Články

Konspirace, teorie

Hluboké filosofování II. - (komentáře)

Jan Lacina
pro Zbyňka P
19. 10. 2010 10:18

1.)V tomto případě s Vámi nemohu souhlasit. O - kyslík se v organických sloučeninách běžně nachází samostatně. Deriváty kyslíku O jsou náchylné tvořit volné radikály, obzvláště v metabolických procesech. Právě oni mohou způsobit hroznou škodu na buňkách a jejich DNA, právě oni tvoří podstatu teorií o carcinogenesis a stárnutí.

2.)Zde s Vámi souhlasím. Jedná se o pouhou fikci náhledu Selským rozumem s ohledem na podobné úvahy v historii s odkazy na báje, pověsti, předpoklady návštěv mimozemských civilizací atd.

3.)Tady je to o hrozně dlouhé polemice. Asi si zde nerozumíme. Já netvrdím, že O2 není součástí našeho organismu. V mých vizích O2 existuje v paralelách závislých na čase a velikosti, tedy v makrosvětě je to naše místo na jeho elektronu, ale velikost O2, jak my ho známe a máme kolem sebe je životní prostor pro mikrosvět atd.
S tím časem se nabízí opět ohromný prostor pro polemiku. Ano každá buňka v našem těle má omezený čas života. Ale co je sekunda v našem životě je pro mikrosvět (zde je potřeba spočítat konstantu dle podobnosti např. velikosti země : velikost elektronu O) několik tisíc či desetitisíc let. A tak náš bůh ve svém prostoru bude již dávno mrtev, zatímco náš svět bude na vrcholu a možná přejde aniž se ho to nějak dotkne do jiného prostředí makrosvěta.
Nabízí se i další varianta, že globální válka, která zničí naší planetu se v organismu makrosvěta stane tím počátečním impulsem pro rakovinné bujení atd.

- Původně jsem měl v úmyslu pouze sdělit své myšlenky a vize. Tajně jsem doufal, že někdo, kdo se zabývá astronomií, mikrosvětem, se zamyslí a zkusí najít nějaké podobenství, nebo mi názor vyvrátí. Teď docházím k názoru, že asi budu muset spoustu věcí rozpitvat a dotáhnout.
- Ale ono toho je z pohledu selským rozumem k zamyšlení hrozně moc.
- Tak pojedeme dál.
Zbyněk P
Pro Lacinu,
12. 10. 2010 20:19

je krásné a velmi dobré, že uvažujete hlouběji. To hodnotím velice kladně. Ale..... měl bych pár připomínek, na které poněkud pozapomínáte.
1.) S tím kyslíkem je to trošičku nešťastné, neboť zapomínáte na to, že kyslík není nikdy sám, nebo-li, že musí býti vždy dva. Proto se také píše O2, a ne O, což jaksi moc nekomunikuje s naší realitou, tedy s našim jedním sluncem.
2.) Úvaha o Mléčné dráze je poněkud lichá, neboť název byl vymyšlen člověkem a to proto, že ta část vesmíru působí, jako by se tam vylilo mléko. Ale skutečnost nemá s mlékem nic do činění. Vezmeme-li v úvahu, že v našem lidském těle je obrovská spousta podobných shluků (např.: tukové buňky v mase, ve svalech, v tkáních,aj.), potom z této dedukce musím konstatovt, že naše galaxie může býti kdekoliv, tudíž nelze vůbec určit, kde se vynacházíme.
3.) Nemohu souhlasit s názorem, že O2 není součástí našeho organismu, a že nevzniká. Pokud vím, tak všechny základní tvořící prvky (které uvádíte) se právě váží na O2. Bez něho by musel náš život a naše tělo vypadat zcela jinak (např., že by se vázalo na N).
Musíme rovněž vzíti v úvahu ten fakt (pochopitelně, když uvažujeme o určité paralele, že existují maxikosmícká těla), že každá buňka v našem těle (tedy naše galaxie) má "bohužel" omezený čas svého působení a výskytu, po němž zanikne a je vyplavována z těla ven - třeba....) Přeji hezký den. Zbyněk P.
pantri
ano
9. 10. 2010 8:54

naprosto přesně kopírujete mé letité úvahy.Tápal jsem do doby než jsem se osobně setkal s Luisou Muratori,která mi mnohé objasnila a navíc mi naprosto jasně řekla kdo ve skutečnosti jsem a kam směřuji.Dnes mám jasno,tedy vlastně polojasno,informace,které ve svých článcích uvádíte Vám přichází a bude jich čím dál víc až do Vašeho plného načtení,tedy do doby než pochopíte svůj původ a tím i podstatu všehomíra.Ptejte se a obdržíte odpověď na cokoli.Držím Vám palce na Vaší cestě k nejkrásnějšímu poznání a jsem moc rád,že již "svítá" nám všem na lepší časy.....Vy jste toho důkazem.