Články

Videa

KRUHY V OBILÍ - Začala komunikácia ??? - (komentáře)

kenobi
re-Dave
12. 08. 2011 20:31

Už jen ta tvá věta -případní návštěvníci z vesmíru - ukazuje na fakt, že musí být vyspělejší než my, jelikož by zvládli cestu vesmírem, což my nedokážeme ani kdybychom se rozkrájeli. Brání nám v tom zásadní věc. Předně jsme si vymysleli peníze, to je faktor který brání všemu poznání a ničí nás i celou planetu. Z peněz přímo pramení hádky, zbraně, nikdy nekončící války, lidská chamtivost a lakota.
Za posledních zhruba 200 let, co se objevil průmysl se můžeme směle pochlubit dvěma světovými válkami, zničení mnoha druhů fauny ve světových mořích, bezhlavém kácení pralesů, znečištěním povrchových vod, pálením fosilních paliv a drancováním přírodních zdrojů. Naproti tomu ale máme auta, letadla, televizi, telefony, internet, markety a jiné.
Divím se těm případným návštěvníkům z vesmíru že se s naší "civilizací" vůbec zabývají.
Dave
Pro garias
11. 08. 2011 3:39

Nechápu, odkud se vzalo přesvědčení, že by případní návštěvníci z vesmíru museli být zákonitě vyspělejší než než naše civilizace. Spíše je to naše zbožné přání nebo výsledek deformace americkými sci-fi filmy.
Houba
a ještě cosik
29. 07. 2011 18:14

Koukal jsem že nějaký symbol v tom videu připomínal keltský triskel. Může to být samozřejmě podvrh, ale v souvislosti s tím mě napadlo, že možná některé naše symboly mohly být převzaty lidmi v dávných dobách z kruhů v obilí. Lidé to mohli považovat za nějaký dar od bohů - významný a mocný symbol. A kruhové megalitické stavby možná taky vznikaly na místech těchto kruhů. Kdo ví :-)
Osobně mi to připadá prostě jenom jako umění. Myslím, že žádné sdělení to nenese. Těch pár kruhů co bylo v tom videu a nesly nějaké sdělení (ta hlava ufona s jakýmsi diskem, odpověď na naši zprávu u toho radioteleskopu apod.) mi připadá spíše jako podvrh.
Jinak video mi připadá takové rádoby vědecké. Třeba nějaké povídání o tom jak se jim tam změnila úroveň radioaktivního záření je úplně vytržené z kontextu. Chtělo by to prostě nějak statisticky zpracovat apod., aby se to dalo považovat za nějaký důkaz. Nevím...
Ale celkově mi to video připadalo zajímavé.
No a ještě něco pro Gariase :-) : Je zajímavé, že noční pozorování světel nepovažuješ za fantazii, ale víru v "duchy" považuješ za projev šílenství, přestože tyto jevy taky mnoho lidí pozorovalo.
Dále si myslím, že jakkoliv inteligentní bytosti nemůžou nikdy dokázat neexistenci Boha.
A nechápu, proč by to případně mělo spustit nějaké sebevraždy. Nemyslím si, že lidi jsou šťastní kvůli víře v Boha. Věřící a nevěřící jsou šťastní tak stejně. Myslím, že to spolu vůbec nesouvisí. Je to prostě názor na svět a jeho fungování. Myslím, že víra v Boha pro většinu lidí není nějaká útěcha.
Dana P.
absolutní důkaz
29. 07. 2011 18:10

kdyby někdo měl, tak mu nebude nikdo věřit a bude ho pokládat za šíleného...indicie tu ale přece jsou! Co jen to jádro legend všech národů, že "bohové" přišli z nebe a že se zase vrátí - to fakt nestačí? Nehledě na to, že existuje spousta podivných staveb a artefaktů z minulosti, které se snaží vědci sice vysvětlit, ale cítíme, že to vysvětlení silně pokulhává...
garias
...
29. 07. 2011 17:38

Pochopiteľne je to len myšlienka, názor. Nikto nemá absolútny dôkaz, že by tu vôbec niekto bol.
Houba
komunikace?
29. 07. 2011 17:16

No mi to taky připadá, že nazvat to "komunikace začala?" je kapku mimo. Je to tu už dlouho.
Mi ani nepřipadá, že by se mělo jednat o komunikaci. Pokud by nějaká civilizace byla tak vyspělá tak proč by s námi "komunikovala" tak dlouho stejným způsobem, když evidentně nikdo z nás pořádně neví, co to znamená? Pokud by opravdu byli tak vyspělí, tak by si toho snad už všimli a změnili způsob komunikace, ne?
garias
Dave
29. 07. 2011 15:52

Asi ste celkom nepochopili čo sa tou komunikáciou myslí, tak to vysvetlím.

