Články

Videa

Šamanismus a UFO v Amazonii - Viliam Poltikovič - (komentáře)

garias
... lup
26. 11. 2011 9:25

To je vynikajúci dotaz !
Je naozaj pravda, že tá úroveň výšky môže mať rôzne druhy. Duchovne kľudne mohli byť "vyšší" ľudia ako sme my. A priznám sa, že radšej by som žil v dobách staroveku, ale v priateľstve a v láske, ako v pretechnizovanom svete, kde je nenávisť vojny apod.
lup
Garias
25. 11. 2011 21:33

Mohla byť na Zemi civilizácia aj vyspelejšia ako sme dnes my. Samozrejme, že iným spôsobom. Nemuseli byť na takej technickej výške aby používali ropu, ničili životné prostredie, nemuseli mať elektroniku,...
Predstav si, že mohla existovať civilizácia úzko spätá s prírodou. Na vzájomnú komunikáciu používala telepatiu. Na liečenie miesto chcemického svinstva, ktorým nás kŕia farma-firmy, úspešne používali bylinky, ľudových liečiteľov, pozitívnu energiu,... Mohli byť na podstatne vyššej mentálnej úrovni, ako sme my. A je to taktiež vyzitka vyspelosti.
Je naša súčasná civilizácia vyspelá? To je relatívny pojem. Ničíme všetko okolo seba, sme agresívni, otrávili sme vodu, vzduch, pôdu, nacpávame sa svinstvom plným E-čok, robíme okolo seba bordel z odpadkov,... To by som považoval za dôkaz primitívnosti.
S pozdravom LuP
garias
...
25. 11. 2011 16:24

Je možné že nejaká civilizácia mohla byť, dokonca aj viac. Ale nemyslím si, že by bola vyspelá tak ako my dnes, ako niektorí tvrdia. Boli by určité znaky, ktoré by na to poukazovali.
lup
...
25. 11. 2011 15:20

Autori, ktorí tvrdia, že Atlantída existovala, sa odvolávajú na poznámku Platóna, ktorý tvrdíl, že túto informáciu má od egyptských kňazov.
Iní tvrdia, že Atlantída mala byť fiktívny ideálny štát - čiže výmysel.
Prečítal som niekoľko kníh na túto tému, ale jednoznačný záver sa nedá urobiť. Z hľadiska histórie jej existencia nie je vylúčená. Bolo dosť katastrof, ktoré mohli spôsobiť jej zánik. Samozrejme, dôkaz neexistuje.
garias
...
25. 11. 2011 14:42

Atlandídu umiestňovali desiatky autorov na rôzne miesta. Dodnes nemáme o Atlantíde vôbec nič iba samé špekulácie. Vo všeobecnosti panuje názor, že si to Platón vymyslel pre svoje niektoré teórie.
lup
...
25. 11. 2011 8:12

Daiterr,
O umiestnení Antlantídy do oblasti Amazónie som čítal už dávnejšie, aj o obrysoch nešpecifikovateľných stavieb na rozsiahlych lúkach. Dovtedy som si myslel, že Amazónia je celá pokrytá pralesom.
V takom prípade, by bolo veľmi jednoduché aj vysvetlenie jej zániku v priebehu jednej noci. Veľká časť Amazónie je rovina s malou nadmorskou výškou. Ak by do Atlantiku praštil väčší asteroid (jedna z teórií zničenia Atlantídy), vyvolaná vysoká prívalová vlna by dokázala preniknúť hlboko do vnútrozemia. Určite by sa zachránila časť obyvateľstva na vyvýšených miestach ďaleko od pobrežia. No a oni mohli dať podklady pre vznik mýtu.
Žiaľ, dodnes sa legenda o Atlantíde považuje len za výmysel Platóna. Dodnes nie sú jednoznačné dôkazy pre ani proti. Historici spájajú Atlantídu s ostrovom Santorini.
S pozdravom LuP
daiterr
-
25. 11. 2011 7:57

Zaniklé civilizace.. Zrovna v té oblasti jsou k vidění velice zajímavé věci. Někteří badatelé předpokládají, že Atlantis mohla být v této části světa, dokonce v jednom z dokumentů jsou k vidění letecké záběry rozsáhlých obrysů základů něčeho, co měla být "megapolis" a je to dost staré, rozkládá se to na mnoha hektarech. Takže ten člověk, co jako první toto zdokumentoval, razí teorii o Atlantidě na Amazonce. Svou logiku to mít může.

