Články

Zajímavosti

Necronomicon - (komentáře)

Asph
necronomicon
5. 07. 2012 21:10

Zdravim.
Uvediem par citacii z prace J.Karika - Zony stinu, ktore sa Necronomiconom zaoberaju.

"Abychom předesli zbytečným diskusím poznamenejme hned úvodem, že spor o autenticitu Necronomiconu a Lovecraftových mýtu nepovažujeme za duležitý a přikláníme se k postmoderní mu použití postupu chaos-magie objasňovaném P. Hinem: „Na rozdíl od množství
magických systému, které jsou všechny založeny na určité mýtické nebo historicky odvozené minulosti (jako Atlantida, Lemurie, Albion, atd.), chaos-magie se volně inspiruje sciencefiction, kvantovou fyzikou a čimkoliv jiným, co si její praktici zvolí ."

Stejně tak A. Hulse o obou verzích (priklady nizsie) Necronomiconu tvrdí : „Z těchto dvou verzí knihy Necronomiconu se odvíjí nová magická tradice, obohacená novými mocnými jmény, která se
zakládají na hierarchii kosmických sil, jeť předcházely starověkým bohum a bohyním
Babylonu a Sumeru.
(ospravedlnte priapdne chyby :) )

Zname verzie necronomiconu su:
- Lovercraftov Necronomicon (kult cthulhu a pod.)
- tzv. Pravý Necronomicon (mezopotámska mytológia + Grigoriov a Simonov Necronomicon a dalsie zdroje)

Kazdy verzia je vsade uvadzana ako fiktivna, ale mnoho ludi (vratane mna) sa zhoduje v tom ze aj ked niesu autenticke urcite ukryvaju v sebe nejaku moc a clovek ktory skutocne veri, moze nieco dosiahnut :)

Len tolko, prijemny vecer.
garias
daiterr
3. 07. 2012 21:08

Keby som sa ja mal rozčuľovať nad tým, že mi niekto nadával a to mi nadávala už kopa ľudí, musel by som si už dávno hodiť slučku okolo krku :D

Sú aj väčšie nebezpečenstvá vo svete, ako že ti niekto povie škaredého slova.
daiterr
Gariasi
3. 07. 2012 19:45

já se snadávkami nikdy moc dobře nevyrovnávám. Ale názory samozřejmě problém nejsou.

Navrhuješ tím tedy, že smíš kdykoliv komukoliv nadávat a má se to brát jen jako diskuse? (pořád mám na mysli nadávky, ne názory)
garias
daiterr
3. 07. 2012 13:18

Ale keď sa stým nevieš vyrovnať ako druhý diskutuje, tak chyba bude asi v tebe nie?
daiterr
Gariasi
3. 07. 2012 13:17

"Tvoj názor ak je iba názorom, nemusím vyvracať. Stačí keď poviem aj ja svoj názor :DD"

No dyť jo.. Akorát stačí, když k tomu přestaneš dávat ty tvoje dovětky, jako že "jsme sprostí, idioti, zaostalý.." atd. atd. TO je ta pointa. Nejde o názor, ale o ty sračky okolo v momentě, kdy se ti názor jiných nelíbí. O tom to celé je. Kdybys napsal prostě a jednoduše, že nesouhlasíš, tak není co řešit. Jenže ty si musíš začít vždycky prosazovat svoje a už to pak fajruje.. Pak se ještě divíš, jak že ti všichni vlastně odepisují..
garias
..
3. 07. 2012 12:53

Kreacionista to je prosím človek, ktorý vyťahuje z vedy len to, čomu vyhovuje na jeho vieru v Boha. A všetko čo veda dáva proti viere a teórii ID, a toho je teda fakt požehnane, tak tak dotyční vedu úplne prekrúcajú.
garias
...
3. 07. 2012 12:51

To je na tej stránke....

Zatímco dnes všude kolem nás neustále dochází ke „kreaci“ vlivem inteligence či vloženého programu, tak ale nikde nedochází k „evoluci“ soustavy prvků, tedy samovolnému postupnému vzrůstu složitosti a funkčnosti, či dokonce samovolné tvorbě programů (informace). Existence stvořitele se dnes modernímu vědeckému poznání jeví reálnějším a realističtějším (více vědeckým) vysvětlením původu světa i života než víra v bezcílnou evoluci.

To sú zcela lži prosím :D
garias
Perchta
3. 07. 2012 12:49

NO už len od kreacionistov by som bral nejaké údaje :DD Ja som písal čo písal o svojej "viere" einstein. Nepísal som za koho sa pokladal, či za ateistu. To je jeho súkromná vec.