Keď sa stretnú dve úrovne vedomia - nižšia a vyššia, nemôžu spolu hneď komunikovať ako my na rovnakej úrovni. Nemôžu keď navyše tá nižšia ani nerozumie tej vyššej a nevie ako viesť rozhovor. To sa týka nás - my jednoznačne nevieme s kým a ako naviazať kontakt, pretože sme na nižšom stupni vedomia, technológie, poznania. Nazvať to môžete ako chcete, faktom je, že sme na nižšej úrovni.

Keď príde vyspelejšia civilizácia s vyššou inteligenciou, začne realizovať určitý kontakt tak, aby jej tí nižší rozumeli. To môže trvať aj veľmi dlho.

Človek jednoznačne nie je pripravený na príchod nejakých mimozemšťanov. Do dnešných dní nepozná moc dobre vesmír, nemá dostatočné poznanie ani o svojej Zemi a veľa ľudí je šialených. Či už mentálne, alebo veria trebárs v tie najpodivnejšie veci - ako napríklad anjeli, duchovia a pod.
Keby sa tu ukázali nejakí zelení mužíčkovia a dokázali by, že trebárs Boh neexistuje, mali by sme tu najväčšiu krízu všetkých čias a to jest - možno hromadné samovraždy. Veľa ľudí by bolo nešťastných a najskôr by nám tým príchodom mužíčkovia viac ublížili ako pomohli.
Človek skrátka nieje pripravený na pravdu, ktorá je stále mimo neho. Ešte stále patrí duševne do období uctievania bohov, rituálov, modlenia sa apod.

Tie obrazce by mohli byť tým pomalým NEŠOKOVÝM spôsobom poukázať na svoju prítomnosť. Možno práve to, že tu diskutujeme "Je to niekto z vesmíru, alebo iba človek", tak možno práve toto váhanie a premýšľanie je tým úmyslom postupného prechodu.

Nemôžete malé dieťa učiť hneď diferenciálne rovnice, nerozumelo by vám.
garias
...
29. 07. 2011 15:39

Nepokladám presné bezchybné obrazce, ohnuté obilie mikrovlnným žiarením, viac vrstiev uľahnutého obilia na sebe, kovové častice v zemi, svedectvá ľudí o nočných pozorovaniach svetiel a svetelné gule na záberoch, ktoré prenasledujú vrtuľníky, za fantáziu vedcov.
Podivné svetlá v noci som napríklad videl aj ja a určite to nieje iba prejav akejsi prostoduchej viery.

Považoval by som to za vieru, keby to vedci hlásali bez dôkazu - z nejakého zážitku "otvorením si srdca vyššej bytosti".
V takom prípade by bolo viac než jasné, že sa jedná pravdepodobne o lož.
Dave
Začala komunikace?
29. 07. 2011 15:16

Jaká komunikace začala, vždyť jsme se právě dozvěděli, že ty kruhy byly pozorovány už ve středověku. Je to zřejmě ta stejná komunikace jako s mrtvými. Hovořit na ně můžeš, ale oni ti neodpovědí. Souhlasím s Andrem. Ve filmu nebylo nic průkazného sděleno, jsou to jen spekulace a subjektviní pocity, i když třeba vědců.
Andre
....
29. 07. 2011 15:04

Spekulace, nic jiného než spekualce.
Peter
-
26. 07. 2011 8:32

Moc dobré video, vyvážené, podložené věrohodným bádáním a jak Garias píše, přímo z místa dění.
garias
..
25. 07. 2011 0:21

Už sme tu mali zopár videí a článkov o kruhoch v obilí, ale tento dokument sa mi zdá zaujímavý v tom, že sú zábery častejšie priamo z miesta obrazcov.
Napríklad to usporiadanie obilia do kruhov, to je naozaj veľmi VEĽMI ťažké urobiť nejakými drievkami.