravda, nemyslim loz, ale napriklad spravne urcenie dovodu nejakeho pocitu alebo prezitku. Snad mi rozumies.

K tomu, co si napisala Askii, nie za kazdym nesuhlasnym nazorom musi byt horkost a zloba, ja tam zas citim trochu ironie v tom prispevku, ale hlavne da sa v tom prispevku najst, co chel/a povedat, ze v extremne materialnom rozmyslani, ktory je fenomen dnesnej doby je potom extremne vidiet jedinec, ktory je zalozeny duchovne, ala napriklad pred 20 rokmi tym, ze takto konzumny svet este nebol, tak jedinci so spiritualnym smerovanim neboli tak vynimocny a teda neboli tak vidiet - to je to, co som si precitala ja.

Vzdy je to o tej pravde alebo o tom, co sama chces, aby tak bolo a tak si to zhodnotis bez toho, aby si vedome chcela niekoho zavadzat, lebo tomu veris. Ale tiez Ti prajem vela stastia.
garias
..
7. 07. 2012 14:06

Treba vidieť aj nešťastie iných ľudí, nie len svoje šťastie :D
Klára - Indigové dítě
:)
7. 07. 2012 13:45

Beru to v potaz. :)

Víte, já jsem se rozhodla vidět na světě jen tu harmonii, lásku a mír. A jsem šťastná.:)
Adanom
Klara
7. 07. 2012 13:43

Jsem zena ;))
Klára - Indigové dítě
:)
7. 07. 2012 13:38

Mockrát děkuju Adanome. Máš stejný názor, jako já. Zvedl si mi náladu. :)
Sylvie víte, ono se těžko vysvětluje něco, co je v mé podstatě. Je to stejná otázka, kdybych se já někoho zeptala: Proč jsi takový? Těžko se na to odpovídá, ale snažím se to osvětlit. Hodně štěstí při výkladu karet. :)

Askii, jistě, tento údaj nemusí být pravdivý, uznávám a ani nepochází z mé hlavy. Z Vašeho komentáře mluví hořkost, nebo vztek, avšak já s tím nic neudělám. Pokud Vám vadí chování dnešní mládeže, prosím - změňte to. :)
Váš názor Vám neberu. Každý jde svou cestou. :)
S pozdravem,
Klára :)
Adanom
.
7. 07. 2012 13:33

Promluvil psychedelik. :D Ale aj on je nevinna bytost a vyjimecna bytost.
Proste kazdy to nejak mame. :)
Askii
Slovo ze psyoutulku :-)
7. 07. 2012 13:24

Nevím, nevím, ale ten údaj, že 98 procent dětí narozených po roce 2000 jsou indigové, to je brutální nesmysl :-). Všechny děti narozené v posledních pěti letech, co znám, jsou naopak především díky promyšlenému korporátnímu vnucovacího systému a tuposti svých rodičů více fixované na věci a materialistický typ zábavy než byla naše generace v osmdesátých letech. Fenomén indigových dětí je podle mého názoru jenom objevení pravé lidské podstaty projevující se u citlivějších dětí, kterou se naše společnost snaží ušlapat. Rozvojem svobodného media internetu (kupodivu od roku 2000) však dochází k vyšší informovanosti o těchto projevech. Slečna tedy objevila Ameriku.., ale nezlobme se na ní, narozdíl od mnoha svých vrstevníků, kteří se utápí v bezbřehém konzumerismu, má celkem zdravý názor a chuť rozvíjet tento zkažený svět. zdraví psychedelický outulkista: http://www.psychedelickyoutulek.wz.cz/
Sylvia
Klarka
7. 07. 2012 12:42

Dakujem za odpoved. Ne ne, nemyslela som, ze zrovna by si chcela byt zaujimava Ty. Len ma zaujima, ked niekto vie, ze je Indigove dieta, tak jak to vie, ked to uz napise. Pre seba asi hej, pytam sa, pretoze ma ludia s tymito schopnostami zaujimaju.

