Články

Zajímavosti

Kryon - Vzpomenout si na to podstatné - (komentáře)

Atlantis
Názor
29. 09. 2010 15:11

Dobrý den, ačkoli jsem článek nepsal, ale jen na něj upozornil, můj pohled je takový, že v prvním bodě se Zbyňkem souhlasím, ve druhém ne, to se ztotožňuji se článkem. Protože už ale bylo vše napsáno a vyjádřeno ve článku, zaměřím se na jinou věc, a to selský rozum.

Pokud nad tím přemýšlím, tak onen zmíněný selský rozum je ryze materiální pohled a ten nám říká, že co si nemůžeme ohmatat, to je lež a co jsi sám nezažil, je nesmysl. Tedy klasický projev ega. Pokud chci znát pravdu, musím se zbavit selského rozumu a nezaujatě prozkoumat daný jev bez toho, aniž bych věřil, že to existuje, ale ani jednoznačně nezavrhovat.
Zbyněk dodal ...rozhodovat se podle selského rozumu a srdce. To druhé je lepší vodítko.
Zbyněk P
Pro Atlantis
29. 09. 2010 11:22

Musím uznat, že práce na překladu musela býti velmi náročná. Smekám před takovou koncentrací a vůlí při překladu. Nicméně, i když mám úctu k práci při překladu, tak přesto mi to nezabrání k tomu, abych se nevyjádřil k obsahu. Je zde hodně témat, které jsou velmi diskutabilní. Je zde hodně myšlenek, které jsou zavádějícími - aspoň pro mne. S čím ale vůbec nemohu souhlasit, jsou dva uváděné názory, které jsou ryze ne-pravda.
První z nich jest ten, kde autor píše o tom, že naše "osudová cesta", tedy cesta vývoje a poznání každého z nás, není určená dopředu jako u navigačního přístroje. S tímto názorem si dovolím nesouhlasit, neboť osud-cesta každého z nás je přímo-nepřímo daná našimi základními predispozicemi, vlastnostmi, povahou a společností, ve které žiji. A i když jsem relativně svobodným ve výběru svého nynějšího konání - počínání, tak i přesto jsem NUCEN vybírat pouze z alternativ, které jsou ve mě již ustanoveny. Abych mohl reagovat a jednat zcela svobodně a nezávisle, tak bych musel překročit svůj stín, což jest ne-možné!!! Vždyť i všichni bohové mají své charakteristiky dané, a nemohou jednat jinak, než-li jak byli "naprogramováni". Totéž platí, či platilo, i pro Ježíše a jeho učedlníky, včetně Jidáše.
Druhá oblast, se kterou nemohu vůbec souhlasit, jest informace o tom, že nebudeme-li míti co k jídlu, tak že nás nasytí naše vyšší já. Dle mne je to nehorázný nesmysl a záměrná mystifikace nás všech, neboť stačí, abych si vzpomenul na všechny domorodce v pralesích (i jinde), jak vymírají z důvodu hladu. Zmiňuji se právě o nich, neboť to jsou lidé, kteří vůbec nejsou zkažení a deformováni naší technikou - tedy, že to jsou lidé, velice úzce spjati s přírodou, a jejími božstvy a přírodními zákony. Nebo chce snad někdo zde upřednostňovat křesťanství, či jiné konkrétní náboženství, nad ostatními?? Tato pasáž je vskutku demagogie a nesmysl. Nicméně, vždy bude záležet jenom na každém z nás, zda-li použije tzv."selský rozum" a srdce, nebo se nechá stáhnouti do pekel. Přeji všem sílu k možnosti vytvoření si svého vlastního názoru. Přeji hezký den. Zbyněk P.