Články

Videa

Zeitgeist: Moving Forward III. (český dabing) - (komentáře)

garias
...
5. 01. 2012 20:30

Pre mňa za mňa ver čomu chceš. Mne je to úúúplne jedno :DD
Grush
...
5. 01. 2012 16:30

Je dobře, že ty nejsi mnou, protože stále podle sebe posuzuješ druhé. Je to samosebou tvé právo, a současně tvé zrcadlo... :-)
No, jak vidno, tak to co považuješ za jasně napsané, někomu asi tak moc jasně nevypadá. Pokud opravdu studuješ, víš že když řeknu o nějaké křivce že KTERÝKOLI její bod by MOHL být derivován, tak je derivovatelná v celém definičním oboru. Bez výjimky, stačí chtít. Ale to v případě o kterém se bavíme neplatí: zdaleka ne kterýkoli člověk by mohl být zkorumpován i kdybychom sebevíc chtěli. Pochopitelně je možno se o to pokusit, ale to jsi nepsal.
Oceňuji úsměvem když jsi teď napsal že jsou lidé kteří dokáží odolat (a oni jsou, stačí krom exaktních věd také nastudovat trochu historii) což samo o sobě podkopává to tvé "ktokolvek". A děkuji za návrh, ale v tom kolik lidí je či bylo kdo (by) odolal, raději budu věřit dál sobě, než tobě ;-)
garias
...
3. 01. 2012 20:59

Myslím si že je to písané dosť jasne. Mohol neznamená musel ! To je základ logiky. A ja byť tebou by som sa nehral na nejakého moralistu, pretože by si si možno ako prvý z nás nechal vyplatiť milión EURO za nejaké službičky. Teraz nie, teraz ti nikto nič neponúka. Ja hovorím o tom vzniknutom pocite sebectva, ktorý prichádza v momente šance. A to mi ver, že je veľmi málo ľudí, ktorí odolajú...Ktokoľvek by mohol podľahnúť :D
Grush
2Garias
3. 01. 2012 18:14

1) když použiješ slovo "ktokoľvek" strkáš všechny lidi do jednoho pytle. Nezdá se mi že by to slovo mělo ve slovenčině jiný význam než kdokoli. Takže pro jistotu: nevadí mi "mohl". Reagoval jsem na "kdokoli".
2) a divím se že mi vůbec odpovídáš, když jsi už 11.03.2011 v diskuzi Gravitačné anomálie I. veřejně vytruboval že mi nebudeš odpovídat protože to nemám v hlavě v pořádku. Tak se nemusíš obtěžovat ani teď, ju?
garias
Grush
2. 01. 2012 19:01

...ktokoľvek by MOHOL podľahnúť... Viem, že je to ťažké pochopiť, jednu obyčajnú vetu, ale aspoň sa pokús. Aby si nevypadal trápne :D
Grush
2Garias
2. 01. 2012 10:36

Pokud cítíš sám že jsi úplatný, nikdo ti to nebere. Ale opět se dopouštíš chyby když strkáš všechny lidi do stejného pytle. Já vím že to asi těžko pochopíš, ale aspoň to zkus ;-)
Morld
:-)
2. 01. 2012 4:06

když se však podíváte do konečné podmínky. Tak to není v moci mocných, ale v moci prostých. Svět bez penez by samozřejmě byl možný... jenže za přepokladu zcela jiné metality každého znás.. nemohl bych jmenovat mnoho jmen z mého okolí, které by pracovaly bez tohoto stimulantu. Cesta k této společnosti by musela být lemována zotpovědností k ostatním, značnou dávkou empatie a porozumění.. Nic z toho v dnešní společnosti nenajdete.. teda rozhodně ne v dostatečné míře a jakříkají starého psa novému nenaučíš.. takže dokud nepříjde na lidstvo pořádné zlo... či snad pořádný kopanec do zadnice.. Můžeme si o tomto světě nadále nechat jen snít. Někomu přijde na hlavu, že si přeji apokalipsu.. jenže bez zla není pokroku:-) Takové osvícení jaké je znázorněno na konci filmu je krásné... avšak.. krajně nepravděpodobné. Pokud chcete demostraci toho jak probíhají takové mírové revoluce a uvědomění.. stačí se podívat na tu naši "sametovou" revoluci:-o)
garias
...
1. 01. 2012 20:46

Najhoršie u človeka je práve to, že ktokoľvek, nech už si myslí že je morálny ako chce, ktokoľvek by mohol podľahnúť mágii moci a peňazí. Skrátka takí sme!
daiterr
-
1. 01. 2012 16:44

Netvrdím, že je tam všechno stoprocentně o.k., ale takových 80 procent minimálně tomuto dokumentu dávám. Tohle by měli ukazovat denně v hlavním vysílacím čase. Možná by se konečně někteří lidi i probudili..
Jan Hála
Palec nahoru !!!
1. 01. 2012 8:38

Je to dokonalá analýza našeho tragikomického tanečku kolem (nota bene neexistujícího) zlatého telete, které se nám před očima mění na chcípající pozlacenou starou tuberáckou krávu. Použité výrazy jsou odrazem mých emocí po shlédnutí celého díla, laskavý čtenář promine.
garias
...
31. 12. 2011 16:31

Asi všetci cítime, že ten život má nejaký vyšší zmysel, než ktorý sme doteraz poznali. Že nieje iba o večnom hrabaní, chamtivom okrádaní, ignorantskom ubližovaní. Zopár ľudí začína cítiť, že za tým životom bude niečo viac. Ostatní na to potrebujú zrejme viac času. Nikto nevie, čo nás ešte len čaká.