Ja som si len precitala nieco davnejsie, len tak povrchne by som povedala, ale aj z toho niekedy musim dat za pravdu niektorym skeptikom, ze rodicia alebo sami deti sa do toho tlacia prave na zaklade tych vlastnosti, ktore ich charakterizuju, ale tu spiritualnu stranku nemaju, to potom nieje Indigove dieta. Pokial ale vies a rozumiem aj tomu, ze niekedy to nejde vysvetlit, tak je to pre Teba len dobre. Na ten pribeh sa urcite tesim. Neber ma jak nejakeho skeptika to vobec nie, ja zas jak Ty, ked vies, ze si niecim obdarovana mam zas nieco ine, co viem, ze zas neklame mna, ale par informacii potrebujem, napriklad aj formou toho pribehu, alebo odpovede.

Ked uz ide o tie karty, ja karty mam dobrych desat rokov, dala mi ich raz mlada, ale moc sikovna kartarka bez sice vysvetlenia, ale z nejakeho dovodu. No a ja som sa to naucila citat, nikomu nevykladam za odmenu, ale kamaratkam napriklad hej, alebo v kruhu znamych. Neberiem to jak zvlastnu schopnost, ale ich len rozbalim a viem co tam je, tiez mi je jedno, co si kto mysli, ale proste to funguje a mam to stokrat overene. Je to ale len schopnost to precitat, chyba mi este nieco, co by som k tomu chcela mat. Ale je to aj v prehnanej sebakritike, takze, pokial ta kartarka nieco vie, tak ma to, ci si ja myslim, ze mne este chyba.

Preto tie moje otazky, aby si ludia nebrali polovicne veci za konecne a potom sa mylne domnievali, ze maju nieco zvlastne, pritom je to normalne. Ale este raz Klarka, moc sa tesim na ten pribeh.
Adanom
Klara
7. 07. 2012 10:46

"Nechci, aby si o sobě Indigo mysleli, že jsou něco víc. "

Indigo si to prirozene o sobe vubec nemysli ,nebot chape.
Ale ze si to jine bytosti o indigo muzou klidne myslet, ze indigo si mysli ze jsou neco vic, to uz je vec jina. :)

Klaro drzim Ti pesti. :)
garias
Klára
7. 07. 2012 8:19

Nechcem aby to vyznelo tak, že som ťa z niečoho odsudzoval, vôbec. Myslel som indigové deti vo všeobecnosti a pohľad na ne.

/Každý je schopný velkých věcí. :)/
Na tom sa zhodneme asi omnoho viacerí, pretože je to pravda :D
Klára - Indigové dítě
:)
7. 07. 2012 7:24

Děkuji za Vaše názory.
Nechci, aby to vyznělo tak, jak jste zde napsali. Nechci, aby si o sobě Indigo mysleli, že jsou něco víc. Právě proto zde píšu, že každý člověk je výjimečný. Jak píše garias i toto je filozofie, se kterou se plně ztotožňuji. Každý je schopný velkých věcí. :)
Co se týče k Sylvii, neberu Indigo jako cestu být zajímavá, opravdu se jen snažím napsat něco, co povzbudí ostatní. Ano, v minulosti jsem pomáhala duchům, tento příběh také dřív, nebo později uveřejním. Znám svého strážného anděla a vím, kdo jsem byla v minulém životě. Děkuji za Tvůj (Váš :) ) názor. Jak jsem zjistila, že jsem indigo? Stejně jako léčitel, či katářka ví hluboko ve své duši, co je jejich posláním. Prostě to vím. A i kdybych nebyla, nevadí mi to. Jsem tady, abych pomáhala.
Nezjistila jsem to tím, že jsem přečetla nějakou chrakteristiku, či si udělala test. Ráda s Vámi, Sylvie, budu diskutovat. :) Napište mi na email, co máte na srdci. Velice s ráda si s Vámi popovídám. :)