A od toho se odvíjí další věci. Třebas následující civilizace, které stavěly pyramidy a skalní města. Nějak mi nesedí třebas znalosti Mayů ohledně "kalendáře" + dalších věcí, kterými tehdy vynikali a přesto měli naprosto barbarské zvyky (lidské oběti) a co je moc zajímavé - neznali kolo..

A to není jen tenhle případ. Že by "domestikace" planety nějakými potvoráky právě třebas ze Síria? Indicií lze k tomu najít dostatek.

A co ta "podzemní města"? Jsou mezi námi lidé, kteří tvrdí, že náhodně do blízkosti takových míst zabloudili a že dole v podzemí jsou rozsáhlé labyrinty chodeb, které se táhnou desítky kilometrů, ne li více. Tohle je také námětem mnoha konspiraček - prastaré tunely, které lemují celé USA a podobně.. I přes veškeré přehánění je nutno připustit, že z nějakého základu tyhle pověsti vycházejí. Takže - jsou opravdu nějaká podzemní města v Jižní Americe?

Také je potřeba připomenout, že v oblastech Jižní Ameriky za poslední desetiletí dochází k "ufo-únosům" s tragickými následky, setkáte setu se zohavováním zvířat, lidé popisují "ufo" mizící pod hladinou Amazonky a také velký výskyt zdokumentovaných "ufo-jevů" na obloze. K tomu ještě přidejme zkazky indiánských šamanů o "bránách času", kterými se dostanete na "jiná místa" a tak podobně.

Zkrátka - Jižní Amerika jako celek je moc zajímavé místo.
daiterr
Gariasi
25. 11. 2011 7:21

Šak dyť říkám - NO PRÁVĚ "o))
garias
...
25. 11. 2011 0:29

:DD Treba troška rozmýšľať, než niečo napíšeš. :)
daiterr
-
25. 11. 2011 0:04

No právě..
garias
...
24. 11. 2011 18:48

To bola metafora :)
daiterr
-
24. 11. 2011 9:06

Není potřeba nic závidět. Stačí něco dělat.
garias
..
24. 11. 2011 0:16

Jednoznačne sú to veci, ktoré mu môžeme iba v dobrom závidieť :D
Peter
-
23. 11. 2011 19:06

Velmi přínosné. O nějaké fantazii nemůže být řeč. Příběhy převypráví tak, jak je slyšel, tam je prostor pro mohlo se tak stát a nemuselo, ale vlastní zážitky jsou nezpochybnitelné, alespoň pro něho. A já to vnímám stejně.
garias
mystické miesta...
23. 11. 2011 17:15

U mystických miest je veľmi známe, že keď sa z docela nudného železobetónového mesta dostanete do krásnej prírody, úplne inak na vás toto nové prostredie pôsobí.
A ak to bude v kraji, kde bola stará civilizácia, kde sa ešte rozpadajú veľké ruiny a priam dýcha na vás všetko to okolie, máte veľké predpoklady, že sa poddáte tejto nadprirodzenosti.

Ono stačí keď sa ocitnete v pustej knižnici, alebo hradných sálach niekedy nad ránom, a razom tu máte pocit akejsi nezvyčajne mystickosti.

Podľa mňa je to otázka psychológie - variabilita vnímania, ktorá vzniká zmenou prostredia, nie záhadnosti.
Dana P.
jo,
23. 11. 2011 13:33

hodně zajímavé!