Mňa omnoho viac zaujíma čo ľudia hovoria a ako myslia, než či sa ku nejakej viere hlásia.
Perchta
Einstei nebyl ateista
3. 07. 2012 12:47

http://mobile.kreacionismus.cz/content/albert-einstein-jeho-komplikovana-vira-v-boha
garias
daiterr
3. 07. 2012 12:45

Tvoj názor ak je iba názorom, nemusím vyvracať. Stačí keď poviem aj ja svoj názor :DD
daiterr
Gariasi
3. 07. 2012 12:40

"Tu nieje otázka čo prečo tak nemôže byť. Ale prečo to tak musí byť, keď niečo tvrdíš."

Nikde netvrdím, že to tak musí být. To mi podsouváš ty sám. Vždy pouze říkám svůj názor na danou věc. Pokud nesouhlasíš s názorem, vyvrať jej argumenty a ne osočováním a nadávkami.
garias
...
3. 07. 2012 12:36

V drvivej väčšine vedcov, ktorí hovoria o Bohu, tým myslia nejakú univerzálnu silu vesmíru, nie Boha ako osobu z biblie.
Veriaci však tento termín Boh u vedcov zneužívajú a klamú, že vedci sú tuhí veriaci, kresťania a pod.
Nieje tomu tak. Je smutné, že ľudia nerozumejú výrokom vedcov, vykladajú si ich po svojom a viac ako obsah výroku si všímajú skôr to slovíčko Boh a následné užasnutie z toho, že taký veľký vedec použil termín Boh a teda je veriaci.

Omnoho podstatnejšie je to čo výrok vyjadruje.
garias
..
3. 07. 2012 12:33

//Rozdíl mezi mnou a většinou takzvaných ateistů je pocit naprosté pokory před neuchopitelným tajemstvím a harmonií kosmu//

Toto musel vymyslieť nejaký nie moc chytrý veriaci, ktorý si nevšimol, že ateizmus je názor voči viere a nepopisuje úžasy vesmíru.
Einstein nemohol dávať do súvisu ateizmus (osobný názor človeka na vieru v bohov) a pokoru pred vesmírom.

To že ateista neverí v boha neznamená, že nieje pokorný pred silou kozmu.


***
Zdá sa mi že idea osobného boha je antropologický koncept, ktorý nemôžem brať vážne. Takisto si neviem predstaviť nejakú vôľu alebo cieľ mimo ľudskej sféry... Veda bola obvinená z podrývania morálky, ale toto obvinenie je nespravodlivé. Ľudské etické správanie by malo byť založené na pochopení, vzdelaní a sociálnych väzbách a potrebách; žiadny náboženský základ nie je potrebný. Človek by na tom bol dosť biedne keby musel byť ovládaný strachom z trestu a nádejou na odmenu po smrti.

***
Dôležitá vec je neprestať sa pýtať. (čo robia práve aj ateisti)

***
Len dve veci sú nekonečné. Vesmír a ľudská hlúposť. Pri tej prvej si však nie som taký istý.

***
Najsmutnejší aspekt dnešného života je, že veda získava poznatky oveľa rýchlejšie, ako spoločnosť nadobúda múdrosť.

***
Neverím v osobného Boha, nikdy som to nezapieral a vždy som to jasne vyjadroval. Ak je vo mne niečo, čo sa dá nazvať religiózne, tak je to neobmedzený obdiv pre štruktúru sveta, ako ju môže podať naša veda.
Predstava osobného Boha mi je cudzia a pripadá mi dokonca naivná.

Povedal Albert Einstein.



Perchta
Pár jmen "diletantů"
3. 07. 2012 12:24

aneb dle gariase "sprostí, hlúpí a primitívní...."


Albert Einstein
byl během celého života naprosto konzistentní v odmítání nařčení, že je ateista. Dokonce ho rozčilovalo, že ho ateisté citovali ve svých argumentacích. Nikdy nepociťoval potřebu snižovat něčí víru, ale v případě ateistů tuto tendenci měl. Jednou prohlásil: "Rozdíl mezi mnou a většinou takzvaných ateistů je pocit naprosté pokory před neuchopitelným tajemstvím a harmonií kosmu".

Stephen W. Hawking
„…Chtěl jsem ukázat, že je možné způsob, jakým vznikl vesmír, určit pomocí fyzikálních zákonů. V tom případě by nebylo nutné odvolávat se na Boha, abychom mohli rozhodnout, jak vesmír vzniknul. To nedokazuje, že neexistuje Bůh, pouze to, že Bůh není nutný“.

James Benson Irwin
americký astronaut, člen expedice APOLLO 15, osmý člověk na Měsíci. Spolu s A. M. Wordenem a D. R. Scottem odstartoval z mysu Canaveral dne 26. července 1971. Bylo mu 41 let, na cestu se připravoval 5 roků. Expedice měla nalézt nejstarší horninu na Mě- síci − tzv. „bílý kámen“ a jako jediná zkoumat měsíční pohoří. Členové expedice nasbírali téměř 70 kg hornin. Byli první, kteří strávili na Měsíci 3 dny. První také vyzkoušeli měsíční vozidlo „Rover“. Najezdili s ním téměř 30 km. Pak je zaparkovali 100 m od lunárního modulu, kamera snímala poprvé start z Měsíce. Úspěšný návrat na Zemi byl 7. srpna v dopadové oblasti severně od Honolulu.

Po návratu z Měsíce napsal J.B.Irwin mnoho knih o své cestě do kosmu. Stal se kazatelem a založil v Coloradu organizaci Výškový let (High Flight Foundation), která se věnuje šíření evangelia po celém světě. V květnu 1990 navštívil Československo. Při této návštěvě předal prezidentu Václavu Havlovi naši vlajku, kterou měl s sebou na Měsíci.

http://zivot-nazory.blog.cz/0910/einstein-a-jeho-vira-v-boha
garias
daiterr
3. 07. 2012 12:19

Tu nieje otázka čo prečo tak nemôže byť. Ale prečo to tak musí byť, keď niečo tvrdíš.
daiterr
Gariasi
3. 07. 2012 11:25

Upokoj sa, dogmatiku. Radši dej protiargument, proč to tak být nemůže. Na to čekám celou dobu a ne na tvé chování páté cenové.
garias
daiterr
3. 07. 2012 11:20

Kydať na vedu, to robili kňazi v staroveku, ktorí preto aj pálili ľudí, napríklad Bruna. uvedom si, že ideš v ich šlapajách.
daiterr
Gariasi
3. 07. 2012 11:17

"Ty si hotový "nepriateľ rozumu", ako hovoria takýmto ľuďom vedci. Kydáš na výskumy a ospevuješ nedokázanú pseudovedu."

Kdepak - to jen ty se neumíš smířit s tím, jak se věci mají. Už si uvědom, že skepticismus není na místě.
daiterr
Gariasi
3. 07. 2012 11:12

"Ty si proste neskutočný **** :DD Normálne zaostalý človek, ktorý má pravdu vo sovjich pochybných hypotézach a ľudia ktorí vyvíjajú napríklad lieky 50 rokov a ktoré skutočne fungujú, tak takíto ľudia sú zlí, nechcú pravdu. Ale ty, ty máš pravdu. Si **** pre mňa Daiterr :D Totálny ****."

Jo.. jako obvykle to mluví za vše, ty "diamante" :oDD

Léčitelé také vyléčí mnoho lidí a ty to neuznáváš... "inteligente"..
garias
daiterr
3. 07. 2012 10:41

Ty si hotový "nepriateľ rozumu", ako hovoria takýmto ľuďom vedci. Kydáš na výskumy a ospevuješ nedokázanú pseudovedu.
daiterr
Gariasi
3. 07. 2012 10:36

"To vôbec nič nedokazuje. Až sa to overí desiatkami pokusov vedeckými výskumami, potom to bude dôveryhodné."

Ale to víš, že dokazuje a ověřeno bylo tisíci pokusy a napsalo se stovky elaborátů. Jenže když ty to vidět nechceš, tak to samozřejmě neexistuje. Jak jinak, že? Zkrátka zbytečně se to snažíš zahrávat do autu. Už si konečně přiznej, že ne vše musí být podle tebe.

"Neočierňuj zasa vedu prosím ťa. Nekydaj na rozum, inteligenciu pokrok ľudstva len preto, že ti inteligentní ľudia neveria."

Věda je právě ta, která nejvíce staví na strašně pomíjivých teoriích, protože ani v podstatě jinou možnost nemá. Ale to k tomu paří. Ovšem u vědy to budem tolerovat, ale u esoterických věcí najednou ne?

Inteligentní lidi mi nevěří? Ukaž mi ty inteligentní lidi.. Jsi to snad ty? Ty, který nadáváš lidem jak dlaždič? KDE je nějaká inteligence?? Pokud vím, tak kdo nesouhlasí, dá názor a je to. Jen ty furt tady bojuješ jak u Stalingradu..
garias
Daiterr
3. 07. 2012 10:00

Ty si proste neskutočný **** :DD Normálne zaostalý človek, ktorý má pravdu vo sovjich pochybných hypotézach a ľudia ktorí vyvíjajú napríklad lieky 50 rokov a ktoré skutočne fungujú, tak takíto ľudia sú zlí, nechcú pravdu. Ale ty, ty máš pravdu. Si **** pre mňa Daiterr :D Totálny ****.
garias
Daiterr
3. 07. 2012 9:59

Neočierňuj zasa vedu prosím ťa. Nekydaj na rozum, inteligenciu pokrok ľudstva len preto, že ti inteligentní ľudia neveria.

/nemá smysl brát v potaz ani celou vědu, protože vše stojí na vratkých teoriích právě u té vědy./
garias
..
3. 07. 2012 9:58

To vôbec nič nedokazuje. Až sa to overí desiatkami pokusov vedeckými výskumami, potom to bude dôveryhodné.
garias
daiterr
3. 07. 2012 9:57

Ale každý si stojí za svojim. Aj ty a to si žiadny výskum nerobil.
daiterr
Gariasi
3. 07. 2012 9:46

Jenže toto jsou aspoň věci podepřené výzkumy. Jedna věc je, pokud opravdu "jedna paní povídala", ale druhá věc je, pokud za tímto stojí člověk, který to zkoumal se svým týmem. Když ani takové lidi dle tebe nelze brát v potaz, pak tedy nemá smysl brát v potaz ani celou vědu, protože vše stojí na vratkých teoriích právě u té vědy.
garias
daiterr
3. 07. 2012 9:34

Táto téma je preto takáto diskutabilná, že neexistujú priame dôkazy. Ono výpovede, zážitky, skúsenosti máme prakticky z každého náboženstva. Aj keď toto konkrétne nemá vlastnosti nábožka, rozhodne sa k nemu tak pristupuje.
daiterr
Gariasi
3. 07. 2012 7:43

"Dana podľa chovania musí byť nejaká slobodná žena, ktorú nikto nechce, pretože to jej vystupovanie do skutočne patrí niekde do hospody a nie medzi ľudí. Neriešim, vôbec ma nezaujíma."

Asi ji dobře znáš a nejspíše jsi její soused, ne? Když se odvažuješ tvrdit takové věci. A o vystupování by se dalo polemizovat. Stojíš si snad na vedení, nebo jsi tak psychicky labilní a nechápeš, že jediné primitivní hovádko jsi tady ty sám? NIKDO si nedovoluje k lidem v diskusi to, co ty. Ale hlavně že jiní jsou primitivní a ty naopak "inteligentní" vysokoškolák..

"To že nemáš ani jediný fakt podporujúci karmu auru a stále ma odkazuješ niekam inde len šikovne preč od seba, aby si ty nič nemusel dokazovať ma len uisťuje, že v tom nemáš prehlad, nerozumieš ani základným teóriam karmy aury a pod a jednoducho máš v tom veľmi nejasno."

Jaképak odkazy šikovně pryč? - opakuju po tisící - dostals materiály, tak si je aspoň přečti, ty "inteligente".. Kecat voloviny a převracet vše na jinou vyhýbku - to je ti podobné.
daiterr
Gariasi
3. 07. 2012 7:39

Na rozdíl od tebe se tomu věnuju hezky dlouho, indicií je spousta a důkazy v knize jsou zřejmé. Nic víc v této oblasti ti nikdo ani nabídnout nemůže.

Stejně, jako vědci - taky nabídnou teorii a také se může spekulovat (a spekuluje se) zda mají pravdu, nebo ne.

Takže hledej. Jako dogmatik bys to měl mít v tomhle ohledu lehčí, najít nějaké protiargumenty. Jenže ty nemáš ani to..

Problém ale nevidím v materiálech, nýbrž v tobě - materiály jsou v klidu, jenže pro tebe jsou zbytečné. Jsi příliš zaslepený vlastní dogmatickou slepou vírou ve "zdravý rozum" a materialismus.

No.. jsem zvědavý jak ty chceš "přivádět lidi na pravou víru", jak tady plamenně občas píšeš. Zatím se ti daří pravý opak. Pokud je to ale záměr, pak smekám :o)
garias
Daiterr
3. 07. 2012 7:32

Prečítaj si svoj predchádzajúci príspevok. Všetkých 5 viet bolo o mne :DD Ani jedna veta nebola o nejakom preukázaní faktov, dokonca ani tie fotky nemáš, ktoré si tam strašne obhajoval.
Ja si myslím že to hovorí o tebe samom, akým spôsobom sa týmto veciam venuješ. Že prakticky o nich nič nevieš.
Ani ja nie som v tomto odborník, ale aspoň sa naň nehrám, však.

Bolo by na mieste Daiterr, aby si sa fakt prestal hrať na super ezoterika, pretože nemáš ani základné vedomosti. Už ma traja veriaci odkazovali za život na google ako dôkaz ich tvrdení a všetko to boli práve takí ľudia, ktorí o tom nič nevedeli. Ty si štvrtý.
garias
Daiterr
3. 07. 2012 7:29

Dana podľa chovania musí byť nejaká slobodná žena, ktorú nikto nechce, pretože to jej vystupovanie do skutočne patrí niekde do hospody a nie medzi ľudí. Neriešim, vôbec ma nezaujíma.

To že nemáš ani jediný fakt podporujúci karmu auru a stále ma odkazuješ niekam inde len šikovne preč od seba, aby si ty nič nemusel dokazovať ma len uisťuje, že v tom nemáš prehlad, nerozumieš ani základným teóriam karmy aury a pod a jednoducho máš v tom veľmi nejasno.
daiterr
Gariasi
3. 07. 2012 7:25

"Preto treba dokázať karmu, dušu, auru mimo nejakých zážitkov - fyzikálne. A preto sa ťa pýtam či takéto niečo máš."

Dostals odkaz snad, ne? Pokud nechceš číst - tvůj problém. Pokud jdeš do takových věcích s tím, že mermomocí nikdy nic nepřijmeš aspoň jako indicii - tvůj problém. Pokud jmenované lidi v knize bereš jako šarlatány a znevažuješ jejich práci - tvůj problém. Pak hledej sám. Dalších důkazů jsou kvanta.

Tady se musím zastat i té vědy, na kterou jindy tak vrčím - ta aspoň na rozdíl od takového dogmatika, jako jsi ty, alespoň už připouští, že něco skutečně být může.

Pokud budeš ke všemu přistupovat s takovým despektem, pak zasmrádneš na jednom fleku. Ono je totiž moc jednoduché automaticky všecko znevažovat, nic si o tom nepřečíst a díky vlastní neznalosti si hrát na chytrého.

Jistě chápeš, proč speciálně tobě nemá smysl dávat jakékoliv odkazy na cokoliv.

Naproti tomu ty sám nikdy neposkytl jediný protiargument, že takové věci nejsou. Maximálně se vysmíváš, takže nikdy argumenty ani mít nebudeš.
Ale jednu věc děláš výborně - utvrzuješ mě v přesvědčení, že skepticismus a materialismus je těžce slepá víra bez budoucnosti.

"PRosím ťa netrapoš a nepíš mi primitívnosti. Ja nepatrím do tvojej úrovne. Ďakujem, dúfam že na piaty krát to pochopíš a nebudeš písať svoje nezmysly."

Vidím, že tady se zase rozjíždíš.. Samozřejmě, že nepatříš na její úroveň. To tak ještě.. Dana P je někde úplně jinde, kam se ty možná dostaneš, až tě někdo naučí slušnému chování, protože takhle lidi napadat jen proto, že nemáš slušné argumenty na odpověď - to je ubohost..

Už sis ověřil toho léčitele?
garias
Dana
3. 07. 2012 1:02

PRosím ťa netrapoš a nepíš mi primitívnosti. Ja nepatrím do tvojej úrovne. Ďakujem, dúfam že na piaty krát to pochopíš a nebudeš písať svoje nezmysly.
Dana P.
...23:21
2. 07. 2012 23:42

a ty jsi kdo, že tobě má někdo něco dokazovat?Když dostaneš odkaz, telefon, tak ani nehneš zadkem, aby sis informace ověřil - co vlastně doopravdy chceš?
garias
Daiterr
2. 07. 2012 23:21

Preto treba dokázať karmu, dušu, auru mimo nejakých zážitkov - fyzikálne. A preto sa ťa pýtam či takéto niečo máš.
garias
daiterr
2. 07. 2012 23:20

Nemá to žiadnu váhu, pretože všade je písané "jeden muž, druhý muž...". To môže napísať hocikto, aj najväčší podvodník.
daiterr
Gariasi
2. 07. 2012 22:00

Jenže těch případů je v knize popsáno mnohem víc než jeden + odkazy na výzkumy. To už nějakou váhu má.
garias
Dana
2. 07. 2012 21:24

Už sis ho ověřil, byl jsi tam, mluvil s ním?

Ty si tiež neoverila a slepo tomu veríš ako róm sociálnym dávkam :DD
garias
daiterr
2. 07. 2012 21:23

Ale uvedomuje si, že Jeden muž zažil nič neznamená , však?
Dana P.
garias 20:41
2. 07. 2012 20:55

" Nenájdeš tam mená chorých, adresy, dôveryhodné informácie. Jeden pomohol jednému a tomu sa stala jedná úžasná vec. "

Toto už je hloupá a nepodložená mánie! Přece každý respondent, který se účastní anket či podobných akcí, má právo na ochranu osobních údajů - nikde se jména "chorých", ani adresy logicky nenajdou!!! Jsou k dispozici vědeckému týmu a nejsou veřejně přístupné, to už bys při svém věku, vzdělání a inteligenci měl vědět.
Apropos - nedávno jsi dostal zde v diskusi odkaz a telefon na léčitele, který bydlí kousek od tebe. Už sis ho ověřil, byl jsi tam, mluvil s ním?
daiterr
Gariasi
2. 07. 2012 20:45

"To si môžeš aj ty povymýšľať jedného chlapíka čo si vyliečil mágiou."

Opakuji ti znovu, že pan Palka by do knihy nedal nic nevěrohodné a neprověřené. Také se tímto zabýval hezkých pár let.
daiterr
Gariasi
2. 07. 2012 20:44

"Pochop už, že nevedecké práce majú nulovú dôveryhodnosť."

už jsem psal - strana 18 a 20, máš tam jména, klidně si dohledej zbytek na netu. Nevím, proč je to pro tebe nevědecké. Ti lidé mají akademické vzdělání a stavěli se k tm velice striktně a vědecky. Nevím, co bys ještě chtěl.
garias
daiterr
2. 07. 2012 20:41

Ale to pomohlo zasa len jednému mužovi. Nenájdeš tam mená chorých, adresy, dôveryhodné informácie. Jeden pomohol jednému a tomu sa stala jedná úžasná vec.

Pochop už, že nevedecké práce majú nulovú dôveryhodnosť. To si môžeš aj ty povymýšľať jedného chlapíka čo si vyliečil mágiou.
daiterr
Gariasi
2. 07. 2012 20:39

k těm případům, co tu zmiňuješ - nějak jsi zapomněl dodat, že jim ta regresní terapie pomohla vyléčit dlouholeté zdravotní potíže..

Když už napíšeš A, tak laskavě k tom dopiš i to B.. Moc vytrháváš všecko z kontextu.
daiterr
Gariasi
2. 07. 2012 20:37

"To si môžem navymýšľať hocičo a tiež povedať jeden muž, druhý muž. Takto je písaná celá kniha. "

Tady vidíš, jak jsi zaujatý.. Nějak ty zvučnější jména výzkumníků pomineme a hezky to rozcupujeme s tím, že je to výmysl.. A přesně o tom to je - ty sem chodíš už s tím, že nic takového existovat nemůže a tom podřizuješ absolutně všecko. Takže když ti dám nějaké materiály - podívěj jak to dopadá - v minutě máš jasno a už je to pro tebe zas kravina. Bravo - jsi rychlý čtenář. Přečíst knihu za pár vteřin - to jsi borec. A ještě jsi tak dobrý, že ji i stíháš "odborněů zhodnotit.. Nemám co dodat..

Pan Palka si rozhodně nevymýšlel a ti lidi, co dělali výzkum, tak také ne.
daiterr
Gariasi
2. 07. 2012 20:32

trošku nad tím víc podumej. Mimoto tam máš odkaz i na další literaturu.

Ta kniha je o osobních zážitcích zmiňovaných. Pokud ti ani toto nestačí, tak třeba začni na straně 18 a nebo 20. Myslím, že to není zas tak málo na nějaké důkazy, nemyslíš? Nebo chceš popřít výzkumy dr. Barbary Ivanovny z Moskvy, či dr. Dethlevsena a dalších?
Ti se tomu věnovali dost let na to, aby to k něčemu bylo. Pokud toto hodíš za hlavu, tak jaký smysl by měla další diskuse?

Ta kniha vůbec není špatná.


garias
Daiterr
2. 07. 2012 20:15

Toto sú dôkazy? Že JEDEN MUŽ? Druhý muž? Tretí? To si môžem navymýšľať hocičo a tiež povedať jeden muž, druhý muž. Takto je písaná celá kniha.

Ja sa pýtam teba daiterr, aké máme fakty poukazujúce na karmu. Prečo si myslíš že karma jestvuje a očakávam seriózne dôkazy a nie JEDEN MUŽ ZAŽIL...
garias
z knihy....
2. 07. 2012 20:14

J
eden člověk měl chronický strach z výšek. A protože byl pře-svědčen, že existuje převtělování, myslil si, že v minulémživotě spadl se skály nebo něco podobného. Shodou okolností sedoslechl o psychologovi, který používá výše uvedenou metodu. Ří-ká se jí
léčení regresí (rozpomenutím se) na minulé životy v hypnóze
nebo zkráceně
reinkarnační terapie
.Ukázalo se, že příčina jeho strachu z výšek nevězela v jeho mi-nulém životě, ale ve způsobu, jak se narodil. Přišel na svět císař-ským řezem. Když lékař vyjmul jeho tělo z těla matky, držel je chvíli ve svých rukou. Dítě cítilo, jak jsou jeho ruce kluzké a že je držídost nedbale, nepozorně, byl zřejmě velmi unaven. Stačilo by má-lo, aby mu z rukou vyklouzlo a spadlo. To byl ten traumatizujícízážitek, který si přinesl do života.U jiného mladého muže se často projevovaly deprese. Dostal šok,kdykoli slyšel o smrti nebo něčem, co s ní souviselo. Rodiče něko-likrát vyhledali psychoterapeuta, ale příčina jeho potíží nebyla ob- jevena. Až když se jim dostala do rukou literatura o reinkarnačníterapii, pochopili souvislosti. Ten mladík se rodil 36 hodin a léka-ři se již vzdali. Neslyšeli ohlasy jeho srdce a usoudili, že je mrtev.Rozhodli se proto, že ho v těle matky rozdělí na několik kusů a po-stupně vytáhnou ven pomocí kleští. Když kleště poprvé zasunuli,uchopili dítě za krk a trochu stiskli, dítě s sebou začalo mrskat.Provedli proto rychle císařský řez.
daiterr
Gariasi
2. 07. 2012 19:53

"Ukáž mi fakt, ktorý poukazuje na karmu. Jeden jediný."

Jsou tady o tom celé články a pod nimi debaty..

Ale tady máš odkaz na jednu knihu o tomto tématu:

http://cs.scribd.com/doc/86651366/D%C5%AFkazy-o-existenci-p%C5%99evt%C4%9Blovani-a-karmy

Je od pana Palky, který se tím dost zaobíral. Je zdarma k volnému přečtení pro kohokoliv.

Předpokládám, že si tuto knihu aspoň zběžně projdeš..
garias
Perchte
2. 07. 2012 16:57

Presne, trafila si. A keď sa spýtam len na obyčajné fotky o ktorých je reč, mám si to už odrazu vyhľadať sám. Tak potom aký to má zmysel?
Perchta
Já?
2. 07. 2012 16:16

Podle mě se oba dva dohadujete téměř pod každým vloženým článkem .... A většinou to sklouzne k tomu, že se to týká hlavně dvou slov: "víra" x "důkaz".
garias
Perchta
2. 07. 2012 16:13

Veď Daiterr písal že to má preštudované. ja neviem čo zasa hľadáš hádky. Pýtam sa toho kto to čítal.
Perchta
garias
2. 07. 2012 16:10

Proč si myslíš, že ti někdo má chuť něco dokazovat? Ty už jsi svůj názor vyjádřil, ok. Proč neustále očekáváš, že tě bude někdo přesvědčovat? Se připravuješ ke státnicím z logiky a rétoriky, že si tu s oblibou nacvičuješ dialogy, ne?
Myslím, že Adanom tvrdila, něco v tom smyslu,že jsi její krevní skupina a že tě chápe....., tak se zkus s podobnými pseudo-dotazy obracet na ní, třeba jí ta pedagogická osvěta bude bavit víc než daiterra, toho očividně nudíš.
garias
Daiterr
2. 07. 2012 15:44

2. 07. 2012 12:28
Ukáž mi fakt, ktorý poukazuje na karmu. Jeden jediný.

čo na tom nechápeš?
daiterr
Gariasi
2. 07. 2012 13:14

prosím tě - pokud se neumíš srozumitelně dotázat, tak si příště takové polodotazy nech od cesty.
garias
daiterr
2. 07. 2012 12:57

:D zabudni na to :)
daiterr
Gariasi
2. 07. 2012 12:56

Nerozumím - jaký "fakt"? Nebo jinak - na CO se vlastně ptáš? Jestli opravdu duchové jsou? Nebo na co?
garias
daiterr
2. 07. 2012 12:49

Ale veď ty mi povedz aspoň jeden fakt. Určite nejaký vieš keď ty si tie dôkazy čítal.
daiterr
Gariasi
2. 07. 2012 12:43

opakuju - odkazy na výzkumy tu byly, hledej. Tehdy jsi se tomu smál. Tak teď nemel.
garias
daiterr
2. 07. 2012 12:28

Ale to nie sú žiadne dôkazy. To sú len ďalšie fantázie podobných ľudí. Ukáž mi fakt, ktorý poukazuje na karmu. Jeden jediný.
daiterr
Gariasi
2. 07. 2012 12:26

o nějakém ověřování karmy se tu přece debatovalo a byli ti dány odkazy k prostudování, které jsi odmítl. Tak o čem se ještě chceš na toto téma bavit?

Důvěryhodnost je v mnoha případech dostupně ověřená a ověřitelná, dokonce i dokumenty s o tomto vysílaly, mluvili tam i vědci, lékaři a podobně. Celkem jim to dalo práci. Takže neshazuj zase něco, o čem nic nevíš a navíc - dokonce ani nehodláš brát v potaz dostupné materiály.
garias
daiterr
2. 07. 2012 12:16

Tá dôveryhodnosť karmy je praúbohá. Dôkazom toho je, že je prijímaná bez poriadnych dôkazov a nezaoberá sa ňou svet vedy. To sú prvé dve indície, že sa jedná iba o vieru, náboženstvo.
garias
daiterr
2. 07. 2012 12:15

Veriť môže sto percent ľudí. Ja som mal skôr na mysli počet ľudí, ktorí tvrdia, že karmu overili. A to je možno ešte menej ako percento populácie. TO je možno niekoľko desiatok ľudí a aj to iba nejakými fotkami.
daiterr
Gariasi
2. 07. 2012 11:56

1 procento?? Kde jsi na to přišel? Ve světovém měřítku na karmu věří několik desítek procent populace, mezi nimi i mnoho významných kapacit z oblasti vědy a dokonce se to někteří ani nebojí veřejně přiznat.

Pokud myslíš 1 procento v tvém okolí - tak to chápu. Křesťani moc karmu nemusí, ateisti taky ne, takže opravdu zbývá jen pár jedinců v tvém okolí.
garias
daiterr
2. 07. 2012 11:24

Ja si ale nie som istý tými ľuďmi, ktorí tvrdia niečo o duchoch karmy a robí tak 1 percento populácie.
Nie je ti divné, že o karme vie tak málo ľudí a o niečom čo veda dokázala, napríklad že chorobu robia mikroorganizmy, o tom vie celá Zem? Mne sa to rozhodne zdá podozrivé.
daiterr
-
2. 07. 2012 7:27

Lovecraft byl v tomto velice dobrý. Ale v jeho dílech je až moc "temnoty" a to se pak člověku trochu může přenášet do reality. Jako umění je to však hodně dobré. Ne nadarmo dal základ celé řadě spisovatelů, kteří horrory píšou.

Když už jsme u těch "zombíků" - tyhle rituály fungují dodnes a v některých místech Afriky jsou dosti obávané. Když se tam chce někdo zbavit nepohodlného člověka, zaplatí místnímu "woodo-šamanovi" a ten z něj toho "zombíka" udělá.
daiterr
Gariasi
2. 07. 2012 7:22

"My ale skutočne vnímame iba malú časť reality, v podstate fakt tú špičku ľadovca. Drvivú väčšinu dejov hmoty neregistrujeme."

Tak vidíš.. Jak si tedy můžeš být tak jistý těma tvýma skepticismama, které se zakládájí na nedokonalosti prozatímních teorií, vycházejících z neznalosti a omezenosti vnímání dané reality?
garias
Grush
2. 07. 2012 6:25

My ale skutočne vnímame iba malú časť reality, v podstate fakt tú špičku ľadovca. Drvivú väčšinu dejov hmoty neregistrujeme.
Grush
Lovecraft
30. 06. 2012 9:49

aneb člověk co se mistrovsky pokouší podkopat naši denodenní empirii že existuje jen hmatatelné racionálno. Jeho koncept, kdy realita je jen vrškem ledovce který vnímáme a jenž pod hladinou skrývá mnohem větší a děsivější neznámo, je skvělý. Ostatně náš svět je - dle některých soudobých poznatků - koncipován podobně: "nad hladinou" jsou čtyři rozměry a zbylých 7 tvoří onu neviditelnou část "pod hladinou" :-)
Osobně necítím potřebu hodnotit věrohodnost či nevěrohodnost zdrojů z nichž Lovecraft vycházel - důležitý je transport vjemů od autora k příjemci, tak jako u každého umění. A ten se mu, dle mého názoru, povedl velmi dobře.
garias
..
30. 06. 2012 0:53

Občas býva realita šialenejšia ako tie najšialenejšie predstavy :D
garias
Realita horšia?
30. 06. 2012 0:52

Myslíte, že by sa mŕtvoly mohli ešte pohybovať? Ani to nevylučujem. Vezmime si pohybujúce sa mŕtvoly na pitevných stoloch. Dozvuky elektrických impulzov hýbu ešte rukami nohami aj deň starých mŕtvol.
Dokážem si predstaviť, aj keď nie aký prístroj, ale aspoň možnosť nejakým spôsobom prinútiť zomrelý mozog vysielať dostatočné impulzy, aby sa svaly napínali a mŕtvola vykonávala určité pohyby - možno dokonca chodila. Dosť šialená predstava :D

Zoberme si ale ľudí, ktorým sa poškodil mozog napríklad dekompresiou - mozog sa dostal do podtlaku. Rýchlo sa uvoľnil tlak, prirýchlo opustil vzduch mozog, krv, do atmosféry a bunky mozgu sa tým tlakom nenávratne poškodili.
Podobné prípady sa fakt stávali a tak môžeme kľudne hovoriť o ľuďoch zombie. Je to presne to čo som popisoval vyššie.

Nemusí sa nutne jednať ani o podivný druh poškodeného DNA. Mozog navždy stratil možnosť reálne uvažovať- ostali mu iba základné vlastnosti, na ktoré nemusí používať rozum - pohyb tela. Kľudne takých ľudí môžeme nazvať NEMŔTVI.