Co se týče k okolojdoucímu: :). Ne, to si rozhodně nemyslím. Moje maminka je naprosto úžasný člověk, obdařený mnoha Dary. Stejně, jako můžete být i Vy. Každý se tu má něco naučit a každý má schopnosti a je jen na něm, jestli je využije. :)

Prosím, toto nechápejte jako snahu o zviditelnění, chci pomoci dětem, co jsou šikanovány, nebo zbytečně brány k psychologovy, protože vidí něco, co jejich rodiče ne. Chci jim pomoci najít samu sebe. A děkuji za komentáře a tolik přečtení. :)
garias
..
7. 07. 2012 2:00

Indigo dieťa je tuším z toho, že jedna z farieb jeho aury je indigová. Aspoň takto charakterizujú indigovcov spiritualisti.

Ja považujem každého človeka za silného, dôležitého a schopného veľkých vecí. U niekoho sa to nadanie prejaví dosť skoro, niekto musí hľadať a niekto tretí svoje nadanie nikdy nespozná.
Aj človečik, ktorý nič špeciálneho neovláda, sa môže v kritickej situácii zachovať ako veľký hrdina a zachrániť niekomu život. A keď to nedokáže indigové dieťa, tak to "obyčajné" sa skrátka stáva väčším človekom, ako onen vyvolenec indigovec.

Z tohto hľadiska skrytých schopností je dôležitý a výnimočný každý jeden človek. Z8leží skôr na tom, akého má ducha a aký rozum.
Ak sú obe vlastnosti na vysokej úrovni, je to citlivý, srdečný a rozumný človek, môže mať indigovec desať super vlastností, stále bude ten prvý väčším.

Takže rozdeľovať deti spôsobom "ty si úžasný indigovec a ty iba priemerné decko" mi nepríde ako správny postoj k ľuďom v živote.

Každý jeden na Zemi môže byť výnimočný ak bude chcieť! To je moja životná filozofia !
Sylvia
--
7. 07. 2012 0:54

Ja sa zas nemozem zbavit dojmu, ze kazdy, kto je po druhej polovici 20. storocia narodeny s nejakym talentom si mysli, ze je Indigove dieta. Skor sa mi zda, ze sice tie schopnosti u seba niekto zpravidla pozna, ale mal by byt schopny vysvetlit v com je "indigovy". Zaujimaju ma ludia so zvlastnymi schopnostami, napr. telepatia, komunikacia so spiritualnou realitou, ale nevidim dovod na utvorenie nejakeho hnutia, ktore urci cas, kedy sa zacnu rodit a odvtedy kazdy zvlastny prezitok je povazovany za schopnost, ktorou oplyvaju Indigove deti, aj ked oni existuju, o tom nepolemizujem. Ale skor by ma zaujimalo, preco si autorka clanku mysli, ze je Indigove dieta, jak na to prisla. Keby podala vysvetlenie, bola by som rada. Dakujem.

Jednou z charakteristik Indigovych deti je, ze sa citia urodzene, nerady maju autoritu, neprisposobuju sa, chovaju sa asocialne v skole, pokial nenajdu podobne dieta, niektore veci nerobia - napr. nechce sa im stat v rade...atd. To ale moze byt kazde vzpupne dieta a ked si na wikipedii precita tuto charakteristiku, tak sa oznaci za Indigove. Moc mi toto skatulkovanie nesedi, skor by ich mali charakterizovat nejake prezitky, ktore maju a ktore su naozaj duchovneho charakteru, mozno nam to autorka clanku osvetli. Nepodcenujem nikoho, takze vek nehra ulohu a moze byt clovek inteligentny aj v 13 rokoch. Na rozdiel od niektorych dospelych, takze kludne prosim Klarku o diskusiu :-).
okolojdouci
...
7. 07. 2012 0:32

zajimavej clanek ale po jeho precteni se nejak nemuzu zbavit pocitu ze jakozto o generaci starsi clovek nez autorka sem asi nejak nadbytecny nebo o neco ochuzen... skoro bych rekl ze z toho kouka do budoucna potencionalni rasismus ve kterem uz nepujde o barvu